×
سیاسی
شناسه خبر : 263537
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/09/27 ساعت 11:12
پزشکیان: ایران اکنون در قوی ترین جایگاه ممکن قرار دارد

رئیس جمهور در سفر به خراسان جنوبی و در نشست با فعالان اقتصادی اعلام کرد:

پزشکیان: ایران اکنون در قوی ترین جایگاه ممکن قرار دارد

«مسعود پزشکیان» که در شانزدهمین مقصد از سفرهای استانی دولت وفاق ملی به خراسان جنوبی سفر کرده است در نشست با سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی گفت: در تحلیل ها می گویند ایران در ضعیف ترین موقعیت ممکن قرار گرفته است .بنده اعلام میکنم که ما اکنون در قوی ترین جایگاه ممکن هستیم. ما می‌توانیم جایگاه خود را به قوی‌ترین جایگاه ممکن ارتقا دهیم .

نورنیوز- گروه سیاسی: «مسعود پزشکیان» که در شانزدهمین مقصد از سفرهای استانی دولت وفاق ملی به خراسان جنوبی سفر کرده است، در نخستین برنامه این سفر در نشست با سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی این استان، با بیان اینکه چاره ای جز صرفه جویی و مدیریت مصرف نداریم و این کار را از خود دولت آغاز کرده ایم، گفت: با ۱۰ درصد صرفه جویی در مصرف، ۹۰۰ هزار بشکه نفت حفظ و ذخیره می شود.

پزشکیان دغدغه سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی در نقاط مختلف کشور را دغدغه اصلی دولت دانست و تصریح کرد: با روی کار آمدن دولت چهاردهم،‌ با مشکلات بسیاری مواجه بودیم، از ترور اسماعیل هنیه در روز اول تحلیف گرفته تا جنگ و مشکلات دیگر که همگان بر آن واقف هستند. اما این وضعیت سخت موجب شد که ما بیدارتر و هشیارتر باشیم و درست فکر و عمل کنیم که بتوانیم برای هر مشکلی راه حلی پیدا کنیم و مقاومت و پایداری کشور و مردم‌مان را تضمین کنیم.

رئیس جمهور با اشاره به تفویض اختیارات بیشتر به استانداران، گفت: باور دارم که هر یک از شما می‌توانید رئیس‌جمهور و وزیر و یا استاندار باشید، تنها کافی است بستر مناسب فراهم شود تا استعدادهای جوانان ما بروز و ظهور پیدا کند.

افزایش اختیارات استانداران برای ظهور توانمندی ها

پزشکیان با بیان اینکه اختیارات کافی به استان‌ها داده شده تا بتوانند توانمندی‌های خود را به منصه ظهور برسانند، افزود: کشورهایی با یک یا دو میلیون جمعیت، در ورزش و یا علم از ما پیشی گرفته‌اند، چرا که افراد در آنجا میدان می‌یابند که رقابت و پیشرفت کنند و اگر ما جلوی رقابت و پیشرفت را بگیریم و تصور کنیم که تنها یک گروه باید فکر و کار کند، ‌گرفتاری‌های فعلی‌مان ادامه خواهد یافت.

وی با اشاره به وجود بسترهای مناسب توسعه‌ در استان خراسان جنوبی، اظهار داشت: اینجا همه چیز باارزش و طلاست، اعم از معدن، همسایگان همچون افغانستان و پاکستان و همینطور دسترسی به اقیانوس و کشورهای شمالی که خواستار پیوستن به اقیانوس از مسیر ایران هستند، و این فرصتی نیست که در همه جا وجود داشته باشد.

رئیس جمهور با بیان اینکه مصمم هستیم پروژه راه‌آهن خراسان جنوبی را به اتمام برسانیم، تاکید کرد: با توجه به محدودیت منابع که با آن مواجه هستیم باید اولویت‌بندی درستی داشته باشیم و امیدوارم که برادران و خواهران ما در مجلس هم به ما کمک کنند که به موضوعات حیاتی اولویت دهیم. و از نظر ما تکمیل راه‌آهن این منطقه از مهمترین اولویت‌های کشور است و باید به سرعت تکمیل شود.

ضرورت مدیریت انرژی و مصرف

پزشکیان با اشاره به اینکه هنگام آغاز به کار دولت چهاردهم با ۲۰ هزار مگاوات کسری برق مواجه بودیم، اضافه کرد: از سوی دیگر به دلیل کاهش بارندگی‌ها، امکان به مدار آمدن ۱۴ هزار مگاوات نیروگاه های برق‌آبی‌ هم از دست رفت و باید این موضوع مدیریت می‌شد. جنگ تحمیلی 12 روزه و کسری بودجه‌ها را داشتیم اما باید انرژی را مدیریت می‌کردیم.

پزشکیان با بیان اینکه برای افزایش ۲۵۰ هزار بشکه‌ای در تولید نفت باید پنج تا ۶ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کنیم، خاطرنشان کرد: ۱۰ درصد صرفه‌جویی یعنی صرفه‌جویی و ذخیره شده ۹۰۰ هزار بشکه‌ نفت؛ اگر فقط همین یک کار را انجام دهیم، نه تنها قطار و جاده بلکه بسیاری از مشکلات‌مان حل خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه صرفه‌جویی باید از روندهای مدیریتی آغاز شود و چاره‌ای جز انجام این کار نداریم، گفت: لذا اصلاح قیمت بنزین را از خودمان (دولت) شروع کردیم و تلاش کردیم که به هیچکس فشاری وارد نشود؛ با این اقدام  به خودروهای دولتی بنزین سهمیه‌ای تعلق نمی‌گیرد و باید بنزین پنج هزار تومانی بزنند. 

رئیس‌جمهور گفت:هر خودرو ماهانه نزدیک به هشت تا ۹ میلیون تومان سهمیه می‌گیرد اما برای معیشت مردم هزینه نمی‌کنیم؛ این یارانه باید به معیشت مردم اختصاص یابد. این درحالی است که این سهمیه فقط ۶۰ لیتر۱۵۰۰ تومانی و ۱۰۰ لیتر سه هزار تومانی است، اگر بیشتر مصرف شود که به ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان سهمیه ماهانه برای هر خودرو می‌رسد.

پزشکیان با طرح این پرسش که «آیا نباید به معیشت و سلامت مردم فکر کنیم؟»، تاکید کرد: ما باید با هم تصمیم بگیریم که منابع محدود را به چه بخشی اختصاص دهیم. ۱۶۰ میلیارد دلار، گاز و نفت و بنزین داریم که بخش بیشتر آنرا مصرف می‌کنیم.

اولویت پنل های خورشیدی 

وی با بیان اینکه دولت چهاردهم، اولویت تولید برق را به انرژی های پاک و پنل‌های خورشیدی داده است، اظهار داشت: بیش از سه هزار مگاوات پنل خورشیدی نصب شده و هر هفته نزدیک به ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزارمگاوات تولید انرژی خورشیدی به این میزان افزوده می‌شود. انرژی خورشیدی، پاک، ارزان و دوستدار طبیعت است. هر مگاوات پنل خورشیدی مانع از ورود سالانه یک میلیون تن گاز CO2 به هوا می‌شود.

رئیس‌جمهور جلوگیری از قطعی برق و گاز کارخانجات را یکی از مهمترین برنامه‌های دولت دانست و اعلام کرد: در تلاش هستیم که مشکلات انرژی، راه و زیرساخت‌ها را به سرعت حل کنیم؛ در همین رابطه، مسیر راه‌آهن چابهار ـ زاهدان امسال به اتمام می‌رسد و افتتاح خواهد شد. 

حل مشکلات زیرساختی خواست رهبری و اراده نظام 

پزشکیان حل مشکلات زیرساختی را اراده نظام و خواست رهبر معظم انقلاب دانست و تاکید کرد: این تصمیم در شورای عالی امنیت نیز اتخاذ شده و بنا داریم تمرکز را بر توسعه شاهراه‌های اصلی کشور قرار دهیم. در این میان، حمل‌ونقل ریلی سالم‌ترین، ارزان‌ترین و ایمن‌ترین گزینه است. قطار نسبت به اتوبوس و هواپیما مقرون‌به‌صرفه‌تر است، از نظر زیست‌محیطی مزیت‌های بیشتری دارد و استفاده از آن برای عموم مردم آسان‌تر است. 

وی افزود: در حمل‌ونقل بار، جابه‌جایی کالا از طریق قطار به‌مراتب اقتصادی‌تر از حمل جاده‌ای با کامیون است؛ چه برای انتقال به خلیج فارس، چه برای ارسال به استان‌ها و شهرهای دیگر. به همین دلیل، ما مصمم هستیم این مسیر را به‌طور جدی اجرا کنیم.

توسعه ارتباطات با همسایگان 

رئیس‌جمهور توسعه ارتباطات با کشورهای دوست و همسایه را از دیگر برنامه‌های مهم دولت چهاردهم و نظام جمهوری اسلامی ایران دانست و تصریح کرد: هر مانع قانونی که بر سر راه این ارتباطات وجود داشته باشد -چه در گمرک، چه در سیاست، تجارت، مسائل فرهنگی یا فعالیت‌های برون‌مرزی- آمادگی کام داریم که آنرا برطرف کنیم. 

