×
حوادث
شناسه خبر : 262906
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/09/24 ساعت 12:54
مرگ تلخ چهار جوان زیر چرخ های تریلی

مرگ تلخ چهار جوان زیر چرخ های تریلی

حادثه تلخی که چهار روز پیش در محور بیرجند -خوسف و محدوده دوربرگردان کویر تایر رخ داد، بار دیگر زنگ خطر ایمنی جاده‌ها را به صدا درآورد؛ حادثه‌ای که در اثر تخلف آشکار و ورود خلاف جهت یک خودروی سنگین به دوربرگردان، چهار نفر جان خود را از دست دادند و چند خانواده را برای همیشه داغدار کرد.

نورنیوز-گروه حوادث: صبح زود ۲۰ آذر ۱۴۰۴، درست مثل همه روزهای کاری، چهار جوان کارگر از خانه بیرون آمدند؛ مسیری آشنا پیش رویشان بود، راهی که بارها و بارها آن را طی کردند.

قرار بود مثل همیشه، چند دقیقه بعد به محل کار برسند و روزی دیگر از تلاش و زحمت را آغاز کنند؛ اما آن روز، جاده روی دیگری نشان داد، در همان مسیری که هر روز با خیال آسوده می‌پیمودند، نه به‌خاطر خطای خودشان، بلکه قربانی تصمیم اشتباه و خطای فاحش راننده‌ای دیگر شدند.

دقایقی بعد، پرایدی که هر روز آن‌ها را به محل کار می‌رساند، زیر کمپرسی مچاله شد؛ خودرویی که دیگر شباهتی به وسیله نقلیه نداشت. آهن در هم فشرده، شیشه‌های خردشده و لکه‌های خون بر آسفالت، صحنه‌ای را رقم زد که نفس را در سینه حبس می‌کرد.

سکوت جاده با صدای آژیر امداد شکسته شد، اما برای چهار جوان کارگر، دیگر خیلی دیر شده، پراید جامانده زیر کامیون؛ گواهی خاموش بود از اینکه یک خطای رانندگی چگونه می‌تواند مسیر زندگی را در چند ثانیه به پایان برساند.

آنچه این سانحه را تلخ‌تر و دردناک‌تر می‌کند، هویت قربانیان آن است؛ چهار جوان در سن فعالیت و تلاش، که برای لقمه‌ای نان و تأمین معیشت خانواده‌هایشان راهی جاده شده بودند، اما هرگز به مقصد نرسیدند.

جاده‌ای که می‌توانست مسیر زندگی باشد، در یک لحظه به پایان راه آن‌ها تبدیل شد. این چهار جان از دست‌رفته فقط عددی در آمار نیستند؛ آن‌ها امید خانواده‌هایی بودند که حالا جای خالی‌شان با هیچ چیز پر نخواهد شد.

هر سانحه در تصادفات جاده ای نقطه پایانی است بر زندگی انسان‌هایی که می‌توانستند همچنان در کنار خانواده‌هایشان باشند. پشت هر عدد در آمار تلفات، یک پدر چشم‌انتظار، مادری نگران، یا فرزندانی هستند که دیگر صدای بازگشت عزیزشان را نخواهند شنید، این همان واقعیتی است که گاه در میان گزارش‌ها و خبرهای روزمره گم می‌شود.

بر اساس آمارهای استانی و کشوری، حدود ۶۷ درصد از جان‌باختگان سوانح رانندگی، بومی هستند. این واقعیت تلخ به‌روشنی بیانگر آن است که سهم خطای انسانی در بروز تصادفات، بسیار بالاتر از آن چیزی است که گاهی تصور می‌کنیم لذا رعایت نکردن مقررات، شتاب‌زدگی و تصمیم‌های پرخطر، هزینه‌ای می‌طلبد که به بهان جان انسان بوده و سنگین‌تر از جریمه و خسارت مالی است.

در کنار نقش تعیین‌کننده رانندگان، ایمنی جاده‌ها نیز موضوعی غیرقابل چشم‌پوشی است؛ طراحی اصولی دوربرگردان‌ها، جانمایی مناسب علائم هشدار دهنده، روشنایی کافی و نظارت مستمر، می‌تواند از بروز بسیاری از حوادث جلوگیری کند؛ جاده‌ای که ایمن نباشد، حتی راننده قانون‌مدار را نیز با خطر مواجه می‌کند.

ایمنی جاده‌ها حاصل یک زنجیره به‌هم‌پیوسته از جمله راننده مسئول، خودروی ایمن و راه استاندارد است؛ لذا هر گسست در این زنجیره، به بهای جان انسان‌هایی تمام می‌شود که اغلب از طبقه کارگر و قشر زحمتکش جامعه هستند؛ کسانی که نبودشان، زندگی یک خانواده را از اساس متزلزل می‌کند.

حادثه رانندگی جاده بیرجند– خوسف با چهار قربانی باید بیش از یک خبر کوتاه باشد؛ هشداری جدی برای بازنگری در رفتار رانندگی، ارتقای زیرساخت‌های جاده‌ای و تقویت فرهنگ ایمنی؛ شاید تنها در این صورت بتوان امیدوار بود که جاده‌ها، به‌جای صحنه سوگ و اندوه، مسیر امن زندگی و بازگشت به خانه باشند.

البته توجه صنایع و واحدهای تولیدی به بحث سرویس ایاب و ذهاب کارگران هم یک مسئله پنهان در این زمینه بوده که نیاز به توجه دارد زیرا با توجه به افزایش جمعیت کارگری، درآمد پایین این قشر و هزینه‌های بالای تردد در این مسیرها توجه ویژه مسئولان را برای تامین زیر ساخت‌های شهرک صنعتی و رفاه این قشر تلاشگر و آسیب پذیر جامعه می‌طلبد.


نظرات

آخرین اخبار
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی