×
بین الملل
شناسه خبر : 264152
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/09/30 ساعت 14:18
نشنال اینترست: آمریکا پهپاد ایرانی شاهد را «کپی» کرده است

نشنال اینترست: آمریکا پهپاد ایرانی شاهد را «کپی» کرده است

ایالات متحده پهپاد رزمی جدید خود را بر پایه فناوری پهپاد ایرانی شاهد طراحی کرده است، روندی که نشانه تغییر معادله قدرت پهپادی جهان است.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: نشریه آمریکایی گزارش داد که ایالات متحده در حال توسعه یک پهپاد رزمی جدید است که مستقیماً بر پایه فناوری پهپاد ایرانی شاهد طراحی شده و این روند را «وارونگی چشمگیر» در الگوهای فناوری نظامی جهان توصیف می‌کند.

به‌نوشته نشریه «نشنال اینترست»، نیروی تفنگداران دریایی آمریکا سامانه‌ای به نام پهپاد رزمی کم‌هزینه یا «لوکاس» را توسعه می‌دهد و این پهپاد در عمل نسخه‌ای تقریباً مشابه پهپادهای ایرانی شاهد توصیف شده است.

مقاله تأکید می‌کند که ایالات متحده برای سال‌ها خود را پیشتاز فناوری نظامی جهان معرفی کرده و دیگران را تنها «تقلیدکننده» دانسته بود؛ اما در حوزه پهپادها، این معادله دگرگون شده است. در این گزارش آمده که کشورهایی مانند چین، روسیه، ترکیه و اوکراین به‌شدت در زمینه توسعه پهپاد سرمایه‌گذاری کرده‌اند، در حالی که آمریکا دچار رکود و رضایت‌مندی بوده است. نشنال اینترست تأکید می‌کند که ایران، به‌ویژه با پهپادهای شاهد، تأثیرگذارترین قدرت پهپادی جهان شده و این پهپادها نقش برجسته‌ای در درگیری‌های اخیر ایفا کرده‌اند.

به گزارش نشنال اینترست، پهپادهای شاهد ـ به‌ویژه مدل شاهد ۱۳۶ ـ اکنون به‌طور گسترده در جهان مورد استفاده قرار می‌گیرند. رسانه آمریکایی مدعی است روسیه در جنگ اوکراین به این پهپادها وابسته شده، رژیم صهیونیستی در مورد حضور احتمالی آن‌ها در فلسطین اشغالی ابراز نگرانی کرده و ونزوئلا نیز به ایران اجازه تأسیس کارخانه‌های تولید این پهپادها را داده است. این نشریه می‌نویسد در یک چرخش غیرمنتظره، آمریکا نیز اکنون به همین سامانه ایرانی متکی شده است؛ نه با خرید، بلکه با مهندسی معکوس.

رسانه آمریکایی می‌نویسد که ایالات متحده یک پهپاد شاهد را به‌دست آورده و با کالبدشکافی فناوری آن، نسخه آمریکایی لوکاس را ساخته است. این گزارش همچنین مدعی است که ایران در سال ۲۰۱۱ با مهندسی معکوس پهپاد آمریکایی RQ-۱۷۰ توانست پایه‌های برنامه پهپادی خود را بنا کند و همین فناوری، ساخت مدل‌های ابتدایی شاهد را ممکن ساخت و سپس ایران سامانه‌های پیشرفته‌تری تولید کرد که اکنون فراتر از توان تولیدی آمریکا توصیف می‌شوند.

مقاله می‌افزاید پهپاد لوکاس از نظر ظاهری و ساختاری عملاً مشابه شاهد-۱۳۶ است و نشانه‌ای از ابتکار مستقل در آن دیده نمی‌شود. نشریه اشاره می‌کند برخی ممکن است این اقدام آمریکا را «پاسخ متقابل» به مهندسی معکوس ایران بدانند، اما اهمیت اصلی اینجاست که ارتش آمریکا اکنون از فناوری کشوری بهره می‌گیرد که سال‌ها آن را در حوزه نظامی به‌عنوان یک کشور پیشرفته قبول نداشت.

به‌نوشته نشنال اینترست، نیروی تفنگداران دریایی آمریکا در میدان تیر «یوما» در آریزونا مشغول آزمایش این پهپاد است و برنامه‌ریزی شده که لوکاس قابلیت حمله به اهداف متحرک را داشته باشد و شاید تا حدی به‌صورت خودکار عمل کند.

مقاله همچنین به هزینه پایین این پهپاد ـ حدود ۳۵ هزار دلار ـ اشاره می‌کند و می‌نویسد که وزارت دفاع آمریکا قصد دارد تولید آن را مشابه شیوه ساخت «کشتی‌های لیبرتی» در جنگ جهانی دوم به‌صورت انبوه و توسط چندین سازنده انجام دهد.

این گزارش تأکید می‌کند مقام‌های دفاعی آمریکا انتظار دارند لوکاس به یکی از سلاح‌های مهم عملیاتی تبدیل شود و در چندین حوزه ازجمله اروپا، غرب آسیا، منطقه هند-آرام و حتی آمریکای لاتین به‌کار گرفته شود. اگر آزمایش‌ها موفقیت‌آمیز باشند، انتظار می‌رود تولید این پهپاد به‌سرعت گسترش یابد و وارد چرخه عملیاتی شود.

