×
بین الملل
شناسه خبر : 264201
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/10/01 ساعت 05:00
پشت پرده تمرکز نتانیاهو بر موشک‌های بالستیک ایران

پشت پرده تمرکز نتانیاهو بر موشک‌های بالستیک ایران

کارشناسان مسائل امنیتی می‌گویند تمرکز اخیر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، بر برنامه موشکی ایران، فراتر از نگرانی‌های دفاعی ساده است و با اهداف سیاسی و منطقه‌ای گسترده‌ای در ارتباط است. این رویکرد، واکنش‌های داخلی و بین‌المللی را نیز به دنبال داشته است.

نورنیوز-گروه بین الملل :  «بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل در ۲۹ دسامبر با دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده دیدار خواهد کرد تا نظر مساعد او را برای جنگ دیگری با ایران جلب کند.» این گزاره خبری در چندساعت گذشته موج رسانه‌ای جدیدی را به راه انداخته است.

تریتا پارسی، معاون اندیشکده کوئینسی در این خصوص می نویسد: اسرائیل خواستار جنگ بی پایان است و این در حالی است که ایده «اول آمریکا» که باب میل دونالد ترامپ به نظر می‌رسد، خواهان صلح است. اسرائیل آماده بود تا درگیری با ایران را پس از جنگ دوازده روزه از سر بگیرد چون در اولین حمله به اهداف کلیدی خود دست نیافت. تاثیر قابل توجه حملات موشکی ایران اسرائیل را مجبور کرد پس از تنها چند روز به دنبال آتش بس باشد که تضادی آشکار با ماه ها و حتی سال هایی بود که معمولا صرف تلاش برای متقاعد کردن اسرائیل به آتش بس با حماس و حزب الله لبنان می شد.

به مورد لبنان توجه کنید. سیاست آمریکا این هدف را دنبال می کند که نیروهای مسلح لبنان را به سطحی برساند که بتوانند حزب الله را خلع سلاح کنند، اما عمدا مانع از رسیدن نیروهای مسلح لبنان به ظرفیتی می شود که به لبنان اجازه دفاع یا بازدارندگی در برابر تجاوز اسرائیل را بدهد.نویسنده این گزارش در ادامه با طرح این تحلیل که «جنگ ژوئن منجر به بازدارندگی متقابل شد، وضعیتی که ایران می تواند بپذیرد اما برای نتانیاهو و آنچه از او به عنوان میراث باقی خواهدماند، غیرقابل تحمل است»، ادعا کرد که در نهایت، این درگیری نه پیروزی برای اسرائیل بود و نه برای ایران.

دقیقا همین به اصطلاح «تعادل وحشت» است که اسرائیل را به سمت دور جدیدی از درگیری سوق می دهد چرا که دکترین نظامی اسرائیل اجازه نمی دهد هیچ یک از دشمنان منطقه ای آن از قدرت بازدارندگی برخوردار باشند یا سلطه نظامی آن را به چالش بکشند. برنامه موشکی ایران در حال حاضر دقیقا همین کار را انجام می دهد.

بر اساس گزارش ان‌بی‌سی نیوز، پیام های اسرائیل دیگر نه بر برنامه هسته ای ایران بلکه بر برنامه موشک های بالستیک این کشور متمرکز است. دقیقا به همین دلیل است که ترامپ باید به نتانیاهو نه بگوید. زیرا هدف اسرائیل امنیت به معنای متعارف نیست، بلکه تسلط مطلق است. اسرائیل بر داشتن امنیت کامل و آزادی مانور اصرار دارد، در حالی که همسایگان خود را از حداقل سطح اطمینان نسبت به خود محروم می‌کند و منطقه را به وضعیت ناامنی کامل می کشاند.

به مورد لبنان توجه کنید. سیاست آمریکا این هدف را دنبال می کند که نیروهای مسلح لبنان را به سطحی برساند که بتوانند حزب الله را خلع سلاح کنند، اما عمدا مانع از رسیدن نیروهای مسلح لبنان به ظرفیتی می شود که به لبنان اجازه دفاع یا بازدارندگی در برابر تجاوز اسرائیل را بدهد. این سیاست در حالی پیگیری می شود که اسرائیل روزانه لبنان را بمباران می کند.

در نتیجه، خواسته های اسرائیل از آمریکا بی پایان خواهد بود. پس از بمباران برنامه هسته ای، تمرکز و خواسته ها از آمریکا به برنامه موشکی ایران معطوف شد. اگر آن برنامه نابود شود، که یک «اگر» بزرگ است، توجه به توانایی دیگری از ایران معطوف خواهد شد.

تعجب نکنید اگر نیویورک تایمز در مقطعی گزارشی منتشر کند که چگونه چاقوهای آشپزخانه در ایران توسط نهادهای امنیتی اسرائیل به عنوان تهدیدی وجودی دیده می شوند. دکترین نظامی اسرائیل نیازمند جنگ بی پایان است. نه برای رسیدن به امنیت، بلکه برای اعمال سلطه.

با این حال، اسرائیل بدون حمایت بی پایان آمریکا نمی تواند هیچ یک از این جنگ ها را ادامه دهد. مالیات دهندگان آمریکایی در سال ۲۰۲۴، ۲۱.۷ میلیارد دلار از بودجه نظامی اسرائیل را پوشش دادند.

نویسنده در ادامه این نوشتار کوتاه با اشاره به اینکه اسرائیل آزاد است که دکترین امنیتی خود را انتخاب کند، نوشت: اما رئیس جمهور ایالات متحده، به ویژه کسی که ادعای حمایت از ایده «آمریکا اول» را دارد، نمی تواند امنیت ملی آمریکا و رفاه مردم این کشور را فدای رویاهای خودبزرگ بینانه اسرائیل برای امپراتوری «اسرائیل بزرگ» کند. به ویژه از آنجا که استراتژی امنیت ملی جدید دونالد ترامپ، خاورمیانه را کم اهمیت جلوه داده است.

ترامپ به درخواست اسرائیل برای بمباران تاسیسات هسته ای ایران تن داد و حالا، شش ماه بعد، نتانیاهو با برنامه های جنگی علیه موشک های ایرانی بازگشته است. اگر ترامپ بار دیگر تسلیم نتانیاهو شود، نخست وزیر اسرائیل شش ماه دیگر با طرح جنگی دیگری بازخواهد گشت تا آمریکایی ها بتوانند مالیات های خود را دو دستی تقدیم کنند.

این وضعیت تا زمانی که ترامپ تصمیم به پایان دادن به آن بگیرد، بی پایان ادامه خواهد داشت. رئیس جمهور آمریکا باید این رابطه را در ۲۹ دسامبر به پایان برساند.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
یمن: حل مساله تنگه هرمز به پایان تجاوزات علیه ایران بستگی دارد
کارشناس حوزه انرژی: تولید بنزین در کشور با مشکل مواجه نمی‌شود
ایروانی: شورای امنیت باید اسرائیل را وادار به رعایت کامل آتش‌بس در لبنان کند
زاخارووا: آماده کمک به حل وضعیت وخیم در خاورمیانه هستیم
9 گل در 90 دقیقه! پاریسی ها مونیخی ها را میخکوب کردند
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین