×
اقتصادی
شناسه خبر : 263885
تاریخ انتشار : شنبه 1404/09/29 ساعت 11:03
رئیس سازمان بورس: تا پایان سال 20 عرضه اولیه انجام می‌شود

رئیس سازمان بورس: تا پایان سال 20 عرضه اولیه انجام می‌شود

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: تا پایان سال و متناسب با شرایط بازار، عرضه اولیه حداقل 15 و حداکثر 20 شرکت در بورس و فرابورس انجام خواهد شد؛ اقدامی که در کنار معرفی ابزارهای مالی جدید، با هدف تعمیق بازار سرمایه و تقویت تأمین مالی تولید دنبال می‌شود.

نورنیوز-گروه اقتصادی: حجت‌اله صیدی - رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار - در آیین نواختن زنگ معاملات بورس که امروز شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴ با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهوری در بورس تهران برگزار شد، با اشاره به عملکرد بازار سرمایه در یک سال و نیم گذشته افزود : از ابتدا مهم‌ترین هدف ما در بازار سرمایه، نقش‌آفرینی در تشکیل سرمایه بوده است، زیرا کشور به‌شدت به افزایش نرخ تشکیل سرمایه برای رشد اقتصادی نیاز دارد و مسیر تحقق این هدف از بازار سرمایه می‌گذرد.

او گفت: برای تحقق این هدف، لازم بود در گام نخست اعتماد به بازار سرمایه بازگردد. با برنامه‌هایی که دولت چهاردهم اعلام و اجرا کرد و با تلاش همکاران، وزرا، سازمان بورس و ۴ بورس کشور، در این دوره هم توسعه عمودی و تعمیق بازار و هم توسعه افقی از طریق عرضه‌های اولیه، معرفی ابزارهای مالی جدید، اوراق و کالاهای جدید دنبال شد که این اقدامات به‌تدریج به بازگشت اعتماد فعالان بازار منجر شده است.

رئیس سازمان بورس با اشاره به شرایط خاص کشور در ماه‌های گذشته گفت: حتی با وجود جنگ ۱۲روزه که موجب نگرانی فعالان بازار شده بود، مدیریت مناسب همکاران در سازمان بورس، وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی باعث شد پس از یک افت طبیعی، بازار دوباره به حالت عادی بازگردد و برخلاف نمونه‌هایی مانند بورس مسکو در زمان جنگ اوکراین، افت شدیدی را تجربه نکنیم.

صیدی ادامه داد: بازار سرمایه در بحران‌ها مراحلی از جمله حفاظت از دارایی‌ها، نقدشوندگی، رسیدن به تعادل و سپس تثبیت تعادل را طی می‌کند. ما به مرحله تثبیت تعادل رسیده بودیم که با حضور رئیس‌جمهوری در مراسم هفته بازار سرمایه، امید فعالان بازار افزایش یافت و امروز تعادل در بازار جایگزین شده و تثبیت شده است.

رئیس سازمان بورس با اشاره به عملکرد شرکت‌های بورس توضیح داد: گزارش‌های شش‌ماهه شرکت‌ها که به‌زودی تکمیل می‌شود نشان می‌دهد عملکرد بنگاه‌ها در ماه‌های گذشته امیدبخش بوده است. در کنار این موضوع، روی ساختارها نیز کار کردیم تا محیطی سرشار از انصاف و عدالت برای معاملات فراهم شود تا فعالان بازار با اطمینان بیش‌تری اقدام به خرید و فروش کنند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اهمیت فصل زمستان برای بازار سرمایه گفت: سه‌ماهه مهمی را پیش رو داریم. فصل زمستان همزمان با اعلام بودجه، بستن حساب‌ها و آماده شدن فعالان بازار برای سال جدید اهمیت زیادی دارد و امیدواریم در این دوره بتوانیم مسیر توسعه بازار را محقق کنیم.

بنا بر اعلام پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه،  صیدی از حذف حجم مبنا خبر داد و گفت: از پس‌فردا حجم مبنا در بورس تهران و فرابورس حذف خواهد شد و لازم است اطلاع‌رسانی مناسبی درباره نحوه محاسبه قیمت پایانی، حراج آغازین و حراج پایانی انجام شود. این موارد در برنامه بازنگری قرار دارد و در زمان مناسب اصلاح خواهد شد.

رئیس سازمان بورس همچنین از برنامه عرضه‌های اولیه خبر داد و گفت: تا پیش از پایان سال، عرضه اولیه حداقل ۱۵ و تا حدود ۲۰ شرکت، بسته به شرایط بازار، انجام خواهد شد و هم‌زمان چند ابزار مالی جدید نیز به بازار معرفی می‌شود.

