×
بین الملل
شناسه خبر : 263769
تاریخ انتشار : جمعه 1404/09/28 ساعت 18:00
لاوروف خواستار بی‌طرفی گروسی در گزارش‌دهی درباره برنامه هسته‌ای ایران شد

لاوروف خواستار بی‌طرفی گروسی در گزارش‌دهی درباره برنامه هسته‌ای ایران شد

وزیر امور خارجه روسیه از مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواست در ارزیابی خود از برنامه هسته‌ای ایران جانب بی‌طرفی را رعایت کند.

نورنیوز-گروه بین الملل: «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه در گفت‌وگو با خبرنگاران بیان داشت مسکو از «رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌خواهد در ارزیابی و گزارش‌دهی درباره برنامه هسته‌ای ایران بی‌طرفی و رفتار حرفه‌ای خود را حفظ کند.

لاوروف بیان داشت: «ما از گروسی که حامی از سرگیری تماس‌ها با تهران است، می‌خواهیم به طور سفت و سختی پایبند به اصول دبیر خانه آژانس تحت امر خود از جمله رفتار بی‌طرف و عاری از جانبداری و حرفه‌ای در گزارش‌های ارائه شده و مجموع فعالیت‌های سازمان باشد.»

این اظهارات لاوروف در حالی مطرح شد که همچنین «بدر عبدالعاطی»، وزیر امور خارجه مصر نیز خواستار از سرگیری مذاکرات هسته‌ای با ایران شد.

عبدالعاطی نیز امروز جمعه گفت: «ضروری است که از وضعیت تنش‌زدایی شده و مذاکرات مستقیم بین ایران، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و کشورهای تروییکای اروپایی از سر گرفته شود.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز سه‌شنبه در مصاحبه‌ای ادعا کرد بدون دستیابی به توافقی پایدار با ایران، این موضوع همواره زیر سایه آنچه او «شمشیر داموکلس» خواند باقی خواهد ماند.

گروسی در پاسخ به سوال مجری رسانه فرانسوی RFI مبنی بر اینکه «پس از حملات هوایی ماه ژوئن به برخی سایت‌های هسته‌ای ایران، آیا فکر می‌کنید امکان ازسرگیری همکاری ایران با آژانس وجود دارد؟ چه دلیلی دارد ایران دوباره به همکاری کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بازگردد؟»، گفت: «بدون یک توافق پایدار و عملی، همیشه این تهدید مانند شمشیر داموکلس بالای سر باقی خواهد ماند و هر لحظه ممکن است دوباره مشکل ایجاد شود. بنابراین باید به یک راه‌حل عملی و پایدار برای همه طرف‌ها رسید.»

لاوروف همچنین در کنفرانس خبری مشترک با همتای مصری خود گفت: اگر ماکرون آماده گفت‌وگو است، پوتین نیز آماده برقراری ارتباط است. اروپا، با مواضع فعلی خود، به عنوان طرف سوم در ارتباط بین روسیه و ایالات متحده لازم نیست. مسکو از اصل امنیت غیرقابل تفکیک حمایت می‌کند، که مانع هرگونه تلاش برای دنبال کردن مسیر نظامی می‌شود.

وی درخصوص ایده استقرار یک نیروی چندملیتی به رهبری اروپا در اوکراین گفت: این یک تلاش تحریک‌آمیز برای سوءاستفاده از خاک اوکراین است و تهدیدی برای روسیه محسوب می‌شود. مسکو نگران بحث‌های اتحادیه اروپا در مورد «تضمین‌های امنیتی برای کی‌یف» است و بر اهمیت تضمین‌های جمعی تأکید می‌کند.

لاوروف افزود: روسیه احساس می‌کند که از حمایت اکثریت جهانی برای همکاری مشترک با ایالات متحده در مورد اوکراین برخوردار است. روسیه به یک توافق سیاسی در اوکراین متعهد است، اما در حال حاضر ایالات متحده تنها طرفی است که برای این امر آماده است.

