×
بین الملل
شناسه خبر : 264558
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/10/02 ساعت 12:38
پاکستان و لیبی قرارداد تسلیحاتی چند میلیارد دلاری امضا کردند

رویترز:

پاکستان و لیبی قرارداد تسلیحاتی چند میلیارد دلاری امضا کردند

پاکستان قراردادی به ارزش بیش از 4 میلیارد دلار برای فروش تجهیزات نظامی با «خلیفه حفتر» فرمانده لیبی امضا کرد.

نورنیوز-بین الملل:  پاکستان قراردادی برای فروش تجهیزات نظامی، از جمله هواپیماهای جنگی که به طور مشترک با چین ساخته شده‌اند، با ارتش ملی لیبی به رهبری ژنرال خلیفه حفتر امضا کرد که ارزش آن بیش از ۴ میلیارد دلار است.

این قرارداد می‌تواند به طور قابل توجهی موازنه قدرت نظامی در این کشور نفت‌خیز شمال آفریقا را تغییر دهد، جایی که حفتر بر نیمه شرقی حکومت می‌کند و یک دولت به رسمیت شناخته شده توسط سازمان ملل به رهبری نخست وزیر «عبدالحمید دبیبه» در طرابلس، کنترل غرب آن را در دست دارد.

بنابر گزارش خبرگزاری رویترز، «فیلد مارشال عاصم منیر» فرمانده ارتش پاکستان در سفری به بنغازی در هفته گذشته که در جریان آن با «صدام» پسر حفتر ملاقات کرد، گفت: «لطفاً نیروهای مسلح خود را تا حد امکان قوی کنید، زیرا نیروهای مسلح وجود کشورها را تضمین کرده‌اند.»

رویترز گزارش داد که این قرارداد تسلیحاتی در آن جلسه نهایی شده است.

منیر در سخنرانی خود برای افسران ارتش ملی، این کشور را «سرزمین شیرها» توصیف کرد.

در نسخه‌ای از قرارداد تسلیحاتی که پیش از نهایی شدن توسط رویترز دیده شده، آمده است که ارتش ملی لیبی به رهبری حفتر ۱۶ جت جنگنده جی. اف-۱۷، یک هواپیمای جنگی چندمنظوره که به طور مشترک توسط پاکستان و چین ساخته شده است، به همراه ۱۲ هواپیمای آموزشی سوپر موشاک که برای آموزش خلبانی پایه استفاده می‌شود، خریداری خواهد کرد.

یکی از مقامات پاکستانی که با رویترز صحبت می‌کرد، گفت که این توافق‌نامه طی دو سال و نیم انجام خواهد شد و شامل تجهیزات زمینی، دریایی و هوایی است. دو مقام پاکستانی گفتند که این قرارداد می‌تواند به ۴.۶ میلیارد دلار برسد که بزرگترین قرارداد در تاریخ پاکستان خواهد بود.

خلیفه حفتر در سال ۲۰۱۹ با حمایت امارات، عربستان سعودی، مصر و روسیه تلاشی ناموفق برای فتح طرابلس انجام داد. ترکیه برای دفاع از دولت در طرابلس مداخله کرد و نیرو و پهپادهای تی. بی۲ را اعزام کرد. از آن زمان، هزاران سرباز را در نیمه غربی لیبی مستقر کرده و یک توافق دریایی جنجالی با دولت در طرابلس امضا کرده است.

دبیبه نیز در سال ۲۰۲۱ به عنوان بخشی از یک فرآیند مورد حمایت سازمان ملل برای آماده‌سازی کشور برای انتخابات، به عنوان نخست‌وزیر لیبی معرفی شد. در عوض، او قدرت را در دستان خود تثبیت کرده و با شبه‌نظامیان قدرتمندی که طرابلس را کنترل می‌کنند، برای ماندن در قدرت، جلب رضایت کرده است.

پس از برکناری «معمر قذافی» دیکتاتور دیرینه لیبی به رهبری ناتو در سال ۲۰۱۱، این کشور به صحنه‌ای برای درگیری‌های نیابتی بین کشورهای حوزه خلیج فارس و ترکیه تبدیل شد.

در این میان، تصمیم پاکستان برای فروش سلاح به حفتر می‌تواند روابط دیپلماتیک این کشور با یک شریک کلیدی، یعنی ترکیه را پیچیده کند. در حالی که کشورهای حوزه خلیج فارس ممکن است از این توافق نگران نباشند، اما می‌تواند ترکیه را که پیوندهای دیپلماتیک و امنیتی نزدیکی با پاکستان دارد، خشمگین کند.

آنکارا در اختلاف ارضی پاکستان با هند بر سر کشمیر از پاکستان حمایت می‌کند. ترکیه سومین تامین‌کننده بزرگ سلاح برای پاکستان است، هرچند که چین، به عنوان بزرگترین تامین‌کننده، عملکرد بسیار بهتری نسبت به آن دارد.

اما دولت پاکستان که با کمبود بودجه مواجه است، تلاش می‌کند تا صادرات تسلیحات خود را افزایش دهد و از عملکرد سخت‌افزار نظامی خود در درگیری نظامی مرگبار با هند در ماه مه بهره ببرد. سال‌هاست که با وجود تحریم تسلیحاتی که سازمان ملل از سال ۲۰۱۱ بر لیبی اعمال کرده است، سلاح به این کشور سرازیر شده است.


نظرات

آخرین اخبار
خبر خوب برای والدین: راهی برای کاهش خطر اوتیسم و بیش‌فعالی پیدا شد!
4 نشانه پنهان فراموشی که از آن‌ها بی‌خبرید!
حقیقتِ پشت پرده روغن‌های سویا و آفتابگردان در ابتلا به سرطان
تولد جوجه‌ها در پوسته سه‌بعدی؛ گامی برای بازگشت پرندگان منقرض شده
ناله ارواح از دل کیهان/ چرا صدای سیاره زحل ترسناک است؟
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد
شوک مثبت به لاجوردی‌پوشان رشت/ داماش گیلان صاحب مالک جدید شد
زلزله در تیم امنیت ملی ترامپ/ عروس «کندی» هم استعفا داد!
علت گرانی مرغ چیست؟
انفجار خودرو در قلب مالی نیویورک/وحشت در نزدیکی مجسمه وال‌استریت
آمار فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران 1405 + لینک خرید