×
اجتماعی
شناسه خبر : 262828
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/09/24 ساعت 04:00
اختراع «سپر صوتی» برای کاهش حواس‌پرتی مبتلایان بهADHD

اختراع «سپر صوتی» برای کاهش حواس‌پرتی مبتلایان بهADHD

محققان با طراحی یک سپر صوتی نوآورانه، ابزاری برای کمک به افراد مبتلا به ADHD ارائه کرده‌اند که می‌تواند تمرکز را افزایش داده و حواس‌پرتی را کاهش دهد. این فناوری نویددهنده بهبود کیفیت زندگی و عملکرد روزمره افراد دارای مشکلات تمرکزی است.

نورنیوز-گروه اجتماعی : اختلال کم‌توجهی/بیش‌فعالی (ADHD) سالانه بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار به اقتصاد ایالات متحده هزینه تحمیل می‌کند و بدیهی است که بخشی از این رقم به دارو و بستری‌های بیمارستانی مربوط می‌شود، اما برآورد می‌شود که ۷۴ تا ۸۶ درصد آن ناشی از بیکاری، کاهش بهره‌وری و فشاری است که بر مراقبان وارد می‌شود و هیچ‌کدام از این اعداد نمی‌توانند هزینه‌ تکان‌دهنده‌ عاطفی و روانی اضطراب و افسردگی را بیان کنند.

 دانشمندان یک روش ساده، بدون دارو و کاملا غیر اعتیادآور برای کاهش اثر این اختلال توسعه‌ داده‌اند. این راه‌حل، به ای‌اس‌ام‌آر (ASMR) شبیه است. ای‌اس‌ام‌آر یا واکنش ارادی اوج‌گیری حسی (ASMR) احساس خوشایندی است که بعضی افراد با شنیدن صداهای خاص تجربه می‌کنند و پژوهشگران دانشگاه استنفورد از آن استفاده کرده‌اند.

به نقل از نیواطلس، با استفاده از هدفون‌هایی که به میکروفن‌های کوچک نصب‌شده روی دست متصل هستند، کاربران می‌توانند صداهای ظریف کارهای روزمره را بشنوند؛ صداهایی که به‌عنوان نشانه‌های توجهِ لحظه‌ای عمل می‌کنند و آن‌ها را در برابر هجوم بی‌وقفه‌ حواس‌پرتی‌های دیجیتال مرتبط با اختلال کم توجهی-بیش‌فعالی محافظت می‌کنند. در طول آزمایش‌ها، افرادی که از «سپر صوتی» استفاده می‌کردند، نه‌تنها زمان بیشتری را صرف انجام وظایف و آزمون‌وخطا می‌کردند، بلکه ذهن‌آگاهی بیشتری را نیز گزارش دادند.

شان فالمر، دانشیار مهندسی مکانیک و مدیر آزمایشگاه SHAPE در استنفورد، بازیابی توجه را یک ضرورت حیاتی می‌داند. او می‌گوید: لحظات زیادی را در زندگی مثل درست کردن قهوه یا ایستادن در صف داریم که بی‌وقفه در گوشی‌هایمان می‌چرخیم.

همکار پژوهشی او، یوجی تائو، می‌گوید با افزایش «توجه به کارهای روزمره‌ای که معمولا پیش‌پاافتاده تلقی می‌شوند»، ذهن‌آگاهی اعمال روتین را به تمرکز هدفمندتر و درگیری بیشتر در زندگی روزمره ما تبدیل می‌کند.

در آزمایشگاه تائو و فالمر، ۶۰ شرکت‌کننده که نیمی از آن‌ها از سپر صوتی استفاده می‌کردند، با اشیای مختلف تعامل داشتند. با استفاده از پرسش‌نامه «مقیاس آگاهی از توجه ذهن‌آگاهانه» و ردیابی دقیق رفتار کاربران، تائو به این نتیجه رسید که افرادی که از سپر صوتی استفاده می‌کردند، «سطح ذهن‌آگاهی به‌طور آماری بالاتری» را گزارش کردند و زمان بیشتری را صرف تعامل با اشیاء و کاوش مبتنی بر آزمون‌وخطا کردند.

مطالعه کیفی تکمیلی با حضور دو مربی ذهن‌آگاهی نیز نتایج تائو را تأیید کرد. یکی از شرکت‌کنندگان که هنگام استفاده از سپر صوتی احساس «صمیمیت» و «امنیت» داشت، گفت: احساس می‌کردم می‌توانم فقط مثل یک کودک باشم و وارد حالت بازی کودکانه شوم.
دیگری گفت سپر صوتی می‌تواند «راهی برای کمک به مردم باشد تا دوباره عاشق جهان شوند… تا چیزهایی را که از دست رفته‌اند، بازیابی کنند.

پژوهش تائو درباره حضور ذهن‌آگاهانه در دنیای واقعی، هم‌زمان با تحقیقات او در زمینه واقعیت افزوده و واقعیت مجازی پیش می‌رود. اما به‌جای استفاده از واقعیت افزوده و واقعیت مجازی برای فرار از جهان، به این فکر کرد که چگونه این فناوری‌ها می‌توانند به مردم کمک کنند دوباره با جهان پیوند برقرار کنند. سپر صوتی‌ که او ‌توسعه داده است، فقط صداهای عادی را تقویت می‌کند؛ صداهایی که در هیاهوی روزمره گم می‌شوند.

فالمر می‌گوید: با پخش این صداهای دنیای واقعی به‌صورت هم‌زمان، دستگاه ما دیدگاهی تازه نسبت به تعاملات معمولی ایجاد می‌کند و آگاهی بیشتری از لحظه حال را پرورش می‌دهد.

