×
اجتماعی
شناسه خبر : 263454
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/09/27 ساعت 04:00
چگونه شکلات تلخ می‌تواند روند پیری را کند، کند؟

چگونه شکلات تلخ می‌تواند روند پیری را کند، کند؟

مطالعات اخیر نشان می‌دهد که مصرف شکلات تلخ می‌تواند با بهبود سلامت سلول‌ها و کاهش آسیب‌های اکسیداتیو، روند پیری را کند کند. این یافته‌ها بر اهمیت ترکیبات فعال موجود در کاکائو و اثرات مثبت آن بر سلامت قلب و مغز تأکید دارند

نورنیوز-گروه اجتماعی : متخصصان علوم تغذیه در «کینگز کالج لندن» در یک مطالعه تازه دریافته‌اند یک ترکیب شیمیایی طبیعی‌ موسوم به «تئوبرومین» که طعم تلخ شکلات تلخ را ایجاد می‌کند، ممکن است خواص ضد پیری داشته باشد.

 تئوبرومین که خاصیت ضدالتهابی دارد و سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هاست، جزو آلکالوئیدها به شمار می‌رود؛ ترکیبی گیاهی که با تنظیم ژن‌ها تعامل دارد و می‌تواند بر سلامتی اثرات بلندمدت داشته باشد.

برخلاف سن تقویمی که تعداد سال‌های زندگی ما را نشان می‌دهد، سن زیستی، بیانگر سن سلول‌ها و اندام‌های بدن است. سن زیستی تحت تاثیر عواملی مانند ژنتیک، سبک زندگی، مواجهات محیطی و رژیم غذایی قرار دارد که میزان مصرف کاکائو هم در این بخش اهمیت پیدا می‌کند.

این مطالعه که هفته گذشته در مجله علمی «پیری» (Aging) منتشر شد، نشان می‌دهد سطح تئوبرومین در جریان خون چگونه می‌تواند به جوان‌تر ماندن سلول‌ها و اندام‌های بدن کمک کند.

متخصصان برای برآورد سن زیستی در این مطالعه، بر تغییرات شیمیایی دی‌ان‌ای و طول تلومرها تمرکز کردند. تلومرها که کلاهک‌های انتهای کروموزوم‌ها هستند با افزایش سن کوتاه‌تر می‌شوند و این فرایند می‌تواند به بروز بیماری‌های مرتبط با افزایش سن مانند سرطان، دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی کمک کند. متخصصان سال‌هاست بر این باورند که رژیم غذایی می‌تواند به‌ طور مستقیم بر طول تلومرها اثر بگذارد.

این تیم تخصصی با همکاری دو گروه مطالعاتی در اروپا و بررسی حدود ۱۶۰۰ شرکت‌کننده، دریافته است افرادی که سطح تئوبرومین در خون آن‌ها بالاتر بوده، سن زیستی پایین‌تری داشته‌اند.

به گزارش ایندیپندنت، «جوردانا بل»، نویسنده ارشد این مطالعه گفت: آزمایش‌های ما نشان می‌دهد میان یکی از ترکیبات کلیدی در شکلات تلخ و جوان‌تر ماندن برای مدت طولانی‌تر، ارتباط وجود دارد. البته ما نمی‌گوییم مردم باید شکلات تلخ بیشتری مصرف کنند اما این پژوهش می‌تواند به ما کمک کند بفهمیم چگونه خوراکی‌هایی که هر روز می‌خوریم، می‌توانند سرنخ‌ زندگی سالم‌تر و طولانی‌تر ما را در دست داشته باشند.

پژوهش‌های پیشین نیز نشان داده‌اند که تئوبرومین می‌تواند از مغز در برابر بیماری آلزایمر محافظت کند. همچنین گفته می‌شود این ترکیب می‌تواند آسیب‌های ناشی از کلسترول بالا بر حافظه و عملکرد شناختی را کاهش دهد.

تیم تحقیقاتی سایر ترکیبات موجود در کاکائو را نیز بررسی کردند تا ببینند آیا همان اثر ضدپیری را دارند یا خیر. در نهایت مشخص شد که تئوبرومین بیشترین ارتباط را با تفاوت‌های مربوط به روند پیری دارد.

متخصصان اکنون در حال بررسی این موضوع‌ هستند که آیا تئوبرومین به‌تنهایی عمل می‌کند یا در کنار سایر ترکیبات موجود در شکلات تلخ اثرگذار است. از جمله این ترکیبات می‌توان به پلی‌فنول‌ها اشاره کرد؛ آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمندی که التهاب را در سراسر بدن کاهش می‌دهند از آسیب رادیکال‌های آزاد جلوگیری می‌کنند، سلامت مغز را تقویت و به پیشگیری از بیماری‌های تحلیل‌برنده سیستم عصبی کمک می‌کنند.

متخصصان می‌گویند پلی‌فنول‌ها ممکن است در نحوه عملکرد تئوبرومین در بدن نقش داشته باشند.

دکتر «رامی سعد»، پژوهشگر اصلی این مطالعه گفت: این یافته بسیار هیجان‌انگیز است. اکنون پرسش بعدی و مهم این است که چگونه می‌توان تعامل میان متابولیت‌های غذایی و اپی‌ژنوم را عمیق‌تر بررسی کرد. این رویکرد می‌تواند ما را درباره پیری و حتی فراتر از آن از جمله بیماری‌های شایع و نادر به کشفیاتی مهم برساند.

با وجود امیدبخش بودن نتایج، متخصصان تاکید می‌کنند که متاسفانه افزایش مصرف شکلات تلخ، راه‌حلی قطعی برای مقابله با پیری نیست زیرا شکلات علاوه بر ترکیبات مفیدی مانند پلی‌فنول‌ها و تئوبرومین، مقدار بالایی قند، چربی و کالری هم دارد. به گفته متخصصان، پیش از آنکه بتوان توصیه‌های غذایی مشخصی ارائه داد به مطالعات بیشتری نیاز است.


ایسنا
کلید واژگان
سلامتشکلات تلخپبری
نظرات

آخرین اخبار
اقدام خصمانه آرژانتین علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
بلومبرگ: دست برتر جنگ انرژی در اختیار ایران است
انفجار در پایگاه‌های آمریکا در بحرین و کویت
چین، روسیه، اندونزی و پاکستان خواستار آتش بس فوری شدند
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به زیرساخت های اسکله بندرعباس
5644 موشک و پهپاد، آمار کشورهای عربی از حملات ایران در 32 روز جنگ
عراقچی: پاسخی به پیشنهادات 15 بندی آمریکا نداده‌ایم
واکنش آمریکا، انگلیس و فرانسه به کشته شدن صلحبانان سازمان ملل در لبنان
اصابت پرتابه به یک نفتکش در شمال دوحه
تحلیلگر نظامی روس: ذخایر موشک‌های تاماهاوک آمریکا رو به اتمام است
وارن: جنگ ترامپ با ایران از محبوبیت برخوردار نیست
مرشایمر: اگر ترامپ و نتانیاهو به دادگاه می‌آمدند، اعدام می‌شدند
45 عملیات حزب‌الله در 24 ساعت گذشته علیه اشغالگران
ارسال سوخت جت از نیویورک به انگلیس در بحبوحه بحران انرژی
پدرو سانچز: از اقدام تلافی‌جویانه ترامپ نمی‌ترسم
29 کشته در سقوط هواپیمای ترابری نظامی روسیه
سناتور آمریکایی: اقتصاد جهانی به دلیل بسته بودن تنگه هرمز درحال فروپاشی است
ترامپ عقب‌نشینی کرد: تغییر رژیم ایران هدف امریکا نبود
سقوط جنگنده F-35 آمریکا در نوادا
تعجب فرانسه از انتقاد ترامپ درباره ممنوعیت پروازهای نظامی آمریکایی
پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به شیخ نعیم قاسم دبیرکل حزب الله لبنان
روایت قالیباف از خواب شوم آمریکایی‌ها که «هرگز» تعبیر نخواهد شد!
وزیر فرهنگ: بیش از 80 درصد مردم به هویت ایرانی خود افتخار می‌کنند
ایروانی: تهدید آمریکا علیه زیرساخت‌های حیاتی ایران نقض فاحش حقوق بین‌الملل است
65 عناصر وابسته به اسرائیل در استان مرکزی دستگیر شدند
مقام اتحادیه اروپا: قیمت نفت و گاز به این زودی‌ به حالات عادی برنخواهد گشت
دستگیری 123 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر، گلستان و بابلسر
سی‌ویکمین موج تجمعات شبانه مردمی ایران/پزشکیان و عراقچی در جمع مردم+فیلم
خدمات رایگان طراحی و نظارت برای بازسازی خانه‌های آسیب‌دیده
نگراتی پوتین از پیامدهای ادامه جنگ افروزی آمریکایی صهیونیستی
حزب‌الله: قانون اعدام اسرای فلسطینی نشانه تداوم سیاست‌های سرکوبگرانه و خطرناک است
پاپ خواستار پایان جنگ ایران پیش از عید پاک شد
بیانیه ستادکل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا به مناسبت روز جمهوری اسلامی
دستگیری 65مزدور دشمن آمریکایی-صهیونی و عوامل گروهک‌های تروریستی
اعلام ساعت کاری میادین میوه و تره‌بار بعد از تعطیلات عید
پدرو سانچز: جنگ علیه ایران بزرگ‌ترین فاجعه ژئوپلیتیکی جهان از زمان جنگ ویتنام است
بازتاب گسترده اقدام تیم ملی فوتبال ایران در رسانه‌های جهانی
عراقچی شعار «اول آمریکا» را به سخره گرفت
سفارت ایران اقدام اتحادیه اروپا را «ریاکاری» خواند
درآمد نفتی ایران دو برابر شد
نورنما| 12 فروردین روز جمهوری اسلامی گرامی باد
حمله هوایی به یک خودرو در جنوب لبنان
چه میزان تسهیلات تکلیفی اشتغال پرداخت شد؟
هرگونه اقدام علیه زیرساخت‌های ایران، پاسخ متقابل خواهد داشت
صدها هزار غیرنظامی در لبنان در معرض خطر هستند
هفت شهید و زخمی در حمله هوایی به نیروهای حشدالشعبی
بقائی: حمله آمریکا و اسرائیل به کارخانه‌های داروسازی جنایت ضد بشریت است
کشف سلاح و مهمات در دلیجان
عراقچی: آنچه در جریان است مذاکره نیست/شروط ایران برای «توقف کامل جنگ
جزئیات سی و دومین روز عملیات وعده صادق 4