×
بین الملل
شناسه خبر : 264405
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/10/01 ساعت 17:37
روایت شگفت انگیز بی‌بی‌سی از موج فقر در انگلیس

نورنیوز اقتصاد بحران‌زده انگلیس را بررسی می‌کند؛

روایت شگفت انگیز بی‌بی‌سی از موج فقر در انگلیس

در حالی‌که لندن با جنجال‌سازی رسانه‌ای و مداخله‌گری خارجی می‌کوشد خود را در قامت بازیگری اخلاقی و قدرتمند نشان دهد، داده‌های رسمی و اعترافات رسانه‌های حاکمیتی از تعمیق فقر، رکود اقتصادی و شکاف اجتماعی در انگلیس حکایت دارد؛ بحرانی که با جنگ‌افروزی پنهان می‌شود.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: اقتصاد انگلیس در مرحله‌ای قرار گرفته که دیگر حتی رسانه‌های وابسته به ساختار قدرت نیز توان انکار آن را ندارند. گزارش‌های بی‌بی‌سی، که سال‌ها نقش سپر رسانه‌ای دولت‌ها را ایفا کرده، اکنون به‌ناچار به روایت‌هایی از فقر آشکار پرداخته است؛ روایت خانواده‌هایی که برای سیر کردن کودکان خود از وعده‌های غذایی می‌گذرند یا به بانک‌های غذا وابسته شده‌اند. آمارهای رسمی دولت نشان می‌دهد ۱۴.۲ میلیون نفر پس از پرداخت هزینه مسکن زیر خط فقر قرار دارند و تا آوریل ۲۰۲۴ حدود ۴.۵ میلیون کودک، معادل ۳۱ درصد کودکان کشور، در خانوارهای کم‌درآمد زندگی می‌کنند. این روند از سال ۲۰۲۱ شتاب گرفته و بر اساس پیش‌بینی نهادهای پژوهشی، تا پایان دوره دولت کنونی حزب کارگر شمار کودکان فقیر به ۴.۸ میلیون نفر خواهد رسید. افزون بر این، بیش از ۲.۷ میلیون خانوار در فقر انرژی به سر می‌برند؛ وضعیتی که نشان می‌دهد بحران نه استثنا، بلکه ساختاری و فراگیر است.

رکود، تورم و بن‌بست سیاست‌گذاری

در سطح کلان نیز نشانه‌های رکود اقتصادی به‌روشنی دیده می‌شود. اداره ملی آمار انگلیس از کاهش ۰.۱ درصدی تولید ناخالص داخلی در دو ماه پیاپی خبر داده؛ رخدادی که از تداوم رشد منفی حکایت دارد. همزمان تورم مواد غذایی افزایش یافته، رشد دستمزدها کاهش پیدا کرده و نرخ بیکاری به حدود ۵.۱ درصد رسیده است. صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی می‌کند نرخ تورم انگلیس در سال‌های ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ بالاترین میزان در میان کشورهای گروه هفت باشد. این داده‌ها نشان می‌دهد سیاست‌های اقتصادی دولت‌های پسابرگزیت، چه محافظه‌کار و چه کارگر، نتوانسته‌اند مسیر روشنی برای خروج از بحران ترسیم کنند و حتی زمزمه عبور حزب کارگر از نخست‌وزیر کنونی، بازتاب همین بن‌بست است.

شکاف اجتماعی و بحران مشروعیت سلطنت

همزمان با فشار فزاینده بر معیشت مردم، هزینه‌های سرسام‌آور خاندان سلطنتی به نمادی از بی‌عدالتی ساختاری بدل شده است. سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون پوند صرف نهاد سلطنت می‌شود؛ رقمی که در کنار گزارش‌های فساد مالی و اخلاقی، خشم اجتماعی را تشدید کرده است. نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد حدود ۷۰ درصد جوانان انگلیسی خواستار پایان سلطنت و حرکت به سوی جمهوریت هستند. این شکاف نسلی و اجتماعی، مشروعیت نمادهای سنتی قدرت را به چالش کشیده و نشان می‌دهد بحران اقتصادی، به بحران سیاسی و هویتی گره خورده است.

جنگ‌افروزی خارجی؛ پوششی برای بحران داخلی

در شرایطی که دولت با ریاضت اقتصادی، افزایش مالیات و کاهش خدمات عمومی هزینه زندگی مردم را بالا برده، میلیاردها پوند از بودجه عمومی صرف مداخله‌گری نظامی می‌شود. انگلیس از بسته‌های چندصد میلیون پوندی کمک نظامی به اوکراین و بودجه ۴.۵ میلیارد پوندی سالانه برای این جنگ خبر داده و همزمان در پی افزایش هزینه‌های دفاعی تا سه درصد تولید ناخالص داخلی است. این روند با سودآوری صنایع تسلیحاتی همراه بوده و حتی گزارش‌هایی از درآمد میلیاردی لندن از فروش پهپاد به کی‌یف منتشر شده است. در کنار آن، نقش انگلیس به‌عنوان یکی از تأمین‌کنندگان اصلی تسلیحات رژیم صهیونیستی در جنگ غزه، ابعاد اخلاقی این سیاست را زیر سؤال برده است. در چنین فضایی، جنجال‌سازی حقوق بشری، تحریم‌طلبی و سیاه‌نمایی اقتصاد سایر کشورها، به ابزاری برای انحراف افکار عمومی و سفیدسازی بحران‌های داخلی بدل شده است.

