×
بین الملل
شناسه خبر : 263588
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/09/27 ساعت 17:44
جنجال سیاسی در رژیم صهیونیستی؛ نتانیاهو رئیس «کمیته سرپوش بر شکست هفتم اکتبر»

جنجال سیاسی در رژیم صهیونیستی؛ نتانیاهو رئیس «کمیته سرپوش بر شکست هفتم اکتبر»

بنیامین نتانیاهو رئیس «کمیته سرپوش بر شکست هفتم اکتبر» شد؛ اقدامی که معترضان را به خیابان کشاند.

نورنیوز _ گروه بین الملل : در تازه‌ترین جنجال سیاسی در رژیم صهیونیستی در ارتباط با شکست امنیتی این رژیم در عملیات «طوفان‌الاقصی»، بنیامین نتانیاهو ریاست گروه وزارتی تعیین کننده مقیاس کمیسیون دولتی تحقیقاتی در این زمینه را بر عهده گرفت؛ اقدامی که موجی از واکنش‌ها را برانگیخت و مخالفان سیاسی رژیم، آن را تلاشی برای سرپوش گذاشتن بر شکست توصیف کردند.

به گزارش پایگاه صهیونیستی «هیدبروت»، همزمان با اوج تنش‌های سیاسی درباره نحوه بررسی شکست امنیتی رژیم صهیونیستی در هفتم اکتبر (عملیات طوفان‌الاقصی)، دفتر نخست‌وزیر این رژیم اعلام کرد که کمیسیون وزارتی به ریاست «بنیامین نتانیاهو» روز دوشنبه تشکیل جلسه می‌دهد؛ تصمیمی که به‌دلیل سپردن کنترل کامل روند تحقیق به شخص نخست‌وزیر، موجی از مخالفت‌ها را در پی داشته است.

بر اساس این اطلاعیه، نتانیاهو شخصاً ریاست کمیسیون وزرا را بر عهده خواهد گرفت؛ گروهی که مأموریت دارد حدود اختیارات و وظایف کمیته تحقیق بررسی شکست هفتم اکتبر را تعیین کند. این تصمیم برخلاف طرح اولیه است که قرار بود «یاریو لوین» وزیر دادگستری، ریاست گروه را بر عهده بگیرد.

شبکه تلویزیونی ۱۴ رژیم صهیونیستی گزارش کرد که لوین از نامزدی خود انصراف داده و در نتیجه، نخست‌وزیر کنترل کامل روند را در دست گرفته است.

در نامه ارسالی به وزرا آمده است که جلسه دوشنبه به تدوین اصول عملکرد کمیته بررسی شکست هفتم اکتبر اختصاص خواهد داشت. همزمان، کمیسیون وزارتی قرار است لایحه پیشنهادی «آریئل کلنر» عضو کنست از حزب لیکود را بررسی کند.

[جنجال تازه در رژیم صهیونیستی/ نتانیاهو رئیس «کمیته سرپوش بر شکست هفتم اکتبر»]

این در حالیست که طرح ارائه‌شده توسط کلنر، اختیارات گسترده‌ای به کابینه نتانیاهو می‌دهد تا موضوعات مورد بررسی را تعیین یا حذف کند؛ موضوعی که منتقدان آن را تلاشی برای کنترل وی بر دامنه تحقیق و محدود کردن بررسی نقش دولت در شکست امنیتی می‌دانند.

طبق این طرح، کمیته از شش یا هفت عضو تشکیل می‌شود و حتی با پنج عضو نیز می‌تواند فعالیت کند؛ جلسات آن علنی خواهد بود اما با رأی اکثریت می‌تواند پشت درهای بسته درباره مسائل امنیتی و محرمانه تصمیم‌گیری کند. در ظاهر، انتخاب اعضا باید با توافق ائتلاف و اپوزیسیون انجام شود، اما در صورت عدم توافق، سازکاری پیش‌بینی شده که عملاً اختیار کامل را به ائتلاف حاکم می‌دهد.

با این حال، این طرح با موجی از مخالفت‌های سیاسی روبه‌رو شده است. «یائیر لاپید» رئیس اپوزیسیون، آن را «کمیته سرپوش‌گذاری بر شکست» خوانده و اعلام کرده اپوزیسیون هیچ همکاری‌ای با آن نخواهد داشت. «نفتالی بنت» نخست‌وزیر اسبق رژیم نیز این طرح را «خنجری به پشت خانواده‌های کشته‌شدگان» توصیف کرده و گفته است: «در این طرح، متهمان بازجویان خود را تعیین می‌کنند.» «گادی آیزنکوت» عضو سابق کمیته امنیتی «کنست» (پارلمان رژیم) نیز این کمیته را «فرار از مسئولیت» دانسته و تأکید کرده: «کسی که مسئول شکست است نمی‌تواند قاضی خود باشد.»

همزمان، بیش از ۲۰۰ نفر از خانواده‌های کشته‌شدگان و اسیران هفتم اکتبر در نامه‌ای به نتانیاهو خواستار تشکیل فوری یک کمیته بررسی حکومتی مستقل شده و هشدار داده‌اند که اگر دولت قصد پذیرش مسئولیت ندارد، باید کنار برود. آنها نوشته‌اند: «از طفره‌رفتن، تأخیر، لاپوشانی و توجیه شکست دست بردارید.»

افکار عمومی نیز با طرح دولت همراه نیست. طبق آخرین نظرسنجی، ۴۹ درصد از ساکنان فلسطین اشغالی با کمیته پیشنهادی نتانیاهو مخالف‌اند و تنها ۳۴ درصد از آن حمایت می‌کنند.


اخبار مرتبط
بیانیه دفتر نتانیاهو درباره نشست الناقوره
جمعه 1404/09/28 ساعت 23:42
بیانیه دفتر نتانیاهو درباره نشست الناقوره
دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که نشست کمیته موسوم به «مکانیزم» در الناقوره، علاوه بر پیگیری گفت‌وگوی امنیتی، بر بررسی راهکارهای اقتصادی با هدف القای منافع مشترک دو طرف در حذف تهدید حزب‌الله و تأمین امنیت پایدار در مناطق مرزی متمرکز بوده است.
تنها 29 درصد صهیونیست‌ها احساس امنیت می‌کنند
جمعه 1404/09/28 ساعت 09:36
تنها 29 درصد صهیونیست‌ها احساس امنیت می‌کنند
نتایج تازه‌ترین نظرسنجی مرکز مطالعات امنیت داخلی اسرائیل نشان می‌دهد که تنها 29 درصد صهیونیست‌ها وضعیت امنیتی کنونی خود را «خوب» یا «خیلی خوب» ارزیابی کرده‌اند، در حالی که نگرانی از تهدیدات خارجی در میان مردم این رژیم بسیار بالا است.
هفتم اکتبر؛ نقطه تحولی تاریخی در مبارزات فلسطین/ طوفان الاقصی نویدبخش زوال رژیم اسرائیل
دوشنبه 1403/07/16 ساعت 11:40
گروه‌ها و شخصیت‌ها در سالگرد طوفان الاقصی بیان کردند؛
هفتم اکتبر؛ نقطه تحولی تاریخی در مبارزات فلسطین/ طوفان الاقصی نویدبخش زوال رژیم اسرائیل
عملیات طوفان الاقصی به یک سالگی رسیده است. عملیاتی که از سوی گروه‌های مقاومت فلسطین در غزه صورت گرفت و باعث شد تا بیش از هزار صهیونیست به هلاکت رسیده و صدها نفر دیگر از ساکنان اراضی اشغالی زخمی و یا اسیر شوند. در سالگرد این عملیات مهم پیام‌ها و بیانیه‌های مختلفی صادر شده که همه این عملیات هفتم اکتبر را نقطه تحولی تاریخی در مبارزات ملت فلسطین عنوان کردند.
نظرات

