×
اقتصادی
شناسه خبر : 263473
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/09/27 ساعت 05:00
فناوری جدید؛ کنترل ویلچر و رایانه تنها با حرکات صورت

فناوری جدید؛ کنترل ویلچر و رایانه تنها با حرکات صورت

پژوهشگران موفق به توسعه فناوری نوینی شده‌اند که امکان کنترل رایانه و ویلچر تنها با حرکات چهره را فراهم می‌کند. این فناوری می‌تواند کیفیت زندگی افراد دارای ناتوانی‌های حرکتی را به‌طور چشمگیری افزایش دهد و استقلال بیشتری برای آنان ایجاد کند.

نورنیوز-گروه اقتصادی : به گزارش  Phys، چتان جایسوال، استادیار علوم رایانشی دانشگاه کوینیپیاک، پس از دیدار با مرد جوانی که روی صندلی چرخدار نشسته و دچار اختلالات حرکتی مغزی بود و در برقراری ارتباط با والدینش مشکل داشت، در یک کنفرانس درمانی در سال ۲۰۲۲ تصمیم گرفت به او کمک کند.

وی تصمیم گرفت با استفاده از فناوری هوش مصنوعی تمام توان خود را به کار گیرد تا این بیمار بتواند با عزیزانش ارتباط برقرار کند. جایسوال با همکاری کارن ماجسکی، دانشیار کاردرمانی، و برایان انیل، دانشیار علوم کامپیوتر، و همچنین دانشجویان مایکل روکو و جک دوگان، روی توسعه اولین نرم‌افزار ثبت اختراع‌شده دانشگاه کار کردند؛ نرم‌افزاری که یک سیستم ورودی بدون نیاز به دست با استفاده از هوش مصنوعی است و به کاربران امکان می‌دهد از طریق حرکات چهره به طور کامل ارتباط برقرار کنند و استقلال بیشتری پیدا کنند.

این سیستم که AccessiMove نام دارد، با یک وب‌کم معمولی کار می‌کند و با استفاده از تشخیص زاویه سر، شناسایی چشمک و حرکات چهره و ردیابی نقاط صورت، به کاربران اجازه می‌دهد فرمان‌ها را وارد کرده و نشانگر ماوس را روی صفحه‌نمایش یا دستگاه‌های دیگر حرکت دهند.

جایسوال گفت: «این فناوری به افراد زیادی کمک می‌کند، به ویژه کسانی که دچار ناتوانی یا اختلالات حرکتی هستند. آن‌ها می‌توانند تنها با چهره خود با رایانه تعامل داشته باشند و کارهایی انجام دهند که معمولاً برای ما بدیهی است.»

اساتید این پروژه اکنون به دنبال شرکا، همکاران و سرمایه‌گذاران هستند تا این محصول را در حوزه‌های مختلف فناوری ارتباطی، به ویژه بخش سلامت به کار گیرند.

ماجسکی درباره سیستم توضیح داد: «حرکات چهره فرد مانند ابزار ماوس عمل کرده و فرمان‌ها را به رایانه منتقل می‌کند.»
انیل افزود: «دوربین روی پل بینی فرد متمرکز می‌شود و وقتی شخص پل بینی خود را به جهتی حرکت می‌دهد، این حرکت به عنوان فرمان حرکت در همان جهت برای رایانه تفسیر می‌شود.»

برای مثال، کج‌کردن سر به چپ، راست، بالا یا پایین می‌تواند برای هر عملی مانند باز کردن مرورگر کروم یا راه‌اندازی مجدد رایانه اختصاص داده شود. او همچنین گفت که پلک‌زدن‌ها نیز به عنوان کلیک ماوس یا کلید کیبورد ثبت می‌شوند.

جایسوال تصریح کرد: «از آنجا که این فناوری روی دستگاه‌های معمولی اجرا می‌شود، قابلیت استفاده در مراکز مراقبت طولانی‌مدت، آموزش، توان‌بخشی، یادگیری از راه دور و محیط‌های خانگی را دارد.» او افزود که این فناوری محدود به رایانه نیست و می‌تواند برای ویلچرها نیز استفاده شود.

وی توضیح داد: «یک فرد دارای ناتوانی می‌تواند روی ویلچر بنشیند و تنها با حرکات چهره آن را هدایت کند. اگر به بالا نگاه کند، ویلچر به جلو حرکت می‌کند و اگر به پایین نگاه کند، به عقب می‌رود.»

این فناوری می‌تواند برای سالمندان در مراکز نگهداری نیز مفید باشد و به آن‌ها کمک کند تا با استفاده از حرکات چهره و هوش مصنوعی، از نقطه A به نقطه B حرکت کنند. انیل تأکید کرد که این نرم‌افزار بدون هوش مصنوعی قابل استفاده نیست و جایسوال افزود که این فناوری برای ردیابی حرکات چهره به صورت لحظه‌ای طراحی شده است.

