×
اقتصادی
شناسه خبر : 264180
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/09/30 ساعت 17:13
مدیرعامل توانیر: برای نخستین‌بار رشد تقاضای برق کشور 3 درصد کاهش یافت

مدیرعامل توانیر: برای نخستین‌بار رشد تقاضای برق کشور 3 درصد کاهش یافت

مدیرعامل توانیر گفت: ترکیب صرفه‌جویی در مصرف، بهره‌گیری از فناوری‌های هوشمند و توسعه منابع انرژی تجدیدپذیر می‌تواند به عنوان یک راهکار جامع، کشور را از چالش ناترازی برق و خاموشی‌های احتمالی عبور دهد.

نورنیوز-گروه اقتصادی :  مصطفی رجبی‌مشهدی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر صرفه‌جویی به‌عنوان راهبرد اصلی عبور از ناترازی، گفت: این رویکرد در قالب ۱۴ مگاپروژه و ۳۶ بسته مدیریت مصرف از سوی وزیر نیرو ابلاغ شد و نتیجه آن، کنترل تقاضا، پایداری شبکه و افزایش انرژی تحویلی به بخش‌های مولد کشور بود.

کاهش بی‌سابقه رشد تقاضا و مهار اوج بار

رجبی‌مشهدی با بیان اینکه برای نخستین‌بار رشد تقاضای برق کشور ۳ درصد کاهش یافت، افزود: مجموعه اقدامات انجام‌شده موجب ۹ درصد بهبود در وضعیت مدیریت مصرف شد و اگر روند سال‌های گذشته ادامه پیدا می‌کرد، کشور نیازمند ظرفیتی معادل ده‌ها واحد نیروگاهی جدید بود؛ ظرفیتی که نه از نظر سرمایه‌گذاری، نه سوخت و نه زمان، امکان تحقق آن وجود نداشت.
به گفته وی، اوج تقاضا به حدود ۷۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات کنترل شد و از تشدید ناترازی جلوگیری به‌عمل آمد.

نقش کلیدی هوشمندسازی؛ از کنتور تا لیمیتر

مدیرعامل توانیر، هوشمندسازی شبکه توزیع را یکی از پایه‌های اصلی این موفقیت دانست و گفت: تعداد کنتورهای هوشمند نصب‌شده در کشور از ۵۷ میلیون دستگاه عبور کرد و برای نخستین‌بار، محدودسازی مصرف مشترکان پرمصرف و بدمصرف در بخش خانگی اجرا شد.
وی تصریح کرد: استفاده از لیمیتر (Limiter) به‌جای قطع گسترده فیدرها، امکان کنترل عادلانه مصرف را فراهم کرد و باعث شد خاموشی‌ها هدفمند و محدود شود.

فیدر سبز؛ جایگزین خاموشی عمومی

رجبی‌مشهدی با تشریح طرح فیدر سبز گفت: در این مدل، به‌جای قطع برق یک فیدر کامل، تنها مشترکان پرمصرف دارای کنتور هوشمند محدود می‌شوند و سایر مشترکان بدون خاموشی از برق پایدار بهره‌مند می‌مانند.
وی افزود: این رویکرد در چند کلان‌شهر از جمله مشهد و تهران آغاز شده و هدف آن تغییر نگاه عمومی به کنتور هوشمند از ابزار قطع برق به ابزار مدیریت هوشمند و عادلانه مصرف است.

مقابله جدی با رمزارزهای غیرمجاز

مدیرعامل توانیر با اشاره به تشدید برخورد با استخراج غیرمجاز رمزارزها گفت: کشف و مهار مراکز غیرمجاز نسبت به سال قبل رشد قابل توجهی داشته و برآوردها نشان می‌دهد مصرف غیرمجاز رمزارزها معادل چندین هزار مگاوات بار پنهان به شبکه تحمیل می‌کند.
وی تأکید کرد: همکاری وزارت ارتباطات، نهادهای امنیتی و قضائی برای مهار این پدیده، نقش تعیین‌کننده‌ای در کاهش ناترازی دارد.

