×
اجتماعی
شناسه خبر : 263877
تاریخ انتشار : شنبه 1404/09/29 ساعت 11:56
چاه‌های 200متری منابع زیرزمینی پایتخت را از بین می‌برد

رئیس شورای شهر تهران:

چاه‌های 200متری منابع زیرزمینی پایتخت را از بین می‌برد

رئیس شورای شهر تهران با تأکید بر لزوم ساماندهی مصرف آب در بخش فضای سبز، گفت: برنامه‌هایی برای استفاده از پساب، کاهش برداشت از چاه‌های عمیق، جلوگیری از فرونشست زمین و حرکت به سوی ساختمان‌های سبز و آب چرخانی تدوین شده است که برخی از آن‌ها تصویب شده و برخی دیگر در انتظار بررسی و جمع‌بندی نهایی هستند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: رئیس شورای شهر تهران با تأکید بر لزوم ساماندهی مصرف آب در بخش فضای سبز، گفت: برنامه‌هایی برای استفاده از پساب، کاهش برداشت از چاه‌های عمیق، جلوگیری از فرونشست زمین و حرکت به سوی ساختمان‌های سبز و آب چرخانی تدوین شده است که برخی از آن‌ها تصویب شده و برخی دیگر در انتظار بررسی و جمع‌بندی نهایی هستند.

مهدی چمران با اشاره به برنامه مدیریت شهری برای مدیریت مصرف آب در پایتخت، اظهار کرد: در حال حاضر برنامه‌ای مطرح شده است که هنوز از کمیسیون‌ها به صحن شورای شهر نیامده و موضوع آن، آب و ساماندهی منابع آبی در شهر تهران است. البته منظور از این موضوع، آب آشامیدنی که وزارت نیرو متولی آن است، نیست؛ بلکه آبی که در حوزه فضای سبز مورد استفاده قرار می‌گیرد و  جمع‌آوری آن به چه شکلی انجام شود و کارکرد آن چگونه باشد، مدنظر ما است.

وی ادامه داد: هیچ شک و تردیدی وجود ندارد که باید برای بوستان‌های شهر تهران از پساب استفاده کنیم، چرا که دیگر نباید از آب چاه استفاده شود. استفاده از آب چاهی که در حال حاضر صورت می‌گیرد، موجب فرونشست زمین می‌شود و از منابع زیرزمینی ما می‌کاهد. البته بیش از ما، خود سازمان آب بیشتر از شهرداری در حال استفاده از چاه‌ها است؛ به این معنا که بخش اعظم آب شهر از چاه‌های آب شهری تأمین می‌شود و این چاه‌های عمیق با عمق ۲۰۰ متر که با کف‌شکن‌ها حفر شده‌اند، عملاً منابع زیرزمینی ما را از بین می‌برند.

فرونشست در تهران در آینده به‌ مراتب فراوان‌تر و شدیدتر خواهد شد

رئیس شورای شهر تهران با بیان این‌که حداقل پیامد این وضعیت، بروز فرونشست زمین است و در آینده، فرونشست به‌ مراتب فراوان‌تر و شدیدتر خواهد شد، گفت: بنابراین، لازم است همین حالا برای آب‌های روان شهر اقداماتی انجام دهیم. حتی طرحی ارائه شد که بر اساس آن، شهرداری موظف باشد طرحی ارائه کند تا مشخص شود چگونه می‌توان زمین‌های شهر را در مواردی که امکان‌پذیر است، تراوا کرد؛ به این معنا که آب قابلیت نفوذ داشته باشد و بتواند به داخل زمین وارد شود. در حال حاضر، تمامی خیابان‌های شهر آسفالت و پیاده‌روها سنگ‌فرش و موزاییک شده‌اند و به همین دلیل، آب به زمین نفوذ نمی‌کند.

برنامه مدیریت شهری تهران برای نفوذ آب به زمین و تشویق به ساخت ساختمان‌های سبز

وی خاطرنشان کرد: بر این اساس، باید اقداماتی انجام شود تا آب بتواند به داخل زمین نفوذ کند و در این زمینه، برنامه‌ای در دستور کار قرار دارد. همچنین، برنامه پیشرفته دیگری برای تشویق به ساخت ساختمان‌های سبز و استفاده از آب‌چرخانی تدوین شده که به تصویب نیز رسیده است. بر اساس این برنامه، برای افرادی که ساختمان‌های جدید خود را با این رویکرد احداث کنند، ۳۰ درصد تخفیف در عوارض پرداختی به شهرداری در نظر گرفته می‌شود که رقم قابل توجه و در حد میلیاردی است. این طرح می‌تواند در آینده کمک کننده باشد؛ به این معنا که در حوزه مدیریت آب، آینده‌نگری‌هایی از این دست انجام شده و این برنامه‌ها به مرحله اجرا گذاشته شده‌اند.

