×
اجتماعی
شناسه خبر : 263703
تاریخ انتشار : جمعه 1404/09/28 ساعت 13:04
بارش‌های اخیر کرمان در 80 سال گذشته بی‌سابقه است

بارش‌های اخیر کرمان در 80 سال گذشته بی‌سابقه است

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان اعلام کرد که بارش‌های سه روز اخیر در برخی مناطق استان به بیش از 170 میلی‌متر رسید و پدیده‌ای بی‌سابقه در 80 سال گذشته به شمار می‌رود. هرچند زیرساخت‌ها آسیب دیده‌اند، خوشبختانه تاکنون هیچ تلفات جانی گزارش نشده است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان گفت: بارندگی‌های سه روز اخیر در برخی نقاط استان به بیش از ۱۷۰ میلی‌متر رسیده که این میزان، بین ۳۰ تا ۴۰ درصد بیش از متوسط بارندگی سالانه استان بوده و در مقیاس بلندمدت، بی‌سابقه ارزیابی می‌شود.

غلامرضا نژادخالقی ظهر جمعه ۲۸ آذره در تشریح آخرین وضعیت بارندگی‌ها در استان کرمان اظهار کرد: بیشترین میزان بارش در مناطق جبالبارز و فاریاب (جنوب استان) با حدود ۱۷۶ تا ۱۸۰ میلی‌متر به ثبت رسیده و پس از آن شهرستان جیرفت با ۱۵۲ میلی‌متر بارندگی در رتبه بعدی قرار دارد.

وی افزود: این حجم از بارش در بازه زمانی سه روزه، از سوی کارشناسان هواشناسی و راهداری به‌عنوان پدیده‌ای کم‌سابقه در حدود ۸۰ سال گذشته ارزیابی شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان با اشاره به آثار و پیامدهای این بارندگی‌ها بیان کرد: زیرساخت‌هایی از قبیل پل‌ها، راه‌ها و مسیر رودخانه‌ها بر اساس بارندگی‌هایی در حدود ۵۰ میلی‌متر طراحی شده‌اند و برای چنین حجمی از بارش آمادگی نداشته‌اند؛ از این‌رو تعدادی از پل‌ها در شهرستان‌های جنوبی استان از جمله بلوک، قلعه‌گنج، فاریاب و رودبار جنوب دچار آسیب شده‌اند.

نژادخالقی ادامه داد: تیم‌های ارزیاب متشکل از بنیاد مسکن، اداره کل راه و شهرسازی، دستگاه‌های خدمات‌رسان آب، برق و گاز و همچنین جمعیت هلال‌احمر در مناطق آسیب‌دیده مستقر شده‌اند و در حال برآورد میزان خساراتند تا گزارش نهایی برای ارسال به سازمان مدیریت بحران کشور تهیه شود.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت راه‌های ارتباطی استان گفت: راه‌های اصلی استان به‌طور کامل مسدود نیست و در اغلب محورها مسیرهای جایگزین برقرار است، هرچند در برخی نقاط عبور موقت از کنار پل‌های آسیب‌دیده انجام می‌شود و نیروهای راهداری نیز در حال انجام عملیات ترمیم این سازه‌ها هستند.

مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان در پاسخ به پرسشی درباره تخلیه روستاها در شهرستان فاریاب اظهار کرد: در یک یا دو روستا به دلیل آب‌گرفتگی، مسجد و مدرسه برای اسکان موقت سالمندان و کودکان پیش‌بینی شده و جمعیت هلال‌احمر نیز اقلام امدادی از جمله آذوقه، پتو و چادر را در اختیار خانوارهای آسیب‌دیده قرار داده است تا پس از فروکش کردن آب، امکان بازگشت ساکنان و پاکسازی منازل فراهم شود.

وی همچنین از قطع برخی راه‌های ارتباطی روستاهای کوهستانی در شمال استان به علت بارش برف خبر داد و افزود: نیروهای راهداری، دهیاری‌ها و واحد امور روستایی استانداری در حال بازگشایی این مسیرها هستند.

نژادخالقی تأکید کرد: با وجود شدت و گستردگی بارندگی‌ها، تاکنون در سطح استان تلفات جانی گزارش نشده است.

وی از شهروندان خواست همکاری لازم را با فرمانداری‌ها و دستگاه‌های خدمات‌رسان داشته باشند، به‌ویژه در شهرستان‌هایی که بیشترین آسیب را از سیلاب‌های اخیر متحمل شده‌اند.