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
پهپاد کاریال عربستان به دست نیروهای یمن ساقط شد
جزئیات آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا/ ترامپ از پایان جنگ گفت، نفت از 102 دلار عبور کرد
هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری با وعده درآمد دلاری از لایک کردن
آخرین قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405؛ سکه امامی به 240 میلیون تومان رسید
هشدار بغداد؛ استفاده از خاک عراق برای حمله به کشورهای دیگر ممنوع است
قیمت خودروهای داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 19 شهریور؛ تارا و اکستریم رکورد زدند
آخرین قیمت دلار امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405؛ جهش 10 هزار تومانی یورو
وزارت دفاع: صنعت دفاعی ایران نابودشدنی نیست
مخالفت دولت با طرح مقابله با نفوذ سرویس‌های اطلاعاتی بیگانه
تعطیلی استخرها و سالن‌های همایش دولتی با دستور رئیس‌جمهور
رویترز: تصرف زهپاد آمریکایی فرصتی برای مهندسی معکوس ایران است
هزینه وام مسکن زوجین تهرانی به 470 میلیون تومان رسید
استقلال - پیکان / ترکیب احتمالی آبی ها ؛ 2 تغییر مهم بختیاری‌زاده
نورنما | نمایش هوایی جنگنده های ترکیه ای بر فراز اهرام مصر
آخرین اخبار از پیشتازی مخالفان نتانیاهو در آستانه انتخابات کنست
تعرفه تلفن ثابت بازهم گران شد؛ مکالمه با موبایل از فردا چقدر می‌شود؟
حمایت اسلام‌آباد از حق هسته‌ای ایران در نشست آژانس
یمن عربستان را به تشدید حملات متهم کرد؛ درگیری‌ها وارد مرحله جدید شد
قیمت گوشت قرمز امروز 19 شهریور 1405 + جدول قیمت گوشت گوسفندی و گوساله
عرب‌ها در انتخابات اسرائیل چه می‌کنند؟
گسترش جغرافیایی تنش
هشدار سازمان غذا و دارو درباره تبلیغات دارویی در فضای مجازی
رکوردشکنی دولت در اسقاط خودرو؛ 700 هزار دستگاه طی دو سال
آخرین قیمت محصولات ایران خودرو امروز پنجشنبه 19 شهریور؛ گرانترین محصول 7 میلیارد تومان
موشک‌های ایران به کشتی‌های جنگی آمریکا نزدیک‌تر شدند
قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405 + جدول کامل قیمت ها
افشاگری اژه‌ای درباره دو وزیر دولت سیزدهم: ترک فعل نکرده بودند؛ جرم مرتکب شده بودند
فروش 42 هزار سکه در نخستین عرضه اوراق سلف
آخرین قیمت خودروهای سایپا امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405؛ عبور شاهین اتوماتیک از 3 میلیارد
وزیر نیرو: 20 هزار مگاوات از ناترازی برق کشور برطرف شد
انصارالله شهر راهبردی المخا را فتح کرد؛ پیشروی 2600 کیلومتری در سواحل غربی یمن
جنگی که آمریکا را مجبور به بازآرایی می کند؛ مرحله بعدی چیست؟
آخرین اخبار از تأمین اجتماعی ؛ تصمیم جدید برای وصول حق‌بیمه و مطالبات کارفرمایان
هجوم مرغ‌های مینا به مزارع خراسان‌شمالی؛ کلزا و کاملینا در امان نماندند
جنگ اراده‌ها و محاسبات ناکارآمد دشمن
طناب کشی عراقی ها برسر دو ضرب الاجل
60 هزار برق غیرمجاز در تهران شناسایی شد؛ کشف ماینر غیرمجاز در چاه‌ کشاورزی!
روایت معاون نیروی دریایی ارتش از شهید سلیم‌زاده؛ خلبانی که تحرکات آمریکا را رصد می‌کرد
تک ضرب | غزال تیزپای بد دهن فوتبال ایران !
قیمت طلا امروز پنجشنبه 19 شهریور 1405 + قیمت طلای 18 عیار
مسی از رونالدو عبور کرد؛ رکورد تاریخی 1350 مشارکت در گل
جدول پخش فیلم‌های تلویزیونی پنجشنبه 19 شهریور؛ از «دوازدهمین مرد» تا «اخراجی‌ها 2»
شروع تلخ ایران در بازی‌های آسیایی؛ شکست تیم ملی بسکتبال مقابل قطر
هپاتیت B در ایران مهار شد؛ کدام گروه سنی هنوز در معرض خطر است؟
جزئیات ضربه موشکی ایران به پایگاه آمریکا در اردن؛ 9 هواپیمای نظامی آسیب دیدند
آرمان‌گرایی که خیال‌پرداز نبود
سقوط سهام آسیا در سایه نفت 100 دلاری؛ بازارها در شوک جنگ و تورم
کابوس تازه مستأجرها؛ مسکن بیش از 70 درصد درآمد خانوار را می‌بلعد
توقف فروش بلیت قبض روح خبرساز شد؛ پاسخ اداره کل هنرهای نمایشی
آخرین وضعیت ترافیک جاده های کشور؛ بارش پراکنده و مه‌گرفتگی در محورهای شمالی