×
بین الملل
شناسه خبر : 262922
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/09/24 ساعت 14:40
سفر وزیر خارجه چین به عربستان

سفر وزیر خارجه چین به عربستان

وانگ یی" وزیر امور خارجه چین و عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست، در چارچوب سفر منطقه ای خود به سه کشور امارات، عربستان و اردن، وارد عربستان شد و با مقام های عالی رتبه این کشور دیدار و گفت و گو کرد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: وزیر خارجه چین در سی و پنجمین سالروز برقراری روابط دیپلماتیک میان دو کشور، بنا بر دعوت همتای سعودی اش به این کشور سفر و با ولیعهد عربستان و همتای سعودی اش دیدار کرد.

سفر وزیر خارجه چین دومین اقتصاد بزرگ جهان به منطقه خاورمیانه که سرشار از منابع انرژی است، اهمیت زیادی برای این کشور دارد زیرا این کشور دو سوم نفت خام مورد نیاز خود را از این منطقه تامین می کند.

وانگ یی در دیدار از ریاض، همراه با همتای سعودی اش ، ریاست پنجمین نشست کمیته مشترک چین و عربستان را بر عهده داشت. بنا بر اعلان رسانه های دو کشور ، دو طرف در این نشست، درباره همکاری های دوجانبه، مسائل بین‌المللی و منطقه‌ای و از جمله تحولات خاورمیانه و افغانستان تبادل نظر کردند و پس از پایان نشست، وزیران خارجه دو کشور توافقنامه‌ای را درباره لغو ویزا برای دارندگان گذرنامه‌های دیپلماتیک، خدمت و ویژه دو کشور امضا کردند.

بنا بر اعلام رسانه های عربستانی، وزیر خارجه چین که حامل پیام کتبی رئیس جمهوری چین در خصوص روابط دو جانبه بود، در ریاض با شاهزاده محمد بن سلمان ولی عهد عربستان دیدار و با وی در خصوص آخرین تحولات منطقه ای و بین المللی گفت و گو کرد .

" فیصل بن فرحان آل سعود " وزیر امور خارجه عربستان در پنجمین نشست کمیته مشترک چین و عربستان در ریاض تاکید کرد ریاض به‌طور قاطع به اصل «چین واحد» پایبند است و هرگز از هیچ‌گونه اقدام جدایی‌طلبانه‌ای حمایت نخواهد کرد.

وزیر امور خارجه عربستان، آمادگی کشورش برای حفظ تبادلات در سطح عالی با چین، بهره‌گیری از تجربیات پیشرفته آن و تعمیق همکاری در حوزه‌های تجارت، سرمایه‌گذاری، انرژی و اقتصاد اعلام کرد.

وی افزود، عربستان از سرمایه‌گذاری و فعالیت بیشتر شرکت‌های چینی در خاک خود استقبال می‌کند و آماده است تسهیلات بیشتری ارائه دهد.

فیصل بن فرحان همچنین تأکید کرد که عربستان نقش مهم چین در امور بین‌المللی را و از جمله در خصوص فلسطین را ارج می‌نهد، از مجموعه ابتکار عمل های بین المللی رئیس‌جمهوری چین حمایت می‌کند و آماده است ارتباط و هماهنگی چندجانبه خود با چین را تقویت کند تا از منافع مشترک کشورهای در حال توسعه حفاظت کرده و روند چندقطبی شدن جهان را به‌طور مشترک پیش ببرد.

از سوی دیگر، وزیر امور خارجه چین، در این نشست تصریح کرد کرد که پکن، عربستان سعودی را شریک مهمی در راهبرد دیپلماسی جهانی خود می‌داند و آمادگی کشورش را برای همکاری با عربستان به منظور ارتقای روابط دوجانبه به سطوح جدید ابراز کرد.

وانگ یی در این نشست، حمایت کشورش از گسترش و تقویت روابط ریاض با تهران را اعلام کرد ، عربستان را کشوری مهمی در جهان عرب و اسلام دانست و خاطر نشان کرد همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های مختلف به شکلی سالم و پایدار پیشرفت کرده و روابط چین و عربستان به‌طور فزاینده‌ای از سطح دوجانبه فراتر رفته و اهمیت راهبردی و تأثیر جهانی بیشتری یافته است.

او تأکید کرد که چین همواره عربستان را اولویت دیپلماسی خود در خاورمیانه دانسته و شریک مهمی در راهبرد جهانی خود تلقی کرده است و آماده همکاری با عربستان برای اجرای توافقات مهمی است که رهبران دو کشور به آن دست یافته‌اند.

وزیر خارجه چین با اشاره به اینکه سال آینده میلادی، دهمین سالگرد برقراری شراکت راهبردی جامع میان دو کشور خواهد بود، آمادگی پکن را برای تقویت تبادلات سطح عالی با ریاض و استقبال از سفر رهبران سعودی به چین در سال آینده برای حضور در دومین اجلاس چین-عرب اعلام کرد.

وی با تأکید بر اینکه چین و عربستان شرکای مهم اقتصادی و تجاری یکدیگر هستند، گفت، چین در چارچوب برنامه پنج‌ساله پانزدهم (۲۰۲۶-۲۰۳۰) به گسترش درهای خود ادامه خواهد داد و این امر فرصت‌های تازه‌ای برای همکاری دوجانبه ایجاد می‌کند.

