×
اقتصادی
شناسه خبر : 263473
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/09/27 ساعت 05:00
فناوری جدید؛ کنترل ویلچر و رایانه تنها با حرکات صورت

فناوری جدید؛ کنترل ویلچر و رایانه تنها با حرکات صورت

پژوهشگران موفق به توسعه فناوری نوینی شده‌اند که امکان کنترل رایانه و ویلچر تنها با حرکات چهره را فراهم می‌کند. این فناوری می‌تواند کیفیت زندگی افراد دارای ناتوانی‌های حرکتی را به‌طور چشمگیری افزایش دهد و استقلال بیشتری برای آنان ایجاد کند.

نورنیوز-گروه اقتصادی : به گزارش  Phys، چتان جایسوال، استادیار علوم رایانشی دانشگاه کوینیپیاک، پس از دیدار با مرد جوانی که روی صندلی چرخدار نشسته و دچار اختلالات حرکتی مغزی بود و در برقراری ارتباط با والدینش مشکل داشت، در یک کنفرانس درمانی در سال ۲۰۲۲ تصمیم گرفت به او کمک کند.

وی تصمیم گرفت با استفاده از فناوری هوش مصنوعی تمام توان خود را به کار گیرد تا این بیمار بتواند با عزیزانش ارتباط برقرار کند. جایسوال با همکاری کارن ماجسکی، دانشیار کاردرمانی، و برایان انیل، دانشیار علوم کامپیوتر، و همچنین دانشجویان مایکل روکو و جک دوگان، روی توسعه اولین نرم‌افزار ثبت اختراع‌شده دانشگاه کار کردند؛ نرم‌افزاری که یک سیستم ورودی بدون نیاز به دست با استفاده از هوش مصنوعی است و به کاربران امکان می‌دهد از طریق حرکات چهره به طور کامل ارتباط برقرار کنند و استقلال بیشتری پیدا کنند.

این سیستم که AccessiMove نام دارد، با یک وب‌کم معمولی کار می‌کند و با استفاده از تشخیص زاویه سر، شناسایی چشمک و حرکات چهره و ردیابی نقاط صورت، به کاربران اجازه می‌دهد فرمان‌ها را وارد کرده و نشانگر ماوس را روی صفحه‌نمایش یا دستگاه‌های دیگر حرکت دهند.

جایسوال گفت: «این فناوری به افراد زیادی کمک می‌کند، به ویژه کسانی که دچار ناتوانی یا اختلالات حرکتی هستند. آن‌ها می‌توانند تنها با چهره خود با رایانه تعامل داشته باشند و کارهایی انجام دهند که معمولاً برای ما بدیهی است.»

اساتید این پروژه اکنون به دنبال شرکا، همکاران و سرمایه‌گذاران هستند تا این محصول را در حوزه‌های مختلف فناوری ارتباطی، به ویژه بخش سلامت به کار گیرند.

ماجسکی درباره سیستم توضیح داد: «حرکات چهره فرد مانند ابزار ماوس عمل کرده و فرمان‌ها را به رایانه منتقل می‌کند.»
انیل افزود: «دوربین روی پل بینی فرد متمرکز می‌شود و وقتی شخص پل بینی خود را به جهتی حرکت می‌دهد، این حرکت به عنوان فرمان حرکت در همان جهت برای رایانه تفسیر می‌شود.»

برای مثال، کج‌کردن سر به چپ، راست، بالا یا پایین می‌تواند برای هر عملی مانند باز کردن مرورگر کروم یا راه‌اندازی مجدد رایانه اختصاص داده شود. او همچنین گفت که پلک‌زدن‌ها نیز به عنوان کلیک ماوس یا کلید کیبورد ثبت می‌شوند.

جایسوال تصریح کرد: «از آنجا که این فناوری روی دستگاه‌های معمولی اجرا می‌شود، قابلیت استفاده در مراکز مراقبت طولانی‌مدت، آموزش، توان‌بخشی، یادگیری از راه دور و محیط‌های خانگی را دارد.» او افزود که این فناوری محدود به رایانه نیست و می‌تواند برای ویلچرها نیز استفاده شود.

وی توضیح داد: «یک فرد دارای ناتوانی می‌تواند روی ویلچر بنشیند و تنها با حرکات چهره آن را هدایت کند. اگر به بالا نگاه کند، ویلچر به جلو حرکت می‌کند و اگر به پایین نگاه کند، به عقب می‌رود.»

این فناوری می‌تواند برای سالمندان در مراکز نگهداری نیز مفید باشد و به آن‌ها کمک کند تا با استفاده از حرکات چهره و هوش مصنوعی، از نقطه A به نقطه B حرکت کنند. انیل تأکید کرد که این نرم‌افزار بدون هوش مصنوعی قابل استفاده نیست و جایسوال افزود که این فناوری برای ردیابی حرکات چهره به صورت لحظه‌ای طراحی شده است.

