×
بین الملل
شناسه خبر : 264152
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/09/30 ساعت 14:18
نشنال اینترست: آمریکا پهپاد ایرانی شاهد را «کپی» کرده است

نشنال اینترست: آمریکا پهپاد ایرانی شاهد را «کپی» کرده است

ایالات متحده پهپاد رزمی جدید خود را بر پایه فناوری پهپاد ایرانی شاهد طراحی کرده است، روندی که نشانه تغییر معادله قدرت پهپادی جهان است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: نشریه آمریکایی گزارش داد که ایالات متحده در حال توسعه یک پهپاد رزمی جدید است که مستقیماً بر پایه فناوری پهپاد ایرانی شاهد طراحی شده و این روند را «وارونگی چشمگیر» در الگوهای فناوری نظامی جهان توصیف می‌کند.

به‌نوشته نشریه «نشنال اینترست»، نیروی تفنگداران دریایی آمریکا سامانه‌ای به نام پهپاد رزمی کم‌هزینه یا «لوکاس» را توسعه می‌دهد و این پهپاد در عمل نسخه‌ای تقریباً مشابه پهپادهای ایرانی شاهد توصیف شده است.

مقاله تأکید می‌کند که ایالات متحده برای سال‌ها خود را پیشتاز فناوری نظامی جهان معرفی کرده و دیگران را تنها «تقلیدکننده» دانسته بود؛ اما در حوزه پهپادها، این معادله دگرگون شده است. در این گزارش آمده که کشورهایی مانند چین، روسیه، ترکیه و اوکراین به‌شدت در زمینه توسعه پهپاد سرمایه‌گذاری کرده‌اند، در حالی که آمریکا دچار رکود و رضایت‌مندی بوده است. نشنال اینترست تأکید می‌کند که ایران، به‌ویژه با پهپادهای شاهد، تأثیرگذارترین قدرت پهپادی جهان شده و این پهپادها نقش برجسته‌ای در درگیری‌های اخیر ایفا کرده‌اند.

به گزارش نشنال اینترست، پهپادهای شاهد ـ به‌ویژه مدل شاهد ۱۳۶ ـ اکنون به‌طور گسترده در جهان مورد استفاده قرار می‌گیرند. رسانه آمریکایی مدعی است روسیه در جنگ اوکراین به این پهپادها وابسته شده، رژیم صهیونیستی در مورد حضور احتمالی آن‌ها در فلسطین اشغالی ابراز نگرانی کرده و ونزوئلا نیز به ایران اجازه تأسیس کارخانه‌های تولید این پهپادها را داده است. این نشریه می‌نویسد در یک چرخش غیرمنتظره، آمریکا نیز اکنون به همین سامانه ایرانی متکی شده است؛ نه با خرید، بلکه با مهندسی معکوس.

رسانه آمریکایی می‌نویسد که ایالات متحده یک پهپاد شاهد را به‌دست آورده و با کالبدشکافی فناوری آن، نسخه آمریکایی لوکاس را ساخته است. این گزارش همچنین مدعی است که ایران در سال ۲۰۱۱ با مهندسی معکوس پهپاد آمریکایی RQ-۱۷۰ توانست پایه‌های برنامه پهپادی خود را بنا کند و همین فناوری، ساخت مدل‌های ابتدایی شاهد را ممکن ساخت و سپس ایران سامانه‌های پیشرفته‌تری تولید کرد که اکنون فراتر از توان تولیدی آمریکا توصیف می‌شوند.

مقاله می‌افزاید پهپاد لوکاس از نظر ظاهری و ساختاری عملاً مشابه شاهد-۱۳۶ است و نشانه‌ای از ابتکار مستقل در آن دیده نمی‌شود. نشریه اشاره می‌کند برخی ممکن است این اقدام آمریکا را «پاسخ متقابل» به مهندسی معکوس ایران بدانند، اما اهمیت اصلی اینجاست که ارتش آمریکا اکنون از فناوری کشوری بهره می‌گیرد که سال‌ها آن را در حوزه نظامی به‌عنوان یک کشور پیشرفته قبول نداشت.

به‌نوشته نشنال اینترست، نیروی تفنگداران دریایی آمریکا در میدان تیر «یوما» در آریزونا مشغول آزمایش این پهپاد است و برنامه‌ریزی شده که لوکاس قابلیت حمله به اهداف متحرک را داشته باشد و شاید تا حدی به‌صورت خودکار عمل کند.

مقاله همچنین به هزینه پایین این پهپاد ـ حدود ۳۵ هزار دلار ـ اشاره می‌کند و می‌نویسد که وزارت دفاع آمریکا قصد دارد تولید آن را مشابه شیوه ساخت «کشتی‌های لیبرتی» در جنگ جهانی دوم به‌صورت انبوه و توسط چندین سازنده انجام دهد.

این گزارش تأکید می‌کند مقام‌های دفاعی آمریکا انتظار دارند لوکاس به یکی از سلاح‌های مهم عملیاتی تبدیل شود و در چندین حوزه ازجمله اروپا، غرب آسیا، منطقه هند-آرام و حتی آمریکای لاتین به‌کار گرفته شود. اگر آزمایش‌ها موفقیت‌آمیز باشند، انتظار می‌رود تولید این پهپاد به‌سرعت گسترش یابد و وارد چرخه عملیاتی شود.