وانگ یی در ادامه خواستار تقویت همکاری در حوزه‌هایی همچون انرژی و سرمایه‌گذاری و همچنین گسترش همکاری در زمینه‌های جدید از جمله انرژی‌های تجدیدپذیر با عربستان شد و تاکید کرد چین از سرمایه‌گذاری عربستان در خاک خود استقبال می‌کند و از شرکت‌های چینی برای سرمایه‌گذاری و فعالیت تجاری در عربستان حمایت خواهد کرد.

او در پایان تأکید کرد که چین از نقش‌آفرینی بزرگ‌تر عربستان در امور بین‌المللی و منطقه‌ای حمایت می‌کند و از میزبانی «اکسپو ۲۰۳۰» در ریاض پشتیبانی خواهد کرد. همچنین چین آماده است ارتباط و هماهنگی خود با عربستان را در چارچوب نهادهای چندجانبه مانند سازمان ملل، گروه ۲۰ و بریکس تقویت کند تا چندجانبه‌گرایی واقعی تحقق یابد و عدالت و انصاف بین‌المللی حفظ شود.


کلید واژگان
چینعربستانوانگ_ یی
نظرات

آخرین اخبار
رسانه عبری به تقویت توان دفاعی ایران اعتراف کرد
محمود نعمتی مسافر بازی‌های آسیایی شد
کامبک تماشایی ژاپن؛ فرانسه در نبرد پنج‌سته شکست خورد
تجاوز دوباره ارتش رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
وال‌استریت ژورنال: مذاکرات ایران-آمریکا لغو شده/نیویورک تایمز: لغو نشده!
ورود هیأت‌های خارجی به ایران برای مراسم تشییع رهبر شهید از جمعه
واکنش نتانیاهو به اظهارات اردوغان
نزاع خانوادگی دو کشته بر جای گذاشت+ جزئیات حادثه
وزارت بهداشت لبنان: شمار شهدای حملات اسرائیل به 4247 نفر رسید
مهار آتش در میانکاله؛ پایان یک بحران زیست‌محیطی
انگلیس: اجرای توافق ایران و آمریکا برای امنیت منطقه ضروری است
سقوط مرگبار هواپیما در فرانسه+ جزئیات حادثه
انتشار جزئیات جدید از توافق چارچوب میان لبنان و اسرائیل
سرمربی کره‌جنوبی پس از ناکامی در جام جهانی استعفا کرد
بستری رایگان کودکان زیر 7 سال ادامه دارد
آغاز پیش‌فروش بلیت حمل و نقل عمومی برای مراسم تشییع رهبر شهید
حمله دوباره اسرائیل به لبنان؛ تشدید تنش در مرزهای جنوبی
سالروز بمباران شیمیایی سردشت؛ تأکید وزارت خارجه بر پیگیری عاملان جنایت
پلیس راه یزد خودروی راننده 13 ساله را متوقف کرد
انتخابات نیویورک از تغییر نگاه آمریکا به اسرائیل خبر می‌دهد
ابراز نگرانی مشترک پاکستان و عربستان از تشدید تنش‌های منطقه
انتظاری که از خبرگان داریم...
ورود 958 میلیارد تومان پول حقیقی به صندوق‌های طلا در یک روز
نتانیاهو برای حفظ کنترل حزب لیکود وارد نبردی سرنوشت‌ساز شد
ترافیک سنگین در محورهای کندوان و هراز؛ رانندگان با احتیاط تردد کنند
سفیر آمریکا: احتمال اقدام علیه زیرساخت‌های ایران در تنگه هرمز وجود دارد!
ایتالیا خواستار خویشتنداری ایران و آمریکا شد
گزارش تصویری | زلزله ویرانگر در ونزوئلا
تجمع مخالفان توافق لبنان و رژیم صهیونیستی مقابل کاخ ریاست‌جمهوری
قدردانی وزیر ورزش از ملی‌پوشان؛ شما دل ملت ایران را شاد کردید
واکنش تند اسرائیل به ترکیه پس از به رسمیت شناختن نسل‌کشی ارامنه
نورنما | سردشت در غبار خردل ; تسلیت به مظلومیت یک شهر
نماینده پارلمان لبنان: توافق، ادامه اهداف دشمن در خارج از میدان نبرد است
مسیرهای دسترسی به مراسم وداع و تشییع امام شهید اعلام شد
اختلال خدمات کارت‌محور بانک ملی برطرف شد
واکنش متفاوت یک نویسنده فرانسوی به حذف ایران از جام جهانی
پوتین: غرب به‌دنبال بی‌ثبات‌سازی روسیه است
هند محدودیت تردد کشتی‌های خود در تنگه هرمز را لغو کرد
تأکید رئیس جمهور عراق بر حل‌وفصل اختلافات به روش‌های دیپلماتیک
این مارک از پودر لاغری و چاقی غیرمجاز است
آغاز پروازهای تهران-دبی از فردا
واکنش مشاور رهبر انقلاب به فشارها علیه حزب‌الله لبنان
تردد کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز افزایش یافت
سرمربی اتریش ادعای تبانی مقابل الجزایر را رد کرد
بازداشت 47 متهم از نمایندگان و مسئولان عراقی به اتهام فساد
جنجال بزرگ جام جهانی 2026؛ شایعه تبانی در بازی اتریش و الجزایر و حذف ایران
تنبیه حذف از جام جهانی؛ پرواز چارتر تیم ملی اروگوئه لغو شد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیستم
پیروزی ایران مقابل کوبا در لیگ ملت‌های والیبال
هشدار پلیس درباره وام‌های فوری در فضای مجازی؛ فریب تبلیغات را نخورید