تجدیدپذیرها؛ توسعه مشروط به ذخیره‌ساز و تقویت شبکه

رجبی‌مشهدی با بیان اینکه توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و بادی بدون ملاحظات فنی می‌تواند منجر به «حبس تولید» شود، گفت: برای نیروگاه‌های خورشیدی جدید، الزام استفاده از ذخیره‌ساز مطابق استانداردهای جهانی (حدود ۲۰ درصد ظرفیت) و تجهیزات کنترل سریع ولتاژ در شرایط اتصال به شبکه درج خواهد شد.
وی از برنامه‌ریزی برای اجرای دو پایلوت ذخیره‌ساز در تهران و سیستان و همچنین هدف‌گذاری ۳ هزار مگاوات ذخیره‌ساز در سطح شبکه خبر داد.

کریدور انتقال ۷۶۵ کیلوولت؛ ستون فقرات تعادل شمال–جنوب

‌مدیرعامل توانیر با اشاره به مطالعات انجام‌شده برای تقویت شبکه بالادستی گفت: ایجاد کریدور انتقال ۷۶۵ کیلوولت از جنوب به مرکز کشور، نقش کلیدی در انتقال توان فصلی ایفا می‌کند؛ به‌گونه‌ای که تبادل برق جنوب به شمال را که اکنون حدود ۵ هزار مگاوات است، می‌تواند تا چند برابر افزایش دهد و پایداری شبکه سراسری را ارتقا بخشد.

بازار بهینه‌سازی و کارور برق

رجبی‌مشهدی با اشاره به ظرفیت‌های مغفول‌مانده بهینه‌سازی مصرف گفت: طرح‌های بهینه‌سازی روشنایی، سرمایش و تجهیزات برقی با همکاری ساتبا و توانیر در حال اجراست و توسعه کارور برق به‌عنوان ابزار تجمیع و هدایت صرفه‌جویی‌ها، می‌تواند نقش مؤثری در کاهش بار ایفا کند.
وی افزود: هدف‌گذاری شده سقف صرفه‌جویی از ۲۵ میلیارد کیلووات‌ساعت به ۵۰ تا ۵۵ میلیارد کیلووات‌ساعت افزایش یابد.

هشدار درباره سرمایه انسانی صنعت برق

مدیرعامل توانیر با ابراز نگرانی از وضعیت معیشتی کارکنان صنعت برق گفت: فاصله نظام پرداخت این صنعت با صنایع بزرگ، منجر به خروج نیروهای متخصص به‌ویژه در بخش‌های حیاتی مانند مدیریت شبکه شده است.
وی تأکید کرد: حفظ و نگهداشت سرمایه انسانی، شرط لازم برای پایداری شبکه و عبور موفق از ناترازی‌های آینده است.

رجبی‌مشهدی در پایان تصریح کرد: عبور پایدار از ناترازی برق، نیازمند مدیریت تقاضا، توسعه هوشمندسازی، تجدیدپذیرهای همراه با ذخیره‌ساز، تقویت شبکه انتقال و اصلاح ساختارهای مالی و منابع انسانی است؛ مسیری که صنعت برق با وجود همه محدودیت‌ها، آن را با جدیت دنبال می‌کند.


