×
بین الملل
شناسه خبر : 264037
تاریخ انتشار : شنبه 1404/09/29 ساعت 21:29
اروپا از روسیه می‌ترسد

وال استریت ژورنال:

اروپا از روسیه می‌ترسد

رسانه آمریکایی نوشت: افزایش شکاف‌ها میان کشورهای اروپایی بر سر ارائه کمک‌های مالی به اوکراین، به توافق نرسیدن آن‌ها در نشست اخیر بر سر استفاده از دارایی‌های مسدود شده روسیه برای وام دادن به اوکراین و تحمیل این هزینه به مالیات‌دهندگان اروپایی نشان‌دهنده هراس این کشورها از تشدید تعارض با روسیه بود.

نورنیوز-گروه بین الملل: کشورهای اروپایی بدون توافق بر سر استفاده از دارایی‌های مسدود شده روسیه برای کمک مالی به اوکراین سرانجام با ارائه وام ۱۰۵ میلیارد دلاری اروپا به کی‌یف موافقت کردند، نشان دادند که شکاف میان این کشورها بر سر حمایت از اوکراین از ابتدای این جنگ گسترش یافته و این قاره در مواجهه با تهدیدهای روسیه با چالش‌هایی برای حفظ اقتدار خود روبه‌روست.

وال استریت ژورنال با این مقدمه نوشته است: رهبران این کشورها گفتند استفاده از دارایی‌های یک کشور مستقل رویه خطرناکی ایجاد می‌کند و تضمینی برای موفقیت‌آمیز بودن برنامه پیچیده‌ای که اتحادیه اروپا آماده کرده بود وجود نداشت.

حامیان غربی اوکراین که در ارسال تجهیزات نظامی پیشرفته به اوکراین به دلیل نگرانی از گسترش درگیری‌ها تردید داشته‌اند، کی‌یف را به دلیل حملات دوربرد به عمق روسیه سرزنش کرده‌اند. این کشورها تحریم‌های گسترده‌ای علیه مسکو اعمال کرده‌اند اما نه آنطور که موجب تقابل با روسیه یا بدترشدن جنگ اقتصادی با چین شود.

بلژیک که که موسسه مالی یوروکلیر آن محل حدود دو سوم از دارایی ۳۰۰ میلیارد دلاری بانک مرکزی روسیه در ابتدای جنگ است، با نگرانی از بحران اقتصادی  احتمالی درصورت شکایت قانونی موفق، با این طرح اتحادیه اروپا مخالفت کرد. «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه گفته است که طرح اتحادیه اروپا شکست خورد، چون «تصمیم‌هایی که شامل چپاول پول دیگران باشد، دشوار است.»

(از راست) «آنتونیو کاستا» رئیس شورای اروپا و «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین در نشست رهبران اتحادیه اروپا در بروکسل، ۱۸ دسامبر ۲۰۲۵ کمک به اوکراین با پول مالیات‌دهندگان اروپایی به جای استفاده از دارایی‌های روسیه در ادامه این مطلب آمده است: این وام تقریبا در حال تبدیل شدن به سلاحی چند وجهی بود. مقامات اتحادیه اروپا، از جمله «اورزولا فون درلاین» رئیس کمیسیون اروپا و «فردریش مرتس» صدراعظم آلمان قصد داشتند ۹۰ میلیارد یورو از پول‌های روسیه را به عنوان وثیقه برای وام اوکراین توقیف کنند که در عین کمک به کی‌یف، روسیه را مجازات می‌کرد و بار مالی اتحادیه اروپا را نیز کاهش می‌دهد. در عوض، این مالیات‌دهندگان اروپایی هستند که باید هزینه‌های این وام را بپردازند. اکنون با وجود این که اوکراین آنچه می‌خواست را دریافت کرده است، اتحادیه اروپا متضرر به نظر می‌رسد.

رسانه آمریکایی با پرداختن به نظر تحلیلگران مبنی بر این که «این اقدام در بستر یک جنگ جاری چشم‌انداز بسیار بدی ترسیم می‌کند» نوشته نتیجه نشست رهبران اروپایی نشان می‌دهد که جلب حمایت سیاسی در میان کشورهای اروپایی برای تقسیم هزینه‌ها تا چه اندازه دشوار است.

وال استریت ژورنال پیش‌بینی کرد که این مشکل احتمالا تشدید خواهد شد، به‌ویژه با مخالفت کشورهایی مانند مجارستان، اسلوواکی، جمهوری چک و بلژیک.

به نوشته این روزنامه ، «رهبران اروپایی هشدار دادند که تناقض ادامه مذاکرات صلح به رهبری آمریکا این است که جلب حمایت از تلاش‌های جنگی اوکراین را دشوارتر شده است، در صورتی که این مذاکرات هنوز نتیجه ملموسی به همراه داشته است.»

