×
بین الملل
شناسه خبر : 262588
تاریخ انتشار : شنبه 1404/09/22 ساعت 18:57
طالبان از پاکستان رسما شکایت کرد

به اتهام حمایت از تروریسم؛

طالبان از پاکستان رسما شکایت کرد

در تازه‌ترین نشانه از تشدید اختلافات میان افغانستان و پاکستان، طالبان با طرح شکایتی رسمی، اسلام‌آباد را به حمایت از تروریسم متهم کرده است.

نورنیوز- گروه بین الملل : منابعی در کابل به رسانه هندی «سی ان ان نیوز 18» گفته‌اند که حکومت طالبان قصد دارد شکایتی رسمی را علیه پاکستان به قدرت‌های منطقه‌ای و جهانی ارسال کند.

این پرونده که به‌طور مشترک از سوی وزارت‌های خارجه و کشور حکومت طالبان تهیه شده، پس از تأیید «هبت‌الله آخندزاده» رئیس طالبان، در اختیار کشورهای ذی‌نفوذ و نهادهای بین‌المللی قرار خواهد گرفت.

بر اساس این گزارش، طالبان در این پرونده، پاکستان را به تبدیل شدن به «مرکز تسهیل فعالیت‌های تروریستی» متهم کرده و مدعی شده است که عناصر داعش در ایالت بلوچستان پاکستان آموزش دیده و برای بی‌ثبات‌سازی افغانستان و دیگر کشورهای منطقه به‌کار گرفته می‌شوند.

به ادعای مقام‌های طالبان، برای این اتهامات شواهد مستحکم امنیتی و اطلاعاتی گردآوری شده است.

در این سند، نهادهای اطلاعاتی پاکستان از جمله سازمان اطلاعات ارتش (آی اس آی) و اطلاعات نظامی (ام آی) به حمایت لجستیکی و مالی از داعش و دیگر گروه‌های مسلح متهم شده‌اند؛ گروه‌هایی که کابل آن‌ها را عامل افزایش ناامنی در منطقه می‌داند.

طالبان با وجود طرح این اتهامات، اعلام کرده‌اند که همچنان آمادگی همکاری با پاکستان در چارچوب سازوکارهای امنیتی و تعاملات دوجانبه را دارند، اما مطالبات کنونی اسلام‌آباد را «نامشروع و غیرقابل اجرا» توصیف کرده‌اند.

در بخش دیگری از این پرونده، برخورد پاکستان با شهروندان و پناهجویان افغان به‌شدت مورد انتقاد قرار گرفته است. طالبان، اسلام‌آباد را به اخراج گسترده پناهجویان، لغو ویزاهای درمانی و تحصیلی افغان‌ها، بدرفتاری، شکنجه و تحقیر مهاجران متهم کرده‌اند.

همچنین ادعا شده است که پاکستان طی ماه‌های اخیر با مسدود کردن گذرگاه‌های مرزی و تعلیق ترانزیت تجاری، عملاً افغانستان را تحت «محاصره اقتصادی» قرار داده است.

طالبان با استناد به کنوانسیون 1965 تجارت ترانزیتی کشورهای محصور در خشکی، تأکید کرده‌اند که این اقدامات ناقض حقوق بین‌الملل است.

به گفته منابع افغان، این پرونده پس از نهایی‌شدن، برای سازمان ملل، آمریکا، اتحادیه اروپا، روسیه، چین، ایران، هند، قطر، ترکیه، عربستان سعودی، امارات و کشورهای آسیای مرکزی ارسال خواهد شد.

روابط طالبان و پاکستان در ماه‌های اخیر به‌دلیل افزایش حملات مرزی، اتهام‌های متقابل درباره فعالیت تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) و اخراج گسترده پناهجویان افغان به‌شدت تیره شده است.

دولت اسلام‌آباد طالبان را متهم می‌کند که مانع فعالیت گروه‌های مسلح ضدپاکستانی در خاک افغانستان نشده‌اند؛ اتهامی که طالبان آن را رد می‌کنند. این تنش‌ها پیش‌تر باعث برگزاری چندین دور گفتگو با میانجی‌گری کشورهای منطقه در دوحه، استانبول و عربستان شده بود، اما این مذاکرات به نتیجه پایدار نرسیده است.


