×
بین الملل
شناسه خبر : 264404
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/10/01 ساعت 17:42
احضار سفیر آمریکا توسط دانمارک/ اختلاف بر سر چیست؟

احضار سفیر آمریکا توسط دانمارک/ اختلاف بر سر چیست؟

اختلافات دیپلماتیک میان دانمارک و آمریکا بر سر موضوع الحاق گرینلند موجب شد تا دانمارک سفیر واشنگتن را احضار و موضع رسمی خود را اعلام کند.

نورنیوز-گروه بین الملل : به گزارش  اسکای نیوز، پس از آنکه دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا، جف لندری فرماندار ایالت لوئیزیانا را به عنوان نماینده ویژه خود در امور گرینلند منصوب کرد، اختلاف تازه‌ای میان آمریکا و دانمارک بر سر آینده این جزیره پهناور شکل گرفته است.

ترامپ روز یکشنبه اعلام کرد لندری را برای این سمت انتخاب کرده و گفت: «جف به‌خوبی می‌داند گرینلند تا چه اندازه برای امنیت ملی ما حیاتی است.» اندکی بعد، لندری در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «باعث افتخار است که در این سمت داوطلبانه خدمت کنم تا گرینلند را به بخشی از آمریکا تبدیل کنیم.»

گرینلند در حال حاضر منطقه‌ای نیمه‌خودمختار و وابسته به دانمارک است و همین موضوع واکنش تند کپنهاگ را در پی داشته است. وزارت خارجه دانمارک در اعتراض به این اظهارات، سفیر آمریکا را احضار کرد.

لارس لوکه راسموسن وزیر خارجه دانمارک، گفت سخنان لندری «کاملا غیرقابل قبول» است و تاکید کرد همه کشورها از جمله آمریکا، باید به تمامیت ارضی دانمارک احترام بگذارند.

ترامپ از زمان پیروزی در دوره دوم ریاست‌جمهوری خود بارها بر لزوم در اختیار گرفتن این جزیره غنی از منابع معدنی و دارای موقعیت راهبردی در قطب شمال تاکید کرده و حتی احتمال استفاده از زور نظامی را نیز رد نکرده است.

در ماه سپتامبر(شهریور)، چند کشور عضو ناتو از جمله دانمارک، نروژ، سوئد، آلمان و فرانسه در گرینلند، جایی که آمریکا یک پایگاه نظامی دارد، رزمایش مشترک برگزار کردند.

در ماه مارس (اسفند ۱۴۰۳) نیز جی‌دی ونس معاون رئیس‌جمهور آمریکا از یک پایگاه نظامی این کشور در گرینلند بازدید و دانمارک را به کم‌سرمایه‌گذاری در این منطقه متهم کرد.

اگرچه این موضوع مدتی از صدر خبرها کنار رفت اما در ماه آگوست (مرداد) دوباره بالا گرفت؛ زمانی که مقام‌های دانمارکی پس از انتشار گزارشی درباره انجام عملیات‌های نفوذ پنهانی از سوی افرادی مرتبط با ترامپ در گرینلند، بار دیگر سفیر آمریکا را احضار کردند.

در همین حال، سرویس اطلاعات نظامی دانمارک در گزارش سالانه اخیر خود هشدار داده است که آمریکا با تکیه بر قدرت اقتصادی خود در پی «تحمیل اراده» و حتی تهدید به استفاده از زور نظامی علیه دوست و دشمن است.

این گزارش همچنین به افزایش اهمیت راهبردی قطب شمال برای قدرت‌های بزرگ اشاره کرده و گفته است تشدید تمرکز امنیتی آمریکا بر این منطقه، رقابت‌ها را بیش از پیش سرعت خواهد بخشید.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه نیز اعلام کرده مسکو نگران فعالیت‌های ناتو در قطب شمال است و در واکنش، توان نظامی خود را در این منطقه تقویت خواهد کرد.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
زمان آزمون تخصصی دانشجوی مهارت‌آموز وزارت آموزش و پرورش تغییر کرد
مدارس ابتدایی تهران سه شنبه 2 دی غیر حضوری شد/ زوج و فرد از درب منزل
احضار 300 نفر به دلیل عدم ایفای تعهدات ارزی
مدارس آذربایجان‌غربی فردا سه‌شنبه 2 دی ماه تعطیل است
محاصره ونزوئلا، اقتصاد کوبا را به سمت فروپاشی می‌برد
تیم زورخانه‌ای ایران به عنوان قهرمانی جام جهانی هند رسید
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو معلم سال 1405
ردپای چت‌جی‌پی‌تی در یک پرونده قتل و خودکشی
سعید اسماعیلی قدرتمندترین فرنگی‌کار جهان شد
تراکتور- الدحیل ؛ شب سرنوشت‌ساز برای جشن صعود در تبریز-/ترکیب تیم تراکتور:
موج دستگیری‌های بدون اتهام در سوریه
عارف: نظام در فرایند گزیر بانک آینده، اقتدار خود را در برخورد با متخلفین نشان داد
باران چهارشنبه به تهران می رسد/ پایداری آلودگی هوا
احضار سفیر آمریکا توسط دانمارک/ اختلاف بر سر چیست؟
روایت شگفت انگیز بی‌بی‌سی از موج فقر در انگلیس
حمله رژیم صهیونیستی به صیدا و شهادت 3 شهروند لبنانی
شهردار جدید اهواز انتخاب شد
مالکیت رجا به راه‌آهن بازگشت
درخواست‌ اعاده دادرسی محکومین پرونده چای دبش رد شد
ایرلند ضعیف‌ترین حلقه امنیتی اروپا در برابر تهاجم احتمالی روسیه
عنایت بخشی در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد
صورت‌حساب کاغذی به صورت رسمی حذف شد
اعلام جزئیات رأی‌گیری و تخصیص کرسی‌ها در انتخابات 1405
پادکست | چرا از عکس های خودمون خوشمون نمیاد؟
نورنما | افتتاح بزرگترین پارک یخی و برقی جهان در چین
رئیس جمهور الزامات تحقق دولت الکترونیک را اعلام کرد
ترامپ و مجازات جمعی میلیون‌ها نفر با معیار بی‌اساس
ایران در رتبه بیستم فیفا/ صدرنشینی اسپانیا
توافق بر سر نامزد نخست‌وزیری عراق
روند کاهشی مهاجرت کادر درمان از کشور
انهدام شبکه سازمان‌یافته سقط غیرقانونی جنین در سمنان
برخط شدن صدور معافیت تحصیلی برای مشمولان
ادعای گروسی درباره ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران
تدوین دستورالعمل 17 بندی برای کنترل بازار ارز
حراج سکه‌های ضرب 1404 چهارشنبه برگزار می‌شود
دادستان کل کشور : برخی از املاک بانک آینده، از خارج از کشور هم مشتری دارند
انفجار در فرودگاه ابوظهور ادلب یک کشته برجای گذاشت
ضوابط جدید تسهیلات مسکن اعلام شد
بازار ارز تثبیت خواهد شد
مهلت ثبت نام بازنشستگان برای انصراف از بیمه تکمیلی اعلام شد
پرتغال حریف تدارکاتی ایران در مسیر جام جهانی 2026
برخورد قانونی با مالکان تالارهای متخلف در حوزه حجاب و عفاف
فرمانده کل ارتش:به هر شرارت دشمن با قاطعیت پاسخ می‌دهیم
عارف: مطمئن هستم مشکلات اقتصادی حل می‌شود
پروجا قهرمان والیبال باشگاه‌های جهان شد
405 نفر از زمان آتش بس غزه به شهادت رسیده‌اند
تصادف زنجیره‌ای در یزد؛ هفت دانش‌آموز مصدوم شدند
تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه برای 6 ماه دیگر تمدید شد
پرونده اپستین تا کجا ترامپ را می‌سوزاند؟
رجا به راه‌آهن بازگشت
X
آگهی تبلیغاتی