×
بین الملل
شناسه خبر : 264162
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/09/30 ساعت 14:48
آیا ایران محور اصلی سفر نتانیاهو به آمریکا است؟

نورنیوز بررسی می‌کند،

آیا ایران محور اصلی سفر نتانیاهو به آمریکا است؟

سفر نتانیاهو به آمریکا نه تهدید مستقیم علیه ایران، بلکه برای مدیریت بحران غزه و هماهنگی با ترامپ طراحی شده است. برجسته‌سازی ایران بیش از واقعیت، یک جنگ ادراکی و رسانه‌ای برای افکار عمومی منطقه و تل‌آویو است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: تحولات اخیر نشان می‌دهد محور سفر نتانیاهو به آمریکا، پرونده غزه و وضعیت بن‌بست‌گونه «طرح صلح ترامپ» است. این طرح اکنون در آستانه شکست قرار دارد و هرگونه اقدام تازه‌ای از سوی کاخ سفید، پیامدهای قابل توجهی برای تل‌آویو خواهد داشت. ترامپ به دنبال اجرای گام جدیدی است که با ملاحظات سیاسی و امنیتی نتانیاهو همخوانی ندارد. بنابراین سفر، فرصتی برای ایجاد هماهنگی مجدد، مدیریت اختلافات و جلوگیری از اقدام یک‌جانبه کاخ سفید محسوب می‌شود.
وضعیت غزه به‌عنوان محور اصلی سفر، پیچیدگی‌های متعددی دارد. ادامه درگیری‌ها، فشارهای سیاسی و بحران انسانی، امکان هرگونه سیاست یک‌جانبه تل‌آویو را محدود کرده است. از منظر اسرائیل، تمرکز بر ایران بیشتر یک ابزار رسانه‌ای و ادراکی است تا یک دستور کار واقعی؛ راهبردی که با هدف جلب توجه افکار عمومی و مهار بحران داخلی طراحی شده است.

برجسته‌سازی ایران؛ ابزار جنگ ادراکی

فضاسازی‌های اخیر پیرامون برنامه موشکی و هسته‌ای ایران، بیش از آنکه منعکس‌کننده واقعیت‌های میدانی باشد، کارکردی روانی و رسانه‌ای دارد. هدف از این برجسته‌سازی، ایجاد نگرانی، القای تهدید و تأثیرگذاری بر افکار عمومی ایران و منطقه است. تمرکز تل‌آویو بر ایران به‌عنوان یک تهدید، پوششی برای بحران واقعی غزه محسوب می‌شود و راهبردی برای حفظ اعتبار داخلی نتانیاهو در شرایطی است که سیاست‌های او در منطقه با محدودیت‌ها و شکست‌های قابل توجهی روبرو شده است.
این تاکتیک علاوه بر داخل سرزمین‌های اشغالی، در سطح بین‌المللی نیز کارکرد دارد. برجسته کردن ایران، بهانه‌ای برای جلب حمایت سیاسی آمریکا و کاهش فشارهای بین‌المللی علیه اسرائیل است. با این حال، این بازی رسانه‌ای نمی‌تواند واقعیت محدودیت‌های عملیاتی تل‌آویو را تغییر دهد و عملاً بخشی از جنگ ادراکی طولانی مدت علیه ایران را شکل می‌دهد.

محدودیت ظرفیت‌های عملیاتی تل‌آویو


واقعیت‌های داخلی و منطقه‌ای اسرائیل نشان می‌دهد که این رژیم توان ورود به یک درگیری تازه با ایران را ندارد. فشارهای امنیتی در جبهه شمالی، بن‌بست دیپلماتیک، جنگ فرسایشی در غزه و بحران اجتماعی داخلی، عملاً ظرفیت تصمیم‌گیری و اقدام پرریسک را از تل‌آویو سلب کرده است. هرگونه اقدام نظامی جدید می‌تواند پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی و پرهزینه‌ای داشته باشد و بنابراین تأکید بر ایران، بیشتر یک ابزار بلوف و فشار است تا تهدید واقعی.
محدودیت عملیاتی تل‌آویو باعث شده است که استراتژی اصلی، رسانه‌ای و روانی باشد و تمرکز بر ایران، نوعی مدیریت بحران ادراکی و جلب حمایت سیاسی داخلی و خارجی تل‌آویو محسوب شود. به بیان دیگر، سفر نتانیاهو و تمرکز رسانه‌ای بر ایران، بازتاب استیصال سیاسی و تلاش برای انتقال بحران از داخل به خارج است.

فرار رو به جلو و پیامدهای رسانه‌ای

بلوف‌سازی درباره ایران، بخشی از عملیات روانی گسترده است که هدف آن انتقال تمرکز از بحران غزه به تهدید خارجی و مدیریت افکار عمومی است. این اقدام، «فرار رو به جلو» محسوب می‌شود و نشان‌دهنده استیصال نتانیاهو در مواجهه با شکست‌های انباشته و محدودیت‌های سیاسی و امنیتی اوست. واقعیت آن است که نه ایران و نه جامعه بین‌الملل تحت تأثیر این جنگ ادراکی قرار نمی‌گیرند. انسجام ملی ایران، توانایی خنثی‌سازی چنین تهدیدات رسانه‌ای و روانی را دارد و دستاوردهای اخیر نظامی و دفاعی کشور، پیام واضحی درباره بازدارندگی ایران به دشمن ارسال می‌کند. از سوی دیگر، برجسته‌سازی ایران در رسانه‌ها، بیش از آنکه راهبردی عملی باشد، ابزاری برای مدیریت بحران داخلی تل‌آویو و ایجاد پوشش سیاسی برای ناکامی‌ها و محدودیت‌های عملیاتی رژیم است.
 