آخرین اخبار
فشارخونتان را روزی دو بار اندازه بگیرید
پیش‌علامت پارکینسون و زوال عقل مشخص شد
نقش موثر رژیم «فستینگ» در کاهش علائم التهاب روده
دهلی‌نو درصدد مهار هوش مصنوعی برآمد
مقام پیشین آمریکا: اسرائیلی‌ها دوستان ما نیستند
تیم پیشین اوسمار صعود کرد
شگفتی نتانیاهو از اقدامات امارات
رئیس سابق فدراسیون اسکی سرپرست تیم ملی والیبال شد!
توافق آمریکا و فیلیپین درباره استقرار سامانه‌های موشکی پیشرفته در مانیل
استان‌های مرزی در برقرار ارتباط با ایالت‌های مرزی پاکستان اختیار دارند
زمستان بدون خاموشی در حال سپری شدن
انتقاد سفیر ایران در آلمان از استاندارهای دوگانه اروپا
میزان بدهی رژیم صهیونیستی چقدر است؟
آمریکا در صدد از سرگیری غنی‌سازی اورانیوم
استقلال (3) - الحسین (2)/وداع استقلال با آسیا + فیلم
احضار سفیر آلمان به وزارت امور خارجه
اردوغان: شاخ آفریقا نباید به عرصه درگیری قدرت‌های خارجی تبدیل شود
حزب‌الله محاصره اقتصادی آمریکا علیه کوبا را محکوم کرد
وقوع حادثه امنیتی مقابل کنگره آمریکا
مرشایمر: جنگ با ایران پایان خوشی برای آمریکا ندارد
انفجار در کلیسایی در نیویورک؛ حال 2 نفر وخیم است
کاتس اعتراف کرد: از جنوب لبنان عقب‌نشینی نخواهیم کرد
واردکنندگان کالاهای اساسی بخوانند؛ تا این تاریخ به پول خود می‌رسید
زلنسکی: دیپلماسی زمانی مؤثرتر است که قدرت وجود داشته باشد
رکورد ملی 50 متر کرال پشت شکسته شد
تمجید عارف از وزارت فرهنگ برای برگزاری جشنواره‌های فجر1404
شکست سنگین السد در خانه
قیمت نفت در سراشیبی سقوط قرار گرفت
حمله آمریکا به شناورهای بی‌دفاع کارائیب؛ 11 نفر کشته شدند
اعلام آمادگی هیئت عالی نظارت مجمع در تسریع رسیدگی به لایحه بودجه 1405
امشب؛ ­مهلت ثبت نام خودرو‌های وارداتی به‌پایان می‌رسد
در کدام کشورها فردا اولین روز رمضان است؟
پیش‌بینی وضعیت آب و هوای تهران فردا چهارشنبه 28 بهمن 1404
الغرافه (0) - تراکتور (2)/عبور تراکتور از بحران با برد مقابل الغرافه
سی‌ان‌ان: در مذاکرات ایران و آمریکا پیشرفتی حاصل شده است
مذاکرات روسیه، آمریکا و اوکراین پایان یافت
رابرت مالی: توافق میان ایران و آمریکا قابل دستیابی است
یک تحلیلگر انگلیسی: ناوگان آمریکا در برابر ایران آسیب‌پذیر است
واشنگتن اعلام کرد: آزمایش‌های هسته‌ای را از سر می‌گیریم
عراق 150 داعشی زیر 18 سال را تحویل گرفت
حذف نام نوری المالکی از نامزدی نخست وزیری عراق تکذیب شد
وزاری خارجه ایران و سوئیس دیدار کردند
اعلام اسامی محرومان هفته بیست‌ودوم لیگ برتر فوتبال
مه خوش‌بینی در شب مذاکرات!
اختلافات داخلی در تیم مذاکره‌کننده اوکراین عامل پیچیده‌تر شدن صلح با روسیه
مذاکرات ژنو ترمز بازارهای مالی را کشید/ طلا و دلار سقوط کرد
آیین بزرگداشت چهلمین روز شهدا و جانباختگان ناآرامی های دی ماه 1404 در مشهد برگزار شد
بازه زمانی نام‌نویسی انتخابات شوراهای اسلامی روستا افزایش یافت
مقام آمریکایی: مذاکرات با ایران طبق انتظار پیش رفت
نمایندگان مجلس: برای جانفشانی آماده‌ایم