×
اقتصادی
شناسه خبر : 262966
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/09/24 ساعت 20:24
راهکار جدید دولت برای بازار خودرو  چیست؟

راهکار جدید دولت برای بازار خودرو چیست؟

رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران اعلام کرد که واردات خودرو با همکاری ایرانیان مقیم خارج، می‌تواند ضمن افزایش عرضه، فشارهای قیمتی را در بازار کاهش دهد.

نورنیوز-گروه اقتصادی : فرشاد مقیمی رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در واکنش به تصویب‌نامه اخیر هیئت وزیران درباره واردات خودرو سواری توسط ایرانیان مقیم خارج از کشور با تاکید بر این‌که واردات خودرو برای وزارت صمت یک سیاست مقطعی یا هیجانی نیست، گفت: واردات خودرو به‌صورت هدفمند و مدیریت‌شده، یکی از ابزارهای مؤثر برای اصلاح ساختار بازار، کاهش فاصله عرضه و تقاضا و ایجاد رقابت در کنار تولید داخل است.

وی ادامه داد: افزایش عرضه از طریق واردات، به‌ویژه در بخش‌های اقتصادی و خودروهای با فناوری بالاتر، می‌تواند به کنترل نوسانات قیمتی، مهار رفتارهای سفته‌بازانه و تقویت قدرت انتخاب مصرف‌کننده منجر شود. تجربه ماه‌های اخیر نیز نشان داده است که هر زمان جریان واردات فعال‌تر شده، بازار به سمت ثبات حرکت کرده است.

مقیمی افزود: در مصوبه هیئت وزیران، حقوق ورودی خودروها بر اساس نوع پیشرانه (برقی، هیبریدی پلاگین، هیبرید، بنزینی) و حجم موتور، به‌طور عددی و مشخص در قالب جدول تا انتهای 1405 تعیین شده است. چنین شفافیتی، همان چیزی است که بازار خودرو سال‌ها منتظر آن بود.

 

جلوگیری از ایجاد موج قیمتی مصنوعی
 

معاون وزیر صمت در ادامه بر اهمیت حمایت از خودروهای پاک تاکید کرد و گفت: در جدول حقوق ورودی، تفکیک روشنی میان پیشرانه‌های برقی و هیبریدی با سایر خودروها دیده می‌شود. این یعنی ترجیح فناوری‌های نو و خودروهای کم‌مصرف و کم‌آلاینده؛ مسیری که همسو با سیاست‌های کلان کشور در حوزه محیط‌زیست و صرفه‌جویی انرژی است.

وی افزود: واردات هدفمند خودروهای برقی و هیبریدی در کنار توسعه ساخت داخل، می‌تواند به انتقال تکنولوژی، ارتقای استانداردها و افزایش توقع جامعه از کیفیت و ایمنی خودرو کمک کند. این همان محرکی است که صنعت خودرو برای جهش کیفی به آن نیاز دارد.

معاون وزیر صمت با اشاره به اینکه این تصمیم در امتداد قانون ساماندهی صنعت خودرو است، گفت: قانون‌گذار در قانون ساماندهی صنعت خودرو، تکلیف را روشن کرده است؛ هم حمایت از تولید داخلی، هم تنظیم فعال و هوشمند بازار. مصوبه اخیر هیئت وزیران دقیقاً بر همین ریل حرکت می‌کند: اجازه استفاده از ظرفیت ایرانیان مقیم خارج از کشور بدون فشار ارزی بر داخل.

مقیمی اثرگذاری این سیاست بر آرام‌سازی بازار را چنین افزود: وقتی قواعد بازی برای پایان سال 1405 روشن اعلام می‌شود، فضای سوداگری و دلالی به‌شدت محدود می‌شود. دیگر کسی نمی‌تواند با بازی روی شایعه توقف واردات یا افزایش ناگهانی تعرفه‌ها، موج قیمتی مصنوعی در بازار ایجاد کند.

معاون وزیر صمت اضافه کرد: با اجرای این سازوکار جدید، انتظار می‌رود واردات خودرو به‌عنوان بخشی از بسته سیاستی وزارت صمت، نقش مؤثری در متعادل‌سازی بازار، پاسخ به تقاضای واقعی و حفظ حقوق مصرف‌کننده ایفا کند و فضای بازار خودرو را به سمت ثبات پایدار هدایت کند.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
14 میلیون مجرد در سن ازدواج؛ چرا جوانان ایرانی ازدواج نمی‌کنند؟
افغانی گران شد
10 تعرض اسرائیل به سوریه در 24 ساعت
بقائی: کشتی فله‌بر خارجی عامل آلودگی نفتی قشم است
قیمت طلای جهانی امروز پنجشنبه 22 مرداد 1405 / اونس روی 4400 دلار ماند
هوای تهران نمره قبولی گرفت
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز پنجشنبه 22 مرداد + جدول
جدول جدید قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه 22 مرداد
هشدار سیلاب در مازندران؛ مسافران از رودخانه‌ها فاصله بگیرند
آخریت قیمت یورو امروز پنج شنبه 22 مرداد
2 هزار مفقودی در غزه؛ تراژدی ادامه‌دار جنگ اسرائیل
آخرین خبر از بنزین 87 هزار تومانی؛ اجرای طرح جدید بنزین متوقف شد
وضعیت آب و هوا امروز پنج شنبه 22 مرداد 1405 + وضعیت استان‌ها
طرح تروریستی داعش در کویت خنثی شد
برنامه قطعی برق تهران پنجشنبه 22 مرداد اعلام شد+ لینک
برنامه قطعی برق کرمانشاه امروز پنجشنبه 22 مرداد ماه اعلام شد+جدول
چالوس زیر بار ترافیک؛ باران در جاده‌های شمالی
اوباما دفتر طلایی ترامپ را مسخره کرد
خبر جدید از نقل و انتقالات استقلال امروز پنج شنبه 22 مرداد
قیمت دلار امروز پنجشنبه 22 مرداد +جدول قیمت ارزها
برنامه مسابقات ورزشی امروز 22 مرداد 1405 +جدول پخش
قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه 22 مرداد + جدول
تصویب قانون جنجالی عفو عمومی در لبنان
قیمت طلا امروز پنجشنبه 22 مرداد + جدول قیمت طلا 18 عیار
جوانان فرنگی‌کار ایران مسافر اسلواکی شدند
پاسخ تند عراقچی به فرانسه
شناسایی استرس با حسگرهای پوشیدنی
چرا با نوشیدن آب دچار نفخ می‌شویم؟
بهترین راه مقابله با گرمازدگی
چالش جدید انویدیا برای اوپن‌ای‌آی با عرضه مدل عظیم متن‌باز
هشدار درباره نقص‌های مادرزادی قلب کودکان
حفظ زیرساخت‌های اقیانوسی با چسب!
برچسب‌های پایشگر و نیاز بیماران مبتلا به پارکینسون
شناسایی نقطه جوش مولکول‌ها با هوش مصنوعی
کشف 181 قبضه سلاح غیرمجاز در خوزستان
آدان به استقلال برمی‌گردد؟
خروج ناگهانی سخنگوی ترامپ از کاخ سفید
هواپیمای سلطنتی امارات برای دومین روز به تهران آمد
واکنش اسپانیا به ادعای حاکمیتی مراکش
رئیس‌جمهورلهستان ادعای جنجالی درباره دریای بالتیک را رد کرد
نماینده کنگره خطاب به ترامپ: آمریکا را ضعیف و منزوی کردی
ترافیک نیمه‌سنگین در جاده چالوس؛ محدودیت تردد اعلام شد
آلودگی نفتی به 32 هزار مترمربع از سواحل قشم و هنگام رسید
تنگه هرمز همچنان بسته است
حدود 5 میلیون زائر در روزهای اخیر به مشهد مشرف شده‌اند
العلیمی: دیگر هیچ اقدام حوثی‌ها بی‌پاسخ نمی‌ماند
حماس: با گسترده‌ترین ائتلاف ملی وارد انتخابات می‌شویم
سازمان ملل: تنها یک راه برای بازگشت ثبات به خاورمیانه وجود دارد
هشدار النجبا درباره طرح «انحصار سلاح» در عراق
نرخ باسوادی در ایران به 95.3 درصد رسید