×
اجتماعی
شناسه خبر : 263810
تاریخ انتشار : شنبه 1404/09/29 ساعت 04:00
کشف بی‌سابقه کاوشگر پارکر/خورشید چگونه مواد خود را بازیافت می‌کند؟

کشف بی‌سابقه کاوشگر پارکر/خورشید چگونه مواد خود را بازیافت می‌کند؟

کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا برای نخستین‌بار فرآیند بازگشت مواد پس از فوران خورشیدی را با وضوحی بی‌سابقه ثبت کرده است. این کشف، کلید درک چگونگی بازیافت انرژی مغناطیسی توسط خورشید و پیش‌بینی دقیق‌تر طوفان‌های خورشیدی مخرب است که می‌توانند زمین را تحت تأثیر قرار دهند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: ناسا با کمک کاوشگر خورشیدی پارکر، واضح‌ترین تصویر از فرآیند شگفت‌انگیز بازجذب مواد خورشیدی را ثبت کرده است. در این پدیده، مواد پس از فوران از خورشید، مسیری را طی می‌کنند و دوباره مانند یک بومرنگ به سوی خورشید بازمی‌گردند.

این مشاهدات نادر، چگونگی بازیابی انرژی مغناطیسی توسط خورشید را نشان می‌دهد؛ فرآیندی که به شکل‌گیری طوفان‌های خورشیدی آینده کمک می‌کند و ممکن است این امکان را برای دانشمندان فراهم کند که آب و هوای فضایی را با دقت بیشتری پیش‌بینی کنند.

یک فوران و یک بازگشت شگفت‌انگیز

ویدیوی ثبت‌شده از تصاویر نزدیک‌ترین گذر تاریخی کاوشگر پارکر از خورشید در شب کریسمس ۲۰۲۴ میلادی ساخته شده است. در این گذر، فضاپیما تا فاصله ۶.۱ میلیون کیلومتری سطح خورشید پیش رفت و موفق شد یک شراره خورشیدی را در حال فوران ثبت کند. در این تصاویر، توده‌ای درخشان از مواد داغ به فضا پرتاب می‌شود.

مانند بخار نَفَس در یک روز سرد زمستانی، این ابر مواد خورشیدی ابتدا از خورشید دور می‌شود، سپس رقیق می‌شود و بخشی از آن به سمت داخل برمی‌گردد. این مواد بازگشتی توسط خطوط قدرتمند میدان مغناطیسی خورشید که پاره می‌شوند و دوباره به شکل حلقه‌های جدیدی بازآرایی می‌شوند، به دام می‌افتند و کشیده می‌شوند.

دیدگاهی بی‌سابقه به یک راز خورشیدی

نور روافی (Nour Rawafi)، دانشمند طرح پارکر، می‌گوید: پیش از این، نشانه‌هایی دیده بودیم که مواد می‌توانند به این شکل به خورشید بازگردند، اما دیدن آن با چنین وضوحی، شگفت‌انگیز است. این نمای واقعاً مجذوب‌کننده و روشنگر، نشان می‌دهد که خورشید چگونه پیوسته میدان‌های مغناطیسی و مواد تاج خورشیدی خود را بازیافت می‌کند.

آنچه پارکر مشاهده کرد، خروج جرم از تاج خورشیدی (CME) بود. این فوران‌های پلاسمای داغ اگر به سمت زمین هدایت شوند، می‌توانند طوفان‌های ژئومغناطیسی قدرتمندی ایجاد کنند که شبکه‌های برق، ارتباطات رادیویی و سامانه‌های ناوبری ماهواره‌ای را مختل کنند و هم‌زمان شفق‌های قطبی خیره‌کننده‌ای بیافرینند.

میدان مغناطیسی: مانند نخ‌های یک پارچه کهنه

در تصاویر ثبت‌شده توسط پارکر، با انبساط خروج جرم از تاج خورشیدی، خطوط میدان مغناطیسی اطراف آن کشیده شدند تا اینکه مانند نخ‌های یک پارچه کهنه که بیش از حد کشیده شده باشد، پاره شدند. این میدان‌های مغناطیسی پاره‌شده بلافاصله دوباره به هم پیوستند و حلقه‌های عظیمی تشکیل دادند. برخی از این حلقه‌ها به سفر خود به فضا ادامه دادند و برخی دیگر به سمت خورشید جمع شدند و توده‌هایی از مواد خورشیدی را در فرآیندی به نام جریان‌های بازگشتی با خود بازگرداندند.

با بازگشت این مواد، آن‌ها با میدان‌های مغناطیسی نزدیک به سطح خورشید برهم‌کنش می‌کنند و آن‌ها را دوباره شکل می‌دهند. این تغییرات به طور بالقوه مسیر خروج‌های جرمی آینده را از آن ناحیه تغییر می‌دهند.

گامی بزرگ برای پیش‌بینی آب و هوای فضایی

آنجلوس وورلیداس (Angelos Vourlidas)، دانشمند ارشد دوربین WISPR که روی کاوشگر پارکر نصب شده است، می‌گوید: این تغییرات می‌تواند تفاوت بین برخورد یک فوران تاج خورشیدی با مریخ یا عبور بی‌خطر آن از کنار سیاره باشد.

پیش از این نیز، جریان‌های بازگشتی از راه دور رصد شده بودند، اما تصاویر بی‌نظیر و نزدیک پارکر، این مواد بازگشتی را در مقیاسی بی‌سابقه نشان داد. برای اولین‌بار، دانشمندان توانستند سرعت و اندازه توده‌های بازگشتی به خورشید را مستقیماً اندازه‌گیری کنند. آن‌ها اکنون از این یافته‌ها برای بهبود مدل‌های آب و هوای فضایی و درک محیط پیچیده مغناطیسی خورشید استفاده می‌کنند.

در نهایت، این کار ممکن است به دانشمندان کمک کند تا تأثیر آب و هوای فضایی در سراسر سامانه خورشیدی را در بازه‌های زمانی طولانی‌تر از آنچه امروز ممکن است، با دقت بیشتری پیش‌بینی کنند.


نظرات

آخرین اخبار
زندگی در فضا، مغز فضانوردان را جابه‌جا می‌کند
توصیه‌های تغذیه‌ای برای ماه رمضان
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است