×
اجتماعی
شناسه خبر : 264348
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/10/01 ساعت 14:09
جزییات پرداخت ماهیانه 2 میلیون تومان به همه مادران

جزییات پرداخت ماهیانه 2 میلیون تومان به همه مادران

دبیر ستاد ملی جمعیت با اشاره به تصویب و تأمین اعتبار طرح «کارت امید مادر» در بودجه سال 1405، از اجرای سراسری این طرح برای تمامی مادران کشور، بدون محدودیت جغرافیایی، قومیتی یا ترتیب تولد فرزند خبر داد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: مرضیه وحید دستجردی، دبیر ستاد ملی جمعیت با تأکید بر نقش رسانه‌ها در آگاهی‌بخشی عمومی، گفت: پرداختن علمی، دقیق و مسئولانه به موضوع جمعیت، سلامت باروری، ازدواج و فرزندآوری اهمیت بالایی دارد. از ایسنا خاطرات بسیار خوبی در دوران وزارت بهداشت دارم و این خبرگزاری را یکی از رسانه‌های مهم و اثرگذار، به‌ویژه در حوزه علمی می‌دانم.

۸۰ درصد رشد مغزی در دو سال نخست زندگی

وحید دستجردی در ادامه با اشاره به اهمیت سال‌های ابتدایی زندگی کودکان اظهار کرد: دو سال اول زندگی، دوره‌ای تعیین‌کننده در رشد جسمی و به‌ویژه رشد مغزی کودک است؛ به‌طوری‌که حدود ۸۰ درصد رشد مغزی در همین بازه زمانی شکل می‌گیرد و بنیان سلامت آینده فرد در این سال‌ها گذاشته می‌شود.

وی افزود: اگر کودک در این دو سال از نظر تغذیه، بهداشت، عاطفی، خانوادگی و روانی به‌خوبی حمایت شود، بخش عمده‌ای از رشد هوشی، رفتاری و شناختی او در آینده تضمین خواهد شد. با همین نگاه مسئله‌محور، موضوع سال‌های آغازین زندگی کودک در دبیرخانه ستاد ملی جمعیت و شوراهای سیاست‌گذاری و اندیشه‌ورزی بررسی شد که در نهایت به طراحی کارت امید مادر انجامید.

اعتبار کارت امید مادر در بودجه ۱۴۰۵ پیش‌بینی شد

دبیر ستاد ملی جمعیت با اشاره به روند تصویب این طرح گفت: کارت امید مادر ابتدا در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شد و پس از موافقت اعضا، رئیس‌جمهور در ۲۴ شهریورماه آن را امضا کرد. خوشبختانه اعتبار اجرای این طرح نیز در لایحه بودجه سال ۱۴۰۵ پیش‌بینی شده است.

وی توضیح داد: بر این اساس، از ابتدای فروردین سال آینده، تمامی مادران در سراسر کشور، بدون توجه به قومیت، منطقه جغرافیایی یا نرخ باروری محل سکونت، در صورت تولد فرزند مشمول دریافت کارت امید مادر می‌شوند. این کارت به همه فرزندان، فارغ از اینکه فرزند اول، دوم، سوم یا حتی پنجم خانواده باشند، تعلق می‌گیرد.

پرداخت ماهانه تا ۲۴ ماه به نام مادر

وحید دستجردی تأکید کرد: برخلاف بسیاری از حمایت‌ها که به سرپرست خانوار تعلق می‌گیرد، در این طرح کارت مستقیماً به مادر داده می‌شود؛ چراکه بار اصلی بارداری، زایمان، شیردهی و مراقبت از کودک بر عهده مادر است.

به گفته وی، کارت امید مادر از بدو تولد فرزند به مادر تحویل داده می‌شود و به مدت ۲۴ ماه، هر ماه مبلغ دو میلیون تومان به آن واریز خواهد شد تا صرف هزینه‌های زندگی و نیازهای کودک در این دوره حساس شود.

دبیر ستاد ملی جمعیت با اشاره به بازخوردهای اجتماعی این طرح گفت: پس از اعلام کارت امید مادر، استقبال گسترده‌ای از سوی خانواده‌ها صورت گرفت؛ به‌طوری‌که حتی خانواده‌هایی که تولد فرزندشان در ماه‌های پایانی امسال است، با ارسال پیام و نامه خواستار مشمول شدن در این طرح شده‌اند. اگرچه به دلیل سالانه بودن قانون بودجه، اجرای طرح از سال آینده امکان‌پذیر است، اما این استقبال نشان‌دهنده اثرگذاری بالای طرح است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: کارت امید مادر می‌تواند نقش مؤثری در ایجاد احساس حمایت، امنیت و همراهی دولت با خانواده‌ها ایفا کند و گامی عملی در حمایت از مادران و آینده جمعیت کشور باشد.


نظرات

آخرین اخبار
اعترافات مردی که می‌گفت جمهوری اسلامی 40 سالگی را نمی‌بیند
نحوه فعالیت مراکز اهدای خون در تاسوعا و عاشورا / ادامه پویش «نذر خون» تا پایان ماه صفر
ارکستر کودکان کار تشکیل می‌شود
پزشکیان، سخنران مراسم شب عاشورای حسینی در حرم مطهر امام خمینی(ره)
واکنش رونالدو به دو گل در جام جهانی
سنای آمریکا قطعنامه خروج از جنگ علیه ایران را تصویب کرد
قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل برای مجازات عاملان حمله به نیروهای حافظ صلح
سخنرانی جنجالی ترامپ؛ اشاره دوباره به بازگشت به انتخابات
هشدار پلیس فتا: ترفند جدید کلاهبرداری با «انتقال پول به حساب دیگر»
پرواز مستقیم آستراخان ـ رشت برقرار شد
سفیر اسرائیل در واشنگتن: وضعیت امروز به‌خاطر حزب‌الله فاجعه‌بار است
همتی: 12 میلیارد دلار از منابع بلوکه‌شده ایران آزاد می‌شود
فرمول قیمت‌گذاری خودرو روی میز تغییر
فیفا کارت خبرنگار پاراگوئه‌ای را باطل کرد
خداوند رهبر شهید انقلاب را در دل‌های مردم جاودانه کرد
دیپلماسی روی دور تند
پرونده غزه در مذاکرات و محافل بین‌المللی پیگیری می‌شود
مسیر صعود هموارتر شد؛ امتیاز مهم برای ایران
رایزنی مکرون و نبیه بری
جزئیات برنامه‌ریزی برای تشییع قائد شهید
پایان اختلال کارت‌های بانک تجارت
رونالدو تاریخ را بازنویسی کرد
هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری با ترفند «به‌روزرسانی کارت‌خوان»
پوتین: نیروهای روسیه هر روز در حال پیشروی هستند
اوسمار در تمرین پرسپولیس حاضر شد
روبیو: آتش‌بس لبنان از مذاکرات با ایران جداست
کمیته سه‌جانبه ایران، آمریکا و لبنان برای آتش‌بس لبنان تشکیل می‌شود
قائم پناه: استانداران تا پایان تیرماه با مدل جدید ارزیابی می شوند
ادعای خلبان اف-15 درباره مشاهده پهپادهای هماهنگ ایرانی در آسمان
رشت به آستراخان متصل شد؛آغاز پروازهای چارتری در مسیر ایران روسیه
روایت بانک مرکزی از یک سال سخت اقتصادی؛ رشد منفی و افت تولید
نعیم قاسم: اسرائیل چاره‌ای جز عقب‌نشینی از لبنان ندارد
قالیباف: قوه قضاییه در مسیر افزایش اعتماد عمومی گام برداشته است
شهباز شریف: موضوع موشک‌های بالستیک در تفاهم ایران و آمریکا مطرح نبوده است
تازه‌های تولید و پخش تلویزیون و رادیو
تحریم‌های تازه واشنگتن علیه کوبا
تخصیص 17 میلیارد دلار وام توسط آمریکا برای تسریع ساخت 10 راکتور هسته‌ای
رسانه قطری: ایران اولویت‌های خود را در مذاکرات سوئیس تحمیل کرد
حمله اوکراین به نیروگاه کرچ روسیه و قطعی گسترده برق در کریمه
نورنما | فرا رسیدن ایام سوگواری تاسوعای حسینی تسلیت باد
حماس: اسرائیل دنبال تغییر ساختار سیاسی غزه است
ریابکوف: مسکو آماده کمک به ایران در مذاکرات با واشنگتن است
شفاف‌سازی درباره عوارض تنگه هرمز
«هالند مصر» رسماً بارسایی شد
احتمال بازداشت نتانیاهو در پی توافق ایران و آمریکا
بانک مرکزی: اختلال خدمات بانکی تا پایان امشب به‌طور کامل برطرف می‌شود
نسخه خطی نادر «لهوف» رونمایی شد
پایان ماجرای جنجالی دختر گمشده نسیم‌شهر
آغاز دور پنجم مذاکرات لبنان و اسرائیل در واشنگتن
نوراینفو |در انتظار تحقق شروط تفاهم نامه اسلام آباد