×
اجتماعی
شناسه خبر : 264025
تاریخ انتشار : شنبه 1404/09/29 ساعت 21:14
12 درصد جمعیت ایران سالمندند؛ نقطه عطف جمعیتی در سال 1410

12 درصد جمعیت ایران سالمندند؛ نقطه عطف جمعیتی در سال 1410

مطالعات آماری نشان می‌دهد که هم‌اکنون 12 درصد جمعیت ایران سالمند هستند و پیش‌بینی می‌شود کشور در سال 1410 وارد نقطه عطف جمعیتی شود که در آن نسبت سالمندان به جمعیت کل افزایش قابل توجهی خواهد داشت.

نورنیوز-گروه اجتماعی : مجید فولادیان در نشست شورای اداری و مناسب‌سازی شهرستان گلبهار برگزار شد، نسبت به ورود شتابان ایران به بحران سالمندی هشدار داد و اظهار کرد: ایران در حال حاضر به کشوری سالمند تبدیل شده و با بیشترین سرعت و شیب در جهان به سمت سالمندی جمعیت حرکت می‌کند.تداوم روند فعلی می‌تواند صندوق‌های بازنشستگی را در سال‌های آینده با بحران جدی مواجه کرده و توان پرداخت مستمری سالمندان را به‌طور اساسی تحت تأثیر قرار دهد.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور با بیان اینکه حدود 12 درصد جمعیت کشور هم‌اکنون سالمند هستند، افزود: از سال 1410 وارد نقطه عطف جمعیتی می‌شویم؛ نقطه‌ای که جمعیت سالمند و جمعیت جوان کشور با یکدیگر برابر می‌شوند و پس از آن، جمعیت سالمندان با شتابی بالا افزایش و جمعیت جوان به سرعت کاهش پیدا می‌کند.

وی با اشاره به متولدین دهه 60 تصریح کرد: جمعیتی که روزی به‌عنوان «فرصت» شناخته می‌شد، از بدو تولد با بحران‌های متوالی از بهداشت و آموزش گرفته تا اشتغال، مسکن و معیشت مواجه بوده و اکنون در آستانه ورود به بحران سالمندی قرار دارد.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور با ترسیم سناریوی بدبینانه سالمندی در ایران گفت: در صورت نبود سیاست‌گذاری به‌موقع، صندوق‌های بازنشستگی با بحران جدی و حتی ورشکستگی مواجه می‌شوند و پرداخت مستمری سالمندان در سال‌های آینده با چالش اساسی روبه‌رو خواهد شد؛ مسئله‌ای که می‌تواند فقر سالمندی را به بحرانی فراگیر تبدیل کند.

فولادیان ادامه داد: برآوردها نشان می‌دهد تا سال 1420، بیش از 25 درصد جمعیت سالمند کشور زیر خط فقر مطلق قرار خواهند گرفت؛ رقمی که تبعات اجتماعی، اقتصادی و انسانی بسیار سنگینی به همراه دارد و با بحران‌هایی مانند مسکن، تنهایی، انزوای اجتماعی و کاهش کیفیت زندگی سالمندان همراه خواهد شد.

وی با تأکید بر پیوستگی بحران‌ها در حوزه سالمندی اظهار کرد: سالمندی یک مسئله تک‌بعدی نیست و زنجیره‌ای از بحران‌ها را به دنبال دارد؛ هر اختلالی در نظام بازنشستگی، معیشت یا خدمات اجتماعی، مستقیماً بحران‌های بعدی را تشدید می‌کند.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور یکی از چالش‌های جدی کشور را نبود داده‌های دقیق و به‌روز درباره سالمندان دانست و گفت: در حال حاضر نظام اطلاعاتی روزآمدی درباره پراکندگی، وضعیت معیشتی، سلامت و زیرساخت‌های مرتبط با سالمندان وجود ندارد و بدون داده، امکان سیاست‌گذاری مؤثر وجود نخواهد داشت.

فولادیان از راه‌اندازی نظام جامع پایش وضعیت سالمندان خبر داد و افزود: در حال سامان‌دهی بانک اطلاعاتی ملی سالمندان هستیم تا بر اساس داده‌های دقیق، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی انجام شود. در حال حاضر 18 دستگاه ذیل دبیرخانه شورای ملی سالمندان فعالیت دارند، اما با همپوشانی و گسست در اجرا مواجه‌ایم که باید اصلاح شود.

