×
اجتماعی
شناسه خبر : 263184
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/09/25 ساعت 19:14
تنها 15 درصد تکالیف قانونی هوای پاک اجرا شد

رئیس انجمن علمی بهداشت محیط ایران:

تنها 15 درصد تکالیف قانونی هوای پاک اجرا شد

رئیس انجمن علمی بهداشت محیط ایران گفت: گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد که تنها 15 درصد از تکالیف قانونی مرتبط با هوای پاک در کشور عملیاتی شده است. تعلل در اجرای قوانین می‌تواند کیفیت هوا را بیش از پیش کاهش داده و سلامت شهروندان را در معرض خطر قرار دهد.

نورنیوز-گروه اجتماعی : انوشیروان محسنی بندپی امروز در بیست و هشتمین همایش ملی و نهمین همایش بین‌المللی بهداشت محیط که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: یک ارزیابی کلی نشان داده که از میان آنچه سلامتی آحاد جامعه را دچار اختلال می‌کند دو عامل از میان مولفه‌ها سهم بیشتری دارند که یکی عوامل ارثی و دیگری عوامل محیطی است. ما قدرت مقابله زیاد با عوامل ژنتیکی را نداریم اما قدرت مهار عوامل محیطی را داریم.

وی افزود: در دنیا سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که 24 درصد بار بیماری‌ها و مرگ ناشی از عوامل محیطی است‌. در ایران سهم عوامل خط محیطی در موارد فوت سالیانه در سال 2023 حدود 26 درصد بوده است که بالاتر از سهم این عوامل خطر در جهان است.

رئیس انجمن علمی بهداشت محیط ایران با بیان اینکه حدود 105 هزار مرگ در کشور به دلیل عوامل محیطی رخ می‌دهد، گفت: سهم بالای مواجهه با سرب را در میان این عوامل شاهد هستیم و سرب علاوه بر ایجاد بیماری‌های قلبی و عروقی روی ضریب هوشی کودکان نیز اثرگذار است اما با این حال ما هنوز یک مرکز سنجش سرب را در کشور نداریم. 

وی با بیان اینکه 57.1 درصد مرگ‌های ناشی از عوامل محیطی به دلیل آلودگی هواست، تصریح کرد: تنها 15 درصد تکالیف قانونی هوای پاک اجرا شده است.

محسنی بندپی اظهار کرد: در سال 1403 تعداد مرگ منتسب به آلودگی هوا در کشور بیش از 53 هزار نفر و میزان خسارات نیز 17 میلیارد دلار بوده است.

وی افزود: در 23 کشور منطقه نا از نظر شاخص عملکرد محیط زیست و بهداشت محیط رتبه 13 را داریم. 80 درصد کشور ما خشک، نیمه خشک و فراخشک است.

محسنی بندپی با بیان اینکه ایران از نظر شاخص امنیت آب در ایران امتیاز 48 را دارد و در منطقه جایگاه 18 را داریم، گفت: از این منظر در وضعیت ناایمن قرار داریم.  530 هزار حلقه چاه مجاز و 320 هزار حلقه چاه غیرمجاز داریم. مهمترین سنجه‌های قابل مدیریت در آب حکمرانی، کیفیت و ارزش اقتصادی آب است که به علت مشکل در این سه سنجه، رتبه پایینی در منطقه داریم.

وی با اشاره به اولویت‌های راهبردی بهداشت محیط در ایران، تصریح کرد: مدیریت تنش آبی و بحران آب، افزایش راندمان در کشاورزی، پیاده‌سازی اصول ایمنی مواد شیمیایی در کشور، تقویت آموزش‌های عمومی بهداشت محیط و محیط زیست و ارتقای سرمایه اجتماعی از جمله این راهبردها است.

رئیس انجمن علمی بهداشت محیط ایران تاکید کرد: وضعیت شاخص‌های بهداشت محیط کشور با اهداف پیش بینی شده در اسناد بالادستی فاصله دارد و باید این فاصله را اصلاح کنیم.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
اختلال در خدمات 6 بانک کشور
تعطیلی 13 و 14 تیر استان تهران و 15 تیر کل کشور جهت تشییع امام شهید
بورس دوباره صعودی شد
تشکیل کمیته مشترک ایران و عمان برای گفت‌گو درباره تنگه هرمز
نوراینفو | عواملی که خطر گرمازدگی را افزایش می دهد
سوگ سرخ آزادگی
پرونده زمین‌خواری با سوءاستفاده از نام ایثارگران افشا شد
نیروگاه‌های کشور آماده تأمین برق مردم در تابستان
شوک به تیم ملی مصر؛ مصدومیت دو بازیکن در آستانه دیدار با ایران
وزیر دارایی اسرائیل: مذاکرات ایران و آمریکا به ما مربوط نیست
آغاز پخش مجموعه نوستالژیک «اسکیپی» از شبکه تماشا
واردات محصولات غیرتراریخته در اولویت باشد
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 2 تیر 1405+ جدول
سریال «سرخدار» روی آنتن شبکه یک می رود+ زمان پخش
آغاز پیش‌فروش اعتباری محصولات زامیاد از امروز+ آدرس سایت و نحوه ثبت نام
روایت بقایی از ماجرای توقف مذاکرات؛ نشست چهارجانبه پس از اظهارات ترامپ برگزار نشد
آغاز مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد 1405 از این تاریخ
افت شدید مخاطبان سینمای ایران در خردادماه!
تشریح برنامه‌های شهرداری تهران برای برگزاری مراسم تشییع در پایتخت
قیمت دلار امروز سه شنبه 2 تیر 1405 ؛ روند صعودی دلار ادامه دارد
ادعای یک منبع آگاه درباره سفر عراقچی به بغداد
ترامپ به دنبال پرکردن ذخایر تسلیحاتی با کمک شرکت های خودروسازی
قیمت دلار توافقی امروز سه شنبه 2 تیر 1405
ترس شاباک از احتمال تکرار حمله مشابه 7 اکتبر
آزمون‌های نهایی ترمیم سابقه تحصیلی برگزار می شود +زمان و مدت ثبت‌نام
بورس‌های آسیایی قرمزپوش شدند
موج گرما در فرانسه قربانی می گیرد
امارات مشتری موشک‌های براهموس هند شد
طارمی بعد از بازی با بلژیک به هم‌تیمی هایش چه گفت؟
افت بی‌سابقه ذخایر نفت خام در آمریکا
نخستین تمرین تیم ملی ایران پس از دیدار با بلژیک برگزار شد
آیا برنامه امتحانات نهایی تغییر می کند؟
در جلسه هیئت ایرانی و سلطان عمان چه گذشت؟
واکنش ترامپ به استعفای نخست وزیر انگلیس
جنگ با ایران تاکر کارلسون را از جمهوری‌خواهان دور کرد
معاریو: ترکیه کابوس جدید اسرائیل است
برگزاری دیدار پرسپولیس- چادرملو قطعی شد+مکان بازی
پزشکیان: بنای دولت پیگیری حقوق ملت ایران و تقویت صلح و امنیت منطقه‌ای است
ترافیک سنگین در شمال و یک‌طرفه شدن جاده کندوان
کاهش قیمت نفت در بازار جهانی ادامه‌دار شد
مترو و اتوبوس تهران تا پایان مراسم تشییع رهبر شهید رایگان شد
حمایت 67 درصدی آمریکایی ها از صلح با ایران
ایران در جنگ اخیر پیروز شد؛ آمریکا و اسرائیل شکست خوردند
خبر افزایش قیمت نان در تهران تأیید شد
استفاده از تلفن همراه در مدارس چک ممنوع می شود
هوای تهران در آستانه وضعیت ناسالم قرار گرفت
مجلس در تامین داروی بیماران خاص به کمک وزارت بهداشت می رود
پشت پرده شبکه نفوذ دیجیتال اسرائیل در میان مسیحیان آمریکا
چین خواستار پایبندی کامل ایران و آمریکا به توافق شد
هالند ستاره دیدار نروژ و سنگال شد