×
اقتصادی
شناسه خبر : 264175
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/10/01 ساعت 01:00
مرد چینی فلج با تراشه مغزی روبات‌ها را کنترل کرد

مرد چینی فلج با تراشه مغزی روبات‌ها را کنترل کرد

مرد چینی فلجی با استفاده از تراشه مغزی توانست روبات‌ها را تنها با افکار خود کنترل کند؛ این دستاورد گامی بزرگ در فناوری رابط مغز و کامپیوتر به شمار می‌رود و نوید آینده‌ای را می‌دهد که افراد با ناتوانی‌های حرکتی بتوانند مستقل‌تر زندگی کنند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: به گزارش  اینترستینگ انجینرینگ، محققان آکادمی علوم چین ۱۷ دسامبر اعلام کردند مردی که دچار آسیب شدید نخاعی شده است، اکنون می‌تواند با استفاده از یک رابط مغزی بی‌سیم کاشته‌شده در بدن خود، ویلچرهای هوشمند، سگ‌های روباتیک و انواع دستگاه‌های دیجیتال را کنترل کند.

این نخستین بار است که چنین فناوری‌ای امکان کنترل پایدار و عملی چندین سامانه روباتیک را به‌طور هم‌زمان فراهم می‌کند. مرکز CEBSIT با اعلام این دستاورد، آن را گامی فراتر از آزمایش‌های صرفاً آزمایشگاهی توصیف کرده است. این بیمار نه‌تنها توانایی حرکت دارد، بلکه شاغل است و بدون حرکت دادن بخش‌های پایین‌تر از گردن، فعالیت‌های دورکاری انجام می‌دهد و در ازای آن دستمزد دریافت می‌کند.

این بیمار که با نام «آقای ژانگ» شناخته می‌شود، در سال ۲۰۲۲ میلادی پس از سقوط از ارتفاع دچار آسیب شدید نخاعی شد. این حادثه منجر به پاراپلژی سطح بالا شد و توانایی حرکات ارادی او را به ناحیه سر و گردن محدود کرد. ژانگ پس از بیش از یک سال توانبخشی متداول، پیشرفت اندکی داشت و در نهایت به یک کارآزمایی بالینی رابط مغز و تراشه پیوست.

جراحان در ۲۰ ژوئن، یک رابط مغز و رایانه تهاجمی با نام WRSo۱ را در بیمارستان هوشان در مغز وی کار گذاشتند. این سامانه شامل حسگرهای بسیار کوچکی در ناحیه جلویی مغز است که از طریق الکترودهای انعطاف‌پذیر و به‌همراه یک تراشه پردازشگر، درون شیار کوچکی در جمجمه قرار داده شده‌اند.

ژانگ پس از جراحی، یک کلاه مخصوص بر سر گذاشت که وظیفه تأمین انرژی بی‌سیم و دریافت سیگنال‌های عصبی را بر عهده دارد. پس از دو تا سه هفته تمرین، او توانست تنها با استفاده از افکار خود، نشانگر ماوس و سایر دستگاه‌های دیجیتال را کنترل کند.

توانایی انجام دورکاری توسط ژانگ به‌عنوان یک نقطه عطف تاریخی تلقی می‌شود. او فرایند تحویل محصولات از دستگاه‌های فروش خودکار را به‌صورت از راه دور تأیید می‌کند و به این ترتیب، به نخستین فردی تبدیل شده است که در یک کارآزمایی رابط مغز-رایانه (BCI) فعالیت شغلی دارای دستمزد انجام می‌دهد.

محققان علاوه بر تعامل با نمایشگرها، موفق شدند کنترل مغزی را به دنیای فیزیکی نیز گسترش دهند. ژانگ اکنون قادر است یک ویلچر هوشمند را هدایت کرده و به سگ‌های روباتیک فرمان دهد. این سگ‌ها می‌توانند غذای بیرون‌بر را برای او حمل کنند، در حالی که ویلچر هوشمند امکان حرکت در فضای بیرونی و حتی پایین رفتن از پله‌ها را بدون نیاز به کمک دیگران برای وی فراهم می‌کند.


