×
سیاسی
شناسه خبر : 264358
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/10/01 ساعت 14:55
تحقق دولت الکترونیک به‌گونه‌ای باشد که با حملات سایبری، کل سیستم دچار اختلال نشود

پزشکیان:

تحقق دولت الکترونیک به‌گونه‌ای باشد که با حملات سایبری، کل سیستم دچار اختلال نشود

رئیس‌جمهور با تأکید بر اهمیت تحقق طرح ملی دولت الکترونیک به‌عنوان ابزاری کلیدی برای تسهیل ارائه خدمات به مردم و افزایش رضایتمندی عمومی تصریح کرد: تکمیل و به‌روزرسانی اطلاعات خدمات دستگاه‌های اجرایی، ارتقای امنیت سایبری و پیش‌بینی زیرساخت‌های جایگزین و پشتیبان، از الزامات اساسی اجرای موفق این طرح ملی است.

نورنیوز-گروه سیاسی: جلسه شورای اجرایی فناوری اطلاعات، صبح امروز دوشنبه - ۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ - به ریاست مسعود پزشکیان برگزار شد.

در این جلسه گزارش جامع وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره وضعیت توسعه و میزان تحقق دولت الکترونیک در کشور، جایگاه جمهوری اسلامی ایران در ارزیابی‌ها و رتبه‌بندی‌های بین‌المللی در این حوزه و همچنین نتایج ارزیابی دوره‌ای پایش کیفیت خدمات دولت الکترونیک در دستگاه‌های اجرایی به‌صورت تفصیلی ارائه و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در این جلسه همچنین اعضای شورا در حضور رئیس جمهور به آسیب‌شناسی روندهای موجود، شناسایی چالش‌ها و موانع پیش‌روی تحقق کامل دولت الکترونیک پرداختند.

پزشکیان در این نشست با تاکید بر اهمیت طرح ملی دولت الکترونیک به‌عنوان ابزاری کلیدی برای تسهیل ارائه خدمات به مردم و افزایش رضایتمندی عمومی، تحقق آن را از اولویت‌های دولت برشمرد و با انتقاد از وقفه ۲۷ماهه در تشکیل جلسات شورای اجرایی فناوری اطلاعات، خاطرنشان کرد که استمرار و نظم در برگزاری این جلسات، شرط لازم برای پیشبرد مؤثر سیاست‌های تحول دیجیتال در کشور است.

رئیس جمهور گام نخست و بسیار مهم در تحقق واقعی دولت الکترونیک را تکمیل و به‌روزرسانی اطلاعات «شناسه خدمات» دانست و تصریح کرد: دستگاه‌های اجرایی باید تعریف دقیق، شفاف و استانداردی از خدمات قابل ارائه خود ارائه دهند تا اجرای دولت الکترونیک از پایه و به‌صورت اصولی و ریشه‌ای محقق شود. این اقدام موجب خواهد شد کارآمدی و اثربخشی دولت الکترونیک برای مردم ملموس‌تر شده و از سوی دیگر، آمارها و گزارش‌های عملکردی دستگاه‌ها در این حوزه به واقعیت نزدیک‌تر شود.

پزشکیان همچنین بر ضرورت ارتقای امنیت شبکه‌های ارتباطی و حفاظت از اطلاعات و داده‌ها در برابر نفوذها و حملات سایبری تاکید کرد و گفت: تحقق دولت الکترونیک باید به‌گونه‌ای پیش برود که حتی در صورت بروز حملات سایبری، کل سیستم کشور دچار اختلال نشود و برای تداوم خدمات، راهکارهای جایگزین و پشتیبان پیش‌بینی شده باشد.

رئیس جمهور در ادامه تأمین، تقویت و نگهداشت نیروی انسانی نخبه در حوزه فناوری اطلاعات، را از دیگر الزامات تحول و ارتقای حوزه دیجیتال کشور دانست و تصریح کرد: ایجاد انگیزه‌ها و مشوق‌های لازم برای حفظ نخبگان، فراهم‌سازی بستر فعالیت مؤثرتر آنان و بهره‌گیری بهینه از ظرفیت‌های تخصصی موجود در این حوزه امری ضروری است.

پزشکیان در بخش دیگری از این جلسه با توجه به مباحث مطرح‌شده در خصوص موانع و چالش‌های تحقق اهداف دولت الکترونیک در سراسر کشور، از جمله موضوع تمرکز داده‌ها و اطلاعات، پیشنهاد کرد دو شهر به‌عنوان «شهر هدف» برای اجرای آزمایشی دولت الکترونیک انتخاب شوند. بر اساس این پیشنهاد، اجرای این طرح آزمایشی با مشارکت دانشگاه‌های فعال در حوزه‌های فناوری اطلاعات، مدیریت و اقتصاد با تشکیل تیم‌های تخصصی و انعقاد قرارداد و تعریف پروژه مشخص انجام خواهد شد و در صورت موفقیت این الگو، طرح مذکور به سایر شهرها و استان‌های کشور تعمیم داده می‌شود .

رئیس جمهور با اشاره به نقش مؤثر اساتید دانشگاهی در این فرآیند، تصریح کرد: اساتید دانشگاه با الگوهای جهانی تحول دیجیتال، روندهای بین‌المللی و جهت‌گیری‌های استاندارد این حوزه آشنا هستند و توانایی لازم برای ارائه برنامه‌ها و مدل‌های قابل اجرا را دارند. افزون بر این، اجرای چنین پروژه‌هایی می‌تواند زمینه‌ساز ارتقای مهارت و دانش عملی دانشجویان نیز باشد.