نژادخالقی در پایان از بروز مشکل در دو حلقه چاه آب آشامیدنی در شهرستان‌های قلعه‌گنج و فاریاب خبر داد و گفت: دستگاه‌های مسئول در حال بررسی و رفع این مشکلند.


نظرات

آخرین اخبار
آیا اقیانوس زیرزمینی «اروپا» محل زندگی موجودات بیگانه است؟
راز تغییر شخصیت انسان؛ چرا با گذشت زمان متفاوت می‌شویم؟
محکومیت نیم میلیارد دلاری متا به دلیل آسیب به سلامت کودکان
راز سلامت نوزادان؛ چرا شیردهی تا دو سالگی توصیه می‌شود؟
تولید 16 ویروس با کمک هوش مصنوعی!
شیرینی‌های طبیعی؛ عامل پنهان در بزرگ‌تر شدن مغز انسان
سازمان ملل؛ چشم‌انتظار نتایج مذاکرات ایران و عمان
وداع اهالی سینما با مریم همتیان؛ بازیگری که پس از 2 سال مبارزه با سرطان درگذشت
تبعات اقتصادی جنگ ترامپ علیه ایران برای آمریکایی‌ها
پزشکیان: مذاکره را به رهبری تحمیل نکردیم؛ این ادعا ناشی از نشناختن رهبری است
حریق مجتمع مسکونی اهواز مهار شد
جو کنت: تهدید هسته‌ای ایران یک پروپاگانداست
رایزنی امنیتی بغداد و ریاض؛ دیدار نخست‌وزیر عراق با رئیس دستگاه اطلاعات عربستان
حملات به کشتی‌های اماراتی در تنگه هرمز
پیام عراقچی به همسایگان ایران
برنامه خاموشی برق آذربایجان شرقی فردا شنبه 17 مرداد
تصویب لایحه تحریم ایران و روسیه از سوی سنای آمریکا
خیز وزنه‌برداران دختر فارس برای سکوی آسیایی
گمانه‌زنی درباره صدای مهیب در پایتخت روسیه
عیادت اهالی فرهنگ از استاد ایرج
حمله یمن به تجمعات نظامی سعودی
تداوم فشار حداکثری آمریکا علیه ایران
تصادف زنجیره‌ای در آزادراه تهران-قم
حمله پهپادی به کشتی ترکیه‌ای
مقاومت عراق پاسخ به حمله عربستان و آمریکا را به تعویق انداخت
همتی: اقتصاد ایران با فروپاشی فاصله زیادی دارد
غنائم خیالی؛ واکنش بقائی به صحبت‌های ترامپ
آئروفلوت پروازهای مسکو-ابوظبی را از سر می‌گیرد
اسحاق دار: توافق مکه به ثبات منطقه کمک می‌کند
انفجار مهیب شهر المخا یمن را لرزاند
هشدار بانک آمریکایی درباره افت شدید ذخایر نفت آمریکا
شباب الاهلی گزینه میزبانی آسیایی استقلال شد
بازگشت مهران مدیری به تلویزیون؛ شصت‌چی پس از ماه صفر می‌آید
اردوغان: توافق‌نامه مکه علیه هیچ کشوری نیست
رمان «مدیر مدرسه» جلال آل‌احمد سریال می‌شود
برنامه خاموشی برق تهران فردا 17 مرداد اعلام شد+ جزییات
روزی که وزیر دفاع اسکورت خبرنگاران شد
واکنش فدراسیون فوتبال آرژانتین به آینده مسی در تیم ملی
استاد منتقد جنگ غزه در پرونده علیه دانشگاه مینه‌سوتا پیروز شد
توقف پروژه 400 میلیون دلاری ترامپ در کاخ سفید با حکم دادگاه
برنامه خاموشی برق کهکیلویه و بویر احمد شنبه 17 مرداد اعلام شد
پشت توافق ریاض، چه کسی از معادله حذف می‌شود؟
پرو و مکزیک روابط دیپلماتیک را از سر گرفتند
دفتر حفاظت منافع ایران: ترامپ التماس توافقی را می‌کند که خودش ویران کرد
المشاط: تمام جهان را هم بسیج کنی فایده‌ای برایت نخواهد داشت
چای داغ بالای 65 درجه خطر سرطان مری را افزایش می‌دهد
یونیسف: 330 کودک قربانی شیوع ابولا در کنگو شدند
آتش‌بس 30 تا 60 روزه
پالایشگاه نفت مهم اسلواکی دچار حریق شد
اعلام نتایج آزمون ورودی پایه هفتم سمپاد