×
سیاسی
شناسه خبر : 264578
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/10/02 ساعت 14:09
عارف: وحدت در فرماندهی هوش مصنوعی یک ضرورت است

عارف: وحدت در فرماندهی هوش مصنوعی یک ضرورت است

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه با ظرفیت جوانان دانشمند ایرانی در فناوری‌های پیشرفته در جهان مدعی شدیم و وحدت در فرماندهی هوش مصنوعی نه دخالت بلکه یک ضرورت است، تاکید کرد: باید همه بخش‌های فعال در زمینه هوش مصنوعی هم‌افزا باشند.

نورنیوز-گروه سیاسی: محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور در بازدید از پردیس هوش مصنوعی و نوآوری دیجیتال ایران با اشاره به اینکه پرداختن به هوش مصنوعی انتخاب نبوده بلکه یک تکلیف است، افزود: ما در فناوری‌ها یک سابقه طولانی با رفتاری پر فرازونشیب داریم اما در فناوری‌های نوظهور از ابتدا یک راهبرد صحیح و نگاه فراملی داشتیم و با ظرفیت جوانان دانشمند ایرانی در فناوری‌های پیشرفته در جهان مدعی شدیم.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه اقدامات خودجوش در ارتباط با فناوری‌های هوش مصنوعی در کشور همزمان با یک جهش نسبی در دنیا ادامه یافت، گفت: در یک دهه گذشته هوش مصنوعی با مسائل شناختی روبرو بوده که هنوز حل نشده است و ما به نوعی عبور کردیم و مباحث شناختی در زمینه هوش مصنوعی را فعلاً مرعی گذاشتیم چراکه راهبرد مشخص و تکلیف ملی کنونی این است که باید در زمره 10 کشور اول هوش مصنوعی باشیم که مطمئنیم رهنمود مقام معظم رهبری در این راهبرد بر اساس شناخت دقیق ایشان از ظرفیت علمی و فناورانه نسل جوان است.

عارف تاکید کرد: همه کارهای برجسته علمی و نوآوری‌ها و اختراعات مربوط به دانشمندان جوان بوده است و سهم جوانان در طول دهه‌های گذشته در جهش‌های فناورانه و علمی بسیار بالا است.

معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: در کشور ما جوانان دانشمند ویژگی‌های منحصر به فردی دارند و محل کار و زندگی خود را انتخاب می‌کند و با وجود اینکه مسائل اقتصادی و مالی برای او بسیار مهم است اما شهادت می‌دهم برای جوان دانشمند ایرانی در انتهای فهرست اولویت‌ها و معیارها قرار دارد.

عارف با اشاره به اینکه خدمت، نشاط و آرامش ویژگی‌های یک جوان برجسته دانشمند ایرانی است، بیان کرد: شما جوانان انتخاب کردید که در کشور بمانید و مسائل و مشکلات را تحمل می کنید و این ظرفیت است که به مسئولین اجازه می‌دهد به نیابت از شما برنامه توسعه علم کشور را تدوین کند.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به جنگ تحمیلی و دفاع مقدس 12 روزه تصریح کرد: جنگی به ما تحمیل شد که زمان آن نیز طولانی نبود اما دستاوردهای آن بسیار دقیق و عمیق بود و برای جهانیان در این جنگ 12 روزه و جنایات غزه مسائل باز شد.

عارف اضافه کرد: جمع‌بندی ما از جنگ 12 روزه این است که هیچ راهی جز اولویت اول دادن به علم و فناوری به ویژه فناوری‌های پیشرفته نداریم. امروز جنگ فناوری با فناوری و حاکمیت علمی و نوآوری است.

معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: مزیت کشور منابع زیرزمینی نیست و در سمیناری در اوایل دهه 80 کل منابع زیرزمینی را با تعداد بشکه نفت معادل سازی کردم و به این نتیجه رسیدم که انفال و ثروت ملی ما از تولید ناخالص داخلی چند کشور کمتر است و  برخلاف تصور که ما پولدار هستیم و نفت داریم اما این تصور خیالی است که کشورهای غربی به دنبال فریب ما بودند تا از سرمایه اصلی و ظرفیت تولید ثروت یعنی نیروی انسانی غافل شویم.

