×
سیاسی
شناسه خبر : 262873
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/09/24 ساعت 10:11
با تقویت روابط با همسایگان تحریم‌های آمریکا اثری نخواهد داشت

سرلشکر صفوی:

با تقویت روابط با همسایگان تحریم‌های آمریکا اثری نخواهد داشت

رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس گفت: ایران 15 کشور همسایه دارد و اگر روابط خود را با این کشورها تقویت کند، تحریم آمریکایی‌ها نمی‌تواند اثر داشته باشد و آنها نمی‌توانند روابط اقتصادی ایران را کنترل کنند.

نورنیوز-گروه سیاسی: سرلشکر پاسدار سید یحیی صفوی روز دوشنبه در اولین همایش بسیج، توسعه و امنیت پایدار در جنوب شرق کشور که در پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس سپهبد پاسدار حاج قاسم سلیمانی برگزار شد گفت: این پژوهشگاه همایشی ملی را در زمینه توسعه پایدار منطقه جنوب شرق کشور ایران برگزار می‌کند. این همایش با استقبال ۶۴ مرکز دانشگاهی از چهار استان و همچنین مراکز نیروهای مسلح برگزار می‌شود.
وی با بیان اینکه منطقه جنوب شرق کشور، شامل استان‌های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان و شرق هرمزگان است، افزود: این منطقه حدود یک پنجم وسعت کشور ایران را به خود اختصاص داده است که معادل تقریباً ۵۰۰ هزار کیلومتر مربع می‌باشد. جمعیت این چهار استان حدود ۹ میلیون نفر است.رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس اظهار کرد: این منطقه در سال‌های اخیر پیشرفت‌های قابل توجهی داشته و امنیت مناسبی برای برگزاری همایش‌ها و فعالیت‌های علمی فراهم شده است. پژوهشگاه به همراه دانشگاه‌ها و به‌طور خاص نیروی زمینی سپاه، در این زمینه اقدامات مختلفی را انجام داده‌اند.سرلشکر صفوی، این همایش را یک همایش علمی-کاربردی خواند که هدف آن ارائه نتایج و خروجی‌های قابل استناد به عنوان سند سیاست به سازمان‌های کشوری و لشکری است و تاکید کرد: به عبارت دیگر، این همایش به عنوان راهنمایی برای وزارتخانه‌های مختلف و دستگاه‌های دولتی و همچنین سندی برای نیروهای مسلح به منظور پیشنهاد ایجاد امنیت پایدار عمل می‌کند.

وی با بیان اینکه این همایش در استان‌های مختلف، از جمله خراسان و کرمان، برگزار می‌شود و در نهایت در نیمه دوم دی‌ماه در زاهدان و در اول بهمن‌ماه در منطقه جنوب شرق کشور، با عنوان "گنج پنهان" برگزار خواهد شد، اظهار کرد: سواحل چابهار به عنوان بهشت گمشده ایران شناخته می‌شود و رمز پیشرفت این منطقه از جنوب به شمال است. محور پیشرفت منطقه باید از سواحل مکران و دریای عمان به سمت شمال باشد.
 

رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس افزود: امنیت پایدار منطقه با مشارکت قرارگاه قدس، نیروی سپاه، و ارتش جمهوری اسلامی تأمین می‌شود. حدود یک سال نیازسنجی در منطقه جنوب شرق انجام شده است. این نیازسنجی به‌ویژه به ضرورت برگزاری این همایش اشاره دارد. این همایش نیاز و ضرورتی برای پیشرفت همه‌جانبه در این منطقه و ایجاد امنیت پایدار است.

سرلشکر صفوی گفت: در کنار برگزاری این همایش ملی، یک نمایشگاه جامع از صنایع دستی و پیشرفت‌های علمی و صنعتی، به‌ویژه اقدامات قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا در احداث راه‌آهن زاهدان-چابهار و پروژه‌های دیگر مانند لوله‌کشی آب شیرین از منطقه تهلاب به زاهدان، برگزار خواهد شد. این نمایشگاه به معرفی دستاوردهای دولت و وزارتخانه‌های مختلف و استانداری خراسان می‌پردازد.

