×
بین الملل
شناسه خبر : 262618
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/09/23 ساعت 00:15
پایان مأموریت یونامی آغازگر فصل جدیدی در روابط با سازمان ملل

پایان مأموریت یونامی آغازگر فصل جدیدی در روابط با سازمان ملل

مصطفی الکاظمی نخست‌وزیر عراق، با اشاره به پایان مأموریت مأموریت سیاسی سازمان ملل در عراق (یونامی)، این رویداد را آغازگر فصل جدیدی در روابط کشورش با سازمان ملل و تقویت همکاری‌ها دانست

نورنیوز- گروه بین الملل: نخست‌وزیر عراق امروز (شنبه) در جریان کنفرانس مطبوعاتی مشترک با دبیرکل سازمان ملل در بغداد خاطرنشان کرد پایان مأموریت یونامی آغاز فصل جدیدی در روابط با سازمان ملل است.

 سازمان ملل متحد روز شنبه رسماً پایان ماموریت خود در عراق (یونامی) را پس از ۲۲ سال فعالیت اعلام کرد و این نشان دهنده گذار از یک نقش سیاسی و نظارتی به یک چارچوب همکاری فنی و توسعه‌ای است که بیشتر با وضعیت فعلی این کشور سازگار است.

دبیرکل سازمان ملل متحد، صبح شنبه برای شرکت در مراسم رسمی پایان ماموریت وارد بغداد شد. طبق بیانیه وزارت امور خارجه عراق، او مورد استقبال فواد حسین، وزیر امور خارجه عراق قرار گرفت.

«محمد شیاع السودانی»، نخست‌وزیر عراق در جریان کنفرانس مطبوعاتی مشترک با آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در بغداد بر پیروزی عراق بر تروریسم با جانفشانی‌های مردم این کشور تأکید کرد.

بر اساس گزارش العهد، وی از مواضع دبیرکل سازمان ملل متحد در حمایت از عراق قدردانی کرد.

نخست‌وزیر عراق در ادامه افزود: «پایان مأموریت یونامی به معنای پایان مشارکت با سازمان ملل نیست بلکه به معنای آغاز فصل جدیدی در روابط با این سازمان است.»

نخست‌وزیر عراق در این کنفرانس خبری اظهار داشت عراق با فداکاری فرزندان خود بر تروریسم پیروز شد.

وی افزود، انتخابات پارلمانی اخیر منظم‌ترین و با برنامه‌ریزی‌ترین انتخابات بود.

محمد شیاع السودانی ادامه داد: «ما سیاست میانه‌رویی را دنبال کردیم که به نجات عراق از بحران‌ها کمک کرد. ما به فعالیت خود و پروژه‌های ملی ادامه خواهیم داد تا روند ساخت‌وساز را تکمیل کنیم. ما در مسیر مشارکت با سازمان ملل قدم خواهیم گذاشت.»

السودانی تصریح کرد: «ما با وجود چالش‌ها به امنیت، ثبات، رفاه و دموکراسی دست یافتیم. از مواضع دبیرکل سازمان ملل متحد در حمایت از عراق قدردانی می‌کنیم. رابطه ما با مأموریت یونامی رابطه‌ای کلیدی و محوری است و پایان مأموریت آن به معنای پایان مشارکت با عراق نیست.»

نخست‌وزیر عراق ادامه داد: «ما به برقراری روابط با سازمان ملل متحد بر اساس اصول متوازن امیدوار هستیم. در دوره بحرانی منطقه و جهان، سیاست متوازنی را در پیش گرفته‌ایم.»

وی عنوان داشت: «انتخاب برهم صالح، رئیس‌جمهور سابق عراق، به عنوان کمیسیونر عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان را ارج می‌نهیم.»

نخست‌وزیر عراق در جریان این کنفرانس خبری از نام‌گذاری یکی از خیابان‌های بغداد به نام سازمان ملل متحد خبر داد.

السودانی افزود: «عراق به مرحله خوداتکایی کامل و اعتماد به خود رسیده است.»

از سوی دیگر، دبیرکل سازمان ملل متحد در جریان سفر به بغداد، بر تفاوت عراق امروز با گذشته تأکید و آن را کشوری امن، با ثبات و متفاوت توصیف کرد.

آنتونیو گوترش همچنین اظهار داشت: «عراق امروز کشوری متفاوت است که امنیت و ثبات دارد. موفقیت عراق را در برگزاری انتخابات پارلمانی تبریک می‌گوییم و به توانایی آن در تشکیل نهادهای قانون اساسی اطمینان داریم. ما شاهد شجاعت، ثبات و پافشاری عراق در غلبه بر تروریسم بوده‌ایم.»

وی ادامه داد: «با نخست‌وزیر عراق درباره وضعیت غزه و احترام و پایبندی به توافق آتش‌بس گفت‌وگو کردم. ما همچنین در مورد توقف مأموریت یونامی که سال‌ها برای حمایت از عراق تلاش کرده است، بحث و رایزنی کردیم.»

دبیرکل سازمان ملل همچنین گفت: «هدف ما حمایت از عراق و دولت آن بوده است و تعهد عراق به بازگرداندن شهروندان خود از اردوگاه الهول را ارج می‌نهیم.»

گوترش در پایان گفت: «سازمان ملل متحد به نقش خود در عراق افتخار می‌کند و عراق اکنون یک کشور عادی است و جهان باید این را درک کند.»

دبیرکل سازمان ملل متحد به منظور شرکت در مراسم اعلام رسمی پایان مأموریت هیئت سازمان ملل متحد برای کمک‌رسانی به عراق (یونامی) به بغداد، پایتخت این کشور سفر کرده است.

گوترش همچنین گفت انتقال عراق از مرحله دیکتاتوری به دموکراسی دشوار بود و آغاز آن خشونت‌آمیز بود. کمک‌های یونامی نشان‌دهنده نقش سازمان ملل متحد در کمک به کشورها برای گذار به سوی صلح است. عراق اکنون یک کشور عادی است و روابط با آن عادی خواهد بود.

پیش از این، «فؤاد حسین»، وزیر امور خارجه عراق از آنتونیو گوترش در بغداد استقبال کرد و طی این دیدار از نقش سازمان ملل متحد و مأموریت یونامی در حمایت از عراق در مراحل گذشته تقدیر و تشکر کرد.

آنتونیو گوترش نیز در جریان این دیدار از همکاری موجود با عراق ابراز خرسندی کرده و بر ادامه حمایت سازمان ملل از عراق از طریق چارچوب‌های جدید همکاری که با مرحله آتی متناسب باشد و توسعه پایدار و مشارکت بین‌المللی را تقویت کند، تأکید کرد.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
یمن: حل مساله تنگه هرمز به پایان تجاوزات علیه ایران بستگی دارد
کارشناس حوزه انرژی: تولید بنزین در کشور با مشکل مواجه نمی‌شود
ایروانی: شورای امنیت باید اسرائیل را وادار به رعایت کامل آتش‌بس در لبنان کند
زاخارووا: آماده کمک به حل وضعیت وخیم در خاورمیانه هستیم
9 گل در 90 دقیقه! پاریسی ها مونیخی ها را میخکوب کردند
ذخایر راهبردی کالاهای اساسی در سطح بی‌سابقه
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید
جهش 24 درصدی قیمت انرژی در سال جاری
چارلز سوم: پیوند آمریکا و بریتانیا ناگسستنی است
رحمانی فضلی: ایران تسلیم خواسته‌های غیرقانونی نمی‌شود
پوتین درباره پیامدهای حمله پهپادی به پالایشگاه توآپس هشدار داد
مهار فشارهای تورمی در اولویت کار ملونی
دیدارهای دوستانه تیم ملی فوتبال لغو شد
حزب‌الله: مذاکرات مستقیم با اسرائیل به نفع مردم نیست
واکنش ترامپ به اظهارات مرتس درباره ایران: «او نمی‌داند چه می‌گوید»
ترکیه خواستار تضمین ادامه مذاکرات اسلام‌آباد شد
کریستی: ویتکاف و کوشنر به درد مذاکره با ایران نمی خورند
طرح مجدد دموکرات‌ها در سنا برای مهار جنگ ‌افروزی ترامپ علیه ایران
پدافند سفارت آمریکا در بغداد در پی رصد پهپاد فعال شد
خدمت اجباری سربازی، حریدی‌ها را باز به‌خیابان‌های تل‌آویو کشاند
ادعای مأمور سابق سی‌آی‌ای درباره ساختگی بودن سوءقصد به ترامپ
سقوط کم‌سابقه ذخایر گاز اروپا
هشدار سازمان ملل: وضعیت غزه و کرانه باختری در حال وخامت است
نورویدئو | محاصره ای که قبل از ایران جهان را هدف می گیرد !
ادعای مقام‌های غربی درباره همکاری روسیه در جنگ اخیر به ایران
توییت عراقچی نفت آمریکا را 3 رقمی کرد
اعلام تحریم‌های خصمانه جدید آمریکا علیه ایران
راه‌اندازی مسیرهای جدید ترانزیتی برای تجارت
توضیحات وزارت بهداشت درخصوص افزایش قیمت دارو
خبرنگار سی‌بی‌اس: ایران در وضعیت فروپاشی نیست
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید/6 نفر راهی بیمارستان شدند
تخفیف 30 درصدی در انتظار مشترکان کم مصرف برق
برقراری پرواز مستقیم تهران- شانگهای
روایت خبرنگاران خارجی از تنگه هرمز
حماس: دشمن به گسترش خط زرد به سمت غرب ادامه می‌دهد
اصلاح قانون حمل سلاح به زودی به صحن مجلس می‌رود
رئیسی: اجرای طرح پزشک خانواده وارد فاز سوم شد
دانشگاه شریف بازگشایی می‌شود
افسر بازنشسته آمریکایی: فروپاشی ایران توهم ترامپ است
صدها مقام و نظامی آمریکایی هدف حملات سایبری ایران
سناتور دموکرات: نحوه رهبری هگست خیانت پشت خیانت است
ازسرگیری پروازهای روسیه و چین به ایران پس از 2 ماه
وزارت بهداشت لبنان: شمار زخمی‌های حملات اخیر به 7863 نفر رسید
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین