×
بین الملل
شناسه خبر : 262611
تاریخ انتشار : شنبه 1404/09/22 ساعت 19:02
کرنش رسمی ترامپ در برابر غول اقتصادی آسیایی

آسیا تایمز؛

کرنش رسمی ترامپ در برابر غول اقتصادی آسیایی

سند راهبردی جدید امنیت ملی آمریکا چین را نه به عنوان یک تهدید موجودیتی بلکه به عنوان قدرتی بزرگ که باید با آن تعامل تجاری منصفانه داشت، می‌شناسد.

نورنیوز-گروه بین الملل : به گزارش  آسیا تایمز، واشنگتن سالیان سال است که چین را به عنوان مهم‌ترین رقیب خود می‌شناسد اما سند راهبردی جدید امنیت ملی آمریکا که روز پنجشنبه ۱۳ آذر در ۳۳ صفحه منتشر شد حکایت از تلطیف چنین رویکردی دارد.
این تغییر موضع عامدانه که چینی‌ها مدت‌هاست انتظارش را می‌کشیدند پس از دهه‌ها دشمن‌سازی و رقیب سیستمی خوانده‌شدن پکن در اسناد پنتاگون اتفاق افتاد؛ با زبانی که تقابل ایدئولوژیک را کنار گذاشته و بر تعادل اقتصادی تاکید می‌ورزد.
این دگرگونی رویکرد، ناشی از رویارویی واشنگتن با این واقعیت است که جنگ تعرفه‌ای و تجاری به همان اندازه که بازرگانان چینی را هدف قرار می‌دهد به کشاورزان، تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان امریکایی نیز آسیب می‌زند. پکن نیز با خردورزی پیش از دگرگونی اوضاع داخلی هر یک از دوکشور این فرصت را غنیمت شمرده و فضای تعامل با واشنگتن را بازتر می‌کند.
گواه این تغییرات را می‌توان در دیدار روسای جمهوری دوکشور در بوسان کره جنوبی دید جایی که کنترل صادرات از یک سو و تعرفه ها از سوی دیگر به تعلیق درآمد. پکن واردات سویای آمریکایی و راه واشنگتن برای استفاده از عناصر خاکی کمیاب را تسهیل کرد و واشنگتن تعرفه‌های مربوط به فنتانیل را کاهش داد و معافیت صدها خط تولید چینی را تا سال آینده میلادی تمدید کرد.
اسکات بسنت وزیر خزانه‌داری آمریکا، معمار این تلطیف رویکرد انتشار این سند را تا قطعی شدن این توافق‌ها به تاخیر انداخت و آن را به‌گونه‌ای تنظیم کرد که تاکید آن بر تجارت دوجانبه باشد تا رقابت نظامی؛ تا حدی که دیپلمات‌های چینی آن را مطلوب‌ترین بیانیه راهبردی آمریکا در ۱۵ سال اخیر خواندند.
از آن‌جا که تایوان حساس‌ترین موضوع برای چین است در این سند با احتیاط به آن پرداخته شده و اولویت را «اجتناب از درگیری بر سر تایوان با حفظ برتری نظامی» قرارداده؛ این مساله به پکن این پیام را می‌دهدکه واشنتگتن، قصد تحریک طرف چینی را ندارد و بر همکاری با متحدان و قوای اقتصادی تمرکز دارد.
این رویکرد جدید فضای تنفسی برای قدرت‌های میانه آسیا مثل سنگاپور و هنگ‌کنگ فراهم می‌کند و آن‌ها را از انتخاب یکی از طرفین معاف می‌کند. این راهبرد برای این کشورها متضمن دسترسی به بنادر و تاسیسات طرفین است به شرط روابط متقابل اقتصادی.
در همین حال نقش هنگ‌کنگ به عنوان گذرگاه تجاری و سنگاپور به عنوان انباری بی‌طرف حفظ می‌شود. سرمایه چینی از طریق پروژه کمربند و جاده بدون نگرانی از اقدامات متقابل آمریکایی به جنوب شرقی آسیا سرازیر می‌شود و کشورهای حوزه آسه‌آن بیشترین نفع را از این امر خواهند برد.
با این‌حال پکن همچنان نسبت به اقدامات واشنگتن برای تقویت قوای نظامی و فشار به متحدانش من جمله کره جنوبی، ژاپن و استرالیا برای سرمایه‌گذاری نظامی بیشتر هشیار خواهد ماند. مساله تایوان نقطه ضعفی برای آمریکا محسوب می‌شود و از این جهت است که ترامپ درگیری اقتصادی را به راهکار نظامی ترجیح داده است.
