×
اجتماعی
شناسه خبر : 263877
تاریخ انتشار : شنبه 1404/09/29 ساعت 11:56
چاه‌های 200متری منابع زیرزمینی پایتخت را از بین می‌برد

رئیس شورای شهر تهران:

چاه‌های 200متری منابع زیرزمینی پایتخت را از بین می‌برد

رئیس شورای شهر تهران با تأکید بر لزوم ساماندهی مصرف آب در بخش فضای سبز، گفت: برنامه‌هایی برای استفاده از پساب، کاهش برداشت از چاه‌های عمیق، جلوگیری از فرونشست زمین و حرکت به سوی ساختمان‌های سبز و آب چرخانی تدوین شده است که برخی از آن‌ها تصویب شده و برخی دیگر در انتظار بررسی و جمع‌بندی نهایی هستند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: رئیس شورای شهر تهران با تأکید بر لزوم ساماندهی مصرف آب در بخش فضای سبز، گفت: برنامه‌هایی برای استفاده از پساب، کاهش برداشت از چاه‌های عمیق، جلوگیری از فرونشست زمین و حرکت به سوی ساختمان‌های سبز و آب چرخانی تدوین شده است که برخی از آن‌ها تصویب شده و برخی دیگر در انتظار بررسی و جمع‌بندی نهایی هستند.

مهدی چمران با اشاره به برنامه مدیریت شهری برای مدیریت مصرف آب در پایتخت، اظهار کرد: در حال حاضر برنامه‌ای مطرح شده است که هنوز از کمیسیون‌ها به صحن شورای شهر نیامده و موضوع آن، آب و ساماندهی منابع آبی در شهر تهران است. البته منظور از این موضوع، آب آشامیدنی که وزارت نیرو متولی آن است، نیست؛ بلکه آبی که در حوزه فضای سبز مورد استفاده قرار می‌گیرد و  جمع‌آوری آن به چه شکلی انجام شود و کارکرد آن چگونه باشد، مدنظر ما است.

وی ادامه داد: هیچ شک و تردیدی وجود ندارد که باید برای بوستان‌های شهر تهران از پساب استفاده کنیم، چرا که دیگر نباید از آب چاه استفاده شود. استفاده از آب چاهی که در حال حاضر صورت می‌گیرد، موجب فرونشست زمین می‌شود و از منابع زیرزمینی ما می‌کاهد. البته بیش از ما، خود سازمان آب بیشتر از شهرداری در حال استفاده از چاه‌ها است؛ به این معنا که بخش اعظم آب شهر از چاه‌های آب شهری تأمین می‌شود و این چاه‌های عمیق با عمق ۲۰۰ متر که با کف‌شکن‌ها حفر شده‌اند، عملاً منابع زیرزمینی ما را از بین می‌برند.

فرونشست در تهران در آینده به‌ مراتب فراوان‌تر و شدیدتر خواهد شد

رئیس شورای شهر تهران با بیان این‌که حداقل پیامد این وضعیت، بروز فرونشست زمین است و در آینده، فرونشست به‌ مراتب فراوان‌تر و شدیدتر خواهد شد، گفت: بنابراین، لازم است همین حالا برای آب‌های روان شهر اقداماتی انجام دهیم. حتی طرحی ارائه شد که بر اساس آن، شهرداری موظف باشد طرحی ارائه کند تا مشخص شود چگونه می‌توان زمین‌های شهر را در مواردی که امکان‌پذیر است، تراوا کرد؛ به این معنا که آب قابلیت نفوذ داشته باشد و بتواند به داخل زمین وارد شود. در حال حاضر، تمامی خیابان‌های شهر آسفالت و پیاده‌روها سنگ‌فرش و موزاییک شده‌اند و به همین دلیل، آب به زمین نفوذ نمی‌کند.

برنامه مدیریت شهری تهران برای نفوذ آب به زمین و تشویق به ساخت ساختمان‌های سبز

وی خاطرنشان کرد: بر این اساس، باید اقداماتی انجام شود تا آب بتواند به داخل زمین نفوذ کند و در این زمینه، برنامه‌ای در دستور کار قرار دارد. همچنین، برنامه پیشرفته دیگری برای تشویق به ساخت ساختمان‌های سبز و استفاده از آب‌چرخانی تدوین شده که به تصویب نیز رسیده است. بر اساس این برنامه، برای افرادی که ساختمان‌های جدید خود را با این رویکرد احداث کنند، ۳۰ درصد تخفیف در عوارض پرداختی به شهرداری در نظر گرفته می‌شود که رقم قابل توجه و در حد میلیاردی است. این طرح می‌تواند در آینده کمک کننده باشد؛ به این معنا که در حوزه مدیریت آب، آینده‌نگری‌هایی از این دست انجام شده و این برنامه‌ها به مرحله اجرا گذاشته شده‌اند.

چمران با اشاره به برنامه مربوط به استفاده از پساب برای آبیاری فضای سبز، خاطرنشان کرد: در خصوص پساب نیز برنامه‌هایی وجود دارد و در این زمینه جلساتی با همکاران وزارت نیرو برگزار شده است، اما هنوز به نتیجه نهایی نرسیده‌ایم. هدف این است که کل ۲۰۰ میلیون مترمکعب آبی که سالانه برای آبیاری فضای سبز شهر تهران مورد نیاز است، از آب تصفیه شده حاصل از پساب تأمین و مورد استفاده قرار گیرد. در حال حاضر نیز مقدار محدودی از آب تصفیه شده پساب برای آبیاری فضای سبز استفاده می‌شود، اما این میزان اندک است و لازم است رقم آن بیش از این افزایش یابد.