«مته فردریکسون» نخست‌وزیر دانمارک با تاکید بر این که پوتین به همین خستگی ناشی از جنگ و تزریق ناامنی در جوامع اروپا با جنگ هیبریدی امید بسته است، بیان کرد: «اگرچه بسیاری از اروپایی‌ها خواهان صلح هستند، روسیه چنین خواسته‌ای ندارد و خود را در تعارض با ما می‌داند، بنابراین اروپا باید متحد بماند و اقدامات لازم را انجام دهد.»


نظرات

آخرین اخبار
تأثیر رایحه‌درمانی در سلامت مغز
درباره الماس ابرمقاوم چه می‌دانید؟
چهار علامت زنگ‌خطر وجود مشکلات کبدی
ترکیب موثر در درمان لثه
صلحِ تحمیلی عزت نمی‌آورد؛ معیار ما عدالت است
یونیفل: ثبات جنوب لبنان در گرو اجرای کامل قطعنامه 1701 است
پلیس آمریکا خانه پسر ایلهان عمر را تفتیش کرد؛ سلاح کشف شد
سیل مرگبار در مرز نپال و چین؛ 362 کشته
شروط ایران برای هرگونه تفاهم با آمریکا
درخشش ایران در المپیاد جهانی علوم زمین؛ 8 مدال و یک طلای جهانی
وعده انتخاباتی اسموتریچ برای ساخت 40 شهرک جدید صهیونیست‌نشین
هشدار پلیس فتا درباره کلاهبرداری جدید با ترفند «وام مهربانی»
تشدید حملات اسرائیل به جنوب لبنان
قطر و ایران بر تداوم رایزنی‌ها برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای تأکید کردند
اظهارات معاون وزیر دفاع لهستان در مقر ناتو
روایت معاون اول از اجماع سیاسیون بر حمایت از دولت چهاردهم
قرعه سخت غول‌های اروپا در لیگ قهرمانان 2026-2027
ادعای ترامپ: فکر می کنم روسیه رفتار خوبی در ارتباط با تنگه هرمز داشته است
عربستان به دنبال تضعیف یمن و ایجاد شکاف داخلی است
تأکید ایران و صربستان بر توسعه همکاری‌های دوجانبه
دیدار مقام سوری با رئیس موساد نشانه مسیر نگران‌کننده منطقه است
پزشکیان: ایران و قطر دو کشور دوست و برادر هستند
دختر گمشده چهارباغ با تلاش پلیس البرز پیدا شد
چرا گمانه‌زنی‌ها درباره حمله احتمالی روسیه به یک عضو ناتو بالا گرفت؟
گزارش آکسیوس از کُدهای ترامپ
دو چشم ترامپ و دوازده میدان نفتی تولیدی ونزوئلا!
لوکاشنکو وارد روسیه شد
گزارش تصویری | رقابت ربات های انسان نما در چین
کاروان ایران در بازی‌های عشایری باید فرهنگ و اقتدار کشور را به نمایش بگذارد
کاروان ایران در نومد گیمز 2026 نماد اتحاد و اقتدار ملی است
تورم مرداد ماه 69.9 درصد اعلام شد
اعتماد مردم به پزشکان یک سرمایه اجتماعی ارزشمند است
شکست نزدیک والیبال ایران مقابل قهرمان روسیه
شهادت مرزبان فراجا در حمله تروریستی در سیستان و بلوچستان
کامبک تماشایی نوجوانان والیبال ایران
پشت عدد 135؛ طرحی که برای 2031 آماده می‌شود
فرجام جنایتکار جنگی بوسنی و نماد نسل‌کشی
دوران تهدید و لشکرکشی از پشت اقیانوس‌ها تمام شده است
افشای راهبرد به‌روزرسانی شده دشمن برای تقابل با ایران
آغاز نبرد جهانی بسکتبال ایران؛ ملی‌پوشان به مصاف نیوزیلند می‌روند
جدول زمانبندی قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا جمعه 6 شهریور اعلام شد
ماه خونین در آسمان آمریکا؛
جنگ و تهدیدها نتوانست روند سازندگی کشور را متوقف کند
انصاری: توسعه بدون محیط زیست پایدار نیست
آسوشیتدپرس: کمبود پاتریوت آمریکا در اروپا «فراتر از حد بحران» است
همتی: تمرکز منابع مالی صنایع بزرگ در تهران قابل قبول نیست
آمریکا در آستانه بزرگ‌ترین لغو دسته‌جمعی روادید در تاریخ
آمریکا بداند اقدام علیه ایران با پاسخ تاریخی روبه‌رو خواهد شد
نمایشگاه خودروهای پلاک منطقه آزاد مازندران در ساری
کولاک اعتمادپور در بنگلادش؛ ملی‌پوش اسکواش ایران تا نیمه‌نهایی پیش رفت