×
اجتماعی
شناسه خبر : 263618
تاریخ انتشار : جمعه 1404/09/28 ساعت 03:03
هوش مصنوعی جدید گوگل، بهتر از ChatGPT

هوش مصنوعی جدید گوگل، بهتر از ChatGPT

گوگل با عرضه مدل هوش مصنوعی جدید Gemini 3 Flash، که در برخی بنچمارک‌ها عملکرد بهتری نسبت به GPT-5.2 شرکت OpenAI نشان داده، عرصه رقابت را داغ‌تر کرده است. این مدل کارآمد که هزینه کمتری نسبت به مدل‌های پرچمدار دارد، قرار است به صورت رایگان در دسترس کاربران Gemini و هوش مصنوعی جستجو قرار گیرد.

نورنیوز_ گروه اجتماعی : دل جدید هوش مصنوعی گوگل موسوم به «جمینای ۳ فلش»(Gemini 3 Flash) در برخی از بنچمارک‌ها از مدل جدید «GPT-5.2» شرکت «اوپن‌ای‌آی» نیز بهتر عمل می‌کند.

تازه حدود یک ماه از عرضه مدل هوش مصنوعی «Gemini 3 Pro» در ماه نوامبر گذشته است که شرکت گوگل شروع به عرضه نسخه‌ای کارآمدتر از جدیدترین مدل هوش مصنوعی خود موسوم به فلش(Flash) کرده است.

به گفته این شرکت، این مدل جدید، عملکرد استدلال حرفه‌ای مشابه مدل پرچمدار خود را با کسری از هزینه ارائه می‌دهد و آن را برای استفاده روزمره ایده‌آل می‌کند.

این مدل در بنچمارک‌ها به طور قابل توجهی بهتر از مدل‌های نسل قبلی گوگل، از جمله «Gemini 2.5 Pro» عمل کرد. نکته قابل توجه‌تر این است که در آزمایش گوگل، این مدل توانست با مدل «GPT-5.2» نیز که برای مقابله با «Gemini 3 Pro» به میدان آمده رقابت کند.

به عنوان مثال، در مجموعه آزمون‌های دشوار «Humanity's Last Exam»، آن هم زمانی که هیچ یک از مدل‌ها به ابزارهایی مانند جستجوی وب دسترسی نداشتند، مدل «فلش» کمتر از یک درصد بدتر از «GPT-5.2» عمل کرد.

همچنین در تعداد انگشت‌شماری از بنچمارک‌های دیگر، «فلش» کارآمدتر بود و حتی توانست از جدیدترین مدل «اوپن‌ای‌آی» نیز بهتر عمل کند. برای مثال، در معیاری موسوم به «MMMU-Pro» که برای آزمایش درک و استدلال چندوجهی یک مدل هوش مصنوعی طراحی شده است، مدل «GPT-5.2» را با نتیجه ۸۱.۲ درصد در مقایسه با ۷۹.۵ درصد شکست داد.

البته این معیارها فقط بخشی از داستان را بیان می‌کنند؛ باید ببینیم وقتی هر دو مدل به طور گسترده در دسترس قرار گیرند، مردم چه بازخوردی خواهند داشت. با این حال، این واقعیت که «Gemini 3 Flash» به «GPT-5.2» نزدیک است و حالت استدلال حرفه‌ای در آن وجود دارد، نشانه نگران‌کننده‌ای برای «اوپن‌ای‌آی» است.

گوگل مانند مدل «Gemini 3 Pro»، این مدل جدید را هم برای برنامه جمینای(Gemini) و هم برای حالت هوش مصنوعی در جستجو ارائه می‌دهد که مدل پیش‌فرض برای هر دو سرویس خواهد بود.

گوگل توضیح داد: این بدان معناست که همه کاربران جمینای ما در سراسر جهان بدون هیچ هزینه‌ای به تجربه «Gemini 3» دسترسی خواهند داشت و کارهای روزمره خود را به طور قابل توجهی ارتقا می‌دهند.

گوگل همچنین افزود: در مورد حالت هوش مصنوعی، اکنون می‌توان مستقیماً از طریق چت‌بات به جدیدترین تولیدکننده تصویر گوگل موسوم به «Nano Banana Pro» دسترسی پیدا کرد.

