×
بین الملل
شناسه خبر : 263312
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/09/26 ساعت 11:10
نشست دوحه برای تشکیل نیروی بین المللی در غزه برگزار شد

نشست دوحه برای تشکیل نیروی بین المللی در غزه برگزار شد

نشست بین‌المللی دوحه با محوریت بررسی تشکیل نیروی بین‌المللی ثبات‌بخش در غزه، شب گذشته (سه‌شنبه) بدون حضور نمایندگان رژیم صهیونیستی و ترکیه برگزار شد؛ این موضوع نه‌تنها پرسش‌های جدی درباره آینده طرح چندملیتی در غزه ایجاد کرده، بلکه شکاف و تنش فزاینده میان تل‌آویو و آنکارا را نیز برجسته‌تر کرده است.

 نورنیوز-گروه بین‌الملل: رژیم صهیونیستی که طی ماه‌های اخیر تلاش کرده نقش محوری در طراحی ساختار حکمرانی و نیروی بین‌المللی ثبات‌بخش در غزه در جریان مرحله دوم طرح «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برای آتش‌بس جنگ غزه ایفا کند، در نشست دوحه، پایتخت قطر دعوت نشده است.

بر اساس این گزارش، در نشست دوحه، نمایندگان سطح میانی ۳۲ کشور درباره جزئیات عملیاتی مرحله دوم طرح از جمله سلسله‌مراتب فرماندهی، محل استقرار نیروها، دستورالعمل‌های اولیه به بحث پرداختند و «یاکی دولف»، هماهنگ‌کننده ارتش رژیم صهیونیستی با مرکز فرماندهی بین‌المللی نظارت بر آتش‌بس غزه در «کریات‌گات»، تنها از طریق ویدئو کنفرانس توضیحاتی برای شرکت‌کنندگان ارائه کرده است.

دولت آمریکا در این نشست تأکید کرده که عدم دعوت رژیم صهیونیستی به معنای نادیده گرفتن موضع آن نیست.

یک منبع آمریکایی در مصاحبه با این رسانه اسرائیلی مدعی شد که عدم حضور رژیم صهیونیستی به این دلیل است که عضو این نیروی بین‌المللی نیست، هرچند با آن مشارکت خواهد داشت.

غیبت ترکیه نیز یکی از نکات محوری این نشست بود. این در حالی است که واشنگتن بر حضور ترکیه به‌عنوان یکی از میانجیگران آتش‌بس و بازیگران بالقوه در غزه اصرار دارد؛ اما روزنامه هاآرتص گزارش داده که رژیم صهیونیستی مانع از دعوت ترکیه به نشست شده است.

آی‌۲۴نیوز نیز نوشته که عدم دعوت از هیئت ترکیه نشانه آن است که وتوی اسرائیل برای عدم مشارکت ترکیه در نیروهای بین‌المللی ثبات‌بخش پذیرفته شده است.

با وجود این، دو دیپلمات منطقه‌ای به این رسانه گفته‌اند که «این پایان کار برای ترک‌ها نیست» و آمریکا همچنان خواهان حضور آنها در غزه است.

تام باراک، نماینده آمریکا در امور سوریه و سفیر این کشور در ترکیه، پیش‌تر نیز در گفت‌وگویی با این رسانه صهیونیستی اعلام کرده که از مشارکت ترکیه حمایت می‌کند و معتقد است نیروهای ترکیه می‌توانند به کاهش تنش کمک کنند.

آمریکا تاکنون با ۱۷ کشور برای اعزام نیرو تماس گرفته و هدف آن استقرار حدود ۱۰ هزار نیرو از سال آینده میلادی در غزه است. با این حال، یک منبع امنیتی اسرائیلی هشدار داده که اجرای مرحله دوم توافق آتش‌بس با «مانع جدی» مواجه شده و هیچ کشوری تاکنون آمادگی قطعی خود را برای مشارکت در نیروی ثبات‌بخش اعلام نکرده است.

در مقابل، روزنامه اسرائیل هیوم از موافقت ایتالیا و اندونزی برای اعزام سرباز خبر داده؛ اما با این شرط که نیروهایشان خارج از «خط زرد» مستقر شوند و وارد مواجهه با حماس نشوند.

نشست دوحه که به ابتکار ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) برگزار شد، بر ساختار فرماندهی و مسائل عملیاتی نیروی ثبات‌بخش متمرکز است. مقام‌های آمریکایی مدعی‌اند این نیرو ممکن است از ابتدای ژانویه در غزه مستقر شود و مأموریت آن مقابله نظامی با حماس نخواهد بود.

پیش‌تر نیز وب‌سایت آکسیوس گزارش داده بود که دولت ترامپ در مراحل پایانی طراحی ساختار جدید حکمرانی در غزه قرار دارد. این روند در چارچوب قطعنامه ۱۷ نوامبر (۲۶ آبان) شورای امنیت سازمان ملل انجام می‌شود که مجوز تشکیل یک نیروی ثبات‌بخش بین‌المللی موقت را صادر کرده است


اخبار مرتبط
تاکید چین بر ایفای نقش محوری فلسطین در آینده غزه
چهارشنبه 1404/09/26 ساعت 12:54
تاکید چین بر ایفای نقش محوری فلسطین در آینده غزه
وزیر امور خارجه چین تاکید کرد که پکن همچنان از نقش محوری فلسطینی‌ها در اداره غزه پس از جنگ حمایت می‌کند و خواستار ایفای مسئولانه‌تر جامعه بین‌الملل برای جلوگیری از تداوم بحران در این منطقه شد.
توئیت کاتس و نشست دوحه!
سه‌شنبه 1404/06/25 ساعت 21:40
صابر گل عنبری:
توئیت کاتس و نشست دوحه!
یسرائیل کاتس وزیر دفاع اسرائیل امروز در توئیتی مفتخرانه درباره قیامت دیشب غزه نوشت که «غزه در آتش می‌سوزد» تا به قول او «شرایط برای آزادی گروگان‌ها و شکست حماس فراهم شود.»
انتظارات امنیتی - اقتصادی از نشست دوحه
سه‌شنبه 1404/06/25 ساعت 11:27
محمدعلی مهتدی
انتظارات امنیتی - اقتصادی از نشست دوحه
نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی واتحادیه عرب که به درخواست قطر در پایتخت این کشور یعنی دوحه برگزار شد،از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.قطری‌ها پس از آنکه خاک کشورشان مورد تجاوز نیروهای صهیونیستی واقع شد چنین اجلاسی را درخواست کردند. درمورد اینکه نتیجه این کنفرانس چه خواهد بودو چه خروجی‌ای برای منطقه از کنفرانس بیرون می‌آید، چندسناریو قابل طرح و بررسی است.
نظرات

آخرین اخبار
بارزانی: از توافق دمشق و قسد استقبال می‌کنیم
اظهار نگرانی گوترش از وضعیت سازمان ملل؛ در آستانه فروپاشی مالی هستیم
آفریقای جنوبی کاردار اسرائیل را عنصر نامطلوب خواند
مسائل منطقه؛ موضوع گفت‌وگوی سفیر ایران با رئیس پارلمان لبنان
مداخله آمریکا در نحوه فروش نفت ونزوئلا
معاون دادستان کل آمریکا: در پرونده اپستین از ترامپ محافظت نکردیم
فینالیست‌‌های لیگ برتر واترپلو شناخته شدند
جدیدترین خبر از فیلم رسول صدرعاملی
پاسخ ایران به تجاوز دشمن از خلیج فارس تا قلب تل‌آویو امتداد خواهد یافت
اسامی کشتی‌گیران ایران به رنکینگ کرواسی اضافه شد
دستگیری 9 نفر از لیدرهای مسلح اغتشاشات اخیر در کهگیلویه
برزیلی‌ها در حمایت از ایران تظاهرات کردند
احتمال فاش کردن هویت افسران اطلاعاتی آمریکا به روسیه توسط امارات
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
زمین‌لرزه‌ بخش کاریز را لرزاند
شرایط دریافت وام 300 میلیون تومانی اعلام شد+ جزئیات و نحوه دریافت
مجمع جهانی بیداری اسلامی: تروریستی‌خواندن سپاه، بیانگر عجز و ناتوانی اتحادیه اروپاست
نظرسنجی شبکه 12 اسرائیل؛ برابر حماس پیروز نشدیم!
ترامپ خواستار دستگیری اوباما شد!
رضا نصری: اصرار ایران بر کنار گذاشتن تهدیدها، «امتیاز خواستن پیش از مذاکره» نیست
مسکو: غربی‌ها در سیاست تحریمی علیه مردم ایران بازنگری کنند
رویترز: انتقال زندانیان داعش از سوریه به عراق کند پیش می رود
هشدار افزایش کم‌سابقه دما در آذربایجان شرقی
مقام اماراتی: اجازه اقدام نظامی علیه ایران را نمی‌دهیم
ترامپ: ایران به دنبال توافق با آمریکا است
تحولات خاورمیانه؛ موضوع دیدار و رایزنی بن سلمان با مقامات ارشد آمریکایی
درگذشت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز حین تمرین
در دیدار اعلام نشده لاریجانی با پوتین چه گذشت؟
ترکیه: آنکارا آماده میانجیگری بین ایران و آمریکا است
عکس های منتخب حیات وحش هفته جهان
صنعاء: هرگونه اقدام علیه ایران به شکست خواهد انجامید
برف و باران دوباره مهمان تهران می‌شود
بیانیه هیات دولت در محکومیت تصمیم وزیران خارجه اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
نخست وزیر انگلیس: با متحدان خود درباره ایران گفت‌وگو می‌کنیم
طرح اسامی جدید به جای نوری المالکی صحت ندارد
خروش پاکستان برای همبستگی با ایران
فروش بیش از 28 هزار بلیت جشنواره فیلم فجر
بازداشت 85 عامل اصلی میدانی و تخریب‌گر اموال مردم زنجان
تل‌آویو: گذرگاه رفح یکشنبه بازگشایی می‌شود
دانشجویان در صورت غیبت در امتحانات پایان‌ترم ، حذف می‌شوند؟
تمدید مهلت ثبت نام ایرانیان مقیم خارج از کشور برای حج تمتع
اسلامی: درمان، سلامت و امنیت غذایی اولویت‌ سازمان انرژی اتمی ایران است
ویتکاف مدعی شد: ارتباطات زیادی با ایران داشته ایم
آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران اعمال کرد
برلین: به‌طور مستمر پیرامون ایران، با آمریکا در تماسیم
پیام استانبول؛ نه به جنگ، نه به تسلیم
نورنما | میلاد حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان مبارک‌‌ باد
السیسی: برای کاهش تنش بین ایران و آمریکا تلاش می‌کنیم
سقوط سنگین طلای جهانی
ترامپ معترض آمریکایی را «آشوبگر» و «شورشی» توصیف کرد