باید درنظر داشت که این سند، نامه عاشقانه به طرف چینی نیست اما نزدیک‌ترین نوشتار به چیزی است که چینی‌ها یک قرن است خواهان آنند. محتمل‌ترین اقدام آتی برای رهبران چین این است که با گسترش همکاری‌ها در زمینه‌های گوناگون من جمله انرژی پاک و هوش مصنوعی این پیغام را به واشنگتن مخابره کنند که چین شکوفا هیچ‌گونه تهدیدی برای ایالات متحده محسوب نمی‌شود.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
خیز بلند آمریکا برای تصاحب 17میدان نفتی ونزوئلا
قطعی برق کرمان فردا شنبه 7 شهریور + لینک خاموشی
5 تصادف فوتی پایتخت در یک هفته
میوه و سبزی از کالابرگ حذف نشده است
کشورها از اجرای تحریم‌های یکجانبه آمریکا خودداری کنند
ترکیب احتمالی استقلال مقابل فولاد در بازی امشب جمعه 6 شهریور
مرگ تلخ 2 موتورسوار در برخورد با کامیون
آتش به جان 5هکتار علفزار لاکان رشت افتاد
در منطقه‌ای که ما نفت نفروشیم کسی نفت نخواهد فروخت
واکنش تند غریب‌آبادی به تکرار توهم ترامپ درباره تنگه هرمز
پایان تلخ «فاتح تکه» در ترابزون؛ شکست سنگین در لیگ اروپا
پیش بینی بورس فردا شنبه 7 شهریور
کالابرگ فقط به فروشگاه‌های زنجیره‌ای محدود نمی‌شود
جمعیت یوزهای توران به 27قلاده رسید
زنان والیبال ایران تاریخ‌ساز شدند
سی‌ان‌ان: جنگ ترامپ با ایران از کنترل خارج شده است
خزانه مالی ارتش اسرائیل خالی است
شکست رویای پیروزی سریع ترامپ در ایران
برنامه بازی‌های لیگ برتر امروز جمعه 6 شهریور؛ ساعت بازی استقلال، تراکتور و سپاهان+جدول لیگ
فولاد - استقلال؛ خیز آبی‌ها برای حفظ صدرنشینی در فولاد آرنا
تیم ملی بسکتبال ایران مقابل نیوزیلند شکست خورد
گام جدید قوه قضاییه برای صیانت از حقوق ایرانیان خارج از کشور
احتمال شنیده شدن صدای انفجار کنترل‌شده در چابهار
اوایل پاییز امسال پربارش نیست
چین: دیپلماسی تنها راه حل بحران ایران و آمریکاست
پادشاه 89 ساله نروژ درگذشت
ایران با قربانیان حادثه سیل در نپال ابراز همدردی کرد
حمله اسرائیل به حومه دمشق؛ورود اشغالگران به القنیطره
سیل مرگبار در نپال ؛ 469کشته و 1500مفقودی
آغاز اردوی امیدهای فوتبال ایران از فردا
43پرونده‌ تراستی در چنگ قانون
ترامپ به دنبال مهار قیمت بنزین پیش از انتخابات
برنامه قطعی برق همدان امروز جمعه 6 شهریور + لینک خاموشی
آخرین تحولات سیاسی_نظامی جنگ ایران و آمریکا
رمز بقای بدن در صدسالگی؛ ایمنی چگونه پیر نمی‌شود
پایان حضور ائتلاف آمریکایی در عراق تا 8مهر
کندوان و آزادراه تهران-شمال یکطرفه شد
آمریکا یک واقعیت ساده را درک کند؛ فشار نتیجه نمی‌دهد
کاهش تردد دریایی در هرمز؛ فقط 5 کشتی عبور کردند
قطعی برق ایلام امروز جمعه 6 شهریور + لینک
سفیر ایران در لندن خواستار محکومیت تروریسم اقتصادی آمریکا شد
واکنش کانادا به تغییر نام دریاچه اونتاریو توسط ترامپ
آنتن‌هایی که انتظار ناآرامی می‌سازند
اطلاعیه مهم بانک ملی ایران درباره اطلاعات حساب مشتریان
پیش‌بینی قیمت طلا، دلار و سایر ارزها در نیمه دوم سال جاری
ترامپ به دنبال همراه کردن گروه G20 در تحریم اقتصادی ایران
کشف 233 پیکر شهید از زیر آوار غزه
نورویدئو | جنگ روایت ها ؛ وقتی عددها با پیروزی ترامپ همراه نمی شوند
برنامه قطعی برق قم امروز جمعه 6 شهریور اعلام شد + لینک
انتقاد ترامپ عصبانی از خبرنگار فاکس نیوز