لاوروف در نشست خبری مشترک با همتای مصری خود پس از مذاکرات در قاهره گفت: «رهبران اروپایی تاکنون اظهارات زیادی در تبلیغ آنچه خودشان دستاورد پس از گفت‌وگوهای‌شان می‌نامند، مطرح کرده‌اند. البته ما باید نسبت به این موضوع تردید داشته باشیم، زیرا یکی از محورهای اصلی این گفت‌وگوها مسئله تضمین‌های امنیتی برای کی‌یف است.»

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وزیر خارجه روسیه در ادامه گفت: «یادآوری می‌کنم که ما طرفدار تضمین‌های امنیتی جمعی هستیم که بر اصولی استوار باشد که بارها در بالاترین سطوح در چارچوب سازمان همکاری و امنیت اروپا تصویب شده‌اند.»

وی در ادامه افزود که این دیگر مسئله «تضمین‌های امنیتی» نیست و آن را «تلاشی تهاجمی» برای تصرف خاک اوکراین جهت تهدید روسیه خواند. 

وزیر خارجه روسیه تاکید کرد که مسکو از اصل امنیت غیرقابل‌تفکیک بر پایه شرایط عادلانه و برابر حمایت می‌کند.

وی عنوان کرد:‌ «امنیتی که برخلاف رویکرد اروپا، راه را برای جنگی دیگر هموار نکند، بلکه تضمین دهد هرگونه تلاش برای حرکت در مسیر نظامی‌گری خنثی شود.»


اخبار مرتبط
گروسی بار دیگر ادعای ضرورت بازرسی از تأسیسات آسیب‌دیده ایران را تکرار کرد
دوشنبه 1404/10/08 ساعت 22:01
گروسی بار دیگر ادعای ضرورت بازرسی از تأسیسات آسیب‌دیده ایران را تکرار کرد
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که تاکنون حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران را محکوم نکرده است، بار دیگر ادعاهای مربوط به «ضرورت» بازدید از مراکز آسیب‌دیده را تکرار کرد و گفت، بازگشت بازرسان آژانس به این مراکز مهم‌ترین مساله پیش روی او در پرونده ایران است.
لاوروف: ایران در مواجهه با تحریکات خویشتن‌داری حداکثری نشان می‌دهد
یکشنبه 1404/10/07 ساعت 09:46
لاوروف: ایران در مواجهه با تحریکات خویشتن‌داری حداکثری نشان می‌دهد
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، با تأکید بر خویشتن‌داری ایران در برابر تحریکات غرب، اعلام کرد مسکو آماده همکاری با مذاکره‌کنندگان آمریکایی برای پیشبرد توافق‌های پایدار است و هشدار داد نیروهای اروپایی در اوکراین هدف مشروع روسیه خواهند بود.
ادعای گروسی درباره ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران
دوشنبه 1404/10/01 ساعت 15:49
ادعای گروسی درباره ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی مدعی شد که این نهاد بر این عقیده است که بیشتر اورانیوم با غنای بالای ایران در داخل کشور است.
آژانس هیچ اطلاعاتی درباره اورانیوم غنی‌شده ایران دریافت نکرده است
شنبه 1404/09/29 ساعت 09:11
ادعای جدید مدیرکل آژانس درباره برنامه هسته‌ای ایران
آژانس هیچ اطلاعاتی درباره اورانیوم غنی‌شده ایران دریافت نکرده است
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باردیگر مدعی شد این نهاد هیچ داده‌ای از ایران درباره ذخایر اورانیوم غنی‌شده یا میزان خسارت به تأسیسات هسته‌ای پس از حملات ژوئن دریافت نکرده است.
نظرات

