×
بین الملل
شناسه خبر : 264621
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/10/02 ساعت 20:50
آغاز تبادل هزاران اسیر میان طرف‌های یمنی/استقبال عربستان از توافق تبادل اسرا در یمن

آغاز تبادل هزاران اسیر میان طرف‌های یمنی/استقبال عربستان از توافق تبادل اسرا در یمن

طرف‌های درگیر در یمن پس از مذاکرات طولانی، به توافق رسیدند تا هزاران اسیر را تبادل کنند؛ اقدامی که می‌تواند به کاهش تنش‌ها در این کشور کمک کند.

نورنیوز-گروه بین الملل : به گزارش شبکه المسیره، «محمد عبدالسلام» رئیس هیات مذاکره‌کننده جنبش انصارالله یمن در پیامی از موفقیت مذاکرات مربوط به پرونده اسرا در مسقط خبر داد و اعلام کرد که توافقی برای انجام یک معامله تبادل گسترده میان این جنبش، دولت مستعفی، عربستان سعودی و دیگر طرف‌ها حاصل شده است.

به گفته عبدالسلام، این توافق شامل آزادی هزاران اسیر یمنی است که شماری از اسیران سعودی و سودانی نیز حضور دارند.

وی در یک بیانیه مطبوعاتی تأکید کرد که این توافق با تلاش‌های مشترک و در چارچوبی انسانی به دست آمده است.

عبدالسلام در ادامه از نقش محوری عمان در میزبانی و تسهیل گفت‌وگوها قدردانی کرد.

بر اساس اطلاعات منتشرشده از سوی منابع شبکه العربیه، طبق توافق صورت گرفته، دولت مستعفی یمن متعهد شده است ۱۷۰۰ اسیر وابسته به جنبش انصارالله را آزاد کند، در حالی که انصارالله نیز با آزادی ۱۲۰۰ اسیر و بازداشت‌شده، از جمله «محمد قحطان» از چهره‌های برجسته حزب اصلاح، موافقت کرده است.

طبق این گزارش، این توافق با نظارت و حمایت سازمان ملل متحد و میانجی‌گری عمان انجام شده است.

در همین راستا، وزارت امور خارجه عمان با صدور بیانیه‌ای از توافق امضاشده در مسقط استقبال کرد و آن را گامی مثبت در مسیر کاهش تنش‌ها و تقویت ابعاد انسانی بحران یمن دانست.

همچنین «هانس گروندبرگ» فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن ضمن استقبال از این توافق، خواستار بهره‌گیری از این پیشرفت برای انجام مراحل بعدی آزادی اسرا از تمامی طرف‌ها شد.

این توافق در حالی حاصل می‌شود که پرونده اسرا همواره یکی از پیچیده‌ترین و حساس‌ترین موضوعات در بحران یمن بوده و کارشناسان، آن را آزمونی مهم برای سنجش میزان آمادگی طرف‌ها جهت حرکت به‌سوی راه‌حل‌های سیاسی و انسانی گسترده‌تر ارزیابی می‌کنند.

طی سال‌های گذشته نیز طرف های یمنی چندین مرحله تبادل اسرا را با موفقیت انجام داده بودند

استقبال عربستان از توافق تبادل اسرا در یمن

 وزارت امور خارجه عربستان از توافق تبادل اسرا در یمن استقبال و آن را یک گام مهم بشردوستانه خواند.

 وزارت امور خارجه عربستان سعودی گفت: ما از توافق تبادل اسرا و بازداشت‌شدگان در یمن استقبال می‌کنیم؛ چراکه یک گام مهم بشردوستانه است و به کاهش رنج‌های انسانی کمک می‌کند.

به گزارش خبرگزاری دولتی عربستان «واس»، وزارتخانه یادشده افزود: ما بار دیگر بر حمایت این کشور از تمام تلاش‌ها برای دستیابی به صلح، امنیت و ثبات به گونه‌ای که آرمان‌های مردم یمن را برآورده کند، تأکید می‌کنیم.

پس از یک دور مذاکرات فشرده در پایتخت عمان، طرف‌های درگیر در پرونده اسرا در یمن به توافقی کم‌سابقه دست یافتند؛ توافقی که می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین عملیات‌های تبادل اسرا در سال‌های اخیر را رقم بزند.

«محمد عبدالسلام» رئیس هیات مذاکره‌کننده جنبش انصارالله یمن در پیامی از موفقیت مذاکرات مربوط به پرونده اسرا در مسقط خبر داد و اعلام کرد که توافقی برای انجام یک معامله تبادل گسترده میان این جنبش، دولت مستعفی، عربستان سعودی و دیگر طرف‌ها حاصل شده است.

به گفته عبدالسلام، این توافق شامل آزادی هزاران اسیر یمنی است که شماری از اسیران سعودی و سودانی نیز حضور دارند.

