×
بین الملل
شناسه خبر : 264097
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/09/30 ساعت 12:17
اتحاد آنکارا-تهران زیر سایه یک نگرانی‌ امنیتی مشترک به نام «تل‌آویو»

اتحاد آنکارا-تهران زیر سایه یک نگرانی‌ امنیتی مشترک به نام «تل‌آویو»

رادیو بین‌المللی فرانسه (آر. اف. آی/rfi) در گزارشی با اشاره به زمینه مشترک همکاری جمهوری اسلامی ایران و ترکیه نوشت: «رقابت‌های منطقه‌ای سال‌هاست که همکاری بین ترکیه و ایران را محدود کرده است؛ با وجود این، حالا نگرانی‌های امنیتی مشترک درباره اسرائیل، زمینه‌ای مشترک را برای همکاری تهران- آنکارا فراهم کرده است.»

نورنیوز-گروه بین الملل: رادیو بین‌المللی فرانسه (آر. اف. آی/rfi) در گزارشی با اشاره به زمینه مشترک همکاری جمهوری اسلامی ایران و ترکیه نوشت: هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه در سفر اخیرش به تهران، اسرائیل را «بزرگ‌ترین تهدید منطقه» خواند. وزیر خارجه ترکیه که در تهران میهمان عباس عراقچی، همتای ایرانی‌اش بود، اعلام کرد که هر دو کشور «اسرائیل را به دلیل سیاست‌های توسعه‌طلبانه‌اش، بزرگ‌ترین تهدید برای ثبات خاورمیانه» می‌دانند.

در ادامه این مطلب آمده است: آنکارا به طور فزاینده‌ای نسبت به عملیات‌های نظامی اسرائیل در سوریه خشمگین است و آن را تهدیدی برای امنیت خود می‌بیند. حکومت جدید سوریه نیز متحد نزدیک ترکیه است. این رسانه در ادامه ادعا می‌کند که «مجموعه تحولات منطقه به کاهش قدرت ایران منتهی شده و در نتیجه تهران از نگاه آنکارا تهدید کمتری به حساب می‌آید.»

سُلی اوزل، کارشناس روابط بین‌الملل به این رسانه فرانسوی گفت که «آنکارا از این موضوع خیلی خوشحال است. رقابت و همکاری به معنای واقعی روابط را تعریف می‌کنند. حالا رابطه (دو کشور) متعادل‌تر است. اما محدودیت‌هایی وجود دارد که از رویکرد آمریکا در قبال ایران نشات می‌گیرد.»

همچنین به گفته مورات اصلان، تحلیلگر بنیاد SETA، اندیشکده حامی دولت ترکیه در حوزه تحقیقات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، «تحولات داخل ایران نیز موتور محرکه‌ای برای تلاش‌های دیپلماتیک ترکیه نسبت به تهران است.»

وی اضافه کرد: ایران در تلاش است تا چشم‌انداز تازه‌ای بسازد که در آن بتواند با غرب ارتباط برقرار کند، اما بر پایه شرایطی که خودش تعیین کرده است. در این زمینه، ترکیه می‌تواند کمک کند. به همین دلیل آنکارا در حال مذاکره یا برقراری ارتباط با ایران است تا از شروط دستیابی به یک اجماع مشترک احتمالی آگاهی یابد.

به نوشته این رسانه، با این حال، گرم شدن روابط بین ترکیه و ایران به مذاق اسرائیل خوش نمی‌آید؛ جایی که وزرای آن، ترکیه را بزرگ‌ترین تهدید علیه اسرائیل خوانده‌اند! تنش‌ها بین تل‌آویو آنکارا به دلیل حمایت قاطع رجب طیب اردوغان، رئیس‌ جمهوری ترکیه، از مقاومت اسلامی فلسطین(حماس) رو به افزایش است.

گالیا لیندن‌شتراوس، تحلیلگر مسائل ترکیه در موسسه مطالعات امنیت ملی اسرائیل (INSS) می‌گوید: واضح است که اسرائیل نمی‌خواهد روابط ایران و ترکیه گرم شود زیرا ایران را تهدیدی وجودی می‌بیند و بنابراین هر چیزی که به ایران کمک کند، از نگاه اسرائیل دردسرساز است.

نیروهای امنیتی اسرائیل این ماه حماس را به انجام یک عملیات مالی بزرگ در ترکیه تحت نظارت ایران متهم کرده‌اند و این در حالی است که گفته می‌شود بسیاری از اعضای ارشد حماس در استانبول اقامت دارند.

به نوشته آر. اف. آی، با تایید مقامات ترکیه مبنی بر توافق کلی بر سر سفر اردوغان به ایران، نگرانی‌های اسرائیل درباره بهبود روابط ترکیه با ایران احتمالا تشدید خواهد شد.

افزون بر این، با توجه به تنش‌های جاری بین تهران و واشنگتن، آنکارا باید اطمینان حاصل کند که روابطش با تهران، متحد آمریکایی‌اش را تحریک نمی‌کند و برای برقراری چنین تعادلی، کار حساسی را برعهده دارد.

روابط خوب با واشنگتن برای آنکارا حیاتی است، زیرا ترکیه به منظور کاهش تنش‌ها با اسرائیل، به دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا چشم دوخته است. به گفته اصلان، «در حال حاضر، ایالات متحده برای اسرائیل، فضا را شکل می‌دهد.»

