×
بین الملل
شناسه خبر : 264420
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/10/01 ساعت 23:47
تصاویر ماهواره‌ای جدید، ارتش اسرائیل را رسوا کرد

تصاویر ماهواره‌ای جدید، ارتش اسرائیل را رسوا کرد

تصاویر تازه ماهواره‌ای نشان می‌دهد که ارتش اشغالگر اسرائیل حتی پس از اجرای آتش‌بس در ماه اکتبر گذشته، همچنان به تخریب نظام‌مند مناطق تحت کنترل خود در نوار غزه ادامه داده است.

نورنیوز-گروه بین الملل : تصاویر ماهواره‌ای تازه نشان می‌دهد ارتش اسرائیل حتی پس از اعلام آتش‌بس در اکتبر گذشته، روند تخریب نظام‌مند مناطق تحت کنترل خود در نوار غزه را ادامه داده و صدها ساختمان را ویران کرده است.

تصاویر تازه ماهواره‌ای نشان می‌دهد که ارتش اشغالگر اسرائیل حتی پس از اجرای آتش‌بس در ماه اکتبر گذشته، همچنان به تخریب نظام‌مند مناطق تحت کنترل خود در نوار غزه ادامه داده است.

بر اساس تصاویر ثبت‌شده توسط شرکت «Planet Labs» در شرق شهر غزه طی هفته گذشته، به‌ویژه در محله الشجاعیه، صدها ساختمان در ماه‌های اخیر به‌طور کامل با خاک یکسان شده‌اند. مقایسه این تصاویر با عکس‌هایی که چند روز پس از آغاز آتش‌بس گرفته شده بود نشان می‌دهد که دامنه تخریب در منطقه به‌طور چشمگیری گسترش یافته است.

به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای رأی الیوم، تصاویر مذکور نشان داده‌اند ساختمان‌هایی که در جریان جنگ تنها بخشی از آنها آسیب دیده بود، بعدها با استفاده از تجهیزات مهندسی کاملاً تخریب شدند؛ همچنین بناهایی که تقریباً سالم بودند نیز با خاک یکسان شدند.

طبق منابع فلسطینی، پیش از جنگ حدود یک میلیون نفر در مناطقی زندگی می‌کردند که اکنون تحت کنترل ارتش اسرائیل قرار دارد، به‌ویژه در شرق شهرهای غزه، خان یونس و رفح. در چنین شرایطی نیز، انتظار نمی‌رود این افراد بتوانند در آینده نزدیک به خانه‌های خود بازگردند و ناچارند در چادرها و پناهگاه‌های موقت زندگی کنند؛ در کنار صدها هزار نفر دیگر که خانه‌هایشان ویران شده و در اردوگاه‌های آوارگان باقی مانده‌اند.

از سوی دیگر، سازمان بریتانیایی «Forensic Architecture» هفته گذشته تحلیلی از تصاویر ماهواره‌ای غزه منتشر کرد که نشان می‌دهد اسرائیل طی دوره آتش‌بس ۱۳ پایگاه جدید در امتداد «خط زرد» ــ خطی که مناطق تحت کنترل ارتش اسرائیل را از مناطق فلسطینی جدا می‌کند ــ ایجاد کرده است. بیشتر این پایگاه‌ها در شمال غزه و شرق خان یونس ساخته شده‌اند و شمار پایگاه‌های ارتش اسرائیل در امتداد خط زرد را به ۴۸ رسانده‌است.
گزارش مذکور، همچنین اشاره کرده است که ارتش اسرائیل برخی جاده‌های ارتباطی این پایگاه‌ها با اراضی اشغالی را گسترش داده و یک جاده جدید در منطقه خان یونس احداث کرده است. این سازمان همچنین از گسترش دامنه تخریب در خان یونس و عملیات پاکسازی آوار در رفح خبر داده است. در همین زمینه، مرکز ماهواره‌ای سازمان ملل در اکتبر گذشته اعلام کرده بود که ۸۱٪ از ساختمان‌ها و زیرساخت‌های غزه در جریان جنگ به‌طور جزئی یا کلی تخریب شده‌اند.

طبق تحلیل سازمان ملل، ۱۲۳ هزار و ۴۶۴ ساختمان به‌طور کامل نابود شده، ۱۲ هزار و ۱۱۶ ساختمان آسیب شدید دیده و ۳۳ هزار و ۸۵۷ ساختمان دچار خسارت متوسط شده‌اند.

در هفته‌های اخیر چندین ساختمان آسیب‌دیده در اثر باران و طوفان فرو ریخته و به شهادت و جراحت فلسطینیان انجامیده است. حتی روز گذشته پنج نفر در پی فرو ریختن ساختمانی در محله شیخ رضوان شهر غزه جان باختند.در طول جنگ، سیاست تخریب ارتش اسرائیل تغییر کرد؛ در مراحل نخست، ویرانی‌ها ناشی از عملیات نظامی یا حملات هوایی بود، اما پس از اشغال رفح در ماه مه ۲۰۲۴، روند تخریب نظام‌مند و کامل محله‌ها و مناطق مختلف با استفاده از شرکت‌های پیمانکاری غیرنظامی آغاز شد. این سیاست منجر به نابودی تقریباً ۱۰۰٪ ساختمان‌ها در رفح، عبسان، خربة حوزة، جبالیا و مناطق دیگر شد.