پزشکیان با تاکید بر اینکه باید تلاش کنیم بهترین‌ها را برای مردم‌مان داشته باشیم، اضافه کرد: باید به بلندترین و عظیم‌ترین اهداف فکر کنیم، همان‌طور که مقام معظم رهبری در چشم‌انداز می‌فرمایند «ما باید برترین و الهام‌بخش باشیم»؛ این بدان معناست که هرچه بیشتر ببینیم، به همان اندازه بیشتر به دست خواهیم آورد. 

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه برای بهتر شدن باید هزینه دهیم، تلاش برای رسیدن به قله‌های علم و پیشرفت را برای توسعه کشور ضروری دانست و تاکید کرد: با تلاش و عزم راسخ، می‌توانیم به بالاترین قله‌ها دست یابیم، باید به بهترین‌ها فکر کنیم چرا که لایق آن‌ها هستیم.

غلبه بر مشکلات با همدلی و همراهی

پزشکیان با اشاره به اینکه اکنون کشور در شرایط سخت و حساسی قرار دارد، گفت: دشمن نیز نسبت به این موضوع آگاه است و با همین حساب کشورمان را مورد تهاجم قرار دادند، تصور می‌کردند که کشورما در ضعیف‌ترین حالت ممکن قرار دارد. اما باید بدانند که ما می‌توانیم جایگاه خود را به قوی‌ترین جایگاه ممکن ارتقا دهیم و این قوی‌ترین از نوع نگاه ما شکل می‌گیرد.

وی افزود: با همدلی و همراهی یکدیگر و کمک سرمایه‌گذاران، نخبگان، فناوران و دانشگاهیان می‌توانیم به سختی‌ها غلبه کنیم. 

رئیس جمهور ادامه داد: فقط به فکر آبادانی و پیشرفت کشورم هستم، به دنبال قدرت هستم و نه مقام و اسم و رسم. خدا را برترین می‌دانم و معتقدم ما نیز باید بهترین و برترین باشیم، اما معتقدم که پیشرفت یک شبه اتفاق نمی‌افتد باید تلاش کرد و به جایگاه فعلی قانع نبود. باید برای بهترین بودن تلاش کرد و این راهی است که ان‌شاءالله با کمک هم خواهیم پیمود و به آن دست پیدا خواهیم کرد. 


اخبار مرتبط
پزشکیان: همکاری ایران و اتحادیه اورآسیا زمینه‌ساز منطقه‌ای قدرتمند است
دوشنبه 1404/10/01 ساعت 09:00
پزشکیان: همکاری ایران و اتحادیه اورآسیا زمینه‌ساز منطقه‌ای قدرتمند است
رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در پیامی به نشست شورای عالی اتحادیه اقتصادی اوراسیا تأکید کرد: همکاری ایران و کشورهای عضو این اتحادیه، راهبردی بلندمدت برای ایجاد منطقه‌ای قدرتمند از طریق تقویت حاکمیت‌های ملی است.
در کوچه بن بست نباید نشست
شنبه 1404/09/29 ساعت 10:45
محمد قوچانی:
در کوچه بن بست نباید نشست
روز چهارشنبه 26آذرماه 1404به دعوت دفتررئیس جمهوردرنشست سیاسیون با ایشان درباب انسجام ملی حضور یافتم.ویژگی جلسه تکثرمدعوین از دو جناح اصلاح طلب واصولگرا بود وبه همین علت به صورت طبیعی فرصت سخن به همه نمی رسیدومن نیزبه شیوه نه چندان پسندیده برخی سیاسیون اصراری بر سخنرانی نکردم؛ گرچه متنش رانوشته بودم اما فکرکردم که راه برای انتقال سخن به دکتر پزشکیان زیاد است.
پزشکیان: اختیارات به‌تدریج به سطوح مدیریتی و استان‌ها واگذار خواهد شد
پنج‌شنبه 1404/09/27 ساعت 11:45
پزشکیان: اختیارات به‌تدریج به سطوح مدیریتی و استان‌ها واگذار خواهد شد
پزشکیان در بیرجند بر راهبرد تمرکز زدایی از نظام اداری کشور تاکیدو اعلام کرد: اختیارات به‌تدریج به سطوح مدیریتی و استان‌ها واگذار خواهد شد تا روند تصمیم‌گیری و اجرا با کارآمدی بیشتری ادامه پیدا کند.
نظرات