همچنین، این سیستم دسترسی‌پذیری در صنعت بازی‌های ویدئویی را نیز افزایش می‌دهد و امکان تجربه بازی‌های فراگیر و تعامل بدون دست را برای سبک‌های کندتر، استراتژیک، شبیه‌سازی یا داستان‌محور فراهم می‌کند.


مهر
نظرات

آخرین اخبار
نماینده جمهوری‌خواه خواستار قطع کمک‌های آمریکا به اسرائیل شد
ساخته 3 واکسن جدید برای مقابله با ویروس ابولا
افزایش 26.5 درصدی نرخ حمل‌ونقل جاده‌ای کالا از 15 خرداد
سرمربی سابق منچسترسیتی پیشنهاد اینترمیامی را رد کرد
روسیه پنج رسانه و کارشناس انگلیسی را به فهرست سیاه اضافه کرد
آنکارا و ایروان درباره بهبود روابط و تحولات منطقه رایزنی کردند
وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌های تازه علیه ایران اعمال کرد
تأکید آیت‌الله جوادی آملی بر قطعی بودن پیروزی نظام اسلامی
افشاگری تازه درباره ملانیا ترامپ و پرونده جنجالی اپستین
هشدار احتمال وقوع سیل؛ آماده‌باش مدیریت بحران در 11 استان کشور
گفت‌وگو تلفنی رؤسای‌جمهور روسیه و بلاروس
مذاکره ترکیه و سودان درباره همکاری‌ها و منطقه در آنکارا
مالیات مقطوع صفر برای بیش از 90 درصد صاحبان مشاغل تمدید شد
بلژیک با دو گل از سد کرواسی گذشت
اعتراف روبیو: امارات و کویت در جنگ علیه ایران فعالانه همراهی می‌کنند
گفت‌وگو تلفنی وزیرخارجه ایران و عربستان
گروسی: حمله به تأسیسات هسته‌ای کاملاً غیرقابل قبول است
سخنگوی فدراسیون فوتبال: روادید تیم ملی تا فردا صادر می‌شود
بولتون: کاخ سفید به دنبال توافق با تهران است
تنگه هرمز به اهرم پرهزینه‌ای برای آمریکا تبدیل شده است
تأکید رئیس بانک مرکزی بر سرعت و دقت در تأمین مالی بخش تولید
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و مصر
محکومیت 8 کشور عربی و اسلامی یورش اسرائیل به مسجد الاقصی
تیم ملی والیبال ایران در دیداری تدارکاتی برابر برزیل قرار می‌گیرد
ترامپ ادعای توقف مذاکرات با ایران را رد کرد
معاون رئیس‌جمهور: دشمن با تغییر روش دنبال ایجاد شکاف داخلی هستند
بانک مرکزی دستورالعمل تسهیلات مسکن محرومان را به 8 بانک ابلاغ کرد
مجارستان: توافق با اوکراین درباره حقوق مجارها در زاکارپاتیا نزدیک است
پشتیبانی جریان حکمت ملی از اقدامات دولت عراق
اگر دولت نبود، احتمال قحطی در جنگ 40 روزه بسیار بالا بود
یارانه نقدی کدام خانواده‌ها سه برابر خواهد شد؟
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 12 خرداد 1405
چرا دبی دیگر مقصد گردشگران نیست؟
اسپانیا به نقض حاکمیت لبنان در جنوب این کشور اعتراض کرد
رایزنی دیپلماتیک ایران و جمهوری آذربایجان
دبیر کل حزب‌الله لبنان: با وجود شهادت رزمندگان، دفاع از فلسطین ادامه دارد
واکنش القسام به تحولات منطقه؛ دشمن دچار سوءمحاسبه شده است
چرا طرح رایگان شدن مترو در شورای شهر تهران به تعویق افتاد؟
معاون اول رئیس‌جمهور: شرایط ایران پس از جنگ کاملاً تغییر کرده است
دستور رئیس جمهور برای پرداخت فوری مطالبات گندمکاران
کرملین شرط پایان جنگ اوکراین را اعلام کرد
ما مسیرمان شهادت است هیچگاه این باور از ما سلب نشد
ادعای وزیر خارجه آمریکا از نهایی شدن توافق با ایران
وزیر آموزش و پرورش: تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور قطعی است
رویترز: با وجود هجوم نفت خام آمریکا به آسیا، جای خالی هرمز هرگز پُر نمی‌شود
احتمال استقرار سلاح‌های هسته‌ای آمریکا در نقاط جدید اروپا
نورویدیو | لبنان ؛ آزمون واقعی آتش بس یا آغاز یک معادله جدید ؟
مراسم «آن‌ها فرشته بودند» در تهران برگزار می‌شود
رئیس دفتر رئیس جمهور: حضور مردم در دفاع از کشور ستودنی است
علت تاخیر در پرواز تهران - نجف مشخص شد