برآوردها همچنین نشان می‌دهد که ۸۰٪ چادرهای کشاورزی، ۸۷٪ زمین‌های زراعی و حدود ۸۰٪ جاده‌ها در جریان جنگ تخریب شده‌اند. به گفته کارشناسان، این روند حدود ۶۱ میلیون تُن آوار ساختمانی در نوار غزه برجای گذاشته است.


نظرات

آخرین اخبار
ادای احترام ریوالدو به مسی
بشنوید| اثر جدید محسن چاوشی برای امام حسین (ع)
چرا وقتی دیگری آسیب می‌بیند، ما هم احساس ناراحتی می‌کنیم
اعترافات مردی که می‌گفت جمهوری اسلامی 40 سالگی را نمی‌بیند
نحوه فعالیت مراکز اهدای خون در تاسوعا و عاشورا / ادامه پویش «نذر خون» تا پایان ماه صفر
ارکستر کودکان کار تشکیل می‌شود
پزشکیان، سخنران مراسم شب عاشورای حسینی در حرم مطهر امام خمینی(ره)
واکنش رونالدو به دو گل در جام جهانی
سنای آمریکا قطعنامه خروج از جنگ علیه ایران را تصویب کرد
قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل برای مجازات عاملان حمله به نیروهای حافظ صلح
سخنرانی جنجالی ترامپ؛ اشاره دوباره به بازگشت به انتخابات
هشدار پلیس فتا: ترفند جدید کلاهبرداری با «انتقال پول به حساب دیگر»
پرواز مستقیم آستراخان ـ رشت برقرار شد
سفیر اسرائیل در واشنگتن: وضعیت امروز به‌خاطر حزب‌الله فاجعه‌بار است
همتی: 12 میلیارد دلار از منابع بلوکه‌شده ایران آزاد می‌شود
فرمول قیمت‌گذاری خودرو روی میز تغییر
فیفا کارت خبرنگار پاراگوئه‌ای را باطل کرد
خداوند رهبر شهید انقلاب را در دل‌های مردم جاودانه کرد
دیپلماسی روی دور تند
پرونده غزه در مذاکرات و محافل بین‌المللی پیگیری می‌شود
مسیر صعود هموارتر شد؛ امتیاز مهم برای ایران
رایزنی مکرون و نبیه بری
جزئیات برنامه‌ریزی برای تشییع قائد شهید
پایان اختلال کارت‌های بانک تجارت
رونالدو تاریخ را بازنویسی کرد
هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری با ترفند «به‌روزرسانی کارت‌خوان»
پوتین: نیروهای روسیه هر روز در حال پیشروی هستند
اوسمار در تمرین پرسپولیس حاضر شد
روبیو: آتش‌بس لبنان از مذاکرات با ایران جداست
کمیته سه‌جانبه ایران، آمریکا و لبنان برای آتش‌بس لبنان تشکیل می‌شود
قائم پناه: استانداران تا پایان تیرماه با مدل جدید ارزیابی می شوند
ادعای خلبان اف-15 درباره مشاهده پهپادهای هماهنگ ایرانی در آسمان
رشت به آستراخان متصل شد؛آغاز پروازهای چارتری در مسیر ایران روسیه
روایت بانک مرکزی از یک سال سخت اقتصادی؛ رشد منفی و افت تولید
نعیم قاسم: اسرائیل چاره‌ای جز عقب‌نشینی از لبنان ندارد
قالیباف: قوه قضاییه در مسیر افزایش اعتماد عمومی گام برداشته است
شهباز شریف: موضوع موشک‌های بالستیک در تفاهم ایران و آمریکا مطرح نبوده است
تازه‌های تولید و پخش تلویزیون و رادیو
تحریم‌های تازه واشنگتن علیه کوبا
تخصیص 17 میلیارد دلار وام توسط آمریکا برای تسریع ساخت 10 راکتور هسته‌ای
رسانه قطری: ایران اولویت‌های خود را در مذاکرات سوئیس تحمیل کرد
حمله اوکراین به نیروگاه کرچ روسیه و قطعی گسترده برق در کریمه
نورنما | فرا رسیدن ایام سوگواری تاسوعای حسینی تسلیت باد
حماس: اسرائیل دنبال تغییر ساختار سیاسی غزه است
ریابکوف: مسکو آماده کمک به ایران در مذاکرات با واشنگتن است
شفاف‌سازی درباره عوارض تنگه هرمز
«هالند مصر» رسماً بارسایی شد
احتمال بازداشت نتانیاهو در پی توافق ایران و آمریکا
بانک مرکزی: اختلال خدمات بانکی تا پایان امشب به‌طور کامل برطرف می‌شود
نسخه خطی نادر «لهوف» رونمایی شد