آخرین اخبار
اعتراض کهنه‌سربازان آمریکایی به جنگ با لاله قرمز
شمار زخمی‌های ارتش آمریکا در جنگ علیه ایران به 415 نفر افزایش یافت
برزیل و آلمان خواهان تشدید دیپلماسی برای پایان جنگ علیه ایران شدند
مرندی: یکی از مطالبات اصلی ایران برای مذاکرات رفع محاصره دریایی است
تحلیلگر استرالیایی: جنگ علیه ایران به تقویت جایگاه تهران انجامید
دکلمه پرویز پرستویی خطاب به مادر شهید ماکان نصیری+فیلم
انتقاد سناتور آمریکایی از فساد بی‌سابقه در دولت ترامپ
رویترز: پاکستان فروش 1.5 میلیارد دلار سلاح به سودان را پس از مخالفت عربستان متوقف کرد
عبور 26 کشتی ناوگان سایه ایران از محاصره آمریکا
قالیباف: مذاکره زیر سایه تهدید را نمی‌پذیریم
در 12 ساعت گذشته تنها 3 کشتی از تنگه هرمز عبور کردند
گروسی: بدون مشارکت آژانس، توافق ایران و آمریکا موفقیت‌آمیز نخواهد بود
اطلاعیه‌ی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر شهید درباره‌ فعالیت‌های تبلیغی‌، ترویجی درباره ایشان
نشست چارچوب هماهنگی برای انتخاب نخست‌وزیر عراق به تعویق افتاد
واکنش تهران به تحولات سومالی‌لند: اقدام اسرائیل مغایر حقوق بین‌الملل است
عبدالباری عطوان: سه روز آینده تعیین‌کننده روند تنش‌ها و تحولات منطقه است
ابراز امیدواری پاکستان برای برقراری گفت‌وگوها میان ایران و آمریکا در هفته جاری
ظفرقندی: حمله به انستیتو پاستور فاجعه‌ای بین‌المللی است
شرط جدید ایران بار دیگر قیمت نفت را صعودی کرد
ترامپ با انتشار پست طولانی مدعی «پیشتازی در جنگ» شد
ملوانان امنیت گوشی خود را ارتقا دهند
40 صهیونیست در فرودگاه مسکو بازداشت شدند؛ ماجرا چه بود؟
کمک هزینه رزیدنت‌های پزشکی 20 درصد افزایش یافت
الاهلی عربستان فینالیست لیگ نخبگان آسیا شد
بارگیری نفت از ینبع به کمترین میزان در یک ماه رسید
عقب نشینی شرکت‌های نفتی غربی از خلیج فارس
نورنما | یکم اردیبهشت روز بزرگداشت شیخ اجل سعدی شیرازی گرامی باد
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و عراق
اعلام جزئیات شارژ سهمیه بنزین اردیبهشت ماه
تمدید شد؛ مترو و اتوبوس تا اطلاع ثانوی رایگان است
انفجار کنترل شده در تبریز و کیش
سفیر ایران در هلند: اقدامات دفاعی ما محدود به مراکز منشأ حملات بوده است
حماس: بسته شدن گذرگاه رفح، نقض آشکار توافقات است
سفیر روسیه در آلمان احضار شد
انتخاب پرواز همای به عنوان خواننده ترانه تیم ملی فوتبال در جام جهانی
نگرانی روسیه از افزایش ایده هسته‌ای شدن متحدان غیرهسته‌ای آمریکا
ادامه انتقاد دموکرات‌ها؛ ابزار مهار ترامپ در دست کنگره
پیش بینی میزان هزینه بازسازی غزه از سوی آسوشیتدپرس
مجارستان در پی بازداشت نتانیاهو در بوداپست
آمادگی مسکو برای کمک به توافق بین ایران و کشورهای عربی
جوزف عون خواهان دیدار با ترامپ بدون حضور نتانیاهو است
پس از رأی دیوان عالی؛ دولت آمریکا واریز غرامت ها را آغاز کرد
حمله پهپادی به جنوب لبنان/واکنش ها به تخریب مجسمه حضرت عیسی
روسیه پرواز بر حریم هوایی ایران را برقرار کرد
جریمه دو بازیکن پرسپولیس از سوی کمیته انضباطی
تحول در تشخیص زودهنگام سرطان با کیت غیرتهاجمی محققان ایرانی
برنامه‌های جدید روس‌اتم در نیروگاه بوشهر
خبر اینترنشنال تکذیب شد
برگزاری اولین تمرین تیم ملی فوتبال زیر نظر قلعه نویی
رکورد 111 هزار میلیارد دلاری بدهی جهانی/ هشدار درباره خطر سقوط بازار اوراق قرضه