آخرین اخبار
نسخه متخصصان برای قلب سالم؛ این عادت‌های غذایی را تغییر دهید
سامانه خورشیدی شناور کانادایی‌ها با حباب هوا یخ را شکست
با این فرمول 90 ثانیه‌ای از حواس‌پرتی نجات پیدا می کنید
ایران (0)- بلژیک (0)/تساوی ارزشمند با درخشش بیرانوند + فیلم
گزارش تصویری| دیدار تیم های فوتبال ایران و بلژیک
هشدار ترکیه درباره احتمال خرابکاری رژیم صهیونیستی در مذاکرات ایران و آمریکا
پیام سردار قاآنی خطاب به سربازان تروریست ارتش رژیم صهیونیستی
وقوع انفجار در دوحه
جولانی درخواست ترامپ را نپذیرفت
سرپرست وزارت دفاع: به دشمن بدعهد اعتماد نداریم
اعتراف ارتش اسرائیل به نقش عملیات شناسایی حزب‌الله در افزایش تلفات
پیروزی هندبال ساحلی ایران برابر آمریکا در دیدار تدارکاتی
بازگشت داور جنجالی به میدان قضاوت جام جهانی
اعلام وضعیت اضطراری در لس‌آنجلس پس از آتش‌سوزی دوباره
بازگشت نساجی به لیگ برتر فوتبال
اهدای پرچم گنبد حرم امام حسین(ع) برای بدرقه رهبر شهید
واکنش تند فدراسیون فوتبال ایران به اظهارات مقام آمریکایی
نماینده روسیه: ایران دارایی‌های مسدودشده خود را بازپس می‌گیرد
وزیر خارجه فرانسه دوشنبه به سوئیس می‌رود
برلین: ترامپ موجب انسداد تنگه هرمز شد
رسانه عبری: اسرائیل در آستانه عقب‌نشینی از جنوب لبنان
اکثریت آمریکایی‌ها خواستار پایان فوری درگیری با ایران هستند
ترامپ: نخست‌وزیر انگلیس کناره گیری می کند
وزیر ارشاد: مذاکره‌کنندگان ایرانی با شجاعت از حقوق ملت دفاع می‌کنند
واقعیت جنگ ایران با روایت پیروزی ترامپ فاصله دارد
حمایت مشاور ترامپ از یادداشت تفاهم ایران و آمریکا
عبور 25 میلیون بشکه نفت از «خط محاصره»
بقایای پیکر شهدای مدرسه شجره طیبه میناب تشییع می شود+زمان مراسم
نشست ایران و آمریکا با حضور میانجی‌ها در بورگن‌اشتوک/توقف مذاکره با تهدید ترامپ+ شروط جدید
اولین شب مراسم عزاداری ماه محرم در جوار محل عروج قائد شهید
نتانیاهو: اشغال جنوب لبنان تا اطلاع ثانوی ادامه دارد
طوفان در آتلانتا؛ اسپانیا دروازه عربستان را 4 بار باز کرد
مذاکرات پرسپولیس با اسکوچیچ در ترکیه پایان یافت
استقلال به شایعات نقل‌وانتقالات واکنش نشان داد
شرکت جدید برای بیمه‌گری در تنگه هرمز تشکیل شد
رئیس‌جمهور: وحدت ملی بزرگ‌ترین دستاورد کشور در شرایط کنونی است
زمان پیش‌ثبت‌نام حج تمتع 1406 اعلام شد
حزب‌الله: امیدی به مذاکرات مستقیم لبنان و اسرائیل در واشنگتن نیست
آخرین وضعیت جسمی شاپور رحیمی
چین جنگنده‌هایش را به نزدیکی تایوان اعزام کرد
اعلام نتایج قرعه‌کشی طرح فروش عادی ایران‌خودرو +آدرس
سقوط هواپیمای کوچک نزدیک واشنگتن؛ 3 اسرائیلی جان باختند
دادستان کل کشور: بیش از 200 پرونده ویژه علیه عاملان جنگ با ایران تشکیل شد
نزدیکی ابوظبی به تل‌آویو؛ زنگ خطر انزوای بیشتر امارات در جهان عرب شد
عضو هیئت عالی بانک مرکزی: نظام بانکی به جراحی جدی نیاز دارد
دستگیری 14 متهم پرونده «شکار مزدور» در چالوس؛ وثیقه سنگین صادر شد
نورویدیو | عشقِ حسین ، ادعا نمی خواهد نشانه می خواهد
درخواست وزیر خارجه انگلیس برای استعفای نخست‌وزیر
قالیباف خطاب به آمریکا: مراقب اظهارنظرهایتان باشید
افسر پیشین کلمبیا: عاملان قتل‌های جمعی توسط آمریکا آموزش دیدند