×
بین الملل
شناسه خبر : 263477
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/09/26 ساعت 22:29
ترامپ حین مذاکرات مشغول برنامه‌ریزی برای حمله به ایران بود

واشنگتن‌پست:

ترامپ حین مذاکرات مشغول برنامه‌ریزی برای حمله به ایران بود

گزارش واشنگتن‌پست نشان می‌دهد که رئیس‌جمهور آمریکا همزمان با مذاکرات هسته‌ای برنامه‌ریزی‌ها با اسرائیل برای حمله به ایران را هم آغاز کرده بود.

نورنیوز-گروه بین الملل: یک روزنامه آمریکایی امروز چهارشنبه در گزارشی به نقل از منابع آگاه به تشریح برخی از جزئیات مربوط به حملات رژیم صهیونیستی در ایران در جریان جنگ 12 روزه پرداخته است.

گزارش روزنامه واشنگتن‌پست نشان می‌دهد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده همزمان با مذاکرات هسته‌ای با تهران مشغول برنامه‌ریزی و همکاری‌های اطلاعاتی و عملیاتی با اسرائیل جهت حمله به مواضع نظامی و هسته‌ای ایران بوده است.

روزنامه آمریکایی می‌گوید وقتی که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ با او ملاقات کرد به او 4 گزینه درباره نحوه انجام عملیات علیه ایران پیشنهاد داد.

نخستین گزینه‌ای که نتانیاهو پیش روی ترامپ قرار داد انجام عملیات به تنهایی توسط اسرائیل بود.

گزینه دوم این بود که اسرائیل  با دریافت کمک کمی از آمریکا هدایت عملیات را به عهده بگیرد.

گزینه سوم این بود که این دو متحد به طور کامل با همدیگر علیه ایران در جریان حمله همکاری و هماهنگی کنند.

در نهایت گزینه آخر این بود که عملیات با هدایت ایالات متحده آمریکا انجام شود.

بعد از آن دیدار، برنامه‌ریزی‌های فشرده راهبردی میان دو طرف آغاز شد. به نوشته واشنگتن‌پست ترامپ می‌خواست به دیپلماسی هسته‌ای با ایران شانس بدهد اما تبادل اطلاعات و برنامه‌ریزی‌های عملیاتی با اسرائیل را هم ادامه داد.

منابع آگاه گفته‌اند اسرائیل دیپلماسی با ایران را هم برای قانع کردن افکار عمومی در جهان جهت اقدام علیه ایران مهم می‌دانست.

فریب رسانه‌ها

گزارش واشنگتن‌پست نشان می‌دهد که عملیات فریب رسانه‌ای نیز بخشی از همکاری‌های نتانیاهو و ترامپ برای پیشبرد عملیات نظامی‌شان در ایران بوده است.

مطابق این گزارش، حملات اسرائیل به ایران از بامداد ۲۳ خرداد آغاز شد، اما ساعاتی قبل‌تر ترامپ به خبرنگاران گفته بود که حمله اسرائیل به ایران «کاملاً محتمل است»، در عین حال اشاره کرد که او ترجیح می‌دهد مذاکره کند.

بخش دیگری از این عملیات فریب، گزارش‌های رسانه‌ای نادرست درباره اختلاف میان مقام‌های اسرائیل و آمریکا درباره ایران بوده است.

واشنگتن‌پست نوشته مقام‌های اسرائیلی شروع به مطرح کردن اظهاراتی در رسانه‌ها کردند، مبنی بر اینکه دیوید بارنیا، رئیس موساد قرار است به زودی با استیو ویتکاف، نماینده آمریکا ملاقات کند.

در آن زمان قرار بود که دور جدید مذاکرات غیرمستقیم هسته‌ای میان مقام‌های آمریکایی به ریاست ویتکاف و مقام‌های ایرانی روز ۱۵ ژوئن (25 خردادماه) برگزار شود.

به نوشته واشنگتن‌پست، اسرائیل تصمیم گرفته بود حمله کند و آمریکا این را به‌خوبی می‌دانست. به عبارتی، تعیین آن تاریخ برای مذاکرات فریب بود و مقام‌های آمریکایی و اسرائیلی سعی داشتند این‌طور القا کنند که میان دو طرف اختلاف وجود دارد.

فردی آگاه از موضوع در این باره گفت: «همه گزارش‌هایی که درباره هم‌نظر نبودن نتانیاهو با ویتکاف یا ترامپ نوشته شد، نادرست بود. اما اینکه چنین برداشتی به‌طور کلی وجود داشت، خوب بود. چون کمک می‌کرد برنامه‌ریزی‌ها بدون جلب توجه افراد زیاد پیش برود.»


فارس
نظرات

آخرین اخبار
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد
فشار به ونزوئلا برای محدودکردن حضور چین، روسیه و ایران
جنگ و صلح
واکنش پاکستان به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
ناترازی
چرا تئاتر «یک خودآگاه مسحور» از جشنواره فجر حذف شد؟