صیدی با اشاره به مطالبات فعالان بازار سرمایه تاکید کرد: یکی از دغدغه‌های جدی شرکت‌ها، موضوع قیمت‌گذاری دستوری است که فشار زیادی بر بنگاه‌های اقتصادی وارد می‌کند. امیدواریم در سیاست‌گذاری‌ها و به‌ویژه در فرآیند تدوین بودجه، به‌گونه‌ای عمل شود که حاشیه سود شرکت‌ها حفظ شده و مسیر تأمین مالی سالم برای اقتصاد کشور هموار شود.

او اعلام کرد: حمایت مقامات ارشد کشور از بازار سرمایه، امید تازه‌ای در میان فعالان این بازار ایجاد کرده است و سازمان بورس با همراهی دولت و سایر نهادهای اقتصادی، تمام توان خود را برای تقویت بازار سرمایه و کمک به رشد اقتصادی کشور به کار خواهد گرفت.


نظرات

آخرین اخبار
اتحادیه اروپا و اوکراین برای تولید مشترک پهپاد توافق کردند
تأکید رئیس‌جمهور بر پاسخگویی به مطالبات مردم و تقویت انسجام ملی
ترامپ به دنبال افزایش تولید تسلیحات با فشار به مدیران دفاعی آمریکا
رهبر شیعیان بحرین: شیعیان با تهدیدی وجودی روبه‌رو هستند
بن‌گویر: سال گذشته 5700 خانه فلسطینی تخریب شد!
نورنما | وداع کفش دار بیت، با رهبر شهید
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت سی‌ام
چرا ممنوعیت فرود سوخت‌رسان‌های آمریکایی در بن‌گوریون دوام نیاورد؟
مهمترین عوامل اصلی تصادفات را بشناسید
سرقت از منزل لامین یامال ملی‌پوش جوان اسپانیا خبرساز شد
دیپلماتی که یک افسانه امنیتی را لو داد
صادرات سوسیس آزاد شد
تردد از مسیر آمریکایی تنگه هرمز به صفر رسید
نرخ بلیت پروازهای اربعین نهایی شد؟ ستاد اربعین پاسخ داد
منفجر کردن خانه‌های مسکونی در جنوب لبنان از سوی نظامیان اسرائیل
سه بازیکن مهم تراکتور جدا شدند
آتش‌سوزی مرگبار در رستورانی در بانکوک
قیمت نقره امروز چهارشنبه 24 تیر 1405 + جدول
سقوط پهپاد و پرتاب رنگ قرمز در سفارت روسیه در استکهلم
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 24 تیر 1405+جدول
صعود مقتدرانه والیبال نشسته ایران با عبور از آمریکا
ارتش: اقدام انگلیس علیه سپاه محکوم است
عراقچی به قطر سفر کرد
واکنش سفارت ایران به حملات آمریکا؛ بازی با آتش عواقب دارد
خشم عمومی در آلمان؛ چرا معترضان شرکت راینمتال را هدف قرار دادند؟
ترافیک سنگین در جاده هراز و ورودی‌های تهران
هشدار هواشناسی؛ رگبار و رعدوبرق در 6 استان
آیا در تهران قطعی آب خواهیم داشت؟ پاسخ مدیرعامل آب و فاضلاب به نگرانی مردم
آگهی جهیزیه دزدی پلیس را به سارقان رساند
چگونه از گرمازدگی در تابستان جلوگیری کنیم؟
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 24 تیر؛ سکه 5 میلیون تومان جهش کرد+جدول
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 24 تیر 1405؛ دلار صعودی شد
مرگ در مسیر فرار از ماموران مهاجرت؛ حاشیه دارترین هفته مهاجران در ایالات متحده
چرا پرسپولیس قید خرید کسری طاهری را زد؟
«گاس» گران‌قیمت‌ترین دایناسور جهان شد
نورنما | ویدئویی احساسی از عاشقانه‌های عموپورنگ و مادرش
نوراینفو | نسل همیشه آنلاین؛ وقتی دنیای مجازی جای زندگی واقعی را می‌گیرد
واکنش سخنگوی دولت به شهادت غیرنظامیان جنوب کشور
از جنس صمیمیت و دلتنگی
حواشی داوری در نیمه‌نهایی؛ چرا سرمربی فرانسه از قضاوت داور بازی خشمگین شد؟
چند هواپیما در ایران فعال هستند؟
شروع مأموریت سخت والیبال ایران در لیگ ملت‌ها؛ برنامه کامل بازی‌های ایران
سوخت‌گیری 66 میلیون لیتری خودروهای غیرواقعی
الجولانی: اسرائیل با واژه «عقب‌نشینی» مخالف است
احضار کاردار ایران از سوی انگلیس
عامل تخریب و آتش‌زدن فرمانداری دهاقان اعدام شد
پلیس راه راهور: اعمال محدودیت‌های ویژه ترافیکی در محورهای شمالی
تامین نهاده‌های دامی تا پایان شهریور
رایزنی آمریکا و اردن درباره ایران
راز قتل هولناک در کلاردشت فاش شد؛ کشف بقایای جسد در ویلای شخصی