عارف با اشاره به اینکه اساتید دانشگاه‌های برجسته جهان عموماً از اساتید ایرانی هستند، گفت: این عنایت خداوند متعلق به فرد نبوده بلکه امانتی است و مسئولیت را سنگین‌تر می‌کند؛ مسئولیت برای ماندن در ایران و رفتن بسیار سخت است و شما دانشمندان برجسته پردیس هوش مصنوعی و نوآوری دیجیتال ایران تصمیم درستی برای ماندن در کشور گرفته‌اید. نباید احساس کنیم که منت بگذاریم بلکه بر ما منت گذاشته شده و برای اعتلا، رشد و تعالی میهن در کشور بمانیم.

معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: جوانان برجسته دانشمند ایرانی نه تنها تصمیم‌ساز بلکه تصمیم گیرنده به ویژه در زمینه هوش مصنوعی هستند.

عارف با اشاره به اقدامات و تلاش‌های انجام شده در کمیسیون علمی و فرهنگی دولت در زمینه هوش مصنوعی و فناوری‌های پیشرفته تصریح کرد: دستگاه‌های مختلف فعال در زمینه هوش مصنوعی با توجه به اهمیت هوش مصنوعی  برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات خود را آغاز کردند که  این کمیسیون یک تغییر جهشی در نگاه دولت در زمینه هوش مصنوعی به وجود آورد.

معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: نگران موازی‌کاری بودیم چراکه وحدت در فرماندهی هوش مصنوعی، نه دخالت بلکه یک ضرورت است و باید از همه توانایی‌ها و امکانات با یک تقسیم کار ملی استفاده کنیم. باید همه بخش‌های فعال در زمینه هوش مصنوعی هم افزا باشیم و امروز برای رسیدن به جایگاه اول در جهان با یکدیگر رفاقت کنیم.

عارف افزود: باید در دانشگاه و مراکز پژوهشی صبر داشته باشیم و سمت و سوی ما نتیجه مشخص، روشن و تعریف شده با نگاه به آینده باشد. در کشور تجربه موفق بایو و نانو داریم که پیش روی ما است و باید ملاک عمل قرار گیرد و هیچ محدودیتی در توسعه  فناوری هوش مصنوعی نباشد.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه هیچ راهی جز حرکت شتابان در توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی نداریم، اضافه کرد: همه این پیشرفت‌ها و دستاوردها وسیله‌ای برای رفاه اجتماعی، اقتصادی و تعالی کشور است. باید بر روی ابعاد مثبت فناوری‌های هوش مصنوعی عمل کنیم تا از دنیا عقب نمانیم وگرنه آسیب‌های جدی خواهیم خورد.

عارف خطاب به جوانان برجسته دانشمند ایرانی در پردیس هوش مصنوعی و نوآوری دیجیتال ایران تاکید کرد: تصمیم شما برای ماندن در ایران و خدمت درست بود و این مانع ادای وظیفه دولت نیست. نخبگان برجسته ایرانی باید آرامش برای زندگی داشته باشند و امکانات معیشتی، زندگی و ابزار کار محققین را فراهم کنیم.

حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور نیز در این مراسم با بیان اینکه امروز وارد تولید محصولات در زمینه هوش مصنوعی شده ایم و با اشاره به تولید 70 محصول با کمک فناوری های هوش مصنوعی در پردیس هوش مصنوعی و نوآوری دیجیتال ایران، گفت: معاونت علمی و بنیاد نخبگان از تمام دانشمندان و نخبگان فعال در حوزه فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی حمایت می کند و این معاونت برای راه اندازی صندوق مشترک، حضور این پردیس در ستاد هوش مصنوعی، صدور مجوزهای لازم و حمایت‌ها از زیرساخت ها آمادگی کامل دارد.

همچنین عارف از نمایشگاه و بخش‌های مختلف پردیس هوش مصنوعی و نوآوری دیجیتال ایران بازدید کرد و در جریان آخرین محصولات و دستاوردهای این مرکز در بهره‌گیری از فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی در حوزه‌های مختلف قرار گرفت و با حضور معاون اول رئیس‌جمهور از پوستر جایزه ملی هوش مصنوعی ایران رونمایی شد.