چمران با اشاره به برنامه مربوط به استفاده از پساب برای آبیاری فضای سبز، خاطرنشان کرد: در خصوص پساب نیز برنامه‌هایی وجود دارد و در این زمینه جلساتی با همکاران وزارت نیرو برگزار شده است، اما هنوز به نتیجه نهایی نرسیده‌ایم. هدف این است که کل ۲۰۰ میلیون مترمکعب آبی که سالانه برای آبیاری فضای سبز شهر تهران مورد نیاز است، از آب تصفیه شده حاصل از پساب تأمین و مورد استفاده قرار گیرد. در حال حاضر نیز مقدار محدودی از آب تصفیه شده پساب برای آبیاری فضای سبز استفاده می‌شود، اما این میزان اندک است و لازم است رقم آن بیش از این افزایش یابد.


نظرات

آخرین اخبار
عواقب جبران‌ناپذیر مصرف خودسرانه داروهای افسردگی
دوش آب سرد، برای کودکان مبتلا به تب ممنوع
زخم‌پوش فوق‌نازک هوشمند به بازار آمد
کلاه کاهش ریزش مو ابداع شد
تاکید مسعود بارزانی بر لزوم استقلال عراق در تصمیماتش
سپاهان ایران(0) - الاهلی قطر (1) /بازی به وقت اضافه کشیده شد+ فیلم گل مردود
گفت‌وگوهای غیررسمی واشنگتن با نوه رائول کاسترو
زلنسکی رئیس جمهوری بلاروس را تحریم کرد
درخواست عضو کنست برای برکناری نتانیاهو
محکومیت اقدام اخیر اسرائیل در غصب اراضی کرانه باختری
تاکید وزیر راه بر تطابق قیمت بلیت با خدمات ایرلاین‌ها
حمله نماینده سابق کنگره آمریکا به ترامپ در قبال ایران
گزافه‌گویی جدید ترامپ علیه ایران
طرح صلح با «پ.ک.ک» روی میز پارلمان ترکیه!
مسکو: پیشرفت مذاکرات تهران- واشنگتن به‌‌معنای یک توافق قریب‌الوقوع نیست
حمله پهپادی ترکیه به خودرویی در اقلیم کردستان عراق
ادامه یورش به مسجد الاقصی حتی در ماه مبارک رمضان
نامه مشترک نمایندگان ایران، چین و روسیه به گروسی
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
در ادامه بازی‌های لیگ نخبگان آسیا؛ اولسان از صعود بازماند
رکورد حداکثر دما در آذربایجان‌شرقی شکسته شد
انتشار سومین بیانیه مرکز اطلاعات مالی در پاسخ به شایعات مرتبط با FATF
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ترامپ خواهان دستیابی به توافق با ایران است
زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان مورد حمله سایبری قرار گرفت
گزارش تصویری | آماده شدن کشورهای اسلامی برای ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
پیش‌بینی افزایش بی‌سابقه دما در مازندران/ هشدار درباره وقوع آتش‌سوزی
هلال ماه رویت شد
پاداش میلیون یورویی در انتظار طارمی
آمریکا از اقدام نظامی علیه ایران خودداری می‌کند
پزشکیان: بحران‌های ریشه‌دار اجتماعی و تربیتی، با نسخه‌های یک‌شبه درمان نمی‌شوند
آیت‌الله سیستانی نخستین روز ماه رمضان را اعلام کرد
جریمه سنگین برای دلال فوتبال
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: حداقل 10 سرویس خارجی در اغتشاشات دی‌ماه نقش داشتند
رهبر معظم انقلاب: به راویان پیشرفت، افتخار و آن‌ها را دعا می‌کنم
تنش‌ها بین مصر و اسرائیل بر سر «سومالی‌لند» بالا گرفت
سپاهان قهرمان لیگ وزنه‌برداری شد
سناتور ضدایرانی آمریکا: تداوم قدرت ایران توافق ابراهیم را به خطر می‌اندازد
انفجار در یک معدن نیجریه 38 کشته بر جای گذاشت
چند داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند؟
ای‌بی‌سی‌نیوز گزارش داد: آمریکا در حال بررسی لغو تحریم‌های ایران است
هشدار حماس درپی اخراج تعدادی از ائمه و خطیبان مسجد الاقصی
آلن ایر: تهران با تمام قدرت به هر حمله‌ای پاسخ خواهد داد
جام قهرمانی فوتبال امیدهای کشور به آلومینیوم اراک رسید
خبر خوش میدری درخصوص محصولات جدید سبد دارویی کشور
پیام پزشکیان به جشنواره ملی کتاب رشد
وزیر انرژی آمریکا: اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهیم!
میمند فارس لرزید
آغاز ثبت‌نام نخبگان برای عضویت در هیئت علمی از جمعه + لینک سامانه
توضیحات وکیل تاجزاده درباره حکم جدید موکلش
غیبت مهره‌های کلیدی پرسپولیس در بازی با خیبر