بر اساس تصمیم اتخاذشده در جلسه، مسئولیت پیگیری این طرح آزمایشی به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری سپرده و مقرر شد گزارش پیشرفت آن به‌صورت ماهانه به دولت ارائه شود.

پزشکیان تاکید کرد: ما باید به استانداردهای جهانی در حوزه دولت الکترونیک دست یابیم و در این مسیر، استفاده از مشاوران بین‌المللی نیز ضروری است.

رئیس‌جمهور همچنین به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دستور داد دستورالعملی جامع برای تسهیل اجرای طرح دولت الکترونیک تهیه کند که در آن چالش‌ها و موانع اجرایی در استان‌ها و نیز انتظارات مشخص از دستگاه‌ها تبیین شده باشد تا این دستورالعمل در جلسات سراسری استانداران ارائه شود.

پزشکیان تاکید کرد که اجرای آزمایشی طرح دولت الکترونیک در دو شهر منتخب، به معنای توقف اقدامات جاری در سایر استان‌ها و شهرها نیست و تمامی دستگاه‌های مسئول باید با اهتمام و جدیت، وظایف خود را در این زمینه ادامه دهند.

رئیس‌جمهور همچنین بر ضرورت طراحی سازوکاری برای آشنایی دانش‌آموزان با دولت الکترونیک در بخش کیفیت بخشی به آموزش تاکید کرد و گفت: آشنایی نسل جدید با نحوه استفاده از خدمات دولت الکترونیک و کاربردهای آن، باید از سنین پایه و از مسیر نظام آموزشی کشور آغاز شود تا فرهنگ استفاده صحیح و مؤثر از این خدمات به‌صورت پایدار در جامعه نهادینه شود.


نظرات

آخرین اخبار
هشتمین رئیس‌جمهور موقت پرو در 10 سال گذشته انتخاب شد
تبریک قالیباف به روسای مجالس کشورهای اسلامی به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان
رکوردشکنی واردات نفت آسیا
ترافیک سنگین در هراز و آزادراه تهران-کرج-قزوین
کریم بنزما: با روزه گرفتن، بهتر بازی می‌کنم
شامگاه امشب؛ عطارد در اوج درخشش رویت‌پذیر است
گروسی از پیشرفت ملموس در مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا خبر داد
پزشکیان: رسالت ما گره‌گشایی از مشکلات مردم است
علت مرگ بازیگر هالیوود مشخص شد
جزئیات کشف 15 کیلو شمش طلا به ارزش 400 میلیارد تومان
مخالفت اتریش در پیوستن به شورای صلح غزه
رشد 40 درصدی تولید نفت ونزوئلا در سال 2026
زلنسکی: توافق بر سر نظارت بر آتش‌بس نزدیک است
سفر وزیر خارجه آمریکا به فلسطین اشغالی در هفته آینده
تصادف خونین در کمربندی بندر دیر بوشهر جان 4 نفر را گرفت
عراقچی: مذاکرات ژنو پیشرفت داشت/ وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد
ارزش سهام عدالت دوباره تغییر کرد / سهامداران حتما بخوانند
آمریکا ناتو را برای پایان ماموریت در عراق تحت فشار گذاشت
رونمایی کره‌شمالی از موشک‌اندازهای جدید هسته‌ای
سرشبکه‌های اصلی حوادث تروریستی دی‌ماه در اندیمشک دستگیر شدند
60 لیتر سهمیه بنزین امشب در کارت سوخت شارژ می شود
واردات گوشی به کشور 15 درصد کاهش یافت
قطع گاز 55 هزار ویلای پُرمصرف در مازندران
رژیم و راهکار جدید کاهش انسولین برای دیابتی‌ها
هوای پایتخت در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت
مصاف چادرملو اردکان در خانه با گل‌گهر سیرجان صدرنشین
جایگزین محمد صلاح در لیورپول مشخص شد
هشدار بانک مرکزی به بانک‌های ناتراز
پیام عراقچی به وزیر خارجه موریتانی
سی‌ان‌ان: ترامپ هنوز تصمیم نهایی درباره ایران نگرفته است
صدور 2500 کارت سوخت در یک روز
طلای جهانی دوباره صعودی شد ؛ اونس به مرز 5 هزار دلار رسید
انفجار کپسول گاز در کراچی پاکستان جان 13 نفر را گرفت
زلزله 4.3 ریشتری صبح پنجشنبه عسلویه را لرزاند
معماری نوین امنیت در آب‌های جنوب
قیمت گوشت قرمز امروز 30 بهمن 1404 + جدول
ایران در صورت حمله، با همه توان پاسخ می‌دهد
رویترز:خروج بخشی از نیروهای آمریکایی از سوریه آغاز شد
چالش بحران آب و تحصیل در لرستان
سفر غیرمنتظره فرمانده ارشد آمریکا به ونزوئلا
فرصت تصمیم!
اتحادیه اروپا بودجه دفاعی جبهه شرقی را تقویت می‌کند
پزشکیان: پاسخگویی به مردم بودجه نمی‌خواهد، اراده می‌خواهد
مذاکرات، ناوها،موشک‌ها و معادله‌ای که همه را در انتظار نگه داشته!
ژاپن استفاده از پاوربانک در هواپیما را محدود می‌کند
هشدار سازمان ملل: آتش‌بس غزه در نقطه‌ای سرنوشت‌ساز قرار دارد
کشته شدن نظامی رژیم صهیونیستی در غزه بر اثر آتش خودی
بازداشت خبرنگار مشهور آمریکایی در اسرائیل
واکنش تند پاکستان به شهرک‌سازی و اقدامات اشغالگرانه رژیم صهیونیستی
شکست المپیاکو مقابل لورکوزن؛ شب تلخ طارمی در یونان