×
بین الملل
شناسه خبر : 263336
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/09/26 ساعت 12:07
آیا اجماع‌سازی ترامپ نشانه قدرت است یا بحران؟

نورنیوز بررسی می‌کند،

آیا اجماع‌سازی ترامپ نشانه قدرت است یا بحران؟

ادعاهای تازه دونالد ترامپ درباره مقابله جهانی با «تروریسم افراطی اسلامی» نه نشانه بازگشت اقتدار آمریکا، بلکه تلاشی آشکار برای پوشاندن شکست‌های میدانی، رسوایی‌های راهبردی و بحران مشروعیت داخلی و خارجی اوست؛ تلاشی که بیش از قدرت، از اضطراب خبر می‌دهد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: سخنان اخیر ترامپ در مراسم حنوکا در کاخ سفید، در ظاهر دعوتی به وحدت جهانی علیه «نیروهای شر» و «تروریسم افراطی اسلامی» بود؛ اما در واقع پرده‌برداری از وضعیتی متزلزل در سیاست خارجی و داخلی آمریکا محسوب می‌شود. رئیس‌جمهوری که با وعده پایان دادن به جنگ‌ها به قدرت رسید، اکنون در شرایطی چنین ادعاهایی را مطرح می‌کند که نه‌تنها جنگ‌ها پایان نیافته‌اند، بلکه دامنه درگیری‌ها از غزه و اوکراین تا آفریقا و جنوب شرق آسیا همچنان فعال است. همین تناقض، ادعاهای ترامپ را از سطح یک ابتکار امنیتی به سطح یک بهانه‌جویی سیاسی تنزل داده است.
افزون بر این، دستور «محاصره کامل» نفتکش‌های مرتبط با ونزوئلا و تروریستی خواندن دولت این کشور، نشان می‌دهد که سیاست فشار حداکثری و مداخله‌گرایی همچنان در دستور کار واشنگتن است. این اقدامات نه در چارچوب صلح، بلکه در امتداد همان منطق «صلح از دریچه جنگ» تعریف می‌شوند؛ منطقی که ماهیت واقعی راهبرد امنیت ملی آمریکا در دوره ترامپ را آشکار می‌سازد.

رسوایی وعده پایان جنگ‌ها

ترامپ بارها مدعی پایان دادن به هشت جنگ در جهان شده است؛ ادعایی که استمرار درگیری‌ها آن را به یک رسوایی آشکار بدل کرده است. جنگ غزه، بحران اوکراین، تنش‌های هند و پاکستان، درگیری‌های آفریقایی و بحران‌های منطقه‌ای در آسیای جنوب شرقی، همگی گواهی روشن بر شکست این وعده‌اند. در چنین شرایطی، طرح مفهوم «اتحاد علیه افراط‌گرایی اسلامی» بیش از آنکه راهبردی واقعی باشد، ابزاری برای فرافکنی و انتقال مسئولیت شکست‌ها به دشمنان فرضی است.
این رویکرد به‌ویژه در قبال کشورهای اسلامی معنا می‌یابد؛ جایی که حمایت تسلیحاتی و سیاسی از رژیم صهیونیستی بخش جدایی‌ناپذیر سیاست آمریکا باقی مانده است. از این منظر، ادعای کاهش تمرکز بر غرب آسیا عملاً بی‌اعتبار می‌شود، زیرا رفتار میدانی آمریکا و متحدانش خلاف آن را نشان می‌دهد.

نظم نوین و الزام قوی شدن

بر این اساس، ادعاهای اخیر ترامپ درباره اجماع جهانی علیه ایران و جبهه مقاومت، نه از موضع قدرت، بلکه حاصل انفعال و بحران است. با این حال، این انفعال به معنای عقب‌نشینی آمریکا از دشمنی نیست؛ غرب آسیا همچنان در اولویت راهبردی واشنگتن قرار دارد و سیاست مداخله‌جویانه ادامه خواهد یافت. تجربه نشان داده است که دل‌خوش‌کردن به وعده‌ها و دیپلماسی ادعایی آمریکا، نتیجه‌ای جز تشدید فشارها ندارد.
تنها راهکار مؤثر، قوی شدن همه‌جانبه در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، امنیتی و نظامی و هم‌زمان تقویت همگرایی میان بازیگران مستقل است. شکل‌گیری نظم نوین جهانی با محوریت کشورهایی چون ایران، چین، روسیه و اعضای بریکس، پاسخی ساختاری به یک‌جانبه‌گرایی آمریکاست؛ پاسخی که می‌تواند معادلات تحمیلی را دگرگون سازد.
 


