×
سیاسی
شناسه خبر : 264390
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/10/01 ساعت 16:29
رئیس جمهور الزامات تحقق دولت الکترونیک را اعلام کرد

در نشست شورای اجرایی فناوری اطلاعات؛

رئیس جمهور الزامات تحقق دولت الکترونیک را اعلام کرد

رئیس جمهور با تأکید بر اهمیت تحقق طرح ملی دولت الکترونیک گفت: تکمیل و به‌روز رسانی اطلاعات خدمات در دستگاه‌های اجرایی، ارتقاء امنیت سایبری و پیش‌بینی زیرساخت‌های جایگزین و پشتیبان، از الزامات اساسی اجرای موفق این طرح ملی است.

نورنیوز-گروه سیاسی:   نشست شورای اجرایی فناوری اطلاعات، امروز دوشنبه به ریاست رئیس جمهور برگزار شد.

در این نشست، گزارش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره وضع توسعه و میزان تحقق دولت الکترونیک در کشور، جایگاه جمهوری اسلامی ایران در ارزیابی‌ها و رتبه‌بندی‌های بین‌المللی در این حوزه و همچنین نتایج ارزیابی دوره‌ای پایش کیفیت خدمات دولت الکترونیک در دستگاه‌های اجرایی به‌صورت تفصیلی ارائه شد و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

همچنین در این نشست، اعضای شورا در حضور رئیس جمهور به آسیب‌شناسی روند‌های موجود، شناسایی چالش‌ها و موانع پیش‌ روی تحقق کامل دولت الکترونیک پرداختند.

پزشکیان در این نشست با تاکید بر اهمیت طرح ملی دولت الکترونیک به‌ عنوان ابزار کلیدی برای تسهیل ارائه خدمات به مردم و افزایش رضایتمندی عمومی، تحقق آن را از اولویت‌های دولت برشمرد و با انتقاد از وقفه 27 ماهه در تشکیل نشست‌های شورای اجرایی فناوری اطلاعات، تصریح کرد: تداوم و نظم در برگزاری این نشست‌ها، شرط لازم برای پیشبرد مؤثر سیاست‌های تحول دیجیتال در کشور است.

رئیس جمهور، گام نخست و بسیار مهم در تحقق واقعی دولت الکترونیک را تکمیل و به‌روز رسانی اطلاعات «شناسه خدمات» دانست و اظهار داشت: دستگاه‌های اجرایی باید تعریف دقیق، شفاف و استاندارد از خدمات قابل ارائه خود ارائه دهند تا اجرای دولت الکترونیک از پایه به‌صورت اصولی و ریشه‌ای محقق شود. این اقدام، موجب خواهد شد کارآمدی و اثربخشی دولت الکترونیک برای مردم ملموس‌تر و از سوی دیگر، آمار‌ها و گزارش‌های عملکردی دستگاه‌ها در این حوزه به واقعیت نزدیک‌تر شود.

پزشکیان، همچنین بر ضرورت ارتقاء امنیت شبکه‌های ارتباطی و حفاظت از اطلاعات و داده‌ها در برابر نفوذ‌ها و حملات سایبری، تاکید کرد و گفت: تحقق دولت الکترونیک باید به‌گونه‌ای پیش برود که حتی در صورت بروز حملات سایبری، کل سامانه کشور دچار اختلال نشود و برای ادامه خدمات، راهکار‌های جایگزین و پشتیبان، پیش‌بینی شده باشد.

رئیس جمهور در ادامه، تأمین، تقویت و نگهداشت نیروی انسانی نخبه در حوزه فناوری اطلاعات را از دیگر الزامات تحول و ارتقاء حوزه دیجیتال کشور دانست و تصریح کرد: ایجاد انگیزه‌ها و مشوق‌های لازم برای حفظ نخبگان، فراهم‌سازی زمینه فعالیت مؤثرتر آنان و بهره‌گیری بهینه از ظرفیت‌های تخصصی موجود در این حوزه، ضروری است.

پزشکیان در بخش دیگری از این نشست با توجه به مباحث مطرح‌شده درباره موانع و چالش‌های تحقق اهداف دولت الکترونیک در سراسر کشور، از جمله موضوع تمرکز داده‌ها و اطلاعات، پیشنهاد کرد که دو شهر به‌ عنوان «شهر هدف» برای اجرای آزمایشی دولت الکترونیک انتخاب شوند. بر اساس این پیشنهاد، اجرای این طرح آزمایشی با مشارکت دانشگاه‌های فعال در حوزه‌های فناوری اطلاعات، مدیریت و اقتصاد با تشکیل گروه‌های تخصصی و انعقاد قرارداد و تعریف طرح مشخص انجام خواهد شد و در صورت موفقیت این الگو، این طرح به سایر شهر‌ها و استان‌های کشور تعمیم داده می‌شود.

رئیس جمهور با توجه به نقش مؤثر استادان دانشگاهی در این فرایند، تصریح کرد: استادان دانشگاه با الگو‌های جهانی تحول دیجیتال، روند‌های بین‌المللی و جهت‌گیری‌های استاندارد این حوزه آشنا هستند و توانایی لازم برای ارائه برنامه‌ها و الگوهای قابل اجرا را دارند. افزون بر این، اجرای چنین طرح‌هایی می‌تواند زمینه‌ساز ارتقاء مهارت و دانش عملی دانشجویان نیز باشد.

بر اساس تصمیم اتخاذشده در نشست، قرار شد که مسئولیت پیگیری این طرح آزمایشی به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، سپرده و گزارش پیشرفت آن، هر ماه به دولت ارائه شود.

تأکید کرد: ما باید به استاندارد‌های جهانی در حوزه دولت الکترونیک دست یابیم و در این مسیر، استفاده از مشاوران بین‌المللی نیز ضروری است.

رئیس‌ جمهور، همچنین به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دستور داد که دستورالعملی جامع برای تسهیل اجرای طرح دولت الکترونیک تهیه کند که در آن چالش‌ها و موانع اجرایی در استان‌ها و نیز انتظارات مشخص از دستگاه‌ها تبیین شده باشد تا این دستورالعمل در نشست‌های سراسری استانداران ارائه شود.

پزشکیان تصریح کرد: اجرای آزمایشی طرح دولت الکترونیک در دو شهر منتخب، به معنای توقف اقدامات حاضر در سایر استان‌ها و شهر‌ها نیست و همه دستگاه‌های مسئول باید با اهتمام و جدیت، وظایف خود را در این زمینه ادامه دهند.

وی، همچنین بر ضرورت طراحی ساز و کاری برای آشنایی دانش‌آموزان با دولت الکترونیک در بخش کیفیت‌بخشی به آموزش، تأکید کرد و گفت: آشنایی نسل جدید با روش استفاده از خدمات دولت الکترونیک و کاربرد‌های آن، باید از سنین پایه و از مسیر نظام آموزشی کشور آغاز شود تا فرهنگ استفاده درست و مؤثر از این خدمات به‌طور پایدار در جامعه نهادینه شود.


نظرات

آخرین اخبار
پادشاه اردن: کلید صلح خاورمیانه در حل مسئله فلسطین است
نورنما | خورشید گرفتگی از فضا
کشف 3400 لیتر گازوئیل قاچاق در آب‌های سیریک
نشست محرمانه منامه؛ گزارش وال‌استریت ژورنال، هدف جلسه را در گزارش نورنیوز تأیید کرد
پرونده جاسوسی چینی‌ها در کره‌جنوبی؛ ضعف‌های امنیتی سئول آشکار شد
جزئیات طرح جدید ساماندهی اتباع؛ بیش از 200 هزار نفر طرد شدند
پیشنهاد نامگذاری فرودگاه مهرآباد به نام رهبر شهید
حریفان استقلال و تراکتور در قرعه کشی لیگ نخبگان آسیا مشخص شدند
جانشین سپاه: مردم عامل اصلی پیروزی در جنگ‌ها بودند
جزئیات دستگیری یک جاسوس در تهران
برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین وجود ندارد
تأکید پزشکیان بر مدیریت جهادی برای حل چالش‌های کشور
بی‌بی در برزخ انتخابات و دخالت‌های ترامپ!
نتایج نهایی آزمون دکتری 1405 اعلام شد
عراقچی درباره «التماس مذاکره» چه گفت؟
کشف 15 میلیارد تومان وجه نقد قاچاق در خراسان جنوبی
انتقاد از بی‌توجهی مسئولان به اجرای قانون مناسب‌سازی
راهکارهای پلیس برای ناکام گذاشتن سارقان منزل
شاخ‌های اینستاگرامی روی صحنه تئاتر!
پیکر جوان 35 ساله پس از 5 روز جست‌وجو در زاینده‌رود پیدا شد
بیراهه‌های یک طرح نابهنگام
منظومه سمفونیک «ابر و آتش» به یاد اسرای شهید دفاع مقدس منتشر شد
دعوت به حضور در آیین‌های اربعین رهبر شهید؛ با تو در عهدیم تا صبح ظهور
امنیت اجاره ای ترک برداشت، متحدان آمریکا راه خروج را یافتند
جدول قیمت سیب زمینی، پیاز و انواع میوه و تره بار امروز سه شنبه 27 مرداد
سپاه با اتمام مهلت تفاهم، محاصره خلیج فارس را می‌شکند؟
وزیر آموزش و پرورش: تعطیلی مدارس نباید به یک رویه تبدیل شود
ادارات بوشهر چهارشنبه تعطیل شدند
هشدار ایران به کشتی‌های شبح؛ بازی پنهان، پاسخ آشکار دارد
قطعی برق خراسان شمالی امروز سه شنبه 27 مرداد + جدول
سونامی گازوئیل از هرمز تا جنوب‌شرق آسیا
قیمت جهانی طلا امروز سه شنبه 27 مرداد
پرسپولیس در یک پرونده حقوقی برنده شد
اضطراب قبل از کنکور طبیعی است یا نگران‌کننده؟
هشدار جدی پلیس درباره پلاک مخدوشی
فشار جفریز بر ترامپ برای توقف خشونت در کرانه باختری
پیوند سلاح مقاومت و حاکمیت ملی عراق
واکنش حسین‌زاده به حمله به دفتر بارزانی؛ ایران و اقلیم کردستان یکی هستند
خزانه طلایی بریکس؛ نقشه تازه روسیه برای استقلال مالی
رکورد صادرات غیرنفتی در سال 1405
آغاز عملیات خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده در بوشهر
فلیک علیه دی‌یونگ؛ ستاره هلندی در آستانه جدایی از بارسا
هشدار دیوان محاسبات به وزارت نفت
واشنگتن برای «جنگ بعدی» مهمات کافی دارد؟
بروزترین قیمت محصولات ایران خودرو امروز سه شنبه 27 مرداد اعلام شد + جدول
آخرین قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه 27 مرداد + جدول
کارت ورود به جلسه کنکور 1405؛ 750 هزار داوطلب کارت گرفتند
چهار حمله هوایی به فرودگاه ابوالظهور در ادلب سوریه
رئیس مجلس فردا عازم عراق می‌شود
ترکیب احتمالی استقلال مقابل نساجی مشخص شد