همچنین، این سیستم دسترسی‌پذیری در صنعت بازی‌های ویدئویی را نیز افزایش می‌دهد و امکان تجربه بازی‌های فراگیر و تعامل بدون دست را برای سبک‌های کندتر، استراتژیک، شبیه‌سازی یا داستان‌محور فراهم می‌کند.


مهر
نظرات

آخرین اخبار
برآورد خسارت ساختمان‌های آسیب دیده جنگ توسط کارشناسان رسمی قوه قضاییه
ریه تهرانی ها فروردین 31 روز هوای پاک تنفس کرد
وزیر کشور روسیه با مقام های کره شمالی دیدار می کند
رئیس‌جمهور موقت سوریه به عربستان می رود
دومین نشست لبنان و اسرائیل روز پنجشنبه برگزار می شود
پوشش بیمه‌ای هزینه 10هزار دلاری کاشت حلزون شنوایی
جنگ ایران باعث شکاف بین آمریکا و متحدانش شد
سخنگوی حماس: بستن گذرگاه رفح و تداوم نقض تعهدات، نیازمند اقدام فوری میانجی‌ها است
آکسیوس: ونس برای مذاکره با ایران عازم پاکستان می‌شود
کارشناسان سازمان ملل: توافق تجاری اروپا با رژیم صهیونیستی باید فوری تعلیق شود
اعتراض کهنه‌سربازان آمریکایی به جنگ با لاله قرمز
شمار زخمی‌های ارتش آمریکا در جنگ علیه ایران به 415 نفر افزایش یافت
برزیل و آلمان خواهان تشدید دیپلماسی برای پایان جنگ علیه ایران شدند
مرندی: یکی از مطالبات اصلی ایران برای مذاکرات رفع محاصره دریایی است
تحلیلگر استرالیایی: جنگ علیه ایران به تقویت جایگاه تهران انجامید
دکلمه پرویز پرستویی خطاب به مادر شهید ماکان نصیری+فیلم
انتقاد سناتور آمریکایی از فساد بی‌سابقه در دولت ترامپ
رویترز: پاکستان فروش 1.5 میلیارد دلار سلاح به سودان را پس از مخالفت عربستان متوقف کرد
عبور 26 کشتی ناوگان سایه ایران از محاصره آمریکا
قالیباف: مذاکره زیر سایه تهدید را نمی‌پذیریم
در 12 ساعت گذشته تنها 3 کشتی از تنگه هرمز عبور کردند
گروسی: بدون مشارکت آژانس، توافق ایران و آمریکا موفقیت‌آمیز نخواهد بود
اطلاعیه‌ی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر شهید درباره‌ فعالیت‌های تبلیغی‌، ترویجی درباره ایشان
نشست چارچوب هماهنگی برای انتخاب نخست‌وزیر عراق به تعویق افتاد
واکنش تهران به تحولات سومالی‌لند: اقدام اسرائیل مغایر حقوق بین‌الملل است
عبدالباری عطوان: سه روز آینده تعیین‌کننده روند تنش‌ها و تحولات منطقه است
ابراز امیدواری پاکستان برای برقراری گفت‌وگوها میان ایران و آمریکا در هفته جاری
ظفرقندی: حمله به انستیتو پاستور فاجعه‌ای بین‌المللی است
شرط جدید ایران بار دیگر قیمت نفت را صعودی کرد
ترامپ با انتشار پست طولانی مدعی «پیشتازی در جنگ» شد
ملوانان امنیت گوشی خود را ارتقا دهند
40 صهیونیست در فرودگاه مسکو بازداشت شدند؛ ماجرا چه بود؟
کمک هزینه رزیدنت‌های پزشکی 20 درصد افزایش یافت
الاهلی عربستان فینالیست لیگ نخبگان آسیا شد
بارگیری نفت از ینبع به کمترین میزان در یک ماه رسید
عقب نشینی شرکت‌های نفتی غربی از خلیج فارس
نورنما | یکم اردیبهشت روز بزرگداشت شیخ اجل سعدی شیرازی گرامی باد
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و عراق
اعلام جزئیات شارژ سهمیه بنزین اردیبهشت ماه
تمدید شد؛ مترو و اتوبوس تا اطلاع ثانوی رایگان است
انفجار کنترل شده در تبریز و کیش
سفیر ایران در هلند: اقدامات دفاعی ما محدود به مراکز منشأ حملات بوده است
حماس: بسته شدن گذرگاه رفح، نقض آشکار توافقات است
سفیر روسیه در آلمان احضار شد
انتخاب پرواز همای به عنوان خواننده ترانه تیم ملی فوتبال در جام جهانی
نگرانی روسیه از افزایش ایده هسته‌ای شدن متحدان غیرهسته‌ای آمریکا
ادامه انتقاد دموکرات‌ها؛ ابزار مهار ترامپ در دست کنگره
پیش بینی میزان هزینه بازسازی غزه از سوی آسوشیتدپرس
مجارستان در پی بازداشت نتانیاهو در بوداپست
آمادگی مسکو برای کمک به توافق بین ایران و کشورهای عربی