نظرات

آخرین اخبار
بسته شدن تنگه هرمز پیامدهای سنگین‌ در معیشت انگلیسی ها دارد
اذعان آمریکا به ناتوانی به دفاع در برابر موشک‌های پیشرفته
چربی‌های سالم و ناسالم در رژیم غذایی
وزیر امور خارجه اتریش: برای برنامه هسته‌ای ایران تنها راه‌حل دیپلماتیک وجود دارد
نشریه آتلانتیک: نگرانی جی دی ونس برای کاهش چشمگیر ذخایر موشکی آمریکا
وزیر دفاع روسیه : تهران و مسکو به حمایت از یکدیگر ادامه خواهند داد
قطعنامه محدود کردن اختیارات جنگی ترامپ مجددا به رای گذاشته می‌شود
روسیه از حق ایران درباره تنگه هرمز دفاع کرد
پیام تبریک سید عمار حکیم برای انتخاب نخست وزیر جدید عراق
سه عملیات با استفاده از هواگردهای انتحاری علیه مواضع صهیونیست‌ها در لبنان
موسویان: کشورهای دارای سلاح هسته‌ای از انجام تعهدات خود در خلع سلاح کوتاهی کرده‌اند
تهدید جدید آمریکا علیه شرکت‌های همکار با خطوط هوایی ایران
مهمترین علل چرب شدن کبد چیست؟
اقدامات آمریکا در توقیف کشتی‌ها نقض حقوق بین‌الملل و مصداق اعمال تجاوزکارانه است
یونایتدی ها برنتفورد را بردند و به سهمیه نزدیک شدند
هشدار گوترش درباره افزایش کلاهک‌های هسته‌ای در جهان
تلگراف: نگاه جهان به قیمتِ اشتباهِ نفت است
ایروانی: مسوولیت اختلال در حمل و نقل دریایی خلیج فارس به عهده امریکاست
تاکید سفیر پاکستان: تنگه هرمز شریان تجارت جهانی است
تاکید قائم‌پناه بر بازسازی سریع «توفیق دارو» و تقویت توان دارویی کشور
ضارب ضیافت ترامپ به «تلاش برای ترور رئیس‌جمهور آمریکا» متهم شد
مصدومیت شدید پسر زیدان/ آیا او ضربه مغزی شده است؟
روزبه چشمی: قهرمانان واقعی ایران، مردم هستند
رامین رضاییان: هویت این سرزمین از مردم ایران معنا می‌گیرد
چارلز سوم و همسرش وارد آمریکا شدند
چین: عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل علت اصلی بحران تنگه هرمز
اعلام مهلت ثبت‌نام آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه‌دولتی
برنامه ویژه استقلالی‌ها در پل طبیعت همزمان با روز ملی خلیج فارس+ جزئیات
بقایی: غارت کشتی‌های حامل نفت ایران دزدی دریایی است
پیروزی 3–2 السد مقابل الشمال؛ سومین قهرمانی متوالی قطری‌ها
تردید ونس نسبت به روایت پنتاگون از وضعیت تسلیحات آمریکا
گروسی:دوران اجماع جهانی در شورای امنیت پایان یافته است
خیز قیمت‌ها در دخانیات و ارتباطات/مسکن و قبوض چقدر رشد کردند
تاکید نتانیاهو بر ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان
ناتو به دنبال جلوگیری از رویارویی پرتنش با آمریکا
برگزاری مرحله دوم تمرینات تیم ملی فوتبال با هدایت قلعه‌نویی
سخنگوی کاخ سفید: هیچ رئیس‌جمهوری مانند ترامپ با چنین سوءقصدهایی مواجه نشده است
توقف تردد قطار مترو در ایستگاه‌های قیام و 17 شهریور/خدمات جایگزین ارائه شد
بقائی خطاب به اروپا: ژست‌های نمایشی برایتان ذره‌ای اعتبار خلق نخواهد کرد
توافق«چارچوب هماهنگی» بر سر نامزدی الزیدی برای نخست‌وزیری عراق/او کیست؟
چالش جهانی در کشت گندم با جهش قیمت کود
ورود عربستان برای کمک به پاکستان
نفتکش‌های دزدیده شده ایرانی به مقصدی نامعلوم حرکت کردند
درخواست آمریکا از جامعه جهانی برای بازگشایی تنگه هرمز
اعترافات صدراعظم به یک خطای فاحش محاسباتی
روبیو: مشروط کردن بازگشایی تنگه هرمز برای آمریکا غیرقابل قبول است
فهم راهبردی لاریجانی از محور مقاومت در حافظه‌ تاریخی مردم جاوانه خواهد ماند
اژه‌ای: غرب از درک قدرت ایمان مردم ایران عاجزند
دهلی‌نو: موضوع بندر چابهار با ایران و آمریکا در حال بررسی است
عکس های منتخب ایران، دوشنبه 7 اردیبهشت 1405