خبرگزاری مهر
نظرات

آخرین اخبار
حمله آمریکا به هرمزگان به بهانه سقوط آپاچی/پاسخ قاطع سپاه و حمله به ناوگان پنجم آمریکا
پیام منع کشت خشخاش؛ هشدار یا مشوق؟
ترک سیگار ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد؟
افزایش تلفات زلزله فیلیپین+فیلم
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: حملات به ایران هدفمند است/پیش از حمله مطلع شدم
گفت‌وگوی خانوادگی؛ راهکار کاهش استرس کودکان
ادعای مقام کاخ سفید: به رغم حملات جدید، موضع آمریکا درباره توافق با ایران تغییر نکرده است
نامه عراقچی به اعضای شورای حکام ؛ از تکرار اشتباه سال گذشته جلوگیری کنید
فریب اطلاعات پزشکی فضای مجازی را نخورید
نیمی از نفت ایران در ازای مشارکت در بازسازی
آمریکای متجاوز: حملات علیه ایران را آغاز کرده ایم
زنبورها با مغزی به اندازه کنجد فکر می‌کنند
هشدار یک منبع آگاه نظامی به دشمن درباره شرارت جدید
ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت منقضی شده است
مستند افشاگرانه و حمایت قاطع گروه دوستان منشور ملل متحد از ایران
علی باقری: هدف آمریکا علیه ایران هرگز محقق نمی‌شود
آمادگی برای صدور ویزای شرکت‌کنندگان خارجی در مراسم تشییع رهبر شهید
دستورات ویژه وزیر راه و شهرسازی برای سفرهای اربعین و بازگشت حجاج
هند مجوز استارلینک را در سایه نگرانی‌های امنیتی متوقف کرد
توضیح الجزیره به نقل از منبع ایرانی درباره سقوط بالگرد آمریکایی
المطلع: ایران معادله بازدارندگی جدیدی در منطقه ایجاد کرد
وزیر انرژی آمریکا : درگیری با ایران پیچیده‌تر از پیش‌بینی‌ها بود
مخبر: 100 شب پایداری مردم، نقشه‌های شوم دشمن را بی‌اثر کرد
رای شورای امنیت سازمان ملل به بررسی بازگشت تحریم‌ها علیه ایران
بازگشایی سفارت هلند در تهران
وزیر فرهنگ: ‏قطع اینترنت جز با احراز شرایط اضطراری مجاز نیست
ادعای ترامپ درباره سرنگونی بالگرد آپاچی آمریکا توسط ایران
حمله به مقر کردهای جدایی‌طلب در اربیل
پرونده قضایی و انضباطی دانشجویان متخلف در تجمعات دی‌ماه در حال رسیدگی است
ترامپ و خطای هرمز؛ بازی با آتشی که پاسخ دارد
وزیر خارجه انگلیس: خواستار مذاکرات موفق ایران و آمریکا هستیم
رنجبر: شهید طهرانچی مدیری تحول‌گرا بود
رد پیشنهاد 150 میلیونی رئال برای آلوارس
ایران: با پایان شرایط جنگی و رفع تهدیدات، زمینه راستی‌آزمایی فراهم می‌شود
شوک بزرگ در اردوی ازبک‌ها؛ماشاریپوف جام جهانی را از دست داد
سی‌ان‌ان ادعای ترامپ علیه ایران را تکرار کرد
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از زبان مادر قربانی
جزئیات جلسه ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب
بقائی: عملیات پرچم دروغین آمریکا به معامله یک میلیارد دلاری ختم شد
هشدارعراقچی نسبت به هرگونه خطای احتمالی دشمن در خلیج فارس
جزئیات جدید ترمیم نمرات امتحانات نهایی اعلام شد
الجزیره: تقلای ترامپ برای توافق با ایران، بیانگر شکاف میان آمریکا و اسرائیل است
پزشکیان: باید راه رانت و فساد در نظام اداری بسته شود
طوفان و تندباد شدید در پایتخت
کالاس: بازگشت به جنگ تمام‌عیار بهای سنگینی برای منطقه دارد
امسال آسمان کشور 68 درصد بیشتر بارید
گروسی در مناظره‌های ژنو میان نامزدهای دبیرکلی سازمان ملل شرکت نکرد
قالیباف: ما زبان دیپلماسی را ترجیح می‌دهیم ولی زبان‌ غیردیپلماسی را روان‌تر صحبت می‌کنیم
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 19 خرداد 1405
درخواست روسیه برای خروج سلاح‌های هسته‌ای آمریکا از اروپا