×
بین الملل
شناسه خبر : 264621
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/10/02 ساعت 20:50
آغاز تبادل هزاران اسیر میان طرف‌های یمنی/استقبال عربستان از توافق تبادل اسرا در یمن

آغاز تبادل هزاران اسیر میان طرف‌های یمنی/استقبال عربستان از توافق تبادل اسرا در یمن

طرف‌های درگیر در یمن پس از مذاکرات طولانی، به توافق رسیدند تا هزاران اسیر را تبادل کنند؛ اقدامی که می‌تواند به کاهش تنش‌ها در این کشور کمک کند.

نورنیوز-گروه بین الملل : به گزارش شبکه المسیره، «محمد عبدالسلام» رئیس هیات مذاکره‌کننده جنبش انصارالله یمن در پیامی از موفقیت مذاکرات مربوط به پرونده اسرا در مسقط خبر داد و اعلام کرد که توافقی برای انجام یک معامله تبادل گسترده میان این جنبش، دولت مستعفی، عربستان سعودی و دیگر طرف‌ها حاصل شده است.

به گفته عبدالسلام، این توافق شامل آزادی هزاران اسیر یمنی است که شماری از اسیران سعودی و سودانی نیز حضور دارند.

وی در یک بیانیه مطبوعاتی تأکید کرد که این توافق با تلاش‌های مشترک و در چارچوبی انسانی به دست آمده است.

عبدالسلام در ادامه از نقش محوری عمان در میزبانی و تسهیل گفت‌وگوها قدردانی کرد.

بر اساس اطلاعات منتشرشده از سوی منابع شبکه العربیه، طبق توافق صورت گرفته، دولت مستعفی یمن متعهد شده است ۱۷۰۰ اسیر وابسته به جنبش انصارالله را آزاد کند، در حالی که انصارالله نیز با آزادی ۱۲۰۰ اسیر و بازداشت‌شده، از جمله «محمد قحطان» از چهره‌های برجسته حزب اصلاح، موافقت کرده است.

طبق این گزارش، این توافق با نظارت و حمایت سازمان ملل متحد و میانجی‌گری عمان انجام شده است.

در همین راستا، وزارت امور خارجه عمان با صدور بیانیه‌ای از توافق امضاشده در مسقط استقبال کرد و آن را گامی مثبت در مسیر کاهش تنش‌ها و تقویت ابعاد انسانی بحران یمن دانست.

همچنین «هانس گروندبرگ» فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن ضمن استقبال از این توافق، خواستار بهره‌گیری از این پیشرفت برای انجام مراحل بعدی آزادی اسرا از تمامی طرف‌ها شد.

این توافق در حالی حاصل می‌شود که پرونده اسرا همواره یکی از پیچیده‌ترین و حساس‌ترین موضوعات در بحران یمن بوده و کارشناسان، آن را آزمونی مهم برای سنجش میزان آمادگی طرف‌ها جهت حرکت به‌سوی راه‌حل‌های سیاسی و انسانی گسترده‌تر ارزیابی می‌کنند.

طی سال‌های گذشته نیز طرف های یمنی چندین مرحله تبادل اسرا را با موفقیت انجام داده بودند

استقبال عربستان از توافق تبادل اسرا در یمن

 وزارت امور خارجه عربستان از توافق تبادل اسرا در یمن استقبال و آن را یک گام مهم بشردوستانه خواند.

 وزارت امور خارجه عربستان سعودی گفت: ما از توافق تبادل اسرا و بازداشت‌شدگان در یمن استقبال می‌کنیم؛ چراکه یک گام مهم بشردوستانه است و به کاهش رنج‌های انسانی کمک می‌کند.

به گزارش خبرگزاری دولتی عربستان «واس»، وزارتخانه یادشده افزود: ما بار دیگر بر حمایت این کشور از تمام تلاش‌ها برای دستیابی به صلح، امنیت و ثبات به گونه‌ای که آرمان‌های مردم یمن را برآورده کند، تأکید می‌کنیم.

پس از یک دور مذاکرات فشرده در پایتخت عمان، طرف‌های درگیر در پرونده اسرا در یمن به توافقی کم‌سابقه دست یافتند؛ توافقی که می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین عملیات‌های تبادل اسرا در سال‌های اخیر را رقم بزند.

«محمد عبدالسلام» رئیس هیات مذاکره‌کننده جنبش انصارالله یمن در پیامی از موفقیت مذاکرات مربوط به پرونده اسرا در مسقط خبر داد و اعلام کرد که توافقی برای انجام یک معامله تبادل گسترده میان این جنبش، دولت مستعفی، عربستان سعودی و دیگر طرف‌ها حاصل شده است.

به گفته عبدالسلام، این توافق شامل آزادی هزاران اسیر یمنی است که شماری از اسیران سعودی و سودانی نیز حضور دارند.

