×
اجتماعی
شناسه خبر : 262436
تاریخ انتشار : شنبه 1404/09/22 ساعت 07:00
واکنش سازمان جهانی بهداشت به شایعه‌ای خطرناک درباره واکسن

واکنش سازمان جهانی بهداشت به شایعه‌ای خطرناک درباره واکسن

کمیته ایمنی واکسن‌های سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که بررسی‌های علمی جدید هیچ‌گونه ارتباط میان واکسیناسیون با بروز اختلال طیف اوتیسم نشان نمی‌دهد.

نورنیوز_ گروه اجتماعی : «کمیته ایمنی واکسن‌های سازمان جهانی بهداشت» روز گذشته (پنج‌شنبه) اعلام کرد بررسی‌های علمی جدید هیچ‌گونه ارتباطی میان تزریق واکسن‌ها و بروز اختلال طیف اوتیسم نشان نمی‌دهد؛ نتیجه‌ای که این نهاد پیش‌تر نیز بیش از دو دهه قبل به آن رسیده بود.

کمیته مشورتی جهانی ایمنی واکسن‌ها، دو بررسی نظام‌مند را ارزیابی کرده که شامل مطالعات منتشرشده از سال ۲۰۱۰ تا اوت ۲۰۲۵ می‌شود. این بررسی‌ها هم به‌طور کلی تمامی واکسن‌ها و هم واکسن‌هایی را در بر می‌گیرد که حاوی «تیومرسال» هستند. این ترکیب آلی دارای جیوه، برای نگهداری برخی واکسن‌ها استفاده می‌شود و مدت‌هاست از سوی مخالفان واکسیناسیون هدف اتهام قرار گرفته است.

منتقدان مدعی‌ هستند این ماده می‌تواند در بروز اوتیسم نقش داشته باشد اما این ادعا تاکنون بنا به تاکید مکرر مطالعات علمی بی‌اساس بوده است. این کمیته تصریح کرد تنها زمانی می‌توان وجود رابطه میان واکسن‌ها و پیامدهای سلامت را معتبر دانست که تعداد قابل‌توجهی از پژوهش‌های باکیفیت، شواهدی پایدار و از نظر آماری معنادار ارائه دهند.

طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، ۲۰ مطالعه از مجموع ۳۱ تحقیق بررسی‌شده، هیچ مدرکی دال بر ارتباط میان واکسن‌ها و اوتیسم پیدا نکرده‌اند. ۱۱ مطالعه دیگر که وجود «رابطه احتمالی» را مطرح کرده بودند نیز به گفته اعضای این کمیته، از ضعف‌های جدی روش‌شناختی رنج می‌بردند و احتمال جانبداری در آنها بالا بوده است.

به گزارش ایندیپندنت، این خبر در حالی منتشر می‌شود که ماه گذشته «رابرت اف.کندی جونیور»، وزیر بهداشت آمریکا در گفت‌وگویی با روزنامه نیویورک‌تایمز گفته بود شخصا دستور داده است موضع دیرینه «مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا» را تغییر دهند؛ موضعی که سال‌ها اعلام می‌کرد واکسن‌ها موجب ابتلا به اوتیسم نمی‌شوند.

با این وجود، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، سپتامبر ۲۰۲۵ «اوتیسم» را با واکسن‌های دوران کودکی و همچنین مصرف داروی مُسکن پرطرفدار «تایلنول/استامینوفن» در زنان باردار و کودکان مرتبط دانسته بود. تایلنول نام تجاری داروی استامینوفن است؛ یک مُسکن و تب‌بر رایج که برای کاهش درد و پایین آوردن تب استفاده می‌شود. ترامپ در نشست خبری در کاخ سفید، همچنین به زنان باردار و والدین کودکان خردسال توصیه کرده بود از مصرف این داروی مسکن، بدون داشتن نسخه خودداری کنند.

به‌رغم دهه‌ها پژوهش گسترده، علل دقیق «درخودماندگی» یا «اوتیسم» همچنان معما باقی مانده است. اوتیسم مجموعه‌ای پیچیده از شرایط رشد است که با رفتارهای تکراری و مشکل در تعاملات اجتماعی مشخص می‌شود.

برخی پژوهش‌ها پیش‌تر بیماری مادر در دوران بارداری را با افزایش خطر ابتلا به اوتیسم در کودک مرتبط دانسته بودند، موضوعی که شاید به بسیاری از مادران احساس گناه داده است. اما پژوهش‌های تازه‌تر نشان می‌دهد هیچ «شواهد قانع‌کننده‌ای» وجود ندارد که اوتیسم می‌تواند ناشی از ابتلای مادر به عفونت، افسردگی یا سایر مشکلات سلامت در دوران بارداری باشد.

پژوهشگران معتقدند اوتیسم معمولا به عوامل ژنتیکی، قرارگیری در معرض آلودگی و دسترسی به خدمات درمانی مرتبط است. «ماگدالنا یانچکا»، پزشک و محقق به نیویورک‌پست گفت: ما هیچ ارتباطی بین کدهای تشخیصی در پرونده‌های پزشکی که نشان‌دهنده عفونت در مادر و تشخیص اوتیسم در کودک باشد مشاهده نکردیم. با این حال، نمی‌توانیم قطعی بگوییم که عفونت در مادر باعث اوتیسم نمی‌شود.

این تیم پژوهشی سوابق بیش از ۱.۱ میلیون بارداری در دانمارک را بررسی کردند. آن‌ها دریافتند که بیشتر موارد تشخیص اوتیسم در کودکان را می‌توان به عواملی مانند سن مادر در دوران بارداری‌ (احتمال اوتیسم در کودکان مادران مسن‌تر بیشتر است‌) و عوامل ژنتیکی نسبت داد.

میزان ابتلا به اوتیسم در جهان همچنان رو به افزایش است و یانچکا به زوج‌هایی که فرزندی در راه دارند و به‌دلیل سابقه اوتیسم در اعضای نزدیک خانواده‌شان نگرانند، توصیه می‌کند با یک مشاور ژنتیک صحبت کنند تا درباره احتمال تشخیص اوتیسم در فرزندشان اطلاعات بیشتری کسب کنند.

 


نظرات

آخرین اخبار
سرلشکر حاتمی: تا آخرین قطره خون از عزت و شرف ایران اسلامی پاسداری می‌کنیم
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404
فراوانی کالا‌های اساسی در فروشگاه‌ها
ورود سامانه بارشی به کشور از فردا
قیمت نفت اوپک 115 دلار شد
برنامه بازی‌های امشب لیگ قهرمانان اروپا
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران: روند بازار طلا و سکه نزولی است
تفاوت نیازهای حمایتی روانی و اجتماعی زنان در دوران جنگ
جزییات پرداخت خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ
11 کشته و زخمی در آتش‌ گرفتن اتوبوسی در سوئیس
مترو تهران در روز تشییع شهدای رمضان رایگان شد
حمله پهپادی به تاسیسات دیپلماتیک آمریکا در بغداد
چرا واشنگتن از ادعاهای اولیه در  مورد تنگه هرمز عقب نشست؟
التهاب بازارهای انرژی و ریزش بورس در جهان
زنان باردار از اخبار منفی دوری کنند
روال عادی تجارت و واردات کالای اساسی
یک کشتی کانتینری در سواحل امارات مورد اصابت قرار گرفت
ارزیابی انطباق کالاهای وارداتی و صادراتی به صورت شبانه روزی
دختر تکواندوکار 9‌ ساله، اولین شهیده ورزشکار زنجان شد
اقتصادنگار | جنگ شد، قحطی نیامد
انهدام پهپاد متجاوز در آسمان کرمان توسط پدافند هوایی ارتش
ادامه موج 37 عملیات وعده صادق4/ اصابت مکرر موشک های ایرانی به نقاط مختلف در سرزمین اشغالی
هرتزوگ: جنگ با ایران نیاز به نتیجه نهایی دارد
افزایش آلودگی‌های زیست‌محیطی ایران نسبت به جنگ 12 روزه
آلمان در جنگ ایران؛ بی‌طرفی یا همراهی پنهان؟
13 نظامی آمریکایی در 291 عملیات مقاومت اسلامی عراق کشته شدند
فریادهای نماینده کنست رژیم صهیونیستی بر سر نتانیاهو و دولتش: این جنگ را پایان دهید
جفری ساکس: حملات اسرائیل و آمریکا به تهران هدفمند نیست، بلکه یک بمباران کامل است
منابع آمریکایی: دولت ترامپ در برآورد واکنش ایران دچار اشتباه شد
گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه با دبیرکل سازمان ملل متحد
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و روسیه
اسپانیا، صدراعظم آلمان را به نوکری ترامپ متهم کرد
آلمانی‌ها برای هر باک بنزین 9 یورو بیشتر پرداخت می‌کنند
سناتور آمریکایی اعتراف کرد: به هیچ یک از اهدافمان علیه ایران نخواهیم رسید!
حضور عارف در ایست‌های بازرسی بسیج
مرد دوم کاخ سفید، معاون اول ترامپ کجاست؟
ورود اعضای تیم فوتبال بانوان به مالزی با استقبال سفیر
اطلاعیه سازمان تأمین اجتماعی درباره زمان‌ پرداخت حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
شبکه خبر: شهادت کارمندان یک بانک در تهران در حمله شبانه آمریکایی صهیونی
مارک کارنی: کانادا در تهاجم به ایران مشارکت نخواهیم کرد
یحیی سریع: ملت ایران به رهبری مومن، حکیم و شجاع اقتدا کردند
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/حمله به ساختمان مسکونی
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
آزادسازی ذخایر راهبردی یک شوخی و اثر آن کوتاه‌مدت است
سخنگوی کاخ سفید: پنتاگون گزارش مربوط به حمله به مدرسه دخترانه را منتشر خواهد کرد
کشورهای خلیج فارس از کمبود موشک‌های رهگیر و پاسخ جالب آمریکا نگران شدند
امضا قرارداد بوئینگ برای تحویل بمب‌های هوشمند به رژیم اسرائیل
هشدار سخنگوی سازمان ملل درباره پیامدهای گسترده حمله به ایران
بقایی: متجاوز شکست‌خورده است
کره شمالی حملات آمریکایی-صهیونی به ایران را محکوم کرد