×
سیاسی
شناسه خبر : 264367
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/10/01 ساعت 15:19
عارف: مطمئن هستم مشکلات اقتصادی حل می‌شود

عارف: مطمئن هستم مشکلات اقتصادی حل می‌شود

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه دولت هر هفته چندین جلسه برای رفع مشکلات نخبگان برگزار می‌کند، گفت: دولت در زمینه فناوری‌های نوظهور، تحدید تشکیلاتی ندارد بلکه دنبال نگهداشت و جذب نیرو و حل مشکلات آنها است.

نورنیوز-گروه سیاسی: محمدرضا عارف امروز یکشنبه یکم دیماه ۱۴۰۴ در جلسه ستاد توسعه علوم و فناوری افتا با تبریک اعیاد رجبیه و میلاد حضرت مسیح (ع)، بیان کرد: بعد از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه جمع‌بندی کشور این بود که باید در زمینه فناوری‌های پیشرفته حرکتی جدی انجام شود و هیچ چالشی هم در جلسات درباره این موضوع نداشتیم.

وی با اشاره به اهمیت علم و فناوری در توسعه و پیشرفت و مصونیت بخشی به پدافند کشور، خاطر نشان کرد: علم و فناوری نقش مهمی در افزایش امنیت کشور دارد تا دیگر دشمن جرأت خطا و شیطنت نکند و اگر هم اقدامی کرد با پاسخ سخت‌تری مواجه شود.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه راهبرد دولت این است که در طول سه سال آینده کشور جایگاه اول منطقه را در زمینه علم و فناوری دست پیدا کند، افزود: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در این زمینه عملکرد خوبی داشته است ولی باید یک ارزیابی دقیق و موشکافانه درباره روند اقدامات شش ماهه گذشته داشته باشیم. در این زمینه هم‌افزایی میان دستگاه‌های مختلف یک ضرورت است و اگر شش ماهه پیش تداخل و هم‌پوشانی در وظایف وجود داشت اکنون باید به خاطر کشور، نظام و مردم همه با یک صدا و یک برنامه و با تقسیم ملی اقدام کنیم.

عارف با اشاره به ضرورت حمایت از جوانان و دانشمندان در حوزه فناوری‌های نوظهور، گفت: این جوانان، متعهد و پرتلاش هستند و هیچ هدفی جز تعالی و پیشرفت کشور ندارند و باید از آنها حمایت بیشتری شود. آنها خواستار حمایت معنوی و اخلاقی و ایجاد بستر برای فعالیت خود هستند و شاید در آخرین مرحله مسائل اقتصادی خود را مطرح کنند. این جوانان و دانشمندان با وجود امتیازهایی که ممکن است با مهاجرت به دست بیاورند، در کشور باقی مانده‌اند تا ایران را به تعالی و پیشرفت برسانند.

وی افزود: دولت هر هفته چندین جلسه برای رفع مشکلات نخبگان برگزار می‌کند و ما امیدواریم بتوانیم دین خود را به دنیای علم و فناوری ادا کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به هدف تشکیل ستاد توسعه علم و فناوری افتا، اظهار کرد: در ابتدا برخی ترجیح می‌دادند یک شورای عالی که نهاد بالادستی بوده و نقش حامی دارد ایجاد شود اما ذات ستاد، نگرانی مثبت برای ساماندهی و انسجام بخشی میان مدت برای یک موضوع است. در واقع ستاد موقتی و میان مدت بوده و دنبال پاسخگویی به یک مسئله است.

عارف افزود: شهادت می‌دهم با تلاش دانشمندان خود می‌توانیم دست برتر را در زمینه فناوری‌های نوظهور داشته باشیم البته اکنون شاید به خاطر غفلت یا کم‌توجهی این جایگاه را نداریم اما بستر و پایه‌های لازم و خوب هم از جنبه علمی و هم از جنبه انگیزه و نشاط نیروی انسانی در اختیار داریم. نیروی انسانی ما برای پیشرفت کشور در زمینه علم و فناوری احساس مسئولیت می‌کنند. بنابراین مدیران هم باید نگاه ویژه‌ای به ستاد توسعه علوم و فناوری افتا داشته باشند تا اقدام جهشی در راستای تحقق اهداف کشور به دست آید. این ستاد همچنین یکی از مهمترین ستادهای حوزه فناوری و امنیت بخشی در زمینه سایبر است و می‌تواند به سایر حوزه‌ها کمک کند.