بر اساس اطلاعات منتشرشده از سوی منابع شبکه العربیه، طبق توافق صورت گرفته، دولت مستعفی یمن متعهد شده است ۱۷۰۰ اسیر وابسته به جنبش انصارالله را آزاد کند، در حالی که انصارالله نیز با آزادی ۱۲۰۰ اسیر و بازداشت‌شده، از جمله «محمد قحطان» از چهره‌های برجسته حزب اصلاح، موافقت کرده است.

این توافق در حالی حاصل می‌شود که پرونده اسرا همواره یکی از پیچیده‌ترین و حساس‌ترین موضوعات در بحران یمن بوده و کارشناسان، آن را آزمونی مهم برای سنجش میزان آمادگی طرف‌ها جهت حرکت به‌سوی راه‌حل‌های سیاسی و انسانی گسترده‌تر ارزیابی می‌کنند.


کلید واژگان
یمناسراکاهش تنش
نظرات

آخرین اخبار
باران و کولاک در راه تهران ؛ از سفرهای غیرضروری بپرهیزید
تعویق حمله آمریکا به ایران؛ فریب یا واقعیت؟
ردپای 100 میلیارد دلاری اسرائیل در لیگ برتر انگلیس!
اشتباه محاسباتی در هاوانا؟ هشدار تحلیلگران درباره ماجراجویی نظامی آمریکا
سقوط قیمت تخم‌مرغ؛ جهش قیمت مرغ
سقف خسارت بیمه مسکن 30 درصد افزایش یافت
کاهش مصرف برق 17 درصدی با همکاری مردم
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی در کره جنوبی
وزارت اطلاعات: 19 تروریست تکفیری دستگیر شدند+فیلم
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول
ایران تا 1430 سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود
ذخایر استراتژیک نفت خام آمریکا در سراشیبی تاریخی
اکرمی‌نیا: مردم با حضورشان، دشمن را ناکام کردند
ترامپ و سه مانع اصلی رشد اقتصادی آمریکا
شاخص بورس سبزپوش شد
سقوط آزاد نرخ باروری در ایران/کاهش جمعیت فقط درد اقتصاد نیست
حاجی‌بابایی: بخشی از گرانی‌ها هیچ ربطی به جنگ ندارد
ترامپ گرفتار میان سه گزینه دشوار در قبال ایران
ثبات قیمت در بازار برنج/از ایرانیِ 470 هزار تومانی تا هندیِ 195 هزار تومانی
امتحانات مدارس البرز مجازی شد
رحمانی فضلی: چین وارد تقابل مستقیم با ایران نمی‌شود
شهادت رزمنده بروجنی حین خنثی‌سازی بمب عمل نکرده در تهران
وام 500 میلیونی خرید کالا ربطی به وام ازدواج ندارد
رئیس‌جمهور: شهدای پتروشیمی در راه خدمت و پیشرفت ماندگار شدند
شمارش معکوس برای محدودیت برقی پرمصرف‌ها
چطور با یک کد پیامکی بدهکارِ میلیاردها تومان وام دیگران می‌شویم؟
بیماری خاموشی که چشم‌ها آن را فاش می‌کنند
جهان به نقطه بحرانی انرژی رسید
دستان «مادر» دوباره جان گرفت
چرا معرفی نمایندگان فوتبال ایران به آسیا به کلاف سردرگم تبدیل شد؟
10 کشته و مفقود در پی باران‌های سیل‌آسا در 8 استان چین
پایان رایگان بودن عمومی مترو و اتوبوس در تهران/چه کسانی بلیت مجانی می‌گیرند؟
فرصت دوباره برای ثبت‌نام ایران‌خودرو + نوع خودروها و لینک ثبت نام
نحوه برگزاری امتحانات پایان سال ابتدایی‌ها اعلام شد
پیش‌بینی وزیر دفاع پاکستان: جنگ دوباره آغاز نخواهد شد
سقوط قیمت نفت پس از سیگنال‌های دیپلماتیک کاخ سفید
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول قیمت ها
آمریکا هنوز آماده جام جهانی 2026 نیست!
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 29 اردیبهشت ؛ بازگشت به کانال 170 هزار تومانی+ جدول
افشاگری رسانه عبری از دیگر سفرهای محرمانه نتانیاهو
فردا بلیت سینما برای چه کسانی رایگان است؟
پزشکیان: حمایت‌های معیشتی باید هدفمند باشد/ مدیریت مصرف یک ضرورت ملی است
نورنما | نفس گیرترین نقطه اورست اینجاست
شرط بازگشایی نماد شرکت‌های آسیب‌دیده در بورس اعلام شد
مرزبانان در سنگرهای انفرادی دست به ماشه آماده‌اند
پشت‌پرده بی‌اعتمادی بن‌سلمان به ترامپ/ چرا عربستان به دنبال ائتلاف جدید با ایران است؟
عملیات انهدام مهمات در قم/ شهروندان نگران نباشند
شمارش معکوس برای حراج 147/تالار شمش طلا از ساعت 14 امروز باز می‌شود
پیام اختصاصی رهبر معظم انقلاب به خانواده شهدای آملی جنگ رمضان
فرودگاه امام (ره) دوباره 24 ساعته شد