×
اقتصادی
شناسه خبر : 262463
تاریخ انتشار : شنبه 1404/09/22 ساعت 10:14
بازیافت 340 هزار تن مواد با اسقاط خودرو

معاون وزیر صمت :

بازیافت 340 هزار تن مواد با اسقاط خودرو

رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ( ایدرو) گفت: اسقاط 505 هزار دستگاه خودرو در 20ماه گذشته 340 هزار تن انواع مواد را به چرخه اقتصاد کشور باز گرداند که ارزش آن معادل 9.5 هزار میلیارد تومان است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: فرشاد مقیمی، گزارشی از وضعیت بازیافت خودروهای فرسوده و بازگشت منابع به چرخه اقتصادی ارائه کرد و اظهار داشت: با اسقاط خودرو نه تنها به کاهش آلایندگی ها و شاخص های محیط زیستی کمک می کنیم، بلکه بخشی از ذخیار معدنی و صنعتی به اقتصاد باز می گردد.

وی ادامه داد: اسقاط یک خودرو منجر به بازیافت حدود ۴۰۰ کیلو فولاد، ۲۶ کیلو شیشه، ۱۲۰ کیلو پلاستیک و پلیمر، ۶۸ کیلوگرم لاستیک و پلاستومری، ۱۶ لیتر سیالات و روغن ها، پنج کیلو مس، ۳۰ کیلوگرم آلومینیوم، ۶ تا۱۵ کیلو سرب و منیزیم و ... می شود.

رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) با بیان اینکه بازیافت ذخایر معدنی و صنعتی منجر به کاهش آثار تخریبی در محیط زیست می شود ،گفت: آثار تخریبی هر خودروی فرسوده رها شده در محیط زیست بسیار بالاست در حالی که با اسقاط هر دستگاه می توان ضمن جلوگیری از برداشت ذخایر معدنی به اقتصاد چرخشی نیز کمک کرد.

وی عنوان کرد: اکنون اسقاط خودرو در بسیاری از کشورها به منبعی برای بازیافت و بازگشت ذخایر معدنی شده است که ایران نیز باید در این زمینه حرکت کند.

مقیمی با اشاره به اینکه ۲۰۰ مرکز اسقاط خودرو در کشور فعالیت می کند، گفت: در این مراکز به طور متوسط حدود ۲۰ نفر مشغول به کار هستند که برای بیش از چهار هزار نفر اشتغال ایجاد شده است بنابراین اسقاط هر خودرو در کنار بازیافت منابع طبیعی و کاهش سهم آلایندگی ها به اشتغالزایی مستقیم نیز کمک شایانی می کند.

نوسازی ناوگان، از محورهای بودجه ۱۴۰۵

رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران ( ایدرو) به موضوع نوسازی خودروها در بخشنامه بودجه سال آینده اشاره کرد و گفت: یکی از محورهای بودجه سال ۱۴۰۵بحث نوسازی ناوگان است که امیدواریم با اهتمام دولت بتوانیم بودجه ای به این بخش اختصاص بدهیم.

وی ابراز امیدواری کرد با همکاری صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته (صحا) که از مجموعه های وزارت صنعت، معدن و تجارت به شمار می رود، بتوان موضوع نوسازی و اختصاص تسهیلات برا نوسازی ناوگان را با جدیت در سال آینده دنبال ک


صرفه جویی ۱.۱ میلیارد لیتری سوخت در سال گذشته

مقیمی به کاهش مصرف سوخت و آلایندگی ناشی از نوسازی ناوگان حمل و نقل اشاره کرد و گفت: سال گذشته از این محل، ۱.۱ میلیارد لیتر و در هفت ماه امسال ۳۲۲ میلیون لیتر مصرف سوخت صرفه جویی شد.

وی عنوان کرد: از محل نوسازی ناوگان حمل و نقل در ۲۰ ماه گذشته شاهد کاهش انتشار گازهای آلاینده و گلخانه ای بودیم به گونه ای که در (گاز مونوکسید کربن CO) ۳۵۶ هزار تن بر کیلومتر، (بنزین خام HC) ۲۹ هزار تن بر کیلومتر، (اکسیدهای نیتروژن NOX) ۲۲ هزار تن بر کیلومتر و (دی اکسید کربن CO۲)، حدود سه میلیون و ۲۷۰ هزار تن کاهش آلایندگی ایجاد شد.

رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) با تاکید بر اینکه عوامل مختلفی در آلایندگی هوا تاثیر دارند، گفت: تردد خودروهای فرسوده، نیروگاه ها، وسایل گرمایشی و سایر موارد در این زمینه سهم بسزایی دارند.

خودروهایی که فاید استانداردهای لازم باشند، شماره گذاری نمی شوند

مقیمی به برخی انتقادها از آلایندگی خودروهای صفر اشاره کرد و گفت: اینکه گفته می شود خودروسازان، خودروهای بدون استاندارد تولید می کنند درست نیست، در صورتی که خودروهای تولیدی استانداردها را رعایت نکنند، شماره گذاری نمی شوند.

وی تاکید کرد: موضوع مدیریت آلایندگی هوا تنها وظیفه یک نهاد نیست، بلکه وزارت صنعت، معدن و تجارت در کنار سایر نهادها از جمله وزارتخانه راه و شهرسازی، نفت و بهداشت می تواند منجر به تسریع در اجرای طرح های نوسازی ناوگان شود.

