×
بین الملل
شناسه خبر : 264053
تاریخ انتشار : شنبه 1404/09/29 ساعت 23:12
بیانیه مشترک آمریکا، قطر، مصر و ترکیه از پیشرفت در روند توافق غزه

بیانیه مشترک آمریکا، قطر، مصر و ترکیه از پیشرفت در روند توافق غزه

آمریکا، قطر، مصر و ترکیه پس از دیدار وزرای خارجه این کشورها با «استیو ویتکاف»، فرستاده «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که در مرحله نخست توافق مربوط به نوار غزه، پیشرفت‌های قابل توجهی حاصل شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: آمریکا، قطر، مصر و ترکیه در بیانیه‌ای مشترک از پیشرفت‌ قابل توجه در مرحله نخست توافق مربوط به نوار غزه خبر دادند.

  آمریکا، قطر، مصر و ترکیه پس از دیدار وزرای خارجه این کشورها با «استیو ویتکاف»، فرستاده «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که در مرحله نخست توافق مربوط به نوار غزه، پیشرفت‌های قابل توجهی حاصل شده است.

در این بیانیه آمده است که مرحله اول توافق، نتایج ملموسی از جمله تسهیل ورود کمک‌های بشردوستانه، بازگرداندن اجساد، تبادل اسرا و کاهش سطح اقدامات خصمانه و تنش‌های نظامی به همراه داشته است.

کشورهای مذکور در بخش دیگری از بیانیه، حمایت خود را از طرح تشکیل و راه‌اندازی «شورای صلح» به‌عنوان یک سازوکار انتقالی برای اداره امور غزه اعلام کردند.

بر اساس این بیانیه، در مرحله دوم توافق، تمرکز اصلی بر توانمندسازی یک نهاد حاکمیتی در غزه خواهد بود که تحت یک مرجع واحد و با ماهیتی بومی فعالیت کند.

در ادامه، طرف‌ها بر پایبندی کامل به تمامی مفاد و جزئیات طرح صلح رئیس‌جمهور آمریکا تأکید کرده و از همه طرف‌های درگیر خواستند با عمل به تعهدات خود و رعایت حداکثری خویشتن‌داری، از هر اقدامی که به تشدید تنش‌ها منجر می‌شود، خودداری کنند.

در پایان بیانیه تصریح شده است که رایزنی‌ها و تلاش‌های دیپلماتیک طی هفته‌های آینده با هدف پیشبرد و اجرای مرحله دوم توافق، به‌ویژه در بخش مربوط به ساختار مدیریتی غزه، با جدیت ادامه خواهد یافت.

ویتکاف از توافق چهارجانبه برای اداره دوره انتقالی غزه خبر داد  

فرستاده ترامپ اعلام کرد: نمایندگان آمریکا، مصر، قطر و ترکیه بر تشکیل و فعال‌سازی شورای صلح در غزه به‌عنوان یک سازوکار اداره دوره انتقالی تأکید کرده و آن را گامی ضروری برای مدیریت وضعیت انسانی غزه دانستند.

  استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه اعلام کرد نمایندگان آمریکا، مصر، قطر و ترکیه روز گذشته در شهر میامی نشستی را با هدف بررسی روند اجرای مرحله نخست آتش‌بس در نوار غزه برگزار کردند.

به ادعای ویتکاف، مرحله اول آتش‌بس در غزه تاکنون با پیشرفت‌های قابل توجهی همراه بوده است که از جمله آن می‌توان به گسترش کمک‌های بشردوستانه، بازگرداندن اجساد و عقب‌نشینی جزئی نیروهای اسرائیلی (اشغالگر) اشاره کرد.

وی افزود حاضران در نشست میامی، بر تشکیل و فعال‌سازی شورای صلح در غزه به‌عنوان یک سازوکار اداره دوره انتقالی تأکید کرده و آن را گامی ضروری برای مدیریت وضعیت انسانی و سیاسی این باریکه دانستند.

بر اساس این گزارش، همه طرف‌های شرکت‌کننده همچنین خواستار پایبندی کامل به آتش‌بس و خویشتن‌داری شدند تا زمینه برای تداوم ثبات و جلوگیری از تشدید تنش‌ها فراهم شود.

ویتکاف در پایان تصریح کرد که رایزنی‌ها در هفته‌های آینده با هدف پرداختن به اجرای مرحله دوم آتش‌بس در غزه ادامه خواهد داشت.


نظرات

آخرین اخبار
ایروانی: ایران حق مقابله با اقدامات گستاخانه ودزدی دریابی آن را دارد
سنا تلاش دموکرات‌ها برای جلوگیری از ماجراجویی ترامپ در کوبا را ناکام گذاشت
کارشناس آمریکایی: واشنگتن به‌دنبال هر راهی برای فرار از شکست در ایران است
بدن افراد به پروتئین چقدر نیاز دارد
محاصره دریایی ایران بی نتیجه است
یمن: حل مساله تنگه هرمز به پایان تجاوزات علیه ایران بستگی دارد
کارشناس حوزه انرژی: تولید بنزین در کشور با مشکل مواجه نمی‌شود
ایروانی: شورای امنیت باید اسرائیل را وادار به رعایت کامل آتش‌بس در لبنان کند
زاخارووا: آماده کمک به حل وضعیت وخیم در خاورمیانه هستیم
9 گل در 90 دقیقه! پاریسی ها مونیخی ها را میخکوب کردند
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است