مهر
نظرات

آخرین اخبار
زخم‌پوش فوق‌نازک هوشمند به بازار آمد
کلاه کاهش ریزش مو ابداع شد
تاکید مسعود بارزانی بر لزوم استقلال عراق در تصمیماتش
سپاهان ایران(0) - الاهلی قطر (1) /بازی به وقت اضافه کشیده شد+ فیلم گل مردود
گفت‌وگوهای غیررسمی واشنگتن با نوه رائول کاسترو
زلنسکی رئیس جمهوری بلاروس را تحریم کرد
درخواست عضو کنست برای برکناری نتانیاهو
محکومیت اقدام اخیر اسرائیل در غصب اراضی کرانه باختری
تاکید وزیر راه بر تطابق قیمت بلیت با خدمات ایرلاین‌ها
حمله نماینده سابق کنگره آمریکا به ترامپ در قبال ایران
گزافه‌گویی جدید ترامپ علیه ایران
طرح صلح با «پ.ک.ک» روی میز پارلمان ترکیه!
مسکو: پیشرفت مذاکرات تهران- واشنگتن به‌‌معنای یک توافق قریب‌الوقوع نیست
حمله پهپادی ترکیه به خودرویی در اقلیم کردستان عراق
ادامه یورش به مسجد الاقصی حتی در ماه مبارک رمضان
نامه مشترک نمایندگان ایران، چین و روسیه به گروسی
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
در ادامه بازی‌های لیگ نخبگان آسیا؛ اولسان از صعود بازماند
رکورد حداکثر دما در آذربایجان‌شرقی شکسته شد
انتشار سومین بیانیه مرکز اطلاعات مالی در پاسخ به شایعات مرتبط با FATF
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ترامپ خواهان دستیابی به توافق با ایران است
زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان مورد حمله سایبری قرار گرفت
گزارش تصویری | آماده شدن کشورهای اسلامی برای ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
پیش‌بینی افزایش بی‌سابقه دما در مازندران/ هشدار درباره وقوع آتش‌سوزی
هلال ماه رویت شد
پاداش میلیون یورویی در انتظار طارمی
آمریکا از اقدام نظامی علیه ایران خودداری می‌کند
پزشکیان: بحران‌های ریشه‌دار اجتماعی و تربیتی، با نسخه‌های یک‌شبه درمان نمی‌شوند
آیت‌الله سیستانی نخستین روز ماه رمضان را اعلام کرد
جریمه سنگین برای دلال فوتبال
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: حداقل 10 سرویس خارجی در اغتشاشات دی‌ماه نقش داشتند
رهبر معظم انقلاب: به راویان پیشرفت، افتخار و آن‌ها را دعا می‌کنم
تنش‌ها بین مصر و اسرائیل بر سر «سومالی‌لند» بالا گرفت
سپاهان قهرمان لیگ وزنه‌برداری شد
سناتور ضدایرانی آمریکا: تداوم قدرت ایران توافق ابراهیم را به خطر می‌اندازد
انفجار در یک معدن نیجریه 38 کشته بر جای گذاشت
چند داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند؟
ای‌بی‌سی‌نیوز گزارش داد: آمریکا در حال بررسی لغو تحریم‌های ایران است
هشدار حماس درپی اخراج تعدادی از ائمه و خطیبان مسجد الاقصی
آلن ایر: تهران با تمام قدرت به هر حمله‌ای پاسخ خواهد داد
جام قهرمانی فوتبال امیدهای کشور به آلومینیوم اراک رسید
خبر خوش میدری درخصوص محصولات جدید سبد دارویی کشور
پیام پزشکیان به جشنواره ملی کتاب رشد
وزیر انرژی آمریکا: اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهیم!
میمند فارس لرزید
آغاز ثبت‌نام نخبگان برای عضویت در هیئت علمی از جمعه + لینک سامانه
توضیحات وکیل تاجزاده درباره حکم جدید موکلش
غیبت مهره‌های کلیدی پرسپولیس در بازی با خیبر
اختصاص 252 هزار میلیارد تومان برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان
نورنما | حلول ماه پر برکت رمضان مبارک باد