وی با اشاره به رویکرد دولت چهاردهم گفت: خوشبختانه دولت و شخص رئیس‌جمهور و معاون اول رئیس‌جمهور نسبت به مسئله سالمندی حساس شده‌اند و این موضوع به‌صورت جدی در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور در پایان تأکید کرد: بحران سالمندی برخلاف تورم یا تحریم، مسئله‌ای نیست که به‌خودی خود حل شود؛ تنها راه مواجهه با آن، سیاست‌گذاری هوشمندانه، برنامه‌ریزی بلندمدت و استفاده از فرصت‌های امروز است و این مسیر بدون همراهی مجلس شورای اسلامی و همه نهادهای اجرایی ممکن نخواهد بود.


نظرات

آخرین اخبار
پنجمین شب تجاوز آمریکا به جنوب ایران/ انفجار در راه آهن بندرعباس و فرودگاه ایرانشهر
یک جنگنده F-35 در آسمان امارات اعلام وضعیت اضطراری کرد
ورزش؛راهکار مؤثر برای حفظ سلامت مفاصل در سالمندی
هشدار قانونگذار آمریکایی درباره تبعات ماجراجویی دولت ترامپ علیه ایران
دختر جودوکار ایران تاریخ ساز شد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد بیشکک شد
کویت از رهگیری پهپادها در حریم هوایی خود خبر داد
گزارش واشنگتن‌پست درباره بن‌بست ترامپ برای بازگشایی تنگه هرمز
واکنش والیبالیست‌ها به پیروزی مقابل آلمان
هشدار روسیه درباره همکاری نظامی کره جنوبی با ناتو
یمن: بمباران فرودگاه صنعا 9 دقیقه قبل از فرود هواپیمای ایرانی بود
افزایش دوباره قیمت بنزین درآمریکا
پشت پرده نقش کوشنر و ویتکاف در مذاکرات با ایران
سردار شکارچی: آمریکا و دولت جعلی صهیونیستی حق ندارند در منطقه باشند
عمان پس از تنش‌های ایران و آمریکا به‌دنبال تقویت همکاری با چین
ادعای ترامپ درباره آزادی زندانی آمریکایی در ایران تکذیب شد
پشت پرده تاکتیک خلاقانه ایران در نبرد با دشمن؛ ضربه به معماری تهاجم
روایت بقائی از مخالفان مقابله با تروریسم و جنایات بین‌المللی
قطر ادعای مشارکت در حمله به ایران را رد کرد
امنیت کامل در مرزها برای تردد زائران اربعین فراهم است
کاخ سفید مدعی ادامه مذاکرات ایران و آمریکا شد
رئیس اسبق سیا: تولید پهپاد آمریکا کمتر از یک‌دهم اوکراین است
ادعای ارتش اسرائیل درباره ترور فرمانده حماس
کاخ سفید: ترامپ در مراسم فیفا و فینال جام جهانی حضور می‌یابد
فرانسه و آلمان همکاری هسته‌ای و دفاعی را گسترش می‌دهند
دود سیاه در بهبهان ناشی از آتش‌زدن ضایعات بود
چرا وزارت نیرو جدول خاموشی‌ها را منتشر نمی‌کند؟
جنجال امنیتی ابزار برنامه‌نویسی ایلان ماسک!
هشدار مخبر درباره حمله به ایران
رکورد تازه یوز آسیایی در میاندشت خراسان شمالی
حزب‌الله ادعای حضور در سوریه را رد کرد
پیروزی نفس‌گیر والیبال ایران مقابل آلمان
باقری‌کنی: استقلال ایران باید در برابر زیاده‌خواهی‌ها صیانت شود
اعتراف معاون ترامپ به ارتباط اپستین با نهادهای اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل
محدودیت شبانه تردد شناورها در آب‌های بحرین
حاجی میرزایی: دولت از تمام توان برای حمایت از نیروهای مسلح استفاده می‌کند
آیت‌الله جوادی آملی: وظیفه همگان، حفظ وحدت، حمایت از رهبری و صیانت از نظام اسلامی است
سیستان‌وبلوچستان؛ غول خرمای ایران با چشم‌انداز صادرات جهانی
چین به آمریکا درباره گزینه نظامی علیه کوبا هشدار داد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت سی‌ و یک
توضیحات وزیر علوم درباره تغییرات تاریخ کنکور
نیروگاه تبریز هفته آینده به مدار بازمی‌گردد
ادامه حملات پهپادی اسرائیل به جنوب لبنان
بیانیه وزارت امور خارجه درباره حملات وحشیانه آمریکا علیه ایران
مسکو: اروپا کشتن روس‌ها را جرم نمی‌داند
حمله عضو کنست رژیم صهیونیستی به رئیس ستاد ارتش
کامبک و صعود تماشایی والیبال ژاپن
شرایط جدید واردات خودرو در منطقه آزاد انزلی
معجزه ایرانی در لحظات بن‌بست
آخرین سفر استارمر به کیف و قول حمایت بی دریغ لندن به زلنسکی