×
بین الملل
شناسه خبر : 263588
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/09/27 ساعت 17:44
جنجال سیاسی در رژیم صهیونیستی؛ نتانیاهو رئیس «کمیته سرپوش بر شکست هفتم اکتبر»

جنجال سیاسی در رژیم صهیونیستی؛ نتانیاهو رئیس «کمیته سرپوش بر شکست هفتم اکتبر»

بنیامین نتانیاهو رئیس «کمیته سرپوش بر شکست هفتم اکتبر» شد؛ اقدامی که معترضان را به خیابان کشاند.

نورنیوز _ گروه بین الملل : در تازه‌ترین جنجال سیاسی در رژیم صهیونیستی در ارتباط با شکست امنیتی این رژیم در عملیات «طوفان‌الاقصی»، بنیامین نتانیاهو ریاست گروه وزارتی تعیین کننده مقیاس کمیسیون دولتی تحقیقاتی در این زمینه را بر عهده گرفت؛ اقدامی که موجی از واکنش‌ها را برانگیخت و مخالفان سیاسی رژیم، آن را تلاشی برای سرپوش گذاشتن بر شکست توصیف کردند.

به گزارش پایگاه صهیونیستی «هیدبروت»، همزمان با اوج تنش‌های سیاسی درباره نحوه بررسی شکست امنیتی رژیم صهیونیستی در هفتم اکتبر (عملیات طوفان‌الاقصی)، دفتر نخست‌وزیر این رژیم اعلام کرد که کمیسیون وزارتی به ریاست «بنیامین نتانیاهو» روز دوشنبه تشکیل جلسه می‌دهد؛ تصمیمی که به‌دلیل سپردن کنترل کامل روند تحقیق به شخص نخست‌وزیر، موجی از مخالفت‌ها را در پی داشته است.

بر اساس این اطلاعیه، نتانیاهو شخصاً ریاست کمیسیون وزرا را بر عهده خواهد گرفت؛ گروهی که مأموریت دارد حدود اختیارات و وظایف کمیته تحقیق بررسی شکست هفتم اکتبر را تعیین کند. این تصمیم برخلاف طرح اولیه است که قرار بود «یاریو لوین» وزیر دادگستری، ریاست گروه را بر عهده بگیرد.

شبکه تلویزیونی ۱۴ رژیم صهیونیستی گزارش کرد که لوین از نامزدی خود انصراف داده و در نتیجه، نخست‌وزیر کنترل کامل روند را در دست گرفته است.

در نامه ارسالی به وزرا آمده است که جلسه دوشنبه به تدوین اصول عملکرد کمیته بررسی شکست هفتم اکتبر اختصاص خواهد داشت. همزمان، کمیسیون وزارتی قرار است لایحه پیشنهادی «آریئل کلنر» عضو کنست از حزب لیکود را بررسی کند.

[جنجال تازه در رژیم صهیونیستی/ نتانیاهو رئیس «کمیته سرپوش بر شکست هفتم اکتبر»]

این در حالیست که طرح ارائه‌شده توسط کلنر، اختیارات گسترده‌ای به کابینه نتانیاهو می‌دهد تا موضوعات مورد بررسی را تعیین یا حذف کند؛ موضوعی که منتقدان آن را تلاشی برای کنترل وی بر دامنه تحقیق و محدود کردن بررسی نقش دولت در شکست امنیتی می‌دانند.

طبق این طرح، کمیته از شش یا هفت عضو تشکیل می‌شود و حتی با پنج عضو نیز می‌تواند فعالیت کند؛ جلسات آن علنی خواهد بود اما با رأی اکثریت می‌تواند پشت درهای بسته درباره مسائل امنیتی و محرمانه تصمیم‌گیری کند. در ظاهر، انتخاب اعضا باید با توافق ائتلاف و اپوزیسیون انجام شود، اما در صورت عدم توافق، سازکاری پیش‌بینی شده که عملاً اختیار کامل را به ائتلاف حاکم می‌دهد.