اخبار مرتبط
نسخه پایدار دستیار هوش مصنوعی تا پایان 1404 عرضه می‌شود
شنبه 1404/10/06 ساعت 22:56
نسخه پایدار دستیار هوش مصنوعی تا پایان 1404 عرضه می‌شود
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور گفت: مرحله اجرایی طرح دستیار هوش مصنوعی به مراحل نهایی رسیده و تا پایان سال 1404 نسخه پایدار آن رونمایی می شود.
55 هزار تعدیل نیرو به بهانه هوش مصنوعی
جمعه 1404/10/05 ساعت 05:00
55 هزار تعدیل نیرو به بهانه هوش مصنوعی
با حذف 1.1 میلیون شغل در سال جاری، هوش مصنوعی به عنوان مقصر اصلی معرفی شده است؛ اما داده‌های «چلنجر، گری و کریسمس» نشان می‌دهد تنها 55 هزار اخراج مستقیماً به آن نسبت داده شده است.
عارف: مزیت کشور منابع زیرزمینی نیست بلکه نیروی انسانی است
سه‌شنبه 1404/10/02 ساعت 20:17
عارف: مزیت کشور منابع زیرزمینی نیست بلکه نیروی انسانی است
معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه با ظرفیت جوانان دانشمند ایرانی در فناوری‌های پیشرفته در جهان مدعی شدیم و وحدت در فرماندهی هوش مصنوعی نه دخالت بلکه یک ضرورت است، تاکید کرد: باید همه بخش‌های فعال در زمینه هوش مصنوعی هم‌افزا باشند.
عارف: نظام در فرایند گزیر بانک آینده، اقتدار خود را در برخورد با متخلفین نشان داد
دوشنبه 1404/10/01 ساعت 18:09
عارف: نظام در فرایند گزیر بانک آینده، اقتدار خود را در برخورد با متخلفین نشان داد
معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه اجرای فرایند گزیر بانک آینده با آرامش، شفافیت و روند اصولی انجام شد و نظام اقتدار خود را در برخورد با متخلفین نشان داد، بر تقویت و تشدید نظارت بانک مرکزی بر بانک‌ها و مؤسسات اعتباری و مالی بدون هیچگونه مماشات و همچنین برخورد قضایی با مسببین و خطاکاران در بانک آینده تاکید کرد.
عارف: مطمئن هستم مشکلات اقتصادی حل می‌شود
دوشنبه 1404/10/01 ساعت 15:19
عارف: مطمئن هستم مشکلات اقتصادی حل می‌شود
معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه دولت هر هفته چندین جلسه برای رفع مشکلات نخبگان برگزار می‌کند، گفت: دولت در زمینه فناوری‌های نوظهور، تحدید تشکیلاتی ندارد بلکه دنبال نگهداشت و جذب نیرو و حل مشکلات آنها است.
نظرات

آخرین اخبار
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
جنپو به تمرینات استقلال اضافه شد
اسناد گسترده‌ای از دخالت آمریکا و اسرائیل در ناآرامی‌های ایران وجود دارد
لغو گسترده پروازها به سرزمین‌های اشغالی از ترس موشک‌های ایرانی
مصدومیت کهنه گریبان‌گیر ستاره ازبک
اروپا در تقاطع تاریخ: از گذرگاه آمریکا به مقصد هند
دستیار پوتین: امنیت زلنسکی را تضمین می‌کنیم
جدول لیگ در پایان مسابقات امروز
هشدار صنعا به آمریکا درباره حمله به ناو هواپیمابر«آبراهام لینکلن»
دسترسی به اینترنت بین‌المللی فراهم شد
اروپا در برابر ترامپ می‌ایستد
ژاپن، استرالیا را گلباران کرد
افزایش جدید قیمت خودرو وجاهت قانونی ندارد
جزئیات گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه
دیدار مقام امنیتی هند با لاریجانی
ترامپ دوباره تهدید کرد؛ پاسخ ایران: پشیمانی بی‌سابقه
معاون وزیر دادگستری: ممنوعیت قانونی برای موتورسواری بانوان نداریم
همراه اول وارد حوزه خرید اعتباری شد/خرید بدون پول نقد با «اعتبار اوانو»
افزایش سهم سوخت‌گیری با کارت شخصی
برتری فجر سپاسی مقابل خیبر
پیش‌فروش گسترده سکه عامل تضعیف پول ملی
تاکید عارف بر حفظ سرمایه و قدرت خرید مردم