 


نظرات

آخرین اخبار
تجاوز هوایی آمریکا به جنوب ایران؛ تایید حملات در سیریک و حاجی‌آباد/ تکذیب حمله به 4 شهر
وال‌استریت ژورنال:هواپیماهای آمریکا در اردن هدف قرار گرفتند
بازداشت 119 نفر در 30 استان ترکیه به اتهام ارتباط با داعش
امباپه: انگلیس، ما را از خواب بیدار کرد
یافتن روشی کم هزینه برای حذف 90 درصدی ریزپلاستیک‌ها
ترامپ: کشته شدن 2 سرباز آمریکایی در اردن غم انگیز است
انگلیس (6) - فرانسه (4)/ مقام سومی انگلیس در پرگل‌ترین بازی جام جهانی
نوشیدنی‌های شیرین از کودکی خطر فشارخون را بالا می‌برند
چت‌جی‌پی‌تی به والدین هشدار می‌دهد
هشدار مجدد آمریکا به شهروندان خود در منطقه غرب آسیا
افشاگری نیویورک‌تایمز از حملات ایران به پایگاه آمریکا در اردن
هرتسوگ: عربستان حق توافق با ایران ندارد!
کبد چرب؛ بیماری خاموشی که به اپیدمی جهانی تبدیل شده است
ادعای سنتکام درباره ادامه محاصره دریایی ایران
نجباء: آمریکا هزینه دور زدن تنگه هرمز را از عراق می‌گیرد
بانک‌های خوزستان روز دوشنبه تعطیل هستند
شریعتی:حمله به اهداف‌ نفتی منطقه عامل بازدارنده آمریکاست
دزدی 15 میلیارد دلاری ترامپ از ونزوئلا
انصارالله: کشورهای میزبان پایگاه‌های آمریکا شریک تجاوز به ایران هستند
رهبر انقلاب: مردم مومن عراق در استقبال از قائد عظیم‌الشان شهید حماسه‌ای عظیم آفریدند
غریب‌آبادی: پیگیر خسارت‌ جنگ‌ها هستیم + فیلم
خبر قطع اینترنت تکذیب شد
موشکهای ایران‌ به ترامپ فهماند که جنگ، بازی کامپیوتری نیست!
پرسپولیس به دنبال بازیکن پیشین بارسلونا
چرا تنگه هرمز به محور اصلی تقابل ایران و آمریکا تبدیل شد؟
خروج هرمزگان از برنامه خاموشی برق کشور
پزشکیان: اتحاد و پرهیز از تفرقه رمز عبور از بزنگاه تاریخی است
زمان سفر نخست‌وزیر عراق به تهران مشخص شد
سقوط محبوبیت ترامپ؛ نارضایتی اقتصادی آمریکایی‌ها به اوج رسید
پاسخ نیروهای مسلح ایران به تجاوز جدید آمریکا؛ اعتراف سنتکام به هلاکت نظامیان آمریکایی
والیبال نوجوانان ایران قهرمان آسیا شد+ تبریک عارف
آماده‌باش کامل عراق برای اربعین؛ امنیت زائران در اولویت است
پروازهای ایران به دبی از سر گرفته شد
3 طلا و یک نقره ثمره تلاش زیست‌شناسان جوان ایران در جهان
عارف: آمریکا پیش از خشک شدن مرکب تفاهم‌نامه، تعهداتش را نقض کرد
دستور فتاح برای کمک به مناطق آسیب‌دیده و تامین آب شرب 20 روستای جاسک
افتخارآفرینی شیمی‌دان‌های جوان ایران در جهان؛ 4 مدال برای تیم ملی
ادارات هرمزگان فردا یکشنبه با 50 درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند
والیبالیست های نوجوان ایرانی در تیم رویایی آسیا
اعتراف سنتکام به کشته‌شدن 2 نظامی آمریکایی در اردن
مهاجم گل‌گهر با سپاهان به توافق رسید
نادر غبیشاوی به استقلال پیوست
جنگ با ایران میراث ترامپ را نابود می‌کند
حادثه برای کشتی تجاری در نزدیکی سواحل عمان
اسرائیل هیوم: ترامپ تمایلی به دیدار با نتانیاهو ندارد
خیبر مدافع ذوب‌آهن را جذب کرد
مردم از تردد غیر ضرور در جاده‌های هرمزگان خودداری کنند
کمیته بین‌المللی المپیک قصدی برای محرومیت اینفانتینو ندارد!
تردد از تونل شهید میرزایی بندرعباس ممنوع شد
ایران در سید سوم فوتبال آسیایی ناگویا قرار گرفت