نشنال اینترست در پایان هشدار می‌دهد که آمریکا اکنون در حال «کپی‌برداری» از فناوری نظامی ایران است و این موضوع باید جدی گرفته شود.

این نشریه تأکید می‌کند که توانمندی پهپادی ایران برخلاف تصویر ارائه‌شده توسط واشنگتن «عقب‌مانده» نیست و این پرسش را مطرح می‌کند که ایران چه سامانه‌های پیشرفته دیگری در اختیار دارد که ممکن است تهدیدی واقعی برای نیروهای آمریکا و متحدانش در آینده باشد.


نظرات

آخرین اخبار
ورود اعضای تیم فوتبال بانوان به مالزی با استقبال سفیر
اطلاعیه سازمان تأمین اجتماعی درباره زمان‌ پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
شبکه خبر: شهادت کارمندان یک بانک در تهران در حمله شبانه آمریکایی صهیونی
مارک کارنی: کانادا در تهاجم به ایران مشارکت نخواهیم کرد
ادامه موج سی و هفتم عملیات وعده صادق4/ حمله به قلب تل آویو با موشک های خرمشهر و خیبر شکن
یحیی سریع: ملت ایران به رهبری مومن، حکیم و شجاع اقتدا کردند
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/حمله به ساختمان مسکونی
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
آزادسازی ذخایر راهبردی یک شوخی و اثر آن کوتاه‌مدت است
سخنگوی کاخ سفید: پنتاگون گزارش مربوط به حمله به مدرسه دخترانه را منتشر خواهد کرد
کشورهای خلیج فارس از کمبود موشک‌های رهگیر و پاسخ جالب آمریکا نگران شدند
امضا قرارداد بوئینگ برای تحویل بمب‌های هوشمند به رژیم اسرائیل
هشدار سخنگوی سازمان ملل درباره پیامدهای گسترده حمله به ایران
بقایی: متجاوز شکست‌خورده است
محکومیت کره شمالی علیه حملات آمریکایی-صهیونی به ایران
ویتکاف: مذاکره‌کنندگان ایرانی از همان ابتدا موضع سرسختی اتخاذ کردند
ادعای وزیر جنگ آمریکا در پی حمله به شناورهای ایرانی
نیروی دریایی آمریکا: قادر به اسکورت کشتی‌ها نیستیم
گفت‌وگوی عراقچی و لاوروف درباره تجاوز نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران
حدود 150 نظامی آمریکایی در جنگ با ایران زخمی شده‌اند
نامه رئیس سازمان محیط‌زیست به دبیرکل سازمان ملل درباره پیامدهای زیست‌محیطی حمله به ایران
تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل روز چهارشنبه درباره پایان درگیری‌ در خاورمیانه
عراقچی: ما تازه شروع کرده‌ایم
ایروانی: جامعه بین‌المللی باید برای متوقف ساختن این جنگ خونین علیه مردم ایران اقدام کند
درخواست پاکستان و چین برای کاهش تنش‌ها در خاورمیانه و منطقه
سردار موسوی: دشمن به زودی با شگفتی‌های جدیدی روبه‌رو خواهد شد
واکنش ترامپ به شایعات و ادعای دروغ مین‌گذاری ایران در تنگه هرمز
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و دبیرکل سازمان ملل متحد درباره آخرین تحولات منطقه
زاخارووا: در پی حملات به ایران کنسولگری روسیه در اصفهان آسیب دید
قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء:تهاجم به زیرساخت‌ها و کشتار غیرنظامیان ایران بی‌پاسخ نمی ماند
گفت و گوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و هند در خصوص تحولات منطقه
عراقچی: ادعای حمله ایران به ایالات متحده دروغ محض است
نتانیاهو: جنگ با ایران بسیار پرهزینه است
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
استاندار: خدمات و زیرساخت‌های حیاتی تهران در وضعیت پایدار قرار دارد
تأکید وزیران خارجه روسیه و عربستان بر ضرورت توقف فوری درگیری‌ها در منطقه
عملیات سایبری علیه دوربین های امنیتی رژیم صهیونیستی
مشکلات خود را با سامانه فواد 128 درمیان بگذارید
تمدید تمام مجوزهای کسب و کار به مدت سه ماه
واژگونی اتوبوس در یزد درپی لغزندگی اسیدی جاده 5 کشته داشت
توییت جالب قالیباف درباره بلوف رسانه‌های آمریکا
معاون استاندار تهران اعلام کرد: هیچ قطعی برقی در شهر تهران نداشتیم
آماده‌سازی چهار پناهگاه و 2 بوستان برای اسکان اضطراری شهروندان در یزد
آمادگی تیم‌های عملیاتی هلال احمر مهاباد برای امدادرسانی در شرایط جنگی
آسان شدن حمله به پایگاه های نظامی رژیم صهیونیستی در حیفا
حمله موشکی به صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
واکنش عارف به لزوم حفظ پروتکل‌های حفاظتی در شرایط جنگی
برقراری امنیت در مرزهای غربی در بهترین وضعیت
اگر لاف نمی‌زنید ناو آبراهام لینکن را به تنگه هرمز بفرستید
دعوت ارتش از مردم برای شرکت در آیین تشییع فرماندهان شهید