وی افزود: برای اولین بار، هماهنگی و هم‌افزایی با حدود ۳۰۰ خیریه مردم‌نهاد که در استان سیستان و بلوچستان فعالیت دارند، صورت می‌گیرد. این هماهنگی با همکاری استانداری انجام می‌شود و تعدادی از این خیریه‌ها در بخش‌های مختلف استان فعال هستند.

رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس با بیان اینکه در کنار این همایش، همایش سلامت و توسعه استان با محوریت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برگزار می‌شود، گفت: هدف ما در این همایش، معرفی توانمندی‌ها و ظرفیت‌های منطقه جنوب کشور به‌صورت علمی و به منظور جذب سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی است. همچنین، چالش‌های موجود در منطقه را شناسایی و اولویت‌بندی خواهیم کرد و از هوش مصنوعی برای تحلیل این چالش‌ها بهره خواهیم برد.

سرلشکر صفوی افزود: یکی از برنامه‌های اصلی ما، تشکیل هسته شبکه تعامل و ارتباط بین دانشگاه‌ها و سازمان‌های اجرایی در استان است. همچنین امیدواریم با مشارکت دستگاه‌های مختلف، مرکزی برای رصد، پایش و تجزیه و تحلیل داده‌های اقتصادی و امنیتی منطقه ایجاد کنیم. این مرکز به‌صورت ماهیانه اطلاعات را رصد کرده و به اطلاع عموم مردم خواهد رساند.

وی گفت: منطقه ما حدود ۱۴۰۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان و پاکستان دارد و می‌تواند به‌عنوان کریدوری برای تبادلات اقتصادی عمل کند. در حال حاضر، دو میلیون تن کالا بین ایران و پاکستان تبادل می‌شود و ظرفیت بندر چابهار نیز چند میلیون تن است.

رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس در ادامه درباره ارائه راهکارهایی برای تقویت تاب‌آوری و زیرساخت‌ها با استفاده از فناوری‌های نوین در حوزه‌های انرژی در این منطقه، افزود: در حال حاضر، تنها ۲ درصد از آب شیرین‌کن‌ها در سواحل خلیج فارس و دریای عمان مورد استفاده قرار می‌گیرد، همچنین این منطقه پتانسیل تولید چندین هزار مگاوات برق خورشیدی را دارد که در این همایش به آن پرداخته خواهد شد.

سرلشکر صفوی گفت: یکی دیگر از اهداف مهم همایش، مستندسازی و تهیه گزارش نهایی برای ارائه به دستگاه‌های مربوطه اعم از دولت، نیروهای نظامی و مجلس شورای اسلامی است. این گزارش شامل راهکارهایی برای جلوگیری از قاچاق و تقویت امنیت اقتصادی منطقه خواهد بود. امیدواریم که از دل این همایش، یک سند راهبردی پیشنهادی برای دستگاه‌های مختلف به‌دست آید که بتواند به توسعه پایدار و اقتصادی منطقه کمک کند.

وی با بیان اینکه سواحل مکران و مناطق جنوبی کرمان و شرق هرمزگان، به عنوان منابع ملی، نیاز به توجه ویژه دارند، تاکید کرد: ما از تمامی سازمان‌ها و نهادها دعوت می‌کنیم تا با همکاری دولت، به سرمایه‌گذاری در این مناطق بپردازند.  

رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس گفت: با توجه به تحریم‌های آمریکا، ضروری است که روابط اقتصادی و تجاری خود را با ۱۵ کشور همسایه تقویت کنیم. این اقدام می‌تواند به توسعه زیرساخت‌های ریلی و تجاری کمک کند و به ما این امکان را بدهد که از ظرفیت‌های موجود بهره‌برداری کنیم. همچنین باوجود این ظرفیت‌ها، تحریم آمریکایی ها نمی‌تواند اثر داشته باشد و آنها نمی‌توانند روابط اقتصادی ایران را کنترل کنند.

سرلشکر صفوی گفت: ما امیدواریم که این همایش بتواند به شناسایی و حل مشکلات موجود در این زمینه‌ها کمک کند و راهکارهای عملی برای پیشرفت و توسعه پایدار ارائه دهد. با همکاری و همیاری تمامی نهادها و مردم، می‌توانیم به آینده‌ای روشن و امن دست یابیم.


نظرات

آخرین اخبار
حازم قاسم: سفارتخانه‌های فلسطین باید صدای مردم غزه در جهان باشند
قاآنی: مقاومت از هرمز تا باب‌المندب کمربند امنیتی می‌سازد
تداوم وضعیت فعلی تنگه هرمز هزینه سنگینی برای اقتصاد جهانی دارد
ادعای ترامپ درباره نتانیاهو؛ به او گفتم مقابل ایران تنها خواهی ماند
یزد 19 خرداد تعطیل شد؛ امتحانات طبق برنامه برگزار می‌شود
چرا جنگنده‌های اسرائیل وارد آسمان ایران نشدند؟
پایان کابوس دختران سنندجی؛ نامادری سنگدل راهی زندان شد
وزیر صمت: اجازه اختلال در زنجیره تأمین و کمبود کالا را نمی‌دهیم
افزایش شمار شهدای لبنان به 3637 نفر
تغییر تازه در پروازهای حج؛ بازگشت حجاج ایرانی به تهران از سر گرفته شد
مرحله سوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان امسال اجرا می‌شود
عارف: دشمن ناچار به التماس مجدد برای آتش‌بس شد
جهش گردشگری اسپانیا؛ جنگ خاورمیانه بازار سفر را تغییر داد
منبع امنیتی اسرائیل: تصور نمی‌کردیم ایران تهدید خود را عملی کند
جایزه بین‌المللی برای هدی زین العابدین در گرجستان
ایران دوست وفادار لبنان است
هدف مذاکرات پایان جنگ و ایجاد امنیت پایدار است، نه عادی‌سازی با آمریکا
هزینه سنگین درگیری با ایران برای رژیم صهیونیستی؛ تا این لحظه 171 میلیون دلار
معافیت مالیاتی برای خسارت‌دیدگان جنگ
بازگشت وحید امیری به پرسپولیس+ جزئیات و عکس
قالیباف:هدف مذاکرات با آمریکا عادی‌سازی روابط نیست
دولت هزینه برخی عوارض ملکی را کاهش داد
تبریک عراقچی به پاشینیان
عکس های منتخب جهان، 8 ژوئن 2026
دیدار اردوغان و رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا در استانبول
واکنش ایران به تحریم‌های اروپا
بازنشستگان حکم حقوقی خود را چگونه دریافت کنند؟
نتانیاهو به توقف تبادل آتش با ایران اعتراف کرد
بقایی: نیرویی که برای تسلط بر دیگران آفریده بودند، دیگر از فرمانشان خارج شده است
آتش‌سوزی در نفتکش نزدیک سواحل عمان
نوراینفو | چگونه از روان کودک مراقبت کنیم؟
آسمان کشور به شرایط عادی بازگشت
رحمان بی رحم با کامبکی دیدنی در فینال
اعلام نحوه قیمت‌گذاری بر لوازم خانگی
آمریکا بیش از 100 مقام نیکاراگوئه را تحریم کرد
رئیس سابق اطلاعات اسرائیل: رهبر ایران پیام قدرت و اعتماد به نفس به مردمش داد
لبنان: اسرائیل 3491 بار آتش‌بس را نقض کرد
انصارالله: اجازه قلدری نتانیاهو در منطقه را نمی‌دهیم
صالحی: کنار هم بودن ایران و لبنان فقط همدردی نیست، یک ضرورت دفاعی است
پزشکیان پیروزی حزب پاشینیان در انتخابات ارمنستان را تبریک گفت
ادامه حملات پهپادی حزب‌الله؛ خودروهای لجستیکی ارتش اسرائیل یکی‌یکی شکار می‌شوند
قالیباف: پاسخ ایران به نقض آتش‌بس، قاطع و میدانی است
اسلامی: ایران در تولید رادیودارو در جمع کشورهای پیشرو جهان قرار دارد
لاوروف: روسیه آماده مذاکره صادقانه با اوکراین است
شهباز شریف: غرب آسیا در آستانه خطر؛ فقط دیپلماسی راه نجات است
هشدار صریح به تل‌آویو و واشنگتن؛ اگر خطا کنید، جهنم در انتظار شماست
حماس: پاسخ ایران و یمن به جنایات اسرائیل در لبنان ارزشمند است
محسن رضایی: آتش‌بس باید در کل لبنان اجرا شود
تأکید قوه قضاییه بر حل اختلاف آرای پرونده رامک‌خودرو
هند: تنش‌های منطقه‌ای فشار منفی بر اقتصاد جهانی و انرژی دارد