×
اقتصادی
شناسه خبر : 264560
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/10/02 ساعت 12:49
سکه 146 میلیونی شد

سکه 146 میلیونی شد

قیمت‌ها در بازار طلا و سکه تهران امروز تحت تأثیر رشد همزمان اونس جهانی و دلار، وارد محدوده‌های تازه‌ای شد و سکه تمام بهار آزادی با عبور از مرز 146 میلیون تومان معامله شد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: بازار طلا و سکه در تهران امروز شاهد ثبت رکوردهای جدید قیمتی بود؛ روندی که در ادامه رشد قیمت‌ها از ابتدای هفته، بار دیگر نگاه معامله‌گران و فعالان بازار را به سمت عوامل بیرونی و درونی اثرگذار بر این بازار معطوف کرد.

هم اکنون در بازار سبزه میدان، قیمت سکه تمام بهار آزادی با ادامه مسیر صعودی خود به 146 میلیون تومان رسیده و در محدوده‌ای معامله می‌شود که تاکنون سابقه نداشته است.

همزمان، هر گرم طلای 18 عیار نیز وارد کانال 14 میلیون تومان شده و در زمان تنظیم این گزارش، قیمت 14 میلیون و 170 هزار تومان را ثبت کرده است.

در بازار طلای خام نیز هر مثقال طلای آبشده با نرخ 61 میلیون و 360 هزار تومان معامله می‌شود که نشان‌دهنده افزایش قابل توجه انتظارات تورمی در این بازار است.

فعالان بازار طلا، افزایش همزمان قیمت‌ها را ناشی از دو متغیر اصلی می‌دانند؛ نخست رشد کم‌سابقه بهای اونس جهانی طلا که با عبور از سطوح قبلی، به محدوده 4487 دلار رسیده و دوم، افزایش قیمت دلار در بازار آزاد تهران که امروز در کانال 132 هزار و 300 تومان نوسان داشته است.

ترکیب این دو عامل، فشار افزایشی قابل توجهی بر بازار داخلی طلا و سکه وارد کرده و موجب شده تا قیمت‌ها در تمامی قطعات و عیارها صعودی شود.

به گفته معامله‌گران، رشد اونس جهانی طلا بیش از هر چیز متاثر از افزایش نااطمینانی‌های اقتصادی در سطح بین‌المللی و تقویت تقاضا برای دارایی‌های امن است؛ موضوعی که در کنار تحولات بازار ارز داخلی، نقش تعیین‌کننده‌ای در شکل‌گیری موج جدید افزایش قیمت‌ها داشته است.

در بازار تهران نیز بالا ماندن نرخ دلار، انتظارات تورمی را تقویت کرده و باعث شده تقاضای سرمایه‌ای برای طلا و سکه همچنان در سطح بالایی باقی بماند.

در عین حال، برخی فعالان بازار معتقدند که حباب سکه نیز در روزهای اخیر مجدداً تقویت شده و فاصله قیمت بازاری سکه با ارزش ذاتی آن افزایش یافته است؛ مساله‌ای که می‌تواند در صورت تغییر روند دلار یا اونس جهانی، ریسک نوسان‌های اصلاحی را برای خریداران کوتاه‌مدت افزایش دهد.

با این حال، آنچه امروز در بازار طلا و سکه به چشم می‌خورد، تثبیت قیمت‌ها در سطوح بالای جدید و ثبت رکوردهایی است که حکایت از تداوم فضای انتظاری و حساسیت بالای بازار نسبت به تحولات ارزی و بین‌المللی دارد؛ فضایی که فعالان بازار همچنان آن را شکننده و وابسته به سیگنال‌های سیاسی و اقتصادی می‌دانند.


نظرات

آخرین اخبار
هشدار برای کلاهبرداری به نام سریال «وحشی»
مرگ 5 آمریکایی در هر ساعت به علت آلودگی خودروها
سفر در اروپا مختل شد!
شمار شهدای لبنان از 4250 نفر گذشت
پزشکیان: آمریکا به تفاهم نامه پایبند باشد، ما هم به تعهداتمان عمل می‌کنیم
حدادعادل: رابطه مردم و رهبری با معیارهای غربی قابل فهم نیست
گفت‌وگوی تلفنی اردوغان و مرتس
تیراندازی نظامیان اسرائیل به معترضان سوری در درعا
برخورد پهپاد با هواپیمای مسافربری در آسمان نیویورک
ادعای ترامپ: نشست دوحه شاید مهم باشد
ارتش جزئیات برنامه‌های مراسم بدرقه رهبر شهید را اعلام کرد
حمایت ویژه بنیاد ملی علم ایران از زنان و مادران پژوهشگر
روحانی: رهبر شهید در برابر بزرگ‌ترین فشارها ایستادگی کرد
شکست حقوقی ترامپ در پرونده رسوایی جنسی
سازمان ملل: اختلافات لبنان و اسرائیل باید پشت میز مذاکره حل شود
دایی فرزندان رهبر شهید: مردم برای دختر دوم رهبر شهید دعا کنند
معاون سیاسی نیروی دریایی سپاه در سانحه رانندگی جان باخت
پایان رؤیای سامورایی‌ها؛ برزیل با بازگشتی تماشایی صعود کرد
غریب‌آبادی: تنگه هرمز دیگر به وضعیت سابق بازنخواهد گشت
تنگه هرمز روی میز ناتو؛ رایزنی استارمر و دبیرکل ناتو در لندن
راز پیراهن 9 میلیون دلاری مارادونا فاش شد
پنالتی‌های سرنوشت‌ساز؛ گل‌گهر آخرین بلیت آسیا را گرفت
جزئیات فعالیت بانک‌ها در مراسم رهبر شهید
مخبر: شهید لاریجانی زبان گویای عقلانیت راهبردی جمهوری اسلامی بود
دیدار مکرون و سلطان عمان در کاخ الیزه
نور ویدئو | تحول قضایی ؛ از مطالبه تا واقعیت
برد نفس‌گیر ایران مقابل سوریه در انتخابی جام‌جهانی بسکتبال
بقائی: فعلاً هیچ مذاکره‌ای با آمریکا در کار نیست
130 هزار گواهینامه مهارتی فرهنگ و هنر صادر شد
چرا برقراری آتش بس، آغاز نبرد بر سر تنگه هرمز را کلید زده؟
لبنان زیر آتش؛ با وجود توافق، اسرائیل 10 نفر را به شهادت رساند
عارف: بحران بانک‌ها از ضعف امنیت سایبری شروع شد
پاسخ قاطع ایران به ادعای مکرون
پشت‌پرده خرید جنجالی اف-35 از آمریکا
ایران ادعای ترامپ درباره نشست دوحه را رد کرد
لگدکوب شدن غرور ملی در آمریکا
قتل مادربزرگ برای تأمین هزینه عروسی مجلل
نخبگان اجازه ندهند تفرقه جای همبستگی ملی را بگیرد
آمار آسیایی‌ها در جام جهانی؛ ایران بدشانس‌ترین
بازدید رئیس‌جمهور از پژوهشکده صنایع غذایی و فرآورده‌های کشاورزی سازمان ملی استاندارد
دیوان عالی آمریکا دست ترامپ را بازتر کرد
نورویدئو | تنگه هرمز ؛ کره‌ای که باز می شود یا محکم تر
آماده‌باش 1000 مدرسه تهران برای مراسم تشییع رهبر شهید
روسیه: «مسیر ترامپ» با مخالفت ایران و چین مواجه می‌شود
آمریکا بخشی از تحریم‌های مرتبط با روسیه را لغو کرد
واکنش مسکو به قانون هسته‌ای فنلاند
نخست‌وزیر عراق به اسلام‌آباد دعوت شد
دعوت از پزشکان داوطلب برای خدمت در مراسم تشییع قائد امت
کاتس: با سنتکام برای عدم عقب‌نشینی از غزه، لبنان و سوریه توافق کردیم
افضل مقیمی، چهره ماندگار زبان‌شناسی ایران، درگذشت