با این حال، این طرح با موجی از مخالفت‌های سیاسی روبه‌رو شده است. «یائیر لاپید» رئیس اپوزیسیون، آن را «کمیته سرپوش‌گذاری بر شکست» خوانده و اعلام کرده اپوزیسیون هیچ همکاری‌ای با آن نخواهد داشت. «نفتالی بنت» نخست‌وزیر اسبق رژیم نیز این طرح را «خنجری به پشت خانواده‌های کشته‌شدگان» توصیف کرده و گفته است: «در این طرح، متهمان بازجویان خود را تعیین می‌کنند.» «گادی آیزنکوت» عضو سابق کمیته امنیتی «کنست» (پارلمان رژیم) نیز این کمیته را «فرار از مسئولیت» دانسته و تأکید کرده: «کسی که مسئول شکست است نمی‌تواند قاضی خود باشد.»

همزمان، بیش از ۲۰۰ نفر از خانواده‌های کشته‌شدگان و اسیران هفتم اکتبر در نامه‌ای به نتانیاهو خواستار تشکیل فوری یک کمیته بررسی حکومتی مستقل شده و هشدار داده‌اند که اگر دولت قصد پذیرش مسئولیت ندارد، باید کنار برود. آنها نوشته‌اند: «از طفره‌رفتن، تأخیر، لاپوشانی و توجیه شکست دست بردارید.»

افکار عمومی نیز با طرح دولت همراه نیست. طبق آخرین نظرسنجی، ۴۹ درصد از ساکنان فلسطین اشغالی با کمیته پیشنهادی نتانیاهو مخالف‌اند و تنها ۳۴ درصد از آن حمایت می‌کنند.


اخبار مرتبط
بیانیه دفتر نتانیاهو درباره نشست الناقوره
جمعه 1404/09/28 ساعت 23:42
بیانیه دفتر نتانیاهو درباره نشست الناقوره
دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که نشست کمیته موسوم به «مکانیزم» در الناقوره، علاوه بر پیگیری گفت‌وگوی امنیتی، بر بررسی راهکارهای اقتصادی با هدف القای منافع مشترک دو طرف در حذف تهدید حزب‌الله و تأمین امنیت پایدار در مناطق مرزی متمرکز بوده است.
تنها 29 درصد صهیونیست‌ها احساس امنیت می‌کنند
جمعه 1404/09/28 ساعت 09:36
تنها 29 درصد صهیونیست‌ها احساس امنیت می‌کنند
نتایج تازه‌ترین نظرسنجی مرکز مطالعات امنیت داخلی اسرائیل نشان می‌دهد که تنها 29 درصد صهیونیست‌ها وضعیت امنیتی کنونی خود را «خوب» یا «خیلی خوب» ارزیابی کرده‌اند، در حالی که نگرانی از تهدیدات خارجی در میان مردم این رژیم بسیار بالا است.
هفتم اکتبر؛ نقطه تحولی تاریخی در مبارزات فلسطین/ طوفان الاقصی نویدبخش زوال رژیم اسرائیل
دوشنبه 1403/07/16 ساعت 11:40
گروه‌ها و شخصیت‌ها در سالگرد طوفان الاقصی بیان کردند؛
هفتم اکتبر؛ نقطه تحولی تاریخی در مبارزات فلسطین/ طوفان الاقصی نویدبخش زوال رژیم اسرائیل
عملیات طوفان الاقصی به یک سالگی رسیده است. عملیاتی که از سوی گروه‌های مقاومت فلسطین در غزه صورت گرفت و باعث شد تا بیش از هزار صهیونیست به هلاکت رسیده و صدها نفر دیگر از ساکنان اراضی اشغالی زخمی و یا اسیر شوند. در سالگرد این عملیات مهم پیام‌ها و بیانیه‌های مختلفی صادر شده که همه این عملیات هفتم اکتبر را نقطه تحولی تاریخی در مبارزات ملت فلسطین عنوان کردند.
نظرات

