×
اقتصادی
شناسه خبر : 262463
تاریخ انتشار : شنبه 1404/09/22 ساعت 10:14
بازیافت 340 هزار تن مواد با اسقاط خودرو

معاون وزیر صمت :

بازیافت 340 هزار تن مواد با اسقاط خودرو

رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ( ایدرو) گفت: اسقاط 505 هزار دستگاه خودرو در 20ماه گذشته 340 هزار تن انواع مواد را به چرخه اقتصاد کشور باز گرداند که ارزش آن معادل 9.5 هزار میلیارد تومان است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: فرشاد مقیمی، گزارشی از وضعیت بازیافت خودروهای فرسوده و بازگشت منابع به چرخه اقتصادی ارائه کرد و اظهار داشت: با اسقاط خودرو نه تنها به کاهش آلایندگی ها و شاخص های محیط زیستی کمک می کنیم، بلکه بخشی از ذخیار معدنی و صنعتی به اقتصاد باز می گردد.

وی ادامه داد: اسقاط یک خودرو منجر به بازیافت حدود ۴۰۰ کیلو فولاد، ۲۶ کیلو شیشه، ۱۲۰ کیلو پلاستیک و پلیمر، ۶۸ کیلوگرم لاستیک و پلاستومری، ۱۶ لیتر سیالات و روغن ها، پنج کیلو مس، ۳۰ کیلوگرم آلومینیوم، ۶ تا۱۵ کیلو سرب و منیزیم و ... می شود.

رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) با بیان اینکه بازیافت ذخایر معدنی و صنعتی منجر به کاهش آثار تخریبی در محیط زیست می شود ،گفت: آثار تخریبی هر خودروی فرسوده رها شده در محیط زیست بسیار بالاست در حالی که با اسقاط هر دستگاه می توان ضمن جلوگیری از برداشت ذخایر معدنی به اقتصاد چرخشی نیز کمک کرد.

وی عنوان کرد: اکنون اسقاط خودرو در بسیاری از کشورها به منبعی برای بازیافت و بازگشت ذخایر معدنی شده است که ایران نیز باید در این زمینه حرکت کند.

مقیمی با اشاره به اینکه ۲۰۰ مرکز اسقاط خودرو در کشور فعالیت می کند، گفت: در این مراکز به طور متوسط حدود ۲۰ نفر مشغول به کار هستند که برای بیش از چهار هزار نفر اشتغال ایجاد شده است بنابراین اسقاط هر خودرو در کنار بازیافت منابع طبیعی و کاهش سهم آلایندگی ها به اشتغالزایی مستقیم نیز کمک شایانی می کند.

نوسازی ناوگان، از محورهای بودجه ۱۴۰۵

رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ( ایدرو) به موضوع نوسازی خودروها در بخشنامه بودجه سال آینده اشاره کرد و گفت: یکی از محورهای بودجه سال ۱۴۰۵بحث نوسازی ناوگان است که امیدواریم با اهتمام دولت بتوانیم بودجه ای به این بخش اختصاص بدهیم.

وی ابراز امیدواری کرد با همکاری صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته (صحا) که از مجموعه های وزارت صنعت، معدن و تجارت به شمار می رود، بتوان موضوع نوسازی و اختصاص تسهیلات برا نوسازی ناوگان را با جدیت در سال آینده دنبال ک


صرفه جویی ۱.۱ میلیارد لیتری سوخت در سال گذشته

مقیمی به کاهش مصرف سوخت و آلایندگی ناشی از نوسازی ناوگان حمل و نقل اشاره کرد و گفت: سال گذشته از این محل، ۱.۱ میلیارد لیتر و در هفت ماه امسال ۳۲۲ میلیون لیتر مصرف سوخت صرفه جویی شد.

وی عنوان کرد: از محل نوسازی ناوگان حمل و نقل در ۲۰ ماه گذشته شاهد کاهش انتشار گازهای آلاینده و گلخانه ای بودیم به گونه ای که در (گاز مونوکسید کربن CO) ۳۵۶ هزار تن بر کیلومتر، (بنزین خام HC) ۲۹ هزار تن بر کیلومتر، (اکسیدهای نیتروژن NOX) ۲۲ هزار تن بر کیلومتر و (دی اکسید کربن CO۲)، حدود سه میلیون و ۲۷۰ هزار تن کاهش آلایندگی ایجاد شد.

رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) با تاکید بر اینکه عوامل مختلفی در آلایندگی هوا تاثیر دارند، گفت: تردد خودروهای فرسوده، نیروگاه ها، وسایل گرمایشی و سایر موارد در این زمینه سهم بسزایی دارند.

خودروهایی که فاید استانداردهای لازم باشند، شماره گذاری نمی شوند

مقیمی به برخی انتقادها از آلایندگی خودروهای صفر اشاره کرد و گفت: اینکه گفته می شود خودروسازان، خودروهای بدون استاندارد تولید می کنند درست نیست، در صورتی که خودروهای تولیدی استانداردها را رعایت نکنند، شماره گذاری نمی شوند.

وی تاکید کرد: موضوع مدیریت آلایندگی هوا تنها وظیفه یک نهاد نیست، بلکه وزارت صنعت، معدن و تجارت در کنار سایر نهادها از جمله وزارتخانه راه و شهرسازی، نفت و بهداشت می تواند منجر به تسریع در اجرای طرح های نوسازی ناوگان شود.

نیازمند مشوق هایی برای نوسازی ناوگان هستیم

مقیمی بر ارائه سیاست های تشویقی و همزمان محدودیت ها در طرح اسقاط خودروها تاکید کرد و گفت: یکسان بودن هزینه های حمل بار برای خودروی نو و فرسوده، تخصیص سهمیه سوخت یارانه‌ای، صدور مجوز تردد بدون محدودیت برای خودروهای فرسوده، صدور بارنامه بدون محدودیت و صدور بیمه نامه ها، سبب می شود تا مالکان و رانندگان خودروهای فرسوده اقدام به نوسازی ناوگان نکنند.

وی خاطر نشان کرد: بایستی همه نهادهای متولی از پلیس راهور تا وزارتخانه ها پای کار بیایند و با سیاست های تشویقی برای دارندگان خودروهای فرسوده و همزمان اعمال محدودیت ها در مسیر نوسازی ناوگان قدم بردارند.


نظرات

آخرین اخبار
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است
شکست نابغه ایرانی در تورنمنت تنیس میلیون‌دلاری
ناکامی ترامپ در استفاده دو پایگاه برای حمله به ایران