×
بین الملل
شناسه خبر : 263336
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/09/26 ساعت 12:07
آیا اجماع‌سازی ترامپ نشانه قدرت است یا بحران؟

نورنیوز بررسی می‌کند،

آیا اجماع‌سازی ترامپ نشانه قدرت است یا بحران؟

ادعاهای تازه دونالد ترامپ درباره مقابله جهانی با «تروریسم افراطی اسلامی» نه نشانه بازگشت اقتدار آمریکا، بلکه تلاشی آشکار برای پوشاندن شکست‌های میدانی، رسوایی‌های راهبردی و بحران مشروعیت داخلی و خارجی اوست؛ تلاشی که بیش از قدرت، از اضطراب خبر می‌دهد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: سخنان اخیر ترامپ در مراسم حنوکا در کاخ سفید، در ظاهر دعوتی به وحدت جهانی علیه «نیروهای شر» و «تروریسم افراطی اسلامی» بود؛ اما در واقع پرده‌برداری از وضعیتی متزلزل در سیاست خارجی و داخلی آمریکا محسوب می‌شود. رئیس‌جمهوری که با وعده پایان دادن به جنگ‌ها به قدرت رسید، اکنون در شرایطی چنین ادعاهایی را مطرح می‌کند که نه‌تنها جنگ‌ها پایان نیافته‌اند، بلکه دامنه درگیری‌ها از غزه و اوکراین تا آفریقا و جنوب شرق آسیا همچنان فعال است. همین تناقض، ادعاهای ترامپ را از سطح یک ابتکار امنیتی به سطح یک بهانه‌جویی سیاسی تنزل داده است.
افزون بر این، دستور «محاصره کامل» نفتکش‌های مرتبط با ونزوئلا و تروریستی خواندن دولت این کشور، نشان می‌دهد که سیاست فشار حداکثری و مداخله‌گرایی همچنان در دستور کار واشنگتن است. این اقدامات نه در چارچوب صلح، بلکه در امتداد همان منطق «صلح از دریچه جنگ» تعریف می‌شوند؛ منطقی که ماهیت واقعی راهبرد امنیت ملی آمریکا در دوره ترامپ را آشکار می‌سازد.

رسوایی وعده پایان جنگ‌ها

ترامپ بارها مدعی پایان دادن به هشت جنگ در جهان شده است؛ ادعایی که استمرار درگیری‌ها آن را به یک رسوایی آشکار بدل کرده است. جنگ غزه، بحران اوکراین، تنش‌های هند و پاکستان، درگیری‌های آفریقایی و بحران‌های منطقه‌ای در آسیای جنوب شرقی، همگی گواهی روشن بر شکست این وعده‌اند. در چنین شرایطی، طرح مفهوم «اتحاد علیه افراط‌گرایی اسلامی» بیش از آنکه راهبردی واقعی باشد، ابزاری برای فرافکنی و انتقال مسئولیت شکست‌ها به دشمنان فرضی است.
این رویکرد به‌ویژه در قبال کشورهای اسلامی معنا می‌یابد؛ جایی که حمایت تسلیحاتی و سیاسی از رژیم صهیونیستی بخش جدایی‌ناپذیر سیاست آمریکا باقی مانده است. از این منظر، ادعای کاهش تمرکز بر غرب آسیا عملاً بی‌اعتبار می‌شود، زیرا رفتار میدانی آمریکا و متحدانش خلاف آن را نشان می‌دهد.

نظم نوین و الزام قوی شدن

بر این اساس، ادعاهای اخیر ترامپ درباره اجماع جهانی علیه ایران و جبهه مقاومت، نه از موضع قدرت، بلکه حاصل انفعال و بحران است. با این حال، این انفعال به معنای عقب‌نشینی آمریکا از دشمنی نیست؛ غرب آسیا همچنان در اولویت راهبردی واشنگتن قرار دارد و سیاست مداخله‌جویانه ادامه خواهد یافت. تجربه نشان داده است که دل‌خوش‌کردن به وعده‌ها و دیپلماسی ادعایی آمریکا، نتیجه‌ای جز تشدید فشارها ندارد.
تنها راهکار مؤثر، قوی شدن همه‌جانبه در حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، امنیتی و نظامی و هم‌زمان تقویت همگرایی میان بازیگران مستقل است. شکل‌گیری نظم نوین جهانی با محوریت کشورهایی چون ایران، چین، روسیه و اعضای بریکس، پاسخی ساختاری به یک‌جانبه‌گرایی آمریکاست؛ پاسخی که می‌تواند معادلات تحمیلی را دگرگون سازد.
 


نظرات

آخرین اخبار
نحوه محاسبه حقوق بازنشستگی در لایحه جدید اعلام شد
نامزدهای نهمین جایزه کتاب سال سینمایی معرفی شدند
با رقیبان ایران در جام ملت‌های آسیا 2027 آشنا شوید + برنامه بازی‌های ایران
ایران در سال 2025 چه میزان از فروش نفت درآمد داشت؟
جزئیات شروط لبنان برای مذاکره با اسرائیل اعلام شد
برنامه دیدارهای ایران در لیگ ملت‌های والیبال 2026 اعلام شد
تنگه هرمز؛ از سنگر تا سکوی اقتصادی
چه تعداد فضای آموزشی در جنگ اخیر آسیب دیدند؟
با این دمنوش‌ها به جنگ آلرژی بهاری بروید
درخواست موشک‌های دوربرد همزمان با تنش برلین و واشنگتن
کم‌آبی چه خطراتی برای بدن دارد؟
بی‌توجهی به فشار خون چه خطراتی دارد؟
اصابت پرتابه ناشناس به کشتی باری در نزدیک دوحه
اعلام جرم دادستانی تهران علیه عباس عبدی و صادق زیباکلام
کشف 200 مین‌ جنگی در خوابگاه دانشجویی کراکوف لهستان
حرکت گواردیولا در نشست خبری منچسترسیتی حاشیه ساز شد
جنگ و تنگه و دو اقدام فوریتی ایران
مسی رکورد تاریخی لیگ فوتبال آمریکا را شکست
هانتاویروس چیست و آیا باید نگران پاندمی جدیدی بود؟
کالابرگ کدملی‌های 3 تا 6 از امروز شارژ شد
3 کشته و مجروح در تصادف خونین کوهدشت لرستان
چرا سند جدید امنیتی آمریکا با واقعیت‌های جهانی فاصله دارد؟
استراتژی ایران برای شکستن محاصره بنادرش توسط آمریکا
پهپادهای فیبر نوری حزب‌الله ؛ بحران جدید ارتش اسرائیل
سیاست دریایی ایران در سایه اقتدار در تنگه هرمز
هشدار درباره قدرت نامتقارن ایران در تنگه هرمز
قتل‌عام خونین در جمهوری دموکراتیک کنگو
هفت انگاره خطا درباره جنبش خیابانی امروز
تحول بزرگ در باتری موبایل ؛ یک بار شارژ یک ماه استفاده
تاثیر شگفت‌انگیز سفر بر سلامت جسم و روان
جزئیات تازه از شکست آمریکا در دشت مهیار اصفهان
مدار دیپلماسی | امارات از شریک اقتصادی منطقه تا بازیگر پرریسک امنیتی
انتقاد سازمان ملل از تشدید حملات رژیم صهیونیستی در کرانه باختری
فشار حداکثری از سوی دولت؛ تردید حداکثری از طرف مردم
برنامه مسابقات امروز 20 اردیبهشت 1405 + پخش زنده
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 20 اردیبهشت 1405 + وضعیت استانها
حمله انتحاری به پاسگاه پلیس در شمال غرب پاکستان جان دو نفر را گرفت
برخورد هواپیما با عابر پیاده در باند فرودگاه دنور آمریکا
تحلیلگر سابق پنتاگون: زمان پذیرش واقعیت توسط اوکراین فرا رسیده است
حضور نظامی مصر در خلیج فارس با یک شرط جایز است
افشاء پایگاه مخفی اسرائیل در عراق ؛ حمله هوایی برای پنهان‌سازی ردپای تل‌آویو
زنگ خطر برای تیم ملی پیش از جام جهانی
خسارت 1.5 همتی شرکت‌های داروسازی و تجهیزاتی هلال
تهدید ترامپ به خروج نیروهای آمریکایی از ایتالیا
همکاری رژیم صهیونیستی و امارات برای جبران خسارات درگیری‌ها در سودان
50 سگ آنست به هلال احمر اضافه می‌شود
خشم تل‌آویو از ریاض و ترس از یک «توافق بد» بین تهران و واشنگتن
مرحله جدید طرح کالابرگ چگونه اجرایی می‌شود؟
شیوع 9 درصدی علائم آسم در بزرگسالان
پیام تبریک بن سلمان به الزیدی و آرزوی موفقیت برای او