نشنال اینترست در پایان هشدار می‌دهد که آمریکا اکنون در حال «کپی‌برداری» از فناوری نظامی ایران است و این موضوع باید جدی گرفته شود.

این نشریه تأکید می‌کند که توانمندی پهپادی ایران برخلاف تصویر ارائه‌شده توسط واشنگتن «عقب‌مانده» نیست و این پرسش را مطرح می‌کند که ایران چه سامانه‌های پیشرفته دیگری در اختیار دارد که ممکن است تهدیدی واقعی برای نیروهای آمریکا و متحدانش در آینده باشد.


نظرات

آخرین اخبار
مرگ 5 آمریکایی در هر ساعت به علت آلودگی خودروها
سفر در اروپا مختل شد!
شمار شهدای لبنان از 4250 نفر گذشت
پزشکیان: آمریکا به تفاهم نامه پایبند باشد، ما هم به تعهداتمان عمل می‌کنیم
حدادعادل: رابطه مردم و رهبری با معیارهای غربی قابل فهم نیست
گفت‌وگوی تلفنی اردوغان و مرتس
تیراندازی نظامیان اسرائیل به معترضان سوری در درعا
برخورد پهپاد با هواپیمای مسافربری در آسمان نیویورک
ادعای ترامپ: نشست دوحه شاید مهم باشد
ارتش جزئیات برنامه‌های مراسم بدرقه رهبر شهید را اعلام کرد
حمایت ویژه بنیاد ملی علم ایران از زنان و مادران پژوهشگر
روحانی: رهبر شهید در برابر بزرگ‌ترین فشارها ایستادگی کرد
شکست حقوقی ترامپ در پرونده رسوایی جنسی
سازمان ملل: اختلافات لبنان و اسرائیل باید پشت میز مذاکره حل شود
دایی فرزندان رهبر شهید: مردم برای دختر دوم رهبر شهید دعا کنند
معاون سیاسی نیروی دریایی سپاه در سانحه رانندگی جان باخت
پایان رؤیای سامورایی‌ها؛ برزیل با بازگشتی تماشایی صعود کرد
غریب‌آبادی: تنگه هرمز دیگر به وضعیت سابق بازنخواهد گشت
تنگه هرمز روی میز ناتو؛ رایزنی استارمر و دبیرکل ناتو در لندن
راز پیراهن 9 میلیون دلاری مارادونا فاش شد
پنالتی‌های سرنوشت‌ساز؛ گل‌گهر آخرین بلیت آسیا را گرفت
جزئیات فعالیت بانک‌ها در مراسم رهبر شهید
مخبر: شهید لاریجانی زبان گویای عقلانیت راهبردی جمهوری اسلامی بود
دیدار مکرون و سلطان عمان در کاخ الیزه
نور ویدئو | تحول قضایی ؛ از مطالبه تا واقعیت
برد نفس‌گیر ایران مقابل سوریه در انتخابی جام‌جهانی بسکتبال
بقائی: فعلاً هیچ مذاکره‌ای با آمریکا در کار نیست
130 هزار گواهینامه مهارتی فرهنگ و هنر صادر شد
چرا برقراری آتش بس، آغاز نبرد بر سر تنگه هرمز را کلید زده؟
لبنان زیر آتش؛ با وجود توافق، اسرائیل 10 نفر را به شهادت رساند
عارف: بحران بانک‌ها از ضعف امنیت سایبری شروع شد
پاسخ قاطع ایران به ادعای مکرون
پشت‌پرده خرید جنجالی اف-35 از آمریکا
ایران ادعای ترامپ درباره نشست دوحه را رد کرد
لگدکوب شدن غرور ملی در آمریکا
قتل مادربزرگ برای تأمین هزینه عروسی مجلل
نخبگان اجازه ندهند تفرقه جای همبستگی ملی را بگیرد
آمار آسیایی‌ها در جام جهانی؛ ایران بدشانس‌ترین
بازدید رئیس‌جمهور از پژوهشکده صنایع غذایی و فرآورده‌های کشاورزی سازمان ملی استاندارد
دیوان عالی آمریکا دست ترامپ را بازتر کرد
نورویدئو | تنگه هرمز ؛ کره‌ای که باز می شود یا محکم تر
آماده‌باش 1000 مدرسه تهران برای مراسم تشییع رهبر شهید
روسیه: «مسیر ترامپ» با مخالفت ایران و چین مواجه می‌شود
آمریکا بخشی از تحریم‌های مرتبط با روسیه را لغو کرد
واکنش مسکو به قانون هسته‌ای فنلاند
نخست‌وزیر عراق به اسلام‌آباد دعوت شد
دعوت از پزشکان داوطلب برای خدمت در مراسم تشییع قائد امت
کاتس: با سنتکام برای عدم عقب‌نشینی از غزه، لبنان و سوریه توافق کردیم
افضل مقیمی، چهره ماندگار زبان‌شناسی ایران، درگذشت
ترکیب گل‌گهر برای دیدار با چادرملو