نیازمند مشوق هایی برای نوسازی ناوگان هستیم

مقیمی بر ارائه سیاست های تشویقی و همزمان محدودیت ها در طرح اسقاط خودروها تاکید کرد و گفت: یکسان بودن هزینه های حمل بار برای خودروی نو و فرسوده، تخصیص سهمیه سوخت یارانه‌ای، صدور مجوز تردد بدون محدودیت برای خودروهای فرسوده، صدور بارنامه بدون محدودیت و صدور بیمه نامه ها، سبب می شود تا مالکان و رانندگان خودروهای فرسوده اقدام به نوسازی ناوگان نکنند.

وی خاطر نشان کرد: بایستی همه نهادهای متولی از پلیس راهور تا وزارتخانه ها پای کار بیایند و با سیاست های تشویقی برای دارندگان خودروهای فرسوده و همزمان اعمال محدودیت ها در مسیر نوسازی ناوگان قدم بردارند.


نظرات

آخرین اخبار
تولید 16 ویروس با کمک هوش مصنوعی!
شیرینی‌های طبیعی؛ عامل پنهان در بزرگ‌تر شدن مغز انسان
سازمان ملل؛ چشم‌انتظار نتایج مذاکرات ایران و عمان
وداع اهالی سینما با مریم همتیان؛ بازیگری که پس از 2 سال مبارزه با سرطان درگذشت
تبعات اقتصادی جنگ ترامپ علیه ایران برای آمریکایی‌ها
پزشکیان: مذاکره را به رهبری تحمیل نکردیم؛ این ادعا ناشی از نشناختن رهبری است
حریق مجتمع مسکونی اهواز مهار شد
جو کنت: تهدید هسته‌ای ایران یک پروپاگانداست
رایزنی امنیتی بغداد و ریاض؛ دیدار نخست‌وزیر عراق با رئیس دستگاه اطلاعات عربستان
حملات به کشتی‌های اماراتی در تنگه هرمز
پیام عراقچی به همسایگان ایران
برنامه خاموشی برق آذربایجان شرقی فردا شنبه 17 مرداد
تصویب لایحه تحریم ایران و روسیه از سوی سنای آمریکا
خیز وزنه‌برداران دختر فارس برای سکوی آسیایی
گمانه‌زنی درباره صدای مهیب در پایتخت روسیه
عیادت اهالی فرهنگ از استاد ایرج
حمله یمن به تجمعات نظامی سعودی
تداوم فشار حداکثری آمریکا علیه ایران
تصادف زنجیره‌ای در آزادراه تهران-قم
حمله پهپادی به کشتی ترکیه‌ای
مقاومت عراق پاسخ به حمله عربستان و آمریکا را به تعویق انداخت
همتی: اقتصاد ایران با فروپاشی فاصله زیادی دارد
غنائم خیالی؛ واکنش بقائی به صحبت‌های ترامپ
آئروفلوت پروازهای مسکو-ابوظبی را از سر می‌گیرد
اسحاق دار: توافق مکه به ثبات منطقه کمک می‌کند
انفجار مهیب شهر المخا یمن را لرزاند
هشدار بانک آمریکایی درباره افت شدید ذخایر نفت آمریکا
شباب الاهلی گزینه میزبانی آسیایی استقلال شد
بازگشت مهران مدیری به تلویزیون؛ شصت‌چی پس از ماه صفر می‌آید
اردوغان: توافق‌نامه مکه علیه هیچ کشوری نیست
رمان «مدیر مدرسه» جلال آل‌احمد سریال می‌شود
برنامه خاموشی برق تهران فردا 17 مرداد اعلام شد+ جزییات
روزی که وزیر دفاع اسکورت خبرنگاران شد
واکنش فدراسیون فوتبال آرژانتین به آینده مسی در تیم ملی
استاد منتقد جنگ غزه در پرونده علیه دانشگاه مینه‌سوتا پیروز شد
توقف پروژه 400 میلیون دلاری ترامپ در کاخ سفید با حکم دادگاه
برنامه خاموشی برق کهکیلویه و بویر احمد شنبه 17 مرداد اعلام شد
پشت توافق ریاض، چه کسی از معادله حذف می‌شود؟
پرو و مکزیک روابط دیپلماتیک را از سر گرفتند
دفتر حفاظت منافع ایران: ترامپ التماس توافقی را می‌کند که خودش ویران کرد
المشاط: تمام جهان را هم بسیج کنی فایده‌ای برایت نخواهد داشت
چای داغ بالای 65 درجه خطر سرطان مری را افزایش می‌دهد
یونیسف: 330 کودک قربانی شیوع ابولا در کنگو شدند
آتش‌بس 30 تا 60 روزه
پالایشگاه نفت مهم اسلواکی دچار حریق شد
اعلام نتایج آزمون ورودی پایه هفتم سمپاد
کانال سوئز چگونه ابرقدرت‌ها را تغییر داد؟
هیچ مدرسه مینابی نباید با مشکل آب و برق آغاز به کار کند
رشد چشمگیر ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر در ایران
هسته داعشی در الانبار عراق متلاشی شد