وی با بیان اینکه نظام به اهمیت بخش خصوصی در تأمین امنیت سایبری پی برده است، گفت: تصمیم بسیار درستی گرفته شده که به بخش خصوصی در این زمینه نقش داده شود، البته به جز مواردی که باید در انحصار بخش حاکمیتی باشد. بخش خصوصی در این زمینه خوش سابقه بوده و عملکرد آنها هم خوب بوده است.

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به نقش عملکرد ستاد توسعه علوم و فنون افتا در سایر بخش‌ها، گفت: از هدف‌گذاری سه ساله برای دستیابی به جایگاه اول منطقه ۶ ماه گذشته است و اکنون باید ارزیابی کنیم که چه میزان پیشرفت در اهداف خود داشته‌ایم.

عارف با اشاره به رویکرد دولت برای اصلاح ساختار و تحدید تشکیلاتی، خاطر نشان کرد: دولت در زمینه فناوری‌های نوظهور، تحدید تشکیلاتی ندارد بلکه دنبال نگهداشت و جذب نیرو و حل مشکلات آنها است. دولت و نظام حل مشکلات نخبگان کشور که بدون توجه به مشکلات اقتصادی خود، تمام وقت برای ارتقاء علم و فناوری در کشور تلاش می‌کنند تا در حد امکان مشکلات آنها را کاهش دهند.

وی همچنین با بیان اینکه دولت مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم را فراموش نمی‌کند، گفت: با توسعه علم و فناوری می‌توانیم به یک اقتصاد با رشد، توسعه و با ثبات دست یابیم و از شرمندگی مردم خارج شویم. دغدغه همه مسئولان اقتصادی کشور هم همین مسئله است. در تمام جلساتی که در سطح عالی تشکیل می‌شود، دغدغه اقتصاد و معیشت مردم پیگیری و همه راهکارهای کوتاه مدت و میان‌مدت بررسی می‌شود. البته در این زمینه به نقد و ارائه راهکارهای صاحبنظران نیز نیازمندیم.

معاون اول رئیس‌جمهور در پایان گفت: ما با حلقه‌ای از مشکلات از جمله گران بودن کالاها و گرانفروشی مواجه هستیم که نمی‌توان فقط با حل مسئله یک حلقه، مشکلات را ریشه‌ای حل کند بنابراین باید تمام حلقه‌های این زنجیره با هم اصلاح شود. بخش مهمی از وقت رئیس جمهور و وزرا در همین زمینه صرف می‌شود. مطمئن هستم این مشکلات حل می‌شود ولی مسئله این است که در زمان کوتاه‌تری این اتفاق رخ دهد.

در این جلسه گزارشی از روندهای امنیت سایبری در کشورهای مختلف ارائه شد و طرح شناسایی، جذب و نگهداشت نیروی انسانی حوزه فناوری مورد بررسی قرار گرفت و پس از بحث و تبادل نظر کلیات آن به تصویب رسید.