آخرین اخبار
تجاوز آمریکا و پاسخ بی‌سابقه ایران؛ نبرد چندساعته تا طلوع آفتاب
تضعیف سد دفاعی روده با کاهش یک پروتئین
روسیه: نیروهای غربی در صورت ورود به خاک اوکراین اهداف مشروع نظامی محسوب می‌شوند
صندلی داغ؛ قیمت نجومی بلیت فینال جام جهانی
رابط مغز و رایانه یادگیری حرکتی را تقویت می‌کند
نیویورک تایمز: محاصره دریایی دوباره ایران به قیمت نفت آسیب بیشتری وارد می‌کند
چاقی عامل اصلی سندرم قلبی، کلیوی و متابولیک
موافقت آمریکا با فروش 2 میلیارد دلار تسلیحات موشکی به عربستان
پیش‌دیابت؛ زنگ خطر خاموشی که می‌تواند به دیابت نوع 2 ختم شود
انگلیس به‌دنبال محدودیت شبانه شبکه‌های اجتماعی برای نوجوانان
کامبک رؤیایی آرژانتین برابر انگلیس؛ مسی و یارانش فینالیست جام جهانی 2026 شدند
هوش مصنوعی زیر ذره‌بین؛ متا با شکایت جدید کارکنان روبه‌رو شد
شهادت 35 نفر در پی حملات تیرماه به کشورمان/ بیشترین آسیب‌ها برای 3 استان
ادعای ترامپ درباره سوریه؛ الشرع با حزب‌الله دقیق‌تر از اسرائیل برخورد می‌کند
دستور فوری وزیر ورزش برای رسیدگی به وضعیت قهرمان جوان ژیمناستیک
پارکینگ بزرگ اربعین شلمچه آماده میزبانی از زائران شد
تأکید معاون اول رئیس‌جمهور بر تقویت همکاری‌های راهبردی با چین
ادامه تعطیلی سه فرودگاه عربستان پس از هشدارهای ارتش یمن
مدیرعامل چادرملو: AFC درخواست فدراسیون را رد کرده؛ تاج باید پاسخگو باشد
ادعای ونس: نیروی زمینی برای تغییر حکومت ایران اعزام نخواهیم کرد
نورویدئو | مرگ در گرمای اروپا ؛ حقیقتی فراتر از تغییرات اقلیمی
ترامپ ادعا کرد: دوست ندارم درباره ایران ضرب الاجل تعیین کنم
تصمیم نهایی AFC؛ سهمیه آسیایی به گل‌گهر رسید
طوفان در قلب پایگاه‌های آمریکا؛ پاسخ موشکی ایران به آمریکا در منطقه؛ از اردن تا کویت
احضار مجدد سفیر انگلیس در تهران به وزارت امور خارجه
روسیه خواستار بازگشت فوری ایران و آمریکا به میز مذاکره شد
تشییع باشکوه شهدای گتوند؛ سه رزمنده شهید در گلزار شهدا آرام گرفتند
یک نظامی اسرائیلی با ادعای همکاری با ایران به حبس محکوم شد
برگ برنده جدید چین در تجارت دریایی رونمایی می شود
هشدار آمریکا به شهروندان خود برای سفر به 23 کشور
پروازهای دبی–شیراز پس از 5 ماه از سر گرفته شد
نگرانی ها از تأمین کالا در آمریکا در پی جنگ علیه ایران
ادعای پنتاگون درباره پایان مأموریت ائتلاف در عراق
عکس های منتخب جهان؛ 26 جولای 2026
فرودگاه بین‌المللی صنعاء فعالیت عادی خود را از سر گرفت
چرخش سریع ترامپ درباره تنگه هرمز، سردرگمی واشنگتن را آشکار کرد
عضو مجمع تشخیص: انتقام و مذاکره منافاتی با یکدیگر ندارند
شنیده شدن صدای انفجارهای مهیب در اربیل
قالیباف: باید همواره آماده نبرد باشیم و برای حفظ امنیت و منافع ملی خود تا پای جان بایستیم
غریب‌آبادی: هر اقدام تجاوزکارانه آمریکا پاسخ قاطع را به دنبال دارد
معاون دبیر شورای‌عالی امنیت ملی: مجازات متجاوزان ضامن صیانت از امنیت ملی است
شکست ایران مقابل اوکراین در دیداری پراشتباه
احسان حاج‌صفی در سپاهان ماندنی شد
محکومیت اقدام لندن علیه سپاه؛ وزارت خارجه یمن موضع گرفت
تاج: مدیریت رقابت‌های گسترده بر عهده فدراسیون است
تنش سیاسی در آستانه بازی آرژانتین و انگلیس/فالکلند دوباره خبرساز شد
زمان فینال جام جهانی تغییر می کند
سفیر سابق آمریکا: حمله به زیرساخت‌های ایران راه‌حل بحران نیست
حماس نماینده ویژه صلح در غزه را به جانبداری از اسرائیل متهم کرد
سنتکام ادعا کرد: دو کشتی مجبور به تغییر مسیر در تنگه هرمز شد