نظرات

آخرین اخبار
انتقادهای بی‌سابقه رئیس حزب «اسرائیل خانه ما» از نتانیاهو
اعتراض به توقیف دو نفتکش و وضعیت خدمه ایرانی
ترامپ: از سرگیری «پروژه آزادی» را بررسی می‌کنم/ «بهترین طرح» را ارائه دادیم
تغییر نام رختکن کمپ به یاد 168 شهید مدرسه میناب
بلومبرگ: تنگه هرمز همچنان مسدود است
سایه جنگ بر فراز کارائیب
کرملین: پوتین از میزبانی ترامپ خوشحال خواهد شد
پایان فیلمبرداری «عشق در انفرادی» مسعود کیمیایی
ولایتی خطاب به ترامپ: ما شما را در «میدان» شکست دادیم
اختصاص 150 میلیون دلار برای واردات دارو و مواد اولیه
«کول توماس آلن» اتهامات خود را رد کرد
ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای با ایران با تکیه بر تجربه چنددهه‌ای اروپا
پیام تشکر پزشکیان از آیت‌الله العظمی سیستانی بابت حمایت از ایران
خروج 2.4 همتی پول از صندوق‌های درآمد ثابت
وزیر نفت: تولید بنزین در دوران جنگ کاهش نیافت
عکس های منتخب ایران،دوشنبه 21 اردیبهشت 1405
حضور دو داور بین‌المللی ایران در قهرمانی آسیا/محمدی در ژوری، طغیانی روی تخته
اولیانوف: چرا ایران باید خواسته آمریکا را بپذیرد؟
گام بلند دولت برای نوسازی مناطق جنگ‌زده با منابع 60 هزار میلیارد تومانی
آغاز تایید ثبت‌سفارش‌های معطل‌مانده از زمان شروع جنگ
تصمیم نهایی در دست پرس؛ «آقای خاص» در راه برنابئو
بازی با کلمات وزیر دفاع ایتالیا: کشتی‌ها نزدیک شدند اما وارد هرمز نمی‌شوند!
گروه C زیر ذره‌بین AFC/ تلاش ایران برای شکستن طلسم نیم‌قرن ناکامی
پیام کاخ سفید به تهران: «برای مذاکره عجله‌ای نداریم»
جزئیات تحریم‌های جدید علیه شهرک‌سازی افراطی
دور جدید تحریم‌های انگلیس علیه نهادهای مالی ایران
اسلامی: غنی‌سازی تحت هیچ شرایطی قابل مذاکره نیست
مرگ تلخ جوان 31 ساله زیر آوار انفجار در اراک
جوهور دارالتعظیم به رکورد جاودانه استوا بخارست رسید
نورنما | برخورد هواپیما با کامیون
حمله موشکی حزب‌الله به تجمع نظامیان صهیونیست در «رشاف»
کمیاب شدن اسید سولفوریک در پی جنگ در تنگه هرمز
سقوط ارزهای آسیایی زیر سایه تنش‌های ژئوپلیتیک
واکنش تند سناتور دموکرات به تبعات اقتصادی تنش با ایران
اعلام حمایت ایران از طرح چهار ماده‌ای چین برای امنیت خلیج فارس
فردا؛ برگزاری سومین بازی درون‌تیمی تیم ملی در ورزشگاه دستگردی
هشدار نارنجی هواشناسی برای 10 استان کشور/ آماده‌باش برای باران‌های شدید
طعنه معنادار ایران به ترامپ: بقیه جنایات آمریکا را در کامنت‌ها بنویسید!
تاکید گوترش بر راه‌حل دیپلماتیک و تداوم مذاکرات با ایران
نگرانی برای تیم ملی؛ ستاره والیبال مصدوم شد
فرانسه: عملیات در تنگه هرمز هرگز تهاجمی نیست
چمران: انبار نفت شهران باید فوراً جابه‌جا شود
عبور سومین کشتی حامل گاز از مسیر ویژه ایران در هرمز
آیا شوک بنزینی در راه است؟
رونمایی از نقشه راه گردشگری 1405 راهی برای عبور از سایه سنگین جنگ و بحران
توضیح بانک مرکزی درباره ابلاغیه جنجالی: واردات طبق روال قبل است
قطعی اینترنت به رتبه علمی و شاخص‌های نوآوری کشور ضربه می‌زند
حرکت به سمت «دولت جنگی» را جدی بگیریم
2 راهکار ساده اما موثر در پیشگیری از زوال عقل
درخواست نخست‌وزیر لبنان برای مستندسازی جنایات جنگی اسرائیل