بر اساس اطلاعات منتشرشده از سوی منابع شبکه العربیه، طبق توافق صورت گرفته، دولت مستعفی یمن متعهد شده است ۱۷۰۰ اسیر وابسته به جنبش انصارالله را آزاد کند، در حالی که انصارالله نیز با آزادی ۱۲۰۰ اسیر و بازداشت‌شده، از جمله «محمد قحطان» از چهره‌های برجسته حزب اصلاح، موافقت کرده است.

این توافق در حالی حاصل می‌شود که پرونده اسرا همواره یکی از پیچیده‌ترین و حساس‌ترین موضوعات در بحران یمن بوده و کارشناسان، آن را آزمونی مهم برای سنجش میزان آمادگی طرف‌ها جهت حرکت به‌سوی راه‌حل‌های سیاسی و انسانی گسترده‌تر ارزیابی می‌کنند.


کلید واژگان
یمناسراکاهش تنش
نظرات

آخرین اخبار
ادعای سنتکام درباره توقیف نفتکش در دریای عمان
حمله حزب‌الله به مواضع ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
ترامپ: پنج کشور خواستار توقف درگیری‌ها و فشار بر نتانیاهو شدند
عزیزی: ایران مانع مذاکرات با آمریکا نیست
انفجارهای شدید در شمال عراق
حازم قاسم: سفارتخانه‌های فلسطین باید صدای مردم غزه در جهان باشند
قاآنی: مقاومت از هرمز تا باب‌المندب کمربند امنیتی می‌سازد
تداوم وضعیت فعلی تنگه هرمز هزینه سنگینی برای اقتصاد جهانی دارد
ادعای ترامپ درباره نتانیاهو؛ به او گفتم مقابل ایران تنها خواهی ماند
یزد 19 خرداد تعطیل شد؛ امتحانات طبق برنامه برگزار می‌شود
چرا جنگنده‌های اسرائیل وارد آسمان ایران نشدند؟
پایان کابوس دختران سنندجی؛ نامادری سنگدل راهی زندان شد
وزیر صمت: اجازه اختلال در زنجیره تأمین و کمبود کالا را نمی‌دهیم
افزایش شمار شهدای لبنان به 3637 نفر
تغییر تازه در پروازهای حج؛ بازگشت حجاج ایرانی به تهران از سر گرفته شد
مرحله سوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان امسال اجرا می‌شود
عارف: دشمن ناچار به التماس مجدد برای آتش‌بس شد
جهش گردشگری اسپانیا؛ جنگ خاورمیانه بازار سفر را تغییر داد
منبع امنیتی اسرائیل: تصور نمی‌کردیم ایران تهدید خود را عملی کند
جایزه بین‌المللی برای هدی زین العابدین در گرجستان
ایران دوست وفادار لبنان است
هدف مذاکرات پایان جنگ و ایجاد امنیت پایدار است، نه عادی‌سازی با آمریکا
هزینه سنگین درگیری با ایران برای رژیم صهیونیستی؛ تا این لحظه 171 میلیون دلار
معافیت مالیاتی برای خسارت‌دیدگان جنگ
بازگشت وحید امیری به پرسپولیس+ جزئیات و عکس
قالیباف:هدف مذاکرات با آمریکا عادی‌سازی روابط نیست
دولت هزینه برخی عوارض ملکی را کاهش داد
تبریک عراقچی به پاشینیان
عکس های منتخب جهان، 8 ژوئن 2026
دیدار اردوغان و رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا در استانبول
واکنش ایران به تحریم‌های اروپا
بازنشستگان حکم حقوقی خود را چگونه دریافت کنند؟
نتانیاهو به توقف تبادل آتش با ایران اعتراف کرد
بقایی: نیرویی که برای تسلط بر دیگران آفریده بودند، دیگر از فرمانشان خارج شده است
آتش‌سوزی در نفتکش نزدیک سواحل عمان
نوراینفو | چگونه از روان کودک مراقبت کنیم؟
آسمان کشور به شرایط عادی بازگشت
رحمان بی رحم با کامبکی دیدنی در فینال
اعلام نحوه قیمت‌گذاری بر لوازم خانگی
آمریکا بیش از 100 مقام نیکاراگوئه را تحریم کرد
رئیس سابق اطلاعات اسرائیل: رهبر ایران پیام قدرت و اعتماد به نفس به مردمش داد
لبنان: اسرائیل 3491 بار آتش‌بس را نقض کرد
انصارالله: اجازه قلدری نتانیاهو در منطقه را نمی‌دهیم
صالحی: کنار هم بودن ایران و لبنان فقط همدردی نیست، یک ضرورت دفاعی است
پزشکیان پیروزی حزب پاشینیان در انتخابات ارمنستان را تبریک گفت
ادامه حملات پهپادی حزب‌الله؛ خودروهای لجستیکی ارتش اسرائیل یکی‌یکی شکار می‌شوند
قالیباف: پاسخ ایران به نقض آتش‌بس، قاطع و میدانی است
اسلامی: ایران در تولید رادیودارو در جمع کشورهای پیشرو جهان قرار دارد
لاوروف: روسیه آماده مذاکره صادقانه با اوکراین است
شهباز شریف: غرب آسیا در آستانه خطر؛ فقط دیپلماسی راه نجات است