نظرات

آخرین اخبار
جنایت خانوادگی در جنوب تهران؛ پدر، پسر 17 ساله‌اش را به آتش کشید
قیمت آلومینیوم در بحران تنگه هرمز سر به فلک کشید
پاکسازی لکه نفتی قشم در مراحل پایانی
سهمیه ویژه بنزین برای مسافران ورودی به کرمان
هشدار هواشناسی؛ باد شدید در راه تهران
برنامه قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا جمعه 23 مرداد اعلام شد
جاده چالوس و آزادراه تهران ـ شمال از ساعت 16 مسدود است
برنامه قطعی برق گلستان فردا جمعه 23 مرداد اعلام شد
آخرین قیمت لیر ترکیه امروز پنجشنبه 22 مرداد
پرمصرف ترین ماده مخدر در کشور چیست؟
کارت سفر به مرحله اجرا رسید
هت‌تریک طلای زارعی در آسیا
کالابرگ زائران عتبات حذف نمی‌شود
مصر و امارات خواستار ازسرگیری مذاکرات ایران و آمریکا شدند
آخرین قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 22 مرداد؛سکه به 190 میلیون تومان رسید
موج گرما برق اروپا را گران کرد
آیا تنگه هرمز به گران‌ترین مسیر جهان تبدیل می‌شود؟
نوراینفو | 10 نکته کلیدی برای مدیریت بهتر مالی
«مرگ تدریجی» سازمان ملل از زبان گروسی
نماینده ایران در لیگ قهرمانان آسیا 2 معرفی شد؛ AFC حضور سیرجانی‌ها را تأیید کرد
ایرانیان اندازه چند کشور برق مصرف می کنند؟
انهدام 2 هسته‌ عملیاتی گروهک تروریستی تکفیری در جنوب‌شرق کشور
واکنش مجلس به بنزین 87 هزار تومانی ؛چرا فروش به قیمت فوب خلیج فارس متوقف شد؟
بن‌گویر تشنه اخراج فلسطینی‌ها از نوار غزه است
آخرین اخبار نقل‌وانتقالات سپاهان امروز 22 مرداد؛ رونمایی از نسخه جدید کادرفنی محرم
خشونت نتانیاهو صدای 300نظامی صهیونیست را درآورد
بختیاری‌زاده: نمی‌توانیم به خاطر پنجره بسته گریه کنیم؛کاش رامین رضاییان کمی تخفیف می‌داد
قیمت مرغ امروز پنج شنبه چقدر شد؟+جدول قیمت کالاهای اساسی
عمان میزبان بازی‌های آسیایی تراکتور می شود
تصادف مرگبار در جاده ساوه 2قربانی گرفت
قیمت دینار عراق امروز پنجشنبه 22 مرداد / جدول نرخ دینار
جنایت جدید صهیونیست ها؛ آتش سوزی با فسفر سفید
تهران زیر آتش؛ دیوارها روایتگر چیزی فراتر از جنگ
از «گوشمالی» تا قتل؛ جزئیات تازه از جنایت در خانه یک زن در یافت آباد
کودکستان‌های بدون مجوز زیر ذره‌بین آموزش و پرورش
بازداشت 3 کارمند شهرداری گلوگاه به اتهام اختلاس
قیمت نفت امروز پنج شنبه 22 مرداد/ سقوط آزاد قیمت نفت پس از 6 روز صعود
راز مرگ مرد جوان در مازندران فاش شد؛ اختلافات خانوادگی انگیزه جنایت
ثبت‌نام مدارس شاهد آغاز شد
ادعای تهدید ترور ترامپ، طرح اسرائیل برای تاثیر بر سیاست آمریکا بود
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس پنجشنبه 22 مرداد/این ستاره گران‌ترین خرید لیگ می‌شود؟
باند جعل گذرنامه در تهران منهدم شد
اکبر عبدی با سریال «پرانتز باز» میهمان مردم می‌شود
کشف شبکه سازنده پهپاد در عراق
تیراندازی دانش‌آموز 14 ساله در امریکا و یک مصدوم
زمان پایان حضور نظامی آمریکا در عراق مشخص شد
49 زندانی جرایم غیرعمد در ایلام آزاد شدند
نورنما | آمدم تا برایت بگویم رازهای بزرگ دلم را ...
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون پنجشنبه 22 مرداد 1405+جدول پخش
دختر نوجوان ایرانی قهرمان وزنه‌برداری آسیا شد