×
سیاسی
شناسه خبر : 262804
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/09/23 ساعت 20:04
غریب‌آبادی: جنگ و تجاوزگری رژیم صهیونیستی و آمریکا، مهم‌ترین چالش جهان است

در یازدهمین مجمع جهانی ائتلاف تمدن‌های ملل متحد؛

غریب‌آبادی: جنگ و تجاوزگری رژیم صهیونیستی و آمریکا، مهم‌ترین چالش جهان است

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه در یازدهمین مجمع جهانی ائتلاف تمدن‌های ملل متحد در عربستان سعودی با تاکید بر نقش مهم تمدن ایرانی در شکوفایی فرهنگ و اندیشه در جهان، چالش جنگ و تجاوزگری رژیم صهیونیستی و آمریکا را عمده چالش جهان خواند.

نورنیوز- گروه سیاسی: یازدهمین مجمع جهانی ائتلاف تمدن‌های ملل متحد با حضور وزرای خارجه کشورهای مختلف با شعار «دو دهه گفت‌وگو برای بشریت؛ پیشبرد عصر جدیدی از احترام و درک متقابل در جهانی چندقطبی» همزمان با بیستمین سالگرد تاسیس ائتلاف تمدن های ملل متحد به میزبانی عربستان سعودی در شهر ریاض برگزار شد. در این نشست، هیاتی از جمهوری اسلامی ایران به ریاست کاظم غریب آبادی، معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه شرکت کرد.

غریب آبادی در این اجلاس به نمایندگی از کشورمان سخنرانی کرد. معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه تاکید کرد در شرایط حساس کنونی، اتحاد تمدن‌ها باید به عنوان یک اصل راهبردی در دستورکار قرار گیرد. این اتحاد می‌تواند از جمله در زمینه مقابله با تروریسم، ایجاد صلح و امنیت پایدار، ارتقای عدالت اجتماعی و اقتصادی و همچنین توسعه علم و فناوری مشترک تأثیرگذار باشد و ایران به عنوان مبتکر ایده سال «گفت‌وگوی تمدن‌ها» در سال ۲۰۰۱ و کشوری با تاریخچه غنی از تعاملات فرهنگی و تمدنی، آمادگی کامل خود را برای همکاری با سایر کشورها اعلام می‌کند.

غریب آبادی خاطرنشان کرد که جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که اتحاد تمدن‌ها باید به مثابه یک مقاومت در برابر جنگ‌افروزی‌ها و سلطه‌گری‌ها باشد. برای تحقق صلح و امنیت پایدار در جهان، باید از ترویج جنگ و تشدید بحران‌ها اجتناب کرد و به جای آن، به دیپلماسی و گفتگوهای صادقانه و مبتنی بر احترام متقابل توجه کرد. ایران از همه کشورهای جهان و سازمان ملل می‌خواهد که در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی اسرائیل و حمایت‌های بی‌دریغ ایالات متحده از این رژیم، واکنش قاطع نشان دهند و مسئولیت‌پذیری بیشتری در قبال حقوق بشر و صلح جهانی داشته باشند.

متن سخنرانی معاون امور حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه کشورمان به شرح زیر است:

مایلم سخنان خود را با قدردانی صمیمانه از سازمان ملل متحد و عربستان سعودی، به‌سبب برگزاری و میزبانی این نشست مهم، آغاز کنم. برگزاری چنین رویدادهایی به ما فرصتی می‌دهد تا درک و همبستگی بیشتری میان تمدن‌ها، فرهنگ‌ها و ملت‌ها ایجاد کنیم و در مسیر تحقق صلح، ثبات و پیشرفت جهانی گام برداریم.

جمهوری اسلامی ایران، به‌عنوان مبتکر «سال گفت‌وگوی تمدن‌ها» که در سال ۲۰۰۱ با اجماع مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب رسید، همواره بر نقش بنیادین فرهنگ و تمدن ملت‌ها در تقویت هم‌فهمی، نزدیکی میان ملل و ارتقای صلح و ثبات پایدار جهانی تأکید داشته و دارد. ایران، از دیرباز یک تمدن کهن و تاثیرگذار در تاریخ بشریت بوده است. تمدنی که بر پایه‌های علم، فلسفه، هنر و اخلاق استوار بوده و از نخستین روزهای تمدن بشری، نقش مهمی در شکوفایی فرهنگ و اندیشه در سراسر جهان ایفا کرده است. در طول تاریخ، ایران همواره پذیرای تنوع فرهنگی، دینی و قومی بوده و این میراث غنی هنوز هم در جامعه ایران و تعاملات بین‌المللی آن مشاهده می‌شود.

فرهنگ و تمدن ایرانی بر بنیان خرد، مدارا و تفاهم استوار است. در فلات ایران، که قرن‌ها محل همزیستی اقوام و فرهنگ‌های گوناگون بوده، گفت‌وگو، تعامل و دیپلماسی نه نشانه ضعف، بلکه مظهر بلوغ، خردمندی و اعتمادبه‌نفس تمدنی تلقی شده است. این آموزه، توصیه‌ای مقطعی یا شعاری گذرا نیست، بلکه سرمایه‌ای اخلاقی و فرهنگی است که می‌تواند در خدمت صلح و همزیستی پایدار جهانی قرار گیرد. ما خود را متعهد می‌دانیم این میراث گران‌بها را به نسل‌های آینده منتقل کرده و روابط داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی خود را بر چنین بنیان خردمندانه‌ای استوار سازیم.

آقای رئیس، یازدهمین مجمع جهانی ائتلاف تمدن‌های سازمان ملل در مقطعی حساس برای جامعه بین‌المللی برگزار می‌شود. امروز جهان با چالش‌های زیادی مواجه است. جنگ‌ها، فقر، تحریم های یکجانبه، تغییرات اقلیمی و بحران‌های انسانی از جمله مسائلی هستند که به شدت نیازمند همکاری و همدلی میان ملت‌ها و تمدن‌ها هستند. منشور ملل متحد، به‌عنوان یکی از دستاوردهای تمدن بشری، با تهدیدهای جدی مواجه است و کارآمدی نهادهای سازمان ملل، به‌ویژه شورای امنیت، به‌طور محسوسی تضعیف شده است.

شکل‌گیری ائتلاف‌های سلطه‌طلبانه، توسل به زور و اقدامات غیرقانونی، بهره‌برداری ابزاری از سازوکارهای چندجانبه، و ترویج منطق برتری‌طلبی، استثناگرایی و مداخله‌جویی، از ریشه‌های مشترک بحران‌های جاری جهان به شمار می‌روند؛ بحران‌هایی که بنیان‌های حقوق بین‌الملل و اصول منشور ملل متحد را دچار آسیب‌های جدی کرده‌اند.

در این چارچوب، ضروری است که به جای ترویج خشونت، نفرت و تضاد، فرهنگ‌های مختلف در راستای گفتگوی سازنده و احترام به حقوق انسانی با یکدیگر همکاری کنند. اتحاد تمدن‌ها باید به عنوان یک اصل راهبردی در دستورکار ما قرار گیرد.

این اتحاد می‌تواند از جمله در زمینه مقابله با تروریسم، ایجاد صلح و امنیت پایدار، ارتقاء عدالت اجتماعی و اقتصادی و همچنین توسعه علم و فناوری مشترک تأثیرگذار باشد. در این راستا، ایران به عنوان کشوری با تاریخچه غنی از تعاملات فرهنگی و تمدنی، آمادگی کامل خود را برای همکاری با سایر کشورها اعلام می‌کند. ما باور داریم که تمدن‌ها باید با یکدیگر در تعامل باشند، نه در تقابل. تنها از طریق گفتگو و تبادل تجربیات می‌توانیم راه‌حل‌های مشترک برای چالش‌های جهانی بیابیم. ایران همواره در راستای ترویج صلح، امنیت و همبستگی جهانی گام برداشته است و در این مسیر، آماده است تا با تمامی کشورهای جهان همکاری کند.

همکاران گرامی،

در ادامه سخنرانی خود، مایلم به یکی از مهم‌ترین چالش‌های کنونی که نه تنها در منطقه ما بلکه در سطح جهانی، تهدیدی جدی برای صلح و امنیت به شمار می‌رود، اشاره کنم؛ چالش جنگ و تجاوز از سوی رژیم صهیونیستی و ایالات متحده آمریکا.

همانطور که بسیاری از شما آگاه هستید، در سال‌های اخیر شاهد تشدید بحران‌ها و تجاوزات نظامی در برخی مناطق جهان بوده‌ایم، به ویژه در منطقه غرب آسیا. رژیم صهیونیستی، با حمایت‌های همه‌جانبه آمریکا، به تجاوزات مکرر خود علیه ملت فلسطین و کشورهای منطقه از جمله لبنان، سوریه، یمن، ایران و قطر ادامه داده است. این تجاوزات نه تنها جان هزاران انسان بی‌گناه را گرفته است، بلکه به آتش جنگ در منطقه دامن زده و صلح و امنیت جهانی را تهدید می‌کند.

این اقدامات، به‌ویژه در زمینه نقض گسترده حقوق بشر و قوانین بین‌المللی، مصداق بارزی از سیاست‌های جنگ‌طلبانه و یکجانبه‌گرایانه است که نه تنها بر ضد ملت‌های مظلوم منطقه، بلکه بر ضد صلح و ثبات منطقه ای و جهانی قرار دارد. در این میان، ایالات متحده آمریکا به عنوان حامی اصلی این رژیم، مسئولیت سنگینی در تشدید تنش‌ها و بی‌ثباتی دارد.

اما در برابر این وضعیت، ما معتقدیم که اتحاد تمدن‌ها باید به مثابه یک مقاومت در برابر جنگ‌افروزی‌ها و سلطه‌گری‌ها باشد. برای تحقق صلح و امنیت پایدار در جهان، باید از ترویج جنگ و تشدید بحران‌ها اجتناب کرد و به جای آن، به دیپلماسی و گفتگوهای صادقانه و مبتنی بر احترام متقابل توجه کرد. ما از همه کشورهای جهان و سازمان ملل می‌خواهیم که در برابر تجاوزات رژیم اسرائیل و حمایت‌های بی‌دریغ ایالات متحده از این رژیم، واکنش قاطع نشان دهند و مسئولیت‌پذیری بیشتری در قبال حقوق بشر و صلح جهانی داشته باشند.

در نهایت، می‌خواهیم این پیام را به جهان ارسال کنیم: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد و متحد و منسجم در مقابل متجاوز خواهند ایستاد.

بیایید در این کنفرانس و در آینده، دست در دست هم از حقوق انسان‌ها، حق حاکمیت ملتها و عدالت جهانی دفاع کنیم.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آخرین وضعیت حضور و طرد اتباع غیرمجاز در ایران
حمله آمریکا به سه قایق هشت کشته بر جای گذاشت
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز سه شنبه 25 آذر 1404+ جدول
آغاز دور جدید عرضه خودروهای وارداتی +جزییات وکالتی کردن حساب
شکایت ترامپ از بی‌بی‌سی و درخواست غرامت هنگفت
بازگشت پرواز تهران - کیش به مهرآباد به دلیل بدی آب و هوای مقصد
مشکل از فرستنده است یا گیرنده ؟!
آغاز بررسی درخواست ویزای شینگن در سفارت آلمان
کیفیت هوای تهران در شرایط قابل قبول قرار دارد
سیاست‌نامه | دعوای ثابتی و تسنیم دوقطبی‌سازی رادیکال
آنفلوآنزا تخت‌های مراکز کودکان را پُر کرد
خداداد و سروش، جریمه سنگین و محرومیت!
حمله به آمریکایی‌ها؛ چرا واشنگتن مقصر را پنهان کرد؟
لزوم رفع التهاب اجتماعی
کسری بودجه گاهنده ارزش پول ملی
نصیری پس از ترک آذربایجان: بخاطر وزیر و محسن شادی به ایران برگشتم
سیاست خارجی نامتوازن
باتلاق ونزوئلا
پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری دیماه آغاز شد+ جزئیات
داعش مسئولیت حمله به نظامیان سوریه را برعهده گرفت
سکوت خطرناک تیم اقتصادی دولت در مسابقه قیمت‌ها
بقائی: جامعه جهانی برای مقابله با تهدید اسرائیل اقدام کند
جزئیات جدید از حادثه تروریستی فهرج؛ شهادت 3 نیروی پلیس و یک شهروند
24 کشته و زخمی در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور اصفهان–نطنز + فیلم حادثه
برنامه مسابقات ورزشی امروز 25 آذر 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 25 آذر 1404+ وضعیت استانها
چای سبز و لیمو؛ ترکیبی سالم با فواید بی‌نظیر
پاشنه‌بلند؛ زیبایی پرهزینه‌ای که شکل پا را تغییر می‌دهد
ربات‌ها با انسان امن‌تر و طبیعی‌تر تعامل می‌کنند
هدفون هوشمند، گفت‌وگو در محیط‌های پرسروصدا را ممکن می‌کند
راز ارتفاع کف اقیانوس برمودا فاش شد
دوستی دلفین‌ها به نفع آنهاست
کم‌تحرکی در تهران شایع است؛ داروهای لاغری محدودیت دارند
بحران انسانی در غزه پس از بارندگی‌های تازه افزایش یافت
دادگاه مطبوعات: ایرانیان نیوز مجرم شناخته شد
افتتاح 1000 کیلومتر خط لوله گاز تا پایان سال
رژیم صهیونیستی بیشترین کشتار کودکان در کرانه باختری را ثبت کرد
اثرکوکتل در میوه ها و سبزیجات تهدید کننده حیات است
خالکوبی می‌تواند واکنش بدن به واکسیناسیون را مختل کند
ترکیه یک پهپاد را در نزدیکی حریم هوایی خود سرنگون کرد
برای تقویت سیستم ایمنی بدن در زمستان چه بخوریم؟
رد درخواست اسرائیل؛ تحقیقات جنگ غزه ادامه می‌یابد
دادستان کل آمریکا از خنثی‌سازی طرح بمب‌گذاری در کالیفرنیا خبر داد
شرکت نفت ونزوئلا هدف حمله سایبری آمریکا قرار گرفت
لاوروف: ایران هرگز برجام را نقض نکرده است
اعتراض انگلیسی‌ها به قیمت بالای بلیت‌های جام جهانی
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از سه‌شنبه/صدور هشدار برای 15 استان/راهداری در آماده‌باش
تام باراک برای بررسی خطوط قرمز سوریه با نتانیاهو دیدار کرد
مخالفت گسترده اروپا با مصادره دارایی‌های روسیه
ارتش آمریکا هویت دو نظامی کشته‌شده در سوریه را اعلام کرد
X
آگهی تبلیغاتی