نظرات

آخرین اخبار
دستگیری 30 لیدر آشوب دی ماه در استان مرکزی
خیز بلند آمریکا برای تصاحب 17میدان نفتی ونزوئلا
قطعی برق کرمان فردا شنبه 7 شهریور + لینک خاموشی
5 تصادف فوتی پایتخت در یک هفته
میوه و سبزی از کالابرگ حذف نشده است
کشورها از اجرای تحریم‌های یکجانبه آمریکا خودداری کنند
ترکیب احتمالی استقلال مقابل فولاد در بازی امشب جمعه 6 شهریور
مرگ تلخ 2 موتورسوار در برخورد با کامیون
آتش به جان 5هکتار علفزار لاکان رشت افتاد
در منطقه‌ای که ما نفت نفروشیم کسی نفت نخواهد فروخت
واکنش تند غریب‌آبادی به تکرار توهم ترامپ درباره تنگه هرمز
پایان تلخ «فاتح تکه» در ترابزون؛ شکست سنگین در لیگ اروپا
پیش بینی بورس فردا شنبه 7 شهریور
کالابرگ فقط به فروشگاه‌های زنجیره‌ای محدود نمی‌شود
جمعیت یوزهای توران به 27قلاده رسید
زنان والیبال ایران تاریخ‌ساز شدند
سی‌ان‌ان: جنگ ترامپ با ایران از کنترل خارج شده است
خزانه مالی ارتش اسرائیل خالی است
شکست رویای پیروزی سریع ترامپ در ایران
برنامه بازی‌های لیگ برتر امروز جمعه 6 شهریور؛ ساعت بازی استقلال، تراکتور و سپاهان+جدول لیگ
فولاد - استقلال؛ خیز آبی‌ها برای حفظ صدرنشینی در فولاد آرنا
تیم ملی بسکتبال ایران مقابل نیوزیلند شکست خورد
گام جدید قوه قضاییه برای صیانت از حقوق ایرانیان خارج از کشور
احتمال شنیده شدن صدای انفجار کنترل‌شده در چابهار
اوایل پاییز امسال پربارش نیست
چین: دیپلماسی تنها راه حل بحران ایران و آمریکاست
پادشاه 89 ساله نروژ درگذشت
ایران با قربانیان حادثه سیل در نپال ابراز همدردی کرد
حمله اسرائیل به حومه دمشق؛ورود اشغالگران به القنیطره
سیل مرگبار در نپال ؛ 469کشته و 1500مفقودی
آغاز اردوی امیدهای فوتبال ایران از فردا
43پرونده‌ تراستی در چنگ قانون
ترامپ به دنبال مهار قیمت بنزین پیش از انتخابات
برنامه قطعی برق همدان امروز جمعه 6 شهریور + لینک خاموشی
آخرین تحولات سیاسی_نظامی جنگ ایران و آمریکا
رمز بقای بدن در صدسالگی؛ ایمنی چگونه پیر نمی‌شود
پایان حضور ائتلاف آمریکایی در عراق تا 8مهر
کندوان و آزادراه تهران-شمال یکطرفه شد
آمریکا یک واقعیت ساده را درک کند؛ فشار نتیجه نمی‌دهد
کاهش تردد دریایی در هرمز؛ فقط 5 کشتی عبور کردند
قطعی برق ایلام امروز جمعه 6 شهریور + لینک
سفیر ایران در لندن خواستار محکومیت تروریسم اقتصادی آمریکا شد
واکنش کانادا به تغییر نام دریاچه اونتاریو توسط ترامپ
آنتن‌هایی که انتظار ناآرامی می‌سازند
اطلاعیه مهم بانک ملی ایران درباره اطلاعات حساب مشتریان
پیش‌بینی قیمت طلا، دلار و سایر ارزها در نیمه دوم سال جاری
ترامپ به دنبال همراه کردن گروه G20 در تحریم اقتصادی ایران
کشف 233 پیکر شهید از زیر آوار غزه
نورویدئو | جنگ روایت ها ؛ وقتی عددها با پیروزی ترامپ همراه نمی شوند
برنامه قطعی برق قم امروز جمعه 6 شهریور اعلام شد + لینک