نظرات

آخرین اخبار
خبر امیدوارکننده از دریاچه ارومیه؛ پهنه آب بیش از چهار برابر شد
جدول خاموشی چهارمحال و بختیاری امروز دوشنبه 23 شهریور اعلام شد؛ کوهرنگ، خانمیرزا و سامان
قیمت دلار توافقی امروز دوشنبه 23 شهریور 1405؛ رشد 492 تومانی دلار
آخرین قیمت خودرو امروز دوشنبه 23 شهریور 1405 / ریزش 108 میلیونی پژو 207+جدول قیمت ها
عذرخواهی رسمی از یونایتد بابت اشتباه VAR در داربی منچستر؛ گل نبود
جدول آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز 23 شهریور 1405؛ توقف تولید 4 خودروی گرانقیمت
مهار نفوذ در گلوگاه‌ها
دو فوریتی | الو ! من می خوام خودکشی کنم !
روابط بین‌المللی 25 سال بعد از 11 سپتامبر
قیمت خودروهای سایپا امروز 23 شهریور 1405؛ افزایش قیمت شاهین، اطلس، کوییک و سهند
برنامه بازی‌های امروز دوشنبه 23 شهریور؛ ساعت بازی استقلال و تراکتور در لیگ نخبگان آسیا
مشکل کشور کمبود نیروی اجرایی نیست انتخاب‌های اشتباه است
آخرین قیمت طلای جهانی امروز 23 شهریور 1405؛ طلا در آستانه یک تصمیم مهم
جبهه قدرتمند بریکس در مقابل آمریکا
جدول قطعی برق کرمانشاه امروز دوشنبه 23 شهریور 1405 ؛ برنامه و لینک ساعت خاموشی
معوقات اردیبهشت بازنشستگان تأمین اجتماعی چه زمانی واریز می‌شود؟جزئیات جدید
تشکیل پرونده قضایی برای شهردار دورود به اتهام ترک فعل
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 23 شهریور 1405؛ کاهش دما از اواخر هفته+ وضعیت استان ها
مصرف استامینوفن در دوران بارداری؛ آری یا خیر؟
دارو‌های کاهش وزن با افزایش خطر افسردگی و افکار خودکشی ارتباط دارند؟
از سلیاک؛ بیماری هزارچهره‌ چه می‌دانید؟
راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان دهانه رحم
علائم شایع آنفلوآنزا در کودکان+توصیه‌ها
آیا امکان سفارش ترکیبات دارویی موثر در درمان سرطان پستان وجود دارد؟+پاسخ
سردار رادان: پلیس در بالاترین سطح آمادگی است
سوریه در التهاب؛ انفجار در حماه و اعتراضات سوختی در ادلب + فیلم
تردد کامیون‌ها از شلمچه و چذابه از سر گرفته می‌شود
فراخوان «جان‌فدا» برای تشکیل هزار گردان
تریتا پارسی: فقط 2 درصد نظامیان آمریکا کاملاً حامی جنگ با ایران هستند
هالند باز هم رکودشکنی کرد
سطح هوشیاری قهرمان کشتی به 7 رسید
جدیدترین مدل سهمیه بنزین اعلام شد
وزیر خارجه عمان: همچنان متعهد به گفتگو هستیم/علت تعویق نشست صلاله
تعویق نشست صلاله درباره تنگه هرمز
واشنگتن پست: ایران همچنان کنترل اوضاع را محکم در دست دارد
ابلاغ دستور جدید دولت برای صرفه‌جویی سوخت
حمله جنگنده‌های سعودی به بازار یمن
پزشکیان وارد تهران شد
احتمال لغو دیدار آتی شی و ترامپ چند درصد است؟
ادعای وزیر انرژی آمریکا؛ مذاکره با ایران را ترجیح می‌دهیم
واکنش طنز قالیباف به بنزین 9.99 دلاری در آمریکا
58 حمله هوایی عربستان به یمن در 24 ساعت
لبنان و اسرائیل دوباره پای میز مذاکره می‌روند
حکیم: عراق نمی‌تواند گذرگاه آغاز تهدید برای کشورهای همجوار باشد
راه‌اندازی کریدور سبز میان ایران و ارمنستان
خشونت شهرک‌نشینان به «تهدید استراتژیک» تبدیل شده است
گزارش عملکرد 2 ساله دولت پزشکیان منتشر شد
ادعای شکست روسیه در صورت حمله به لهستان!
رونالدو به جنجال هواداران التعاون واکنش نشان داد
خبر مهم برای معلمان غیردولتی