×
بین الملل
شناسه خبر : 263336
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/09/26 ساعت 12:07
آیا اجماع‌سازی ترامپ نشانه قدرت است یا بحران؟

نورنیوز بررسی می‌کند،

آیا اجماع‌سازی ترامپ نشانه قدرت است یا بحران؟

ادعاهای تازه دونالد ترامپ درباره مقابله جهانی با «تروریسم افراطی اسلامی» نه نشانه بازگشت اقتدار آمریکا، بلکه تلاشی آشکار برای پوشاندن شکست‌های میدانی، رسوایی‌های راهبردی و بحران مشروعیت داخلی و خارجی اوست؛ تلاشی که بیش از قدرت، از اضطراب خبر می‌دهد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: سخنان اخیر ترامپ در مراسم حنوکا در کاخ سفید، در ظاهر دعوتی به وحدت جهانی علیه «نیروهای شر» و «تروریسم افراطی اسلامی» بود؛ اما در واقع پرده‌برداری از وضعیتی متزلزل در سیاست خارجی و داخلی آمریکا محسوب می‌شود. رئیس‌جمهوری که با وعده پایان دادن به جنگ‌ها به قدرت رسید، اکنون در شرایطی چنین ادعاهایی را مطرح می‌کند که نه‌تنها جنگ‌ها پایان نیافته‌اند، بلکه دامنه درگیری‌ها از غزه و اوکراین تا آفریقا و جنوب شرق آسیا همچنان فعال است. همین تناقض، ادعاهای ترامپ را از سطح یک ابتکار امنیتی به سطح یک بهانه‌جویی سیاسی تنزل داده است.
افزون بر این، دستور «محاصره کامل» نفتکش‌های مرتبط با ونزوئلا و تروریستی خواندن دولت این کشور، نشان می‌دهد که سیاست فشار حداکثری و مداخله‌گرایی همچنان در دستور کار واشنگتن است. این اقدامات نه در چارچوب صلح، بلکه در امتداد همان منطق «صلح از دریچه جنگ» تعریف می‌شوند؛ منطقی که ماهیت واقعی راهبرد امنیت ملی آمریکا در دوره ترامپ را آشکار می‌سازد.

رسوایی وعده پایان جنگ‌ها

ترامپ بارها مدعی پایان دادن به هشت جنگ در جهان شده است؛ ادعایی که استمرار درگیری‌ها آن را به یک رسوایی آشکار بدل کرده است. جنگ غزه، بحران اوکراین، تنش‌های هند و پاکستان، درگیری‌های آفریقایی و بحران‌های منطقه‌ای در آسیای جنوب شرقی، همگی گواهی روشن بر شکست این وعده‌اند. در چنین شرایطی، طرح مفهوم «اتحاد علیه افراط‌گرایی اسلامی» بیش از آنکه راهبردی واقعی باشد، ابزاری برای فرافکنی و انتقال مسئولیت شکست‌ها به دشمنان فرضی است.
این رویکرد به‌ویژه در قبال کشورهای اسلامی معنا می‌یابد؛ جایی که حمایت تسلیحاتی و سیاسی از رژیم صهیونیستی بخش جدایی‌ناپذیر سیاست آمریکا باقی مانده است. از این منظر، ادعای کاهش تمرکز بر غرب آسیا عملاً بی‌اعتبار می‌شود، زیرا رفتار میدانی آمریکا و متحدانش خلاف آن را نشان می‌دهد.

نظم نوین و الزام قوی شدن

بر این اساس، ادعاهای اخیر ترامپ درباره اجماع جهانی علیه ایران و جبهه مقاومت، نه از موضع قدرت، بلکه حاصل انفعال و بحران است. با این حال، این انفعال به معنای عقب‌نشینی آمریکا از دشمنی نیست؛ غرب آسیا همچنان در اولویت راهبردی واشنگتن قرار دارد و سیاست مداخله‌جویانه ادامه خواهد یافت. تجربه نشان داده است که دل‌خوش‌کردن به وعده‌ها و دیپلماسی ادعایی آمریکا، نتیجه‌ای جز تشدید فشارها ندارد.
تنها راهکار مؤثر، قوی شدن همه‌جانبه در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، امنیتی و نظامی و هم‌زمان تقویت همگرایی میان بازیگران مستقل است. شکل‌گیری نظم نوین جهانی با محوریت کشورهایی چون ایران، چین، روسیه و اعضای بریکس، پاسخی ساختاری به یک‌جانبه‌گرایی آمریکاست؛ پاسخی که می‌تواند معادلات تحمیلی را دگرگون سازد.
 


نظرات

آخرین اخبار
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
جنپو به تمرینات استقلال اضافه شد
اسناد گسترده‌ای از دخالت آمریکا و اسرائیل در ناآرامی‌های ایران وجود دارد
لغو گسترده پروازها به سرزمین‌های اشغالی از ترس موشک‌های ایرانی
مصدومیت کهنه گریبان‌گیر ستاره ازبک
اروپا در تقاطع تاریخ: از گذرگاه آمریکا به مقصد هند
دستیار پوتین: امنیت زلنسکی را تضمین می‌کنیم
جدول لیگ در پایان مسابقات امروز
هشدار صنعا به آمریکا درباره حمله به ناو هواپیمابر«آبراهام لینکلن»
دسترسی به اینترنت بین‌المللی فراهم شد
اروپا در برابر ترامپ می‌ایستد
ژاپن، استرالیا را گلباران کرد
افزایش جدید قیمت خودرو وجاهت قانونی ندارد
جزئیات گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه
دیدار مقام امنیتی هند با لاریجانی
ترامپ دوباره تهدید کرد؛ پاسخ ایران: پشیمانی بی‌سابقه
معاون وزیر دادگستری: ممنوعیت قانونی برای موتورسواری بانوان نداریم
همراه اول وارد حوزه خرید اعتباری شد/خرید بدون پول نقد با «اعتبار اوانو»
افزایش سهم سوخت‌گیری با کارت شخصی
برتری فجر سپاسی مقابل خیبر
پیش‌فروش گسترده سکه عامل تضعیف پول ملی
تاکید عارف بر حفظ سرمایه و قدرت خرید مردم