×
اقتصادی
شناسه خبر : 263186
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/09/25 ساعت 18:34
110 اتوبوس برقی در آستانه ورود به شهر تهران

110 اتوبوس برقی در آستانه ورود به شهر تهران

مرحله ترخیص 110 اتوبوس برقی از گمرک بندرعباس آغاز شده و این ناوگان جدید به منظور توسعه حمل‌ونقل پاک و کاهش آلودگی هوا به شبکه شهری اضافه خواهد شد.

نورنیوز-گروه اقتصادی : معاون حمل‌ و نقل شهرداری تهران گفت: در حال حاضر ۳۹۰ اتوبوس برقی در خطوط شهری در حال سرویس‌دهی هستند و ۱۱۰ دستگاه دیگر نیز به بندرعباس رسیده و در حال طی مراحل ترخیص هستند.

 حسین هرمزی امروز در مراسم رونمایی از پنج دستگاه اتوبوس برقی داخلی، با اشاره به اقدامات اخیر مدیریت شهری در حوزه حمل‌ونقل عمومی، اظهار کرد: امروز یک اتفاق ویژه در شهر تهران رقم می‌خورد. اولویت ما از ابتدای این دوره، نوسازی ناوگان اتوبوسرانی شهر تهران بوده است. در آغاز دوره، حدود ۸۶۰ دستگاه اتوبوس شاغل در خطوط فعال بودند، اما اکنون این عدد به ۳۲۰۰ دستگاه اتوبوس فعال افزایش یافته است که بخش عمده آن حاصل نوسازی ناوگان است و این نوسازی با استفاده از ظرفیت تولید داخل و با مشارکت مپنا و شرکت‌هایی همچون عقاب انجام شده است.

وی افزود: در کنار این موضوع، حرکت جدی در حوزه برقی‌سازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی آغاز شد که امروز آثار آن در سطح شهر قابل مشاهده است؛ به‌طوری‌که در حال حاضر ۳۹۰ دستگاه اتوبوس برقی در خطوط شهری در حال سرویس‌دهی هستند و ۱۱۰ دستگاه دیگر نیز به بندر رسیده و در حال طی مراحل ترخیص هستند.

معاون حمل‌ونقل شهرداری تهران با تأکید بر حمایت از تولید داخل تصریح کرد: در کنار تمامی این اقدامات، نگاه ما حمایت از توان داخلی و اولویت‌بخشی به تولید داخل بوده است. این مسیر با همکاری مجموعه مپنا و شرکت عقاب تحت عنوان شرکت شتاب دنبال شد. اتوبوس‌هایی که امروز مشاهده می‌شود، تولید داخل هستند و ان‌شاءالله پنج دستگاه از این اتوبوس‌ها از امروز وارد خط خواهند شد.

هرمزی ادامه داد: تکمیل فرآیند تست این اتوبوس‌ها زمان‌بر بود چراکه این پروژه کاری نو محسوب می‌شد. با این حال، شهرداری تهران در کنار تولیدکنندگان داخلی ایستادگی کرد و حمایت لازم را به عمل آورد تا این اتوبوس‌ها بتوانند برای کشور منشأ اثر باشند.

به گفته معاون شهرداری تهران، طبق توافق انجام‌شده با پیمانکار، پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال حدود ۲۰ تا ۲۵ دستگاه دیگر به ناوگان اضافه شود و به همین میزان نیز تا اردیبهشت‌ماه سال آینده وارد چرخه بهره‌برداری شود. در مجموع هدف‌گذاری ما این است که در نیمه نخست سال آینده، ۱۰۰ دستگاهی که قرارداد آن منعقد شده است، به نتیجه برسد.

معاون حمل‌ونقل شهرداری تهران درباره قرارداد اتوبوس‌های داخلی بیان کرد: به‌دلیل محدودیت منابع و توان تولید، قرارداد با تولیدکنندگان داخلی با اصلاحاتی همراه شد، اما روند کلی مطابق برنامه در حال اجراست

هرمزی با اشاره به روند جهانی برقی‌سازی حمل‌ونقل عمومی خاطرنشان کرد: برقی‌سازی مسیری است که جمهوری اسلامی ایران همگام با دنیا در حال طی آن است. در کشورهایی مانند چین، حمل‌ونقل عمومی به‌طور کامل به‌صورت برقی دنبال می‌شود و در کشورهای اروپایی نیز این روند به‌شدت در حال گسترش است. بنابراین ما نیز ناگزیر به ایجاد تغییر در شیوه بهره‌برداری از ناوگان فعلی بودیم.

وی افزود: در ابتدا به دلیل نبود امکان تولید داخلی، از ظرفیت‌های خارجی استفاده شد، اما از سال جاری قراردادهای تولید داخل عملیاتی شده و حمایت از این بخش ادامه خواهد داشت. مجموعه مپنا و شتاب اقدامات ارزشمندی انجام داده‌اند که از نظر فنی و رعایت استانداردهای لازم برای این نوع اتوبوس‌ها، کاملاً قابل دفاع و شایسته تقدیر است.

معاون حمل‌ونقل شهرداری تهران درباره میزان داخلی‌سازی تجهیزات گفت: در حال حاضر حدود ۴۵ درصد تجهیزات اتوبوس‌ها داخلی و ۵۵ درصد آن خارجی است. حتی اگر کیفیت تولید داخل در مقایسه با نمونه‌های خارجی تفاوت‌هایی داشته باشد، سیاست ما حمایت از تولید داخل و فراهم‌کردن بستر لازم برای ارتقای آن و تداوم این مسیر است.

هرمزی در پایان به موضوع تاخیر در ترخیص اتوبوس‌های برقی چینی از گمرک اشاره کرد و گفت: یکی از مسائل مهم، موضوع ترخیص اتوبوس‌ها در گمرک بندرعباس بود. در این خصوص دو هفته پیش جلسه‌ای با استاندار هرمزگان برگزار شد و با دستور ویژه ایشان، ان‌شاءالله از این پس فرآیند ترخیص اتوبوس‌ها با سهولت بیشتری انجام خواهد شد. 

 


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد
فشار به ونزوئلا برای محدودکردن حضور چین، روسیه و ایران
جنگ و صلح
واکنش پاکستان به تهدیدهای ترامپ علیه ایران
ناترازی
چرا تئاتر «یک خودآگاه مسحور» از جشنواره فجر حذف شد؟
اتحادیه اروپا: کانال‌های دیپلماتیک با ایران باز می‌ماند
استقلال به پرداخت 5 میلیارد تومان به گل‌گهر محکوم شد
ابراز نگرانی شی جین‌پینگ از شرایط پیچیده و آشفته بین‌المللی
نگرانی یونیسف درباره یک میلیون کودک غزه
آیا تحریم‌ها بخشی از جنگ جهانی سوم هستند؟
قاتل مسلح 5 نفر در بندرعباس به دام افتاد
چرا بدون علوم انسانی، واقعیت ناآرامی‌ها را نمی‌فهمیم؟
آیا روی نقره سرمایه‌گذاری کنیم؟
چرا آمریکا و اسرائیل باید به کشورمان غرامت بدهند؟
واکنش غیرمنتظره ام‌باپه به شکست مقابل بنفیکا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404+ جدول
طارمی ساخت و المپیاکوس برد / شامی دراماتیک در اروپا
تمام پاداش فرهنگیان بازنشسته 1404 یکجا پرداخت شد
غیبت رئال در جمع برترین‌ها؛ هجوم انگلیسی‌ها به مرحله حذفی
نفس تهران بعد از 6 روز تازه شد
سوگند وفاداری ارتش و پلیس به رئیس جمهور موقت ونزوئلا
برنامه مسابقات ورزشی امروز 9 بهمن 1404+ جدول پخش
عصبانیت عراقی‌ها از مداخله‌جویی‌های ترامپ
در دیدار نخست وزیر انگلیس با رئیس جمهور چین چه گذشت؟
آمریکا یک نفتکش توقیفی ونزوئلا را برمی‌گرداند
روز سیزدهم
آماری عجیب از مهاجرت معکوس اسرائیلی‌ها
جزئیات سقوط مرگبار هواپیمای مسافربری کلمبیا
حماس: هرگز موافق تسلیم یا خلع سلاح مقاومت نیستیم