×
بین الملل
شناسه خبر : 263303
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/09/26 ساعت 23:23
یک دانشمند هسته‌ای صهیونیست در آمریکا به قتل رسید/جزئیات جدیدی از ترور

یک دانشمند هسته‌ای صهیونیست در آمریکا به قتل رسید/جزئیات جدیدی از ترور

نونو لورئیرو، استاد علوم هسته‌ای دانشگاه MIT، در خانه‌اش در بروکلاینِ ماساچوست به قتل رسید.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: «نونو اف. جی. لورئیرو»، استاد برجسته دپارتمان‌های علوم و مهندسی هسته‌ای و فیزیک دانشگاه فناوری ماساچوست (MIT) و مدیر مرکز علوم پلاسما و فیوژن این دانشگاه، در منزل مسکونی خود در شهر بروکلین ایالت ماساچوست با شلیک گلوله به قتل رسید.

به گزارش شبکه ان بی سی، بر اساس گزارش‌های منتشرشده از سوی دفتر دادستان ناحیه نورفوک و پلیس محلی، این حادثه شامگاه دوشنبه 15 دسامبر 2025 (به وقت محلی)  در ساختمانی سه‌طبقه در خیابان گیبس رخ داد. لوریرو که 47 سال داشت، چندین گلوله به بدنش اصابت کرد و علی‌رغم انتقال فوری به بیمارستان صبح روز سه‌شنبه 16 دسامبر (به وقت محلی) جان باخت.

لوریرو، فیزیکدان نظری پرتغالی‌الاصل، از سال 2016 در دانشگاه MIT مشغول به کار بود و در سال 2024 به عنوان مدیر مرکز علوم پلاسما و فیوژن (PSFC) منصوب شد.

دفتر دادستان ناحیه نورفوک تحقیقاتی را تحت عنوان قتل عمد آغاز کرده و پلیس بروکلین حضور خود را در محله افزایش داده است. تا لحظه انتشار این گزارش، هیچ مظنونی دستگیر نشده و انگیزه حادثه مشخص نیست. مقامات تأکید کرده‌اند که این رویداد هیچ ارتباطی با تیراندازی جداگانه‌ای در دانشگاه براون (در روز یکشنبه رخ داد) ندارد.

لورئیرو به عنوان یک یهودی و از حامیان سرسخت رژیم صهیونیستی در جامعه علمی آمریکا شناخته می‌شد.

رسانه عبری، جزئیات جدیدی از ترور دانشمند هسته‌ای اسرائیلی را منتشر کرد  

یک رسانه عبری زبان جزئیات جدیدی از ترور یک دانشمند هسته‌ای اسرائیلی در منزلش در ماساچوست آمریکا منتشر کرد و به مخاطبانش خبر داد که قاتلان مسلح در خانه منتظر او نشسته بودند.

ایتمار ایشنر خبرنگار پایگاه خبری وای نت وابسته به روزنامه یدیعوت آحارانوت شامگاه چهارشنبه در گزارش مفصلی به جزئیات قابل انتشار در مورد ترور پروفسور نونو لوریرو دانشمند هسته‌ای اسرائیلی که در دانشگاه ماساجوست به تدریس می‌پرداخت، اشاره کرد.

داستان ترور براساس روایت این رسانه عبری زبان بدین شکل است:  دوشنبه شب، یک استاد دانشگاه MIT در خانه‌اش در بروکلین، نزدیک بوستون، به ضرب گلوله کشته شد.

مقامات تحقیقات قتل را آغاز کرده‌اند، اما هیچ مظنونی دستگیر نشده است.

نونو لوریرو، فیزیکدان و دانشمند 47 ساله، در سال 2016 به MIT پیوست و سال گذشته به عنوان رئیس یکی از بزرگترین آزمایشگاه‌های دانشگاه منصوب شد که بیش از 250 نفر را در هفت ساختمان در خدمت دارد.

در ابتدا، اسرائیل گمان می‌کرد که ایمان یهودی و دیدگاه‌های طرفداری از  اسرائیل او ممکن است با قتل مرتبط باشد، اما لوریرو یهودی نبود. پست‌هایی در دفاع از اسرائیل با نام او منتشر شد، اما یک استاد اسرائیلی در MIT در مصاحبه‌ای با Ynet نوشتن آنها را انکار کرد. این استاد اظهار داشت: «شایعه یهودی بودن و طرفدار اسرائیل بودن او کاملاً بی‌اساس است. پست‌های منتسب به او در واقع نام او را دارند، اما تصویر او را شامل نمی‌شوند».

او گفت: «همه ما عمیقاً شوکه شده‌ایم و نمی‌فهمیم چرا این اتفاق افتاده است. از آنچه منتشر شده، به نظر می‌رسد که این یک تصادف یا اشتباه نبوده است. آنها در واقع منتظر او بودند. آنها او را در خانه‌اش کشتند».

سخنگوی پلیس محلی گفت که حدود ساعت 8:30 شب دوشنبه، گزارشی از تیراندازی در آپارتمان لوریرو در یک ساختمان سه طبقه در خیابان گیبس در بروکلین دریافت شد. در این بیانیه آمده است: «قربانی با چندین زخم گلوله پیدا شد»،  یک دانشجوی 22 ساله دانشگاه بوستون که در نزدیکی آپارتمان لوریرو زندگی می‌کند، به بوستون گلوب گفت که سه «صدای بلند» شنیده و ترسیده که صدای شلیک گلوله باشد. او گفت: «من هرگز چیزی به این بلندی نشنیده بودم، بنابراین فرض کردم که صدای شلیک گلوله است. پردازش آن دشوار است. انگار همیشه این اتفاق می‌افتد».

همسایه دیگر، آن گرینوالد، که 40 سال در این محله زندگی کرده است، به سی‌بی‌اس نیوز گفت که او و همسرش صدایی شبیه به شلیک گلوله شنیده‌اند.

او افزود: «او خانواده کوچکی داشت و آنها اینجا درس می‌خواندند. این وحشتناک و بسیار ترسناک است.» گلوب گزارش داد که پس از مرگ لوریرو، چندین نفر از دانشجویانش برای ادای احترام و روشن کردن شمع به خانه او رفتند.

تحقیقات در مورد قتل این استاد در یک دانشگاه تحقیقاتی معتبر به موازات تحقیقات پلیس رود آیلند، حدود 80 کیلومتر دورتر، در مورد تیراندازی که شنبه گذشته منجر به کشته شدن دو دانشجو در دانشگاه براون شد، در حال انجام است. اف‌بی‌آی روز سه‌شنبه اعلام کرد که هیچ ارتباط شناخته‌شده‌ای بین این دو پرونده وجود ندارد.


نظرات

آخرین اخبار
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا
ایران مسیر جدید برای صادرات نفت تعیین کرد
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید
سایت آفریقایی گزارش داد: بالا رفتن احتمال حضور ایران در جام جهانی
صدور حکم حبس ابد برای 5 نفر در بحرین به اتهام همکاری با ایران