وی اضافه کرد: ترکیه ترجیح می‌دهد که با اسرائیل دیپلماسی اطلاعاتی داشته باشد نه یک جنگ قریب‌الوقوع؛ اما برای آرام کردن شرایط روی میانجی‌گری و حمایت آمریکا حساب می‌کند.


نظرات

آخرین اخبار
شوک قیمتی در بازار جهانی؛ گرانی مواد غذایی به اوج 3 ساله رسید
آمریکا و تروئیکا در آستانه شکست کامل «توهم اسنپ‌بک»
تامین امنیت غذایی؛ تخلیه 22 هزار تن برنج در هرمزگان آغاز شد
پایان عصر پهپادهای 50 میلیون دلاری؟ آمریکا در جستجوی جایگزین‌های ارزان‌قیمت
تلاش تروئیکا برای فرستادن پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
نیویورک‌تایمز: ایران، اعتمادبه‌نفس بیشتری به توانایی‌های خود پیدا کرده است
مجوزهای «تولید بار اول»، موتور محرک اقتصاد دانش‌بنیان ایران
وعده اژه‌ای برای تسهیل تجارت ایران و هند
پیش بینی قیمت دلار فردا شنبه 14 شهریور 1405؛ دلار در آستانه ثبت رکورد جدید
آخرین قیمت طلا و سکه امروز جمعه 13 شهریور 1405؛ طلا و سکه امروز دوباره گران شدند
سخنگوی ارتش: تا خروج کامل آمریکا از منطقه ایستاده‌ایم
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا شنبه 14 شهریور | احتمال صعود قیمت طلا و سکه
درخشش تیم ملی پاراتکواندو مردان ایران
عذرخواهی رسمی AFC از ایران؛ اشتباه داوری در بازی با کره شمالی تایید شد
استراتژی جدید پدافند غیرعامل؛ تاب‌آوری زیرساخت‌ها در برابر تهدیدات سایبری
هشدار رهبر جمهوری‌خواهان نسبت به از دست دادن اکثریت سنا
حمله پهپادی روسیه به ساختمان مرکزی سرویس امنیتی اوکراین
آمریکا یک بانک ترکیه‌ای را در ارتباط با ایران تحریم کرد
پایان خوش دعوی بر سر مهریه 1377 سکه بهار آزادی در ملارد
فرصت استفاده رایگان از مترو و اتوبوس تهران
محورهای دیدار رئیس دستگاه قضا با مقام قضایی هند
تورهای تجاری گاوبانگی، مرال‌ها را تهدید می‌کند
آخرین وضعیت جاده‌های شمال؛ ترافیک سنگین در آزادراه تهران-شمال و فیروزکوه
گسترش عملیات نظامی در بلوچستان پاکستان علیه جدایی‌طلبان
مصطفی نجفی با اقتدار قهرمان جهان شد
ترامپ به دنبال اعمال محدودیت بر رای‌گیری پستی
پاسخ بریتانیا به ادعای آرژانتین درباره حاکمیت بر جزایر فالکلند
رئیس‌کل بانک مرکزی: بازار ارز را با قدرت مدیریت می‌کنیم
افزایش چشمگیر پاداش نمایندگان ایران در مسابقات جهانی عشایری و روستایی قرقیزستان
انتقاد مشاور قالیباف از اصحاب ناراه‌حل
اطلاع رسانی درباره بنزین فقط از سوی سخنگوی دولت و رئیس پالایش و پخش انجام می‌شود
افشاگری مقام ارشد امنیتی روسیه درباره اجرای طرح «مسیر ترامپ»
قیمت گازوئیل در آمریکا رکورد زد
تشییع باشکوه پیکر 2 شهید هوافضای سپاه در کرمانشاه
قیمت اونس طلا 100 دلار ریخت
زمین سوخته ترامپ و نتانیاهو؛ فرسایش نهادها و بحران هویت
فرماندار قشم خطاب به مردم: نگران صداهای انفجار نباشید
فاجعه سیل مرگبار در نپال و تبت؛ بیش از 1200 کشته و 4200 مفقود الاثر
هشدار مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه : خطر درگیری گسترده در اوراسیا جدی است
خبر پالتیکو از تلاش برای جایگزینی صدراعظم آلمان
نکونام: فریب شکست‌های گل‌گهر را نمی‌خوریم
اژه ای: ایران و روسیه می‌توانند سدی مستحکم در برابر نظام تک‌قطبی ایجاد کنند
رمزگشایی از تصمیم جنجالی جدید ترامپ؛ فرار از کارنامه جنگ شکست‌خورده!
برنامه خاموشی برق گلستان فردا شنبه 14 شهریور؛ قطعی برق گرگان چه ساعتی است؟
پزشکیان: دسترسی عادلانه همه مردم به خدمات باید فراهم شود
شهادت مرزبان هنگ مرزی پاوه در درگیری با گروهک معاند
پاسخ سنگین ایران 15 دقیقه پس از تجاوز آمریکا؛ 4 پایگاه آمریکایی هدف موشک و پهپاد قرار گرفت
خاله خشمگین جان دختر 4 ساله را گرفت؛ ماجرای تلخ یک گوشی موبایل
اروپا در کنار آمریکا علیه ایران؟ پاسخ مبهم سخنگوی اتحادیه اروپا
کبوترباز ایرانشهری تیرانداز شد؛ 3 کشته و یک مجروح