تائو و گروهش قصد دارند مزایای بلندمدت سپر صوتی، کاربرد آن در برنامه‌های موجود آموزش ذهن‌آگاهی و استفاده از آن به‌عنوان بخشی از درمان اضطراب و اختلال بیش فعالی- کم توجهی را بررسی کنند. همان‌طور که او توضیح می‌دهد: ما باور داریم این دستگاه این توانایی را دارد که به همه ما کمک کند دوباره به دنیایمان معنا ببخشیم.


ایسنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فعال شدن دو سامانه به اندازه 6 برابر همه باران کشور
اخطار قرمز هواپیمایی / آماده‌باش فرودگاه‌ها با تشدید بارش‌ها
حریق واحد مسکونی در عظیمیه دو مصدوم بر جای گذاشت
تحریم دو قاضی دیوان کیفری بین‌المللی به دلیل صدور حکم علیه اسرائیل
شارژ اعتبار مرحله دوم طرح یسنا ویژه شب یلدا
کره شمالی تلاش‌های ژاپن برای بازنگری اصول غیرهسته‌ای خود را محکوم کرد
تجمع 20 هزار نیروهای مورد حمایت عربستان در مرز یمن
تحریم های جدید آمریکا علیه کشتی‌ها و شرکت‌های مرتبط با ایران
فعالیت «سامانه موشکی اورشنیک» روسیه در بلاروس آغاز شد
تقویت همکاری بین عمان و هند با امضای پیمان شراکت اقتصادی جامع
معاون وزیر بهداشت: داروی آنفلوانزا بیش از میزان نیاز در کشور موجود است
تراکتور 1 (8) - پرسپولیس 1 (7) | صعود تراکتور در ماراتن پنالتی‌ها + فیلم خلاصه بازی
خبر معاون وزیر نفت از بازطراحی ساختار شرکت ملی پالایش و پخش
سردار رادان: دشمن در پی ایجاد اغتشاش از طریق فضای مجازی در کشور است
واکنش ایران به دلسوزی مزدورانه واشنگتن برای ایرانیان
مصر از طرح ترامپ برای برقراری صلح در سودان حمایت کرد
وزیر کار: قزوین پدر تجارت ایران است
باکو صادرات سوخت را به ارمنستان کلید زد
فرانسه میزبان کنفرانس بین‌المللی برای تقویت ارتش لبنان شد
هشدار مسکو به توکیو درباره رزمایش‌هایش با آمریکا
بانک‌مرکزی: 15 نفر 6 میلیارد دلار را ناپدید کردند
روسیه خواستار خویشتنداری برای جلوگیری از تحولات غیرقابل پیش‌بینی پیرامون ونزوئلا شد
سرمای گزنده به جان آوارگان غزه افتاده است
فحاشی در ورزشگاه‌ها کار دست تیم‌ها می‌دهد
فرصتی که نباید عادی یا تشریفاتی شود
هشدار بانک مرکزی به وزارت صمت درباره اختلال در واردات در مقابل صادرات
جنجال سیاسی در رژیم صهیونیستی؛ نتانیاهو رئیس «کمیته سرپوش بر شکست هفتم اکتبر»
ظهور دوباره داعش در جنوب ادلب/ ایست‌های بازرسی مسلحانه با شعارهای داعشی‌ها
درخواست آذر منصوری برای استرداد لایحه تأمین امنیت زنان از مجلس
قیمت طلا در بازار تهران افزایش یافت
آزمون تصادف شرط تولید و واردات خودرو شد/ 30 درصد کاهش تصادف با ارتقای ایمنی
مخالفت63 درصدی مردم آمریکا با اقدام نظامی ترامپ در ونزوئلا
عراقچی: همکاری نزدیک‌تر مسکو - تهران اقدام مؤثرتر در برابر تحریم‌ها را امکان‌پذیر می‌کند
حمایت روسیه از تلاش برای عادی‌سازی گفت‌وگو میان آمریکا و ونزوئلا
مصرف گاز در بخش خانگی به 72 درصد رسید؛ افزایش 100 میلیون مترمکعبی در چهار روز
درخواست کمک مادورو از ارتش کلمبیا
ستاره پرسپولیس از بلیط دیدار با تراکتور حذف شد
مرگ دردناک دو جوان در پی حادثه سقوط خودرو در سد دز
اقدام جنجالی کاخ سفید: ممنوعیت ورود هواداران ایران و سه کشور دیگر به آمریکا
معیشت در محاصره قیمت‌ها
تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد نصب شد
پاکستان: به نیروی بین‌المللی غزه نمی‌پیوندیم؛ مسائل کارائیب باید مسالمت‌آمیز حل شود
قالیباف: نحوه اجرای کالابرگ هفته آینده بررسی می‌شود
احزاب مخالف، نخست‌وزیر ژاپن را در مورد تایوان تحت فشار گذاشتند
دیدار مقامات واشنگتن و مسکو در خاک آمریکا در جهت پایان یافتن جنگ اوکراین
آماده‌باش بیش از 25 هزار نیروی عملیاتی هلال‌احمر برای زمستان
رژیم صهیونیستی جنوب و شرق لبنان را هدف حملات هوایی قرار داد
نبرد میلیاردی برای چند دقیقه توجه نوجوان
پنج سد تامین کننده آب شرب تهران 165 میلیون مترمکعب آب دارند
اعزام نیروهای آمریکا به اکوادور؛ ونزوئلا خواستار نشست شورای امنیت شد
X
آگهی تبلیغاتی