×
بین الملل
شناسه خبر : 263024
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/09/24 ساعت 22:38
استعفای دسته‌جمعی وکلا در اعتراض به دستورهای جنجالی دولت ترامپ

استعفای دسته‌جمعی وکلا در اعتراض به دستورهای جنجالی دولت ترامپ

9 وکیل سابق وزارت دادگستری آمریکا اعلام کردند که تحت فشار دولت ترامپ برای پیشبرد تحقیقات درباره یهودستیزی در دانشگاه‌ها قرار گرفته‌اند و به همین دلیل از سمت خود استعفا دادند. این وکلا تحقیقات را «جعلی و صوری» توصیف کرده‌اند

نورنیوز-گروه بین الملل : به گزارش روزنامه لس آنجلس تایمز با اعلام این مطلب افزود که بر اساس تحقیقاتش، آنچه را که به عنوان یک کارزار سیاسی و بی‌اساس قانونی علیه فعالیت‌های طرفدار فلسطین در دانشگاه کالیفرنیا (UC) توصیف شده است، افشا می‌کند.

این ۹ وکیل سابق وزارت دادگستری در مصاحبه‌ با لس آنجلس گفتند که به آنها دستور داده شده بود که حتی قبل از شروع تحقیقات، دادخواست‌هایی را علیه دانشگاه‌های کالیفرنیا آماده کنند؛ روشی که یک وکیل آن را «تحقیقات جعلی و ساختگی» توصیف کرد.

اعجاز بلوچ وکیل ارشد سابق دادگاه که وظیفه تحقیق در مورد ادعای یهودستیزی در دانشگاه کالیفرنیا (UCLA) را بر عهده داشت، گفت: «در ابتدا به ما گفته شد که فقط ۳۰ روز فرصت داریم تا دلیلی برای شکایت از دانشگاه کالیفرنیا ارائه دهیم. این نشان می‌دهد که این اقدام چقدر ساختگی بوده است. این تلاش برای پی بردن به حقایق نبود.»

هر ۹ وکیل آمریکایی بین ژانویه و ژوئن ۲۰۲۵ (دی ماه ۱۴۰۳ تا خردادماه ۱۴۰۴) استعفا دادند. برخی از آنها با اشاره درخواست های مطرح شده جهت نقض استانداردهای اخلاقی و قانونی، استعفا دادند. برخی دیگر هشدار دادند که این روند توسط منصوبان سیاسی که اهداف ایدئولوژیک را دنبال می‌کنند، کنترل می شود.

این تحقیقات، همزمان با اعتراضات طرفداران فلسطین در چندین دانشگاه آمریکا در پاسخ به نسل‌کشی رژیم اسرائیل که بیش از ۷۰ هزار فلسطینی را به شهادت رسانده است، همزمان شد.

برخی از دانشجویان یهودی ادعا کردند که با خصومت روبرو شده‌اند و شکایات رسمی ارائه دادند، در حالی که بسیاری از دانشجویان یهودی نیز در میان سازمان‌دهندگان اعتراضات به نسل‌کشی بودند.

یک دادخواست فدرال که توسط گروهی از دانشجویان یهودی دانشگاه کالیفرنیا در سال ۲۰۲۴ (۱۴۰۳ خورشیدی) ثبت شد، دانشگاه را به عدم محافظت از آنها در برابر خصومت یهودستیزانه متهم کرد.

این دانشگاه در ژوئیه ۲۰۲۵ (تیر ۱۴۰۴) با پرداخت ۶.۴۵ میلیون دلار موافقت و اعلام کرد که سیاست اعتراض و اصلاحات را محدود خواهد کرد. وکلای سابق گفتند که این پرونده، همراه با پوشش رسانه‌های محافظه‌کار، مبنایی برای تحقیقات وزارت دادگستری شد.

با این حال، کارمندان وزارت دادگستری اصرار دارند که این روند از ابتدا دستکاری شده است. چندین نفر گفتند که قبل از جمع‌آوری شواهد، مجبور به نوشتن «یادداشت توجیهی» برای شکایت از دانشگاه کالیفرنیا شدند. یکی از آنها توضیح داد که از تحقیقات در مورد سایر موارد تبعیض بهدانشگاه کالیفرنیا منتقل شده تا صرفا بر روی این مرکز تمرکز کند.

یکی از وکلا گفت: برای بسیاری از ما روشن بود که این یک کار سیاسی است که در واقع به هیچ کس کمکی نخواهد کرد. دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس جایزه ارزشمندی در میان دانشگاه‌های دولتی بود که دولت ترامپ می‌خواست آن را «به دست آورد» درست مانند هاروارد برای دانشگاه‌های خصوصی که به دلیل نحوه برخورد با معترضان تحت فشار دولت ترامپ قرار گرفت.

هنگامی که یافته ها در ژوئیه ۲۰۲۵ منتشر شد، هارمیت دیلون معاون دادستان کل، دانشگاه کالیفرنیا را به نقض قانون حقوق مدنی فدرال به دلیل عدم اقدام دانشگاه در مقابل خصومت علیه دانشجویان و کارمندان یهودی متهم کرد و دولت ترامپ خواستار پرداخت ۱.۲ میلیارد دلار و اجرای تغییرات گسترده توسط دانشگاه کالیفرنیا شد.

ماه گذشته، یک قاضی فدرال حکم داد که توافق پیشنهادی وزارت دادگستری «اجباری و تلافی‌جویانه» بوده و احتمالا متمم اول قانون اساسی را نقض می‌کند. قاضی، جریمه و تغییرات سیاست را مسدود کرد، اگرچه مذاکرات بین دولت و دانشگاه کالیفرنیا پشت درهای بسته ادامه دارد.

جن سویدن یک‌ مقام سابق این دانشگاه این تحقیقات را «از هر نظر غیرمعمول» خواند و افزود: «منصوبان سیاسی، اساسا نتیجه را تقریباً قبل از شروع تحقیقات تعیین کردند.»

دنا رابینسون وکیل دیگری که یهودی است، هشدار داد: «من به شدت تردید دارم که این دولت ( ترامپ) واقعا به یهودیان یا یهودستیزی اهمیت بدهد.»


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
گزارش پنتاگون از هزینه میلیاردی جنگ با ایران
دادگستری رژیم صهیونیستی درخواست عفو نتانیاهو را رد کرد
دست درازی دشمن به حافظه تاریخی و فرهنگی ایران
قیمت محصولات ایران خودرو امروز سه‌شنبه 19 اسفند 1404 + جدول
مخالفت کره جنوبی با انتقال پاتریوت‌های آمریکا به منطقه
سخنگوی دولت: ما جنگ را آغاز نکردیم ولی پایان دهنده آن خواهیم بود
بارش باران در نقاط مختلف کشور
برق مناطق آسیب‌دیده تهران و البرز در کمتر از 2 ساعت وصل شد
5 سند بین‌المللی درباره آسیب به محیط زیست در جنگ‌ها
قالیباف: به دنبال آتش‌بس نیستیم
نخست وزیر اسلواکی: حملات نظامی به ایران نقض قوانین بین‌المللی است
پیش‌بینی قطارهای فوق العاده برای جابه‌جایی حجاج
مرحله هشتم کالابرگ الکترونیکی با تغییرات جدید آغاز شد + جزئیات
موشک‌های ایران شیر گاز اسرائیل را بست
تقدیر قالیباف از بیعت مردم با رهبر انقلاب اسلامی
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 19 اسفند 1404
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
افزایش 50 درصدی اعتبار بانکی بنگاه‌های اقتصادی
افزایش قیمت سوخت در جهان، پروازها را گران کرد
تلویزیون رژیم صهیونیستی: شب سختی را گذراندیم
هشدار سازمان جهانی بهداشت به آمریکا و رژیم صهیونیستی
قیمت بنزین در آمریکا طی 10 روز جنگ 17 درصد جهش کرد
آغاز سی وسومین موج عملیات وعده صادق4 با شلیک موشک‌های خیبر شکن
نفت ایران 100 دلاری شد
ذخایر استراتژیک کشور در وضعیت مطلوب است
قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه 19 اسفند 1404 + جدول
شرط ایران برای آتش‌بس اعلام شد
احمد امین‌نظر درگذشت
رصد بازار به منظور جلوگیری از احتکار از سوی دادستان‌های سراسر کشور
نصب سپر آبی در 120 موزه و بناهای تاریخی
ورزشگاه آزادی را دوباره می‌سازیم و خاطره‌سازی خواهیم کرد
واژگونی تریلی و اتوبوس یزد–کرج درجاده نائین
ایران ادعای قطر مبنی بر حمله به خاک این کشور را رد کرد
تیراندازی دسته‌جمعی در یک مدرسه در کانادا
افشای اطلاعات 50 خلبان اسرائیل توسط حنظله
آغاز تغییرات با آزادی زندانیان سیاسی ملی اندیش
اعتراف سنتکام به استفاده از کشورهای همسایه ایران برای شلیک موشک‌های برد کوتاه
پرواز همای: فقط مردم ایران می‌توانند سرنوشت خاکشان را رقم بزنند
برنامه امتحانات نهایی مدارس در خرداد 1405 اعلام شد
ابعاد دیپلماتیک تجاوزات آمریکا و اسرائیل
کیفیت ناسالم هوا، گروه های حساس در خانه بمانند
بارش برف زمستانی هوای کلانشهر مشهد را پاک کرد
ملاحظات یکسان‌سازی نرخ ارز
زندگی در تهران زیر سایه‌ جنگ ادامه دارد
پنج شهید و یک مجروح در حمله صهیونی آمریکایی به یک خانه مسکونی در اراک
پنج نکته درباره جنگ، جامعه و رهبری
انهدام یک فروند پهپاد هرمس در بروجرد
رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی برای حفظ سلامت عمومی
جزئیات بسته حمایتی برای تولیدکنندگان اعلام شد
سناتورهای دموکرات خواستار